İlk okul çağında ki çocuklar acımasız oluyorlar. Sizin gidip konuşmanız birşeyi değiştirmez, kardeşinize karşı daha fazla cephe almalarına neden olur. Sizin yapmanız gereken şey evde kardeşinizle sürekli konuşmak, telkin vermek. Gereksiz egolar beslemesine fırsat vermeden sadece sosyalleşmesine olanak sağlayacak tarzda kardeşinizi topluma açmanız gerekir. Sen sınıf birincisisin, sen temizsin sen güzel giyiniyorsun vs derseniz kardeşiniz daha da yalnızlaşır. Okulda olabilecek doğal sorunların, olağan olduğunu söylemelisiniz. Girdiği her oyunu kazanması ya da güzel oynaması gerekmez sadece katılıp eğlenmesinin önemli olduğunu vurgulayın. Bende ilkokulda top oynayamazdım, korkardım toptan yüzüme gelcek, başıma çarpcak filan diye, hızlı da koşamazdım o yüzden beden eğitimi derslerim hep sıkıcı ve boş geçerdi bi bahane bulup sıyrılır kaçardım, sınıfa giderdim. Kimseyi kendimle dalga geçirmedim, kendimle ilgili gülünecek şeylere bende gülerdim ki kimse boşluğumu farkedip yararlanmasın diye, bunu aşılamak gerçekten yararlı oluyor