• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri dalgaları kaybolan saçım

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

kulis

Guru
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2011
1.131
845
323
kızlar delircem ya önceden mis gibi dalgalı saçlarım vardı. temmuz ayında saçlarımı kestirdim dalgalar uçtu resmen saçma sapan bi hal aldı ne kullanmalıyımda saçlarım tekrar dalgalı dalgallı olsun çok sinirliyim yolup atasım geliyo:47:

Kuaförün saçını neyle kestiği çok önemli.
Makasla mı kesti yoksa jiletle mi?

Saçlarının şeklini tam olarak söylersen yardımcı olmaya çalışırım canım.

Saçlarının dalgaları ortadan mı başlıyordu?

Kuaförün saçını neyle kestiği çok önemli.
Makasla mı kesti yoksa jiletle mi?

Saçlarının şeklini tam olarak söylersen yardımcı olmaya çalışırım canım.

Saçlarının dalgaları ortadan mı başlıyordu?

canım saçlarım katlı kesim dalgalar dipten gelmiyo ortadan başlıyo iri dalgalar. Kuaförde makasla kesti

canım saçlarım katlı kesim dalgalar dipten gelmiyo ortadan başlıyo iri dalgalar. Kuaförde makasla kesti

Jiletle kesseydi işin daha zordu canım.
O zaman saçlarının uçları tiftik tiftik olurdu ve çok kırık gözükürdü.

Eğer saçların katlı kesildiyse ve dalgaların ortadan başlıyorsa büyük ihtimal saçlarının uçlarında kıvrılma oluyordur sadece.
Benim saçlarımda öyle.

Yani saçlarındaki dalgaların tek gitme sebebi saç kesimin!

Benim saçım yanmıştı ve ben V şeklinde katlı kesim yaptırmak zorunda kalmıştım.
Benim saçlarımında dalgaları ortadan başlar uca dogru bukle bukle giderdi.
E kestirince haliyle bukleleride yok oldu gitti.

Ama şu an biraz uzadı ve yaptıgım bakımlar sayesindede saçlarım eski halini aldı.

Sana saçların için bir tarif vereyim..

Eğer evde varsa yoksa almanı tavsiye ediyorum ; Badem yağı, hint yağı ( arzuna göre ek olarak susam, çörek otu yağıda alabilirsin ) ve zeytinyağını ılıtıcaksın, ilk saç diplerine masaj yaparak yediriceksin.
Kalanınınada saçının boylarına iyice yediriceksin.
Ama akmamasına özen göster.
Sonra saçını bir poşetle, streçle ya da boneyle mutlaka sar. Sar ki yağlar akmasın.
En son olarakta ısıtılmış havluyla sar.
Bunu her banyoya girmeden 1.2 saat önce yap.
Ne sıklıkta yapıcagın sana kalmış.
Haftada 1.2.3.
Ama haftada 2 kez yapmanı tavsiye ederim.

Banyoya girincede saçlarını hemen ıslatma, yoksa yağlar saçına yapışır ve gitmez.
Eline birazcık şampuan dök ve saçına masaj yaparak iyice yedir.
Sonra saçını öne eğ ve saçlarını yıkamaya başla.

Ve mutlaka saçına krem kullan.
İlk denemede farkı görüceksin canım.
Sana kolay gelsin, umarım yardımcı olabilmişimdir.:69:

Son düzenleme:
:66: çok teşekkür ederim canım denicem bunu işallah iyi olur saçta çok önemli sönük sönük dolaşıyom kaç gündür:50:

Bendede aynı şey oldu ya,
Benim kıvırcığa yakın dalgalı saçlarım vardı, jölelediğimde su dalgası gibi duruyordu.
Ama şuan küt çok az katı var önler daha uzun, düzle dalgalı arası garip bir hal aldı.
Ben bu saçı sırf hani yıkayıp çıksamda jöleyle dağınıkta kullanmak için kestirdim.
Ama şimdi sadece düz olunca hoş gözüküyor..

saç kesimi gerçekten çok önemli
bende en son jiletle kestirmiştim saçlarım mafoldu o eski halinden eser yok şimdi
dalgalı kıvır kıvırdı görenler saçlarıma bayılırdı
şimdi saçlarım ne düz ne dalgalı acayip bişey oldu yarın ilk işim kuaföre gitmek olacak.

arkadaşlar aynı durumdan bende şikayetçiyim resmen ağlıcaktım artık bgn bayodan çıkıyordum hiç kurutmadan dahi kıvır kıvır saçlarm vardı. ama kuzu kıvırcığı değildi su dalgası gibiydi yaşımdan mı bilmiyorum şuan 27 yaşındayım saçlarım düz de değil kalın maşa yapmış gbi oluo ama ben bişe sürmeden vigoyla kurutuyorum ve bayada uzattım uzun olduğu için mi yoksa hiç bişe sürmeden vigoyla kuruttuğum için mi yaşım ilerleyipte açıldımı dalgalarım anlamadım. Benim annem kuaför diyorki yaş ilerleyince açıldı senin diyor eskiden daha gürdü ve bu kdr uzun deildi hem gür hem kısa olunca daha fazla bukle oluo bende sanki . sizce sorun nedir bence kesimle alakası yok çünü ben ustura yaptırdığımdada aynı kıvırcık vardı önceden. sadece bi süre kesitrdim ustura son 3 yıldır hep makasla kesio annem. hadi yorumlarınızı bekliyorum yardım edin bana ve diğer arkadaşlara. :43:

uzun saçlarda dalga biraz daha azalıyo saç uzadıkça salıyo kendini aşağıya kısayken hacimli ve dalgalı olması daha kolay ama bana sorarsanız ben uzun saçtan yanayım

ustura ile kesim yaptırıyorsunuz saçlarınız inceliyor
kalın telli ve gür saçlarınız varsa usturayla kestirebilirsiniz
ince telli saçlara tüm kuaförler makası öneriyor
yani saç uzadıkça dalgalar irileşebilir.. biraz uçlarından alınırsa bozulan bukleler toparlanır belki..

belki yıkadığım sudan, belki bakım yapmamaktan, belki yanlış kesimden bilmiyorum ama benim de lüleye yakın dalgalarım yok oldu gitti. saçım uzun ama açık kullanamıyorum çok biçimsiz oluyor. kat kestirmeyi de bıraktım, çünkü baya azaldı, kat yapınca daha da inceliyor. nasıl bir mode kestirmeliyim napmalıyım şaşırdım

ya benimde başımda aynı dert ver. eskiden ne güzel dalgalarım vardı. artık düzleştirmekten mi saç boyalarından mı neden bilmiyorum ama saçlarım düz dalgalı arası tuhaf bişey oldu. şekil verirken çok zorlanıyorum:(

Aynı sorounu yaşayanlardanım.
Saçıma ne boya yaptırdım bugüne dek ne de başka türlü kimyasalvari işlemler..
Ama yok, geçen seneye kadar dalga dalga olan saçlar, bu sene itibari ile, düz saça köpükle şekil vermiş gibi duruyor.. :(

aynı dert bendede var :(( öyle güzel saçlarım vardıki su dalgasının biraz kalını lüle lüle dururdu hatta bi süre önce kardeşimin arkadaşı ablanın ne güzel saçları vardı demiş...şimdi nerde ne dalgalı ne düz bi garipleşti bide azaldı offf yaş ilerledimi diye nedir anllamadım ama saçımda boya yok ben azaldığı için çok fazla işlemde yapmıyorum daha beter dökülmesin die ....eniye kafasına göre takıldığını annamadım bu saçların...

aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum çok güzel dalgalı saçlarım vardı şimdi dalgaları azaldı.yağ bakımları yapıyorum fakat çok faydasını göremedim.özellikle hamilelikten sonra saçın yapısı ço değişiyor.şimdi yeni arayışlar içerisindeyim...

Back
X