• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dalga geçilen çocuk

Mdnacrayz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
1.337
380
53
28
kardeşimle okulda arkadaşları dalga geçiyorlar çünkü yalnız sessiz sakin bir çocuktur bazı çocuklar gerçekten canavar küçücük elleriyle bize anlatamadıklarrını günlüğüne yazmış ne yapabilirim ben okuluna gidemiyorum çünkü dizlerim de problem var gitsem en azından arkası var görürlerdi ne yapabilirim

Hicbir yere gidemiyor musunuz? Yuruyemiyor musunuz? Dizlerinizdeki problem tam olarak nedir?

Ne yapiyorlarmis tam olarak? Kac yasinda kardesiniz?
10 yaşında yakartop oynarken oynayı beceremiyor bahanesiyle dalga geçiyorlarmış aslında kardeşim sınıf birincisi ve giyimi diğer çocuklara göre daha iyi kıskanıyorlar ve dalga geçiyorlar biraz kilolu ama koşamıcak kadar da değil yani oyunu becerememeyle alakası yok gayette güzel oynayan bir çocuk

Özgüven kazandıracaksınız
Evde oturdugunuz vakit bol bol çocuk gelişimi kitapları okuyabilirsiniz
Arkadaşları sen oynayamAzsın beceremezsin dediklerinde gayette oynarım, kaybettiğinde önemli olan kazanmak değil dahil olmak diyebilecek özgüne sahip olmalı duygularını açıkca ifade edebilmeli.

BÜTÜN SORUN SİZLERLE BAŞLIYOR.
SINIF BİRİNCİSİ (OLABİLİR)
GÜZEL GİYİNİYOR (BUNU GÜNDEME GETİRMEK SAÇMA)
ASLINDA GÜZEL OYNUYOR (HERAN YANINDA DEĞİLSİNİZ)
ÇOCUĞUN EGOSUNU BU ŞEKİLDE TAVAN YAPARSANIZ O DA MÜTEVAZI OLMAKTAN ÇIKAR, HERKES YANINDAN KAÇAR.

Öğretmenini arayın. Öğrenciyi ve problem yaşadığı öğrencileri rehberlik servisine yönlendirsin gerekirse. Özel durumunuzu da söyleyin. Deftere not ettiği şeylerden de bahsedin. Okul zorbalığı yaygın görülür çocuklar arasında ama yerinde bir müdahaleyle büyümeden önlenebilir.

Söyle bir durum var. Siz gidip o cocuklarla konussaniz belki durum daha da kötüye gider. Ama isin en önemli tarafi: Bunlar kardesinizle dalga gectiklerin sebebi sirf kiskanclik. Kardesiniz okulda iyi ve sessiz,sakin bir tip.eminim ögretmenlwri seviyordur onu. Cocuklar kiskaniyor ve bi yerden vurmaya calisiyor. Kardesiniz bunun farkina varmasi lazim. Farkinda olsa dalga gecmeye calistiklari canini o kadar acitmaz ve onlara karsi daha direncli olur. Zamaninda bende ilk ve ortaokulda böyle durumlar yasadim. Ne zaman bosverdigini anlasalar rahat birakmaya basliyorlar. Annesi babasi yine de durumu ögretmenle konusabilirler. Biraz konu disi ama günlügü alip kim okudu?

İlk okul çağında ki çocuklar acımasız oluyorlar. Sizin gidip konuşmanız birşeyi değiştirmez, kardeşinize karşı daha fazla cephe almalarına neden olur. Sizin yapmanız gereken şey evde kardeşinizle sürekli konuşmak, telkin vermek. Gereksiz egolar beslemesine fırsat vermeden sadece sosyalleşmesine olanak sağlayacak tarzda kardeşinizi topluma açmanız gerekir. Sen sınıf birincisisin, sen temizsin sen güzel giyiniyorsun vs derseniz kardeşiniz daha da yalnızlaşır. Okulda olabilecek doğal sorunların, olağan olduğunu söylemelisiniz. Girdiği her oyunu kazanması ya da güzel oynaması gerekmez sadece katılıp eğlenmesinin önemli olduğunu vurgulayın. Bende ilkokulda top oynayamazdım, korkardım toptan yüzüme gelcek, başıma çarpcak filan diye, hızlı da koşamazdım o yüzden beden eğitimi derslerim hep sıkıcı ve boş geçerdi bi bahane bulup sıyrılır kaçardım, sınıfa giderdim. Kimseyi kendimle dalga geçirmedim, kendimle ilgili gülünecek şeylere bende gülerdim ki kimse boşluğumu farkedip yararlanmasın diye, bunu aşılamak gerçekten yararlı oluyor

BÜTÜN SORUN SİZLERLE BAŞLIYOR.
SINIF BİRİNCİSİ (OLABİLİR)
GÜZEL GİYİNİYOR (BUNU GÜNDEME GETİRMEK SAÇMA)
ASLINDA GÜZEL OYNUYOR (HERAN YANINDA DEĞİLSİNİZ)
ÇOCUĞUN EGOSUNU BU ŞEKİLDE TAVAN YAPARSANIZ O DA MÜTEVAZI OLMAKTAN ÇIKAR, HERKES YANINDAN KAÇAR.
bunu bana yöneltilen bir soru da cevapladım çocuğa karşı böyle birşey demem

Bazı Çocuklar gercekten çok acımasız ve alcak oluyorlar . Daha elit bir okula göndermeyi düşündünüz mü ?

Özgüven kazandıracaksınız
Evde oturdugunuz vakit bol bol çocuk gelişimi kitapları okuyabilirsiniz
Arkadaşları sen oynayamAzsın beceremezsin dediklerinde gayette oynarım, kaybettiğinde önemli olan kazanmak değil dahil olmak diyebilecek özgüne sahip olmalı duygularını açıkca ifade edebilmeli.
aynen öyle haklısınız ama bunu ona nasıl aşılarım kırmadan dahada hassasiyet yaratmadan yapmalıyım bunu çok sağolun

Öğretmenini arayın. Öğrenciyi ve problem yaşadığı öğrencileri rehberlik servisine yönlendirsin gerekirse. Özel durumunuzu da söyleyin. Deftere not ettiği şeylerden de bahsedin. Okul zorbalığı yaygın görülür çocuklar arasında ama yerinde bir müdahaleyle büyümeden önlenebilir.
öğretmenler sorumsuz okulda o kadar hırsızlık ve olaylar oluyor önemsemiyorlar biz söyledik mide çocuk şöyle böyle diyerek çocuğu dahada zedeliyorlar keşke biraz bilinçli olsalar

Ay ya günlüğün e yazmış bi de kiyamam ailenden biri yok mu gidip konuşsunlar öğretmenine falan soylesnler
var ama söylesekde öğretmen çocuğu kötülüyor hatta toplum içinde rencide ediyor çok sorumsuzlar okulda hırsızlık ve o kadar olay oluyor umursamıyorlar bu çocuk da uykusunda uyanıp sayıklıyor ben öyle değilim diye

Söyle bir durum var. Siz gidip o cocuklarla konussaniz belki durum daha da kötüye gider. Ama isin en önemli tarafi: Bunlar kardesinizle dalga gectiklerin sebebi sirf kiskanclik. Kardesiniz okulda iyi ve sessiz,sakin bir tip.eminim ögretmenlwri seviyordur onu. Cocuklar kiskaniyor ve bi yerden vurmaya calisiyor. Kardesiniz bunun farkina varmasi lazim. Farkinda olsa dalga gecmeye calistiklari canini o kadar acitmaz ve onlara karsi daha direncli olur. Zamaninda bende ilk ve ortaokulda böyle durumlar yasadim. Ne zaman bosverdigini anlasalar rahat birakmaya basliyorlar. Annesi babasi yine de durumu ögretmenle konusabilirler. Biraz konu disi ama günlügü alip kim okudu?
ben okudum dayanamayıp çünkü bize bahsetti koşumadıklarımı yazıyorum diye aynen öyle bir çocuk öğretmenleri sorumsuz ama herşeyin bilincindeler bunu kırmadan nasıl yaparım bilmiyorum diyorum seni kıskanıyorlar ama yeterli olmuyor uykusunda bile sayıklıyor çocuk

Back
X