Dallasa donen evlilik sureci..

CDG14

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2016
9
2
36
31
Arladaslar oncelikle herkese merhaba. Benim oyle bir evlilik surecim var ki duysaniz yok artik dersiniz
Nisanlim devlet memuru ve ayni zamanda pdr mezunu bu yil nasip olursa ekimde dugunumuz var.. Öncelikle nisanlim hakli olarak ogretmen olmak istiyor ve devlet agustosta atama yapacagiz dedigi icin garanti olsun diye ekim de dugun yapalim dedik. Neyse sonra bu atama subat oldu simdi de ekim 10.. Bu kismi zaten sarpa sarmisken simdi de alan sinavi kötü geçtiği için ataması Şubat'taki ikinci atamada olacak diye ddüşünüyoruz. Söylentilere göre de Aralık'ta yine bir atama olma ihtimali de var.. İşte işleri sarpa sardı asıl durum bu noktadan sonra başlıyor. Nişanlım suan Erzincan'da görev yapıyor ve Aralıkta atama olursa muhtemelen atanmış olacak ve bu süre zarfında da 2 ay icin tüm eşyaları götürmek istemiyorlar oradan yeni eşya almaktan falan bahsediyorlar. İdareten esyadan bahsediyorum... Halisi perdesi herseyi sorun. 2 cekyat 1 hali belki.. Esyalarimizi goturmelimiyiz yoksa orda idareten birseyler mi almaliyiz ya da baska ne yapabilirz siz tecrubeli kadinlarimiza sormak istedim

Peki sizin tayin süreciniz es durumundan olabilecek mi?
Idare ten eşya alınması bence daha mantikli. Her tasinmada eşyalar harap oluyor
Herkes boyle soyluyor ama aklim karman corman oldu bizim ki artik es durumu degil direk atama oldugu icin devlet nereye gonderirse oraya devlet memurlugundan öğretmenliğe gecis yapacak.. Esyalarimizin cogu da Ankara da..

Yatak Odam çizik içinde.. Beyaz eşyaları saymıyorum bile...halılar önemli değil. Aldığın oturma gurubunu oturma odana koyar salonuna yeni takım alırsın.. yemek odası hiç alma bile.

Şirketlerin sigortalı çalışıyoruz yalanına sakın inanma. O çizik önceden vardı diyip geçiyorlar..

Gönüller bir olsun, süreç zaten karışık, çul çaputla daha da zorlaşmasın. Taşınırken mahvolur hepsi

benim asıl kızdığım nokta ben düğün Ağustos'ta olsun istemiştim. Çünkü birçok akrabam öğretmen malum Eylül'den itibaren de okullar açılıyor öğretmenler için. hem Gelinimiz gidenimiz rahat olur demiştim.. dugunden sonra nişanlımın Öğrenci evine yerleşiriz atamalarda kesin belli olduğu zaman eşyalarımızı vesaire daha sonra yerleştiririz demiştim ama nişanlımın Ailesi Buna tepki göstermişti sıfırdan eşyalı olsun temiz temiz kendi evinde otur demişlerdi ama şuan malesef benim dediğime geldik simdi bir cekyata bir haliya herkes tav. basta benim soyledigim yapilsaydi nisanlimin öğrenci evine yerleşecektik.. ama maalesef esyalarla birlikte ev baska öğrencilere verildi.. simdi biz yana yakila esya ya da esyali ev ariycaz..

gerçekten dediğinizi dinleselermiş iyiymiş
benim kuzen evlendi 0 eşya 0 sorunla, ataması belli oldu şimdi eş durumunu da bekliyor ev tutup eşya almak için. hem en güzeli, aileler karışamıyor da alınan eşyaya gittikleri ilde kendi başlarına alacaklar.
Neyse o kadar dallas'lık bir durum yok. o kadar çok insan yaşıyor ki bunları. polislerin tayinleri durdu temmuzda tayinci binlerce memur eşyasını göndermiş evini kapatmıştı, dımdızlak kaldılar ortada. ilişkilerini kesene kadar avare oldular çoluk çocukla. bir dolu arkdaşım var ev arkdaşı küt diye ayrılan, evlenen, bırakan evsiz eşyasız kalan. inan tonla.
çok sorun edecek bir şey yok dahası sanızırm sen çalışmıyorsun da, hiç bulamazsanız bişey balayına gider sen ailennin yanına gelirsin ekim atamasını beklerisniz o idare eder erkek airkadaşlarının yanında kalır 2-3 hafta, ekimde atama işi olursa atandığınız yere eşyanızı götürürsünüz. atama olmazsa, ev bakar minimum eşyayla 3-5 ay idare edersiniz. benim yerde bir şiltem bir koltuğum -arkdaş vermişti- bir de mutfaka 3 5 kap kacağım vardı...

Cok haklisiniz illa ki vardir boyle zor durumlarda kalan yinede sukretmek lazim da.. Bu anlattigim sadece esya durumu:)) bir gorseniz ucak biletleri bile bir garip oldu anadolu jet kendi kafasina biletleri bir gun erteledi simdi onlari degistirmeye calisiyoruz.. Dis cekim yapilacak yagmur yagar mi onceden mi cektirsek gelinlik kirlenir mi.. 2 ay icinde 5 sefer plan degistirdik.. Atanana kadar soyle yapalim boyle yapalim diye vs vs daha cok var anlatsam sabahlariz:)) zaten muhtemel atama kasim aralik ya da subat diye dusunuyoruz.. Devlet her gun bir açıklama yapiyor yetisemiyoruz ki..

İste Ankara da olsak cok kolaydi ama Erzincan da esyali ev hemen bulabilirmiyiz bilemiyorum.. Ama bakacagiz muhakkak tesekkur ederim fikriniz icin:)
Bulabilirseniz eşyalı ev daha iyi olur, Ankara'dan Erzincan'a eşya taşımak hem maliyetli olur hemde tüm eşyalarınız perişan olur.

Orada eşyalı evler var 2 ay bu şekild e idare edebilirsiniz mesela erzincandan tutacaksanız ordu caddesinde bir apartman vardı adını hatırlamıyorum apartmanın altında araba galerisi vardı oralarda eşyalı daireler vardı hangi şehir olursa olsun 2 aylık zaman için tekrar dan alarak masraf etmey e gerek yok esyali ev tutmanız daha mantıklı

eşyalı ev bakın

bir başka arkadaş da benzer duruma

kiraya tutmak için anlaştığı evden vazgeçti

düğüne yakın aparta çıkarız dedi atama olursa oraya yerleşiriz dedi

bu arada halı perde hepsi boş

halın olmasın yani ne kaybedersin ki

10 yıllık evliyim halım yok mesela

git idareten 50 tl lik perde al storlar kırk pileler olmasın

100 küsür parça tabak çanak bıçak çatal takımın olmasın

ama sadece ve sadece huzurun olsunnnn

Aynı durumdayım
D damdan ın bahsettiği evi tutup bırakan gelin benim

Öncelikle bu güzel süreci moralini bozup zehir etme kendine
Evet durumumuz çok zor
Ama demek ki biraz sabretmemiz gerekiyormuş
Ben böyle düşünüyorum

Yeni eşyaları alıp taşınarak ziyan etmektense eşyalı ev bulmaya karar verdik biz
Her şey belli olunca kesin oturacağımız eve göre güzelce dizeriz dedik
Siz de öyle yapabilirsiniz

Düğüne bir ay kaldı bizim
hala içimize sinen bi ev bulamadık eşyalı ev bulmak biraz daha zor
Ama ben çok mutluyum sende keyfini çıkar bunlarla uğraşmanın heyecanı da başka

Tutacağınız eve göre de değişir şimdi. Belki eşyalarınız sığmayacak o yüzden de geçici eşya almanız daha mantıklı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…