- 18 Ocak 2009
- 2.360
- 467
- 688
Hep denemek istemiştim ama bir türlü nasip olmamıştı.Akşam yemeğine gelecek bir misafir haberi ile kolları sıvayıp yapdım,Dalyan Köftemi.Misafirlerimde Kocacığımda çok beğendi.Resimler benim pişirdiğime ait değil ama hiç yapmayanlar için açıklayıcı olur diye ekliyorum.

Uploaded with ImageShack.us

Kuru soğanımız püre şeklinde rendelenir.Ben maydanoz ile birlikte robottan geçirdim.Ardıdan bütün malzemeler ilave edilir.Çok az sıvı yağ gezdirilerek(zeytin yağı daha lezzetli oluyor) köftemizi iyice yoğuruyoruz.Köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Köftenizin yanına dilimlenmiş patateste yerleştirip fırınlayabilirsiniz.
Köfte harcı:
1/2 kilo kıyma
2 kahve fincanı galeta unu yada bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
1/2 su bardağı su
1 yumurta (beyazı ayırın)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (arzuya göre)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay fincanı ince doğranmış maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 dis ezilmiş sarimsak
1 tatli kasigi tatli biber salcasi
İç harcı:
1 kutu (200g) patates-havuç-bezelye karışımı garnitür konserve
1 cay brd. kasar rendesi
İsteğe göre haşlanmış 2 yumurta
Üzeri için: 1 yumurta beyazı
Sos:
1 yemek kaşığı domates salçası
tereyağı , tuz
Uygun bir tepsi yahut borcama aliminyum folyomuzu seriyoruz.Dinlenen kıymamızı folyo üzerine dikdörtgen şeklinde yayıyoruz.Köftemiz 1 parmak kalınlığına yakın olacak şekilde yayılmalı.Garnitür karışımına çok az tuz serpip kıymanın ortasına yayın.Rendelediğimiz kaşalarımızı ve isteğe göre dilimlenmiş haşlanmış yumurtalarımızı köftemizin tam orta kısmına sıralayalım.Köftenin birleşme kısmı alta gelecek şekilde kıymayı rulo haline getirin.
Üzerine ayırdığınız yumurta beyazını sürün.Not:Yumurta akı sürmemizdeki amaç köftemizin pişerken çatlamaması.Domates salçanızı köftenin heryerine sürün. 3-4 çay kaşığı kadar tereyağını üzerine koyup,Aliminyum folyonun kenarından tutarak yuvarlayalım.200C fırında 40 dakika kadar pişirin.Sonra aliminyum folyoyu çıkartıp sızan yağlardan köftenin üzerine dökün. (böylece köfte kurumayacaktır.) Üzeri kızarana kadar bu şekilde pişirin..Firindan cikarip iki parmak kalinliginda keserek servis yapin.
Köfteniz hazır.Afiyet olsun...

Kuru soğanımız püre şeklinde rendelenir.Ben maydanoz ile birlikte robottan geçirdim.Ardıdan bütün malzemeler ilave edilir.Çok az sıvı yağ gezdirilerek(zeytin yağı daha lezzetli oluyor) köftemizi iyice yoğuruyoruz.Köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Köftenizin yanına dilimlenmiş patateste yerleştirip fırınlayabilirsiniz.
Köfte harcı:
1/2 kilo kıyma
2 kahve fincanı galeta unu yada bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
1/2 su bardağı su
1 yumurta (beyazı ayırın)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (arzuya göre)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay fincanı ince doğranmış maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 dis ezilmiş sarimsak
1 tatli kasigi tatli biber salcasi
İç harcı:
1 kutu (200g) patates-havuç-bezelye karışımı garnitür konserve
1 cay brd. kasar rendesi
İsteğe göre haşlanmış 2 yumurta
Üzeri için: 1 yumurta beyazı
Sos:
1 yemek kaşığı domates salçası
tereyağı , tuz
Uygun bir tepsi yahut borcama aliminyum folyomuzu seriyoruz.Dinlenen kıymamızı folyo üzerine dikdörtgen şeklinde yayıyoruz.Köftemiz 1 parmak kalınlığına yakın olacak şekilde yayılmalı.Garnitür karışımına çok az tuz serpip kıymanın ortasına yayın.Rendelediğimiz kaşalarımızı ve isteğe göre dilimlenmiş haşlanmış yumurtalarımızı köftemizin tam orta kısmına sıralayalım.Köftenin birleşme kısmı alta gelecek şekilde kıymayı rulo haline getirin.
Üzerine ayırdığınız yumurta beyazını sürün.Not:Yumurta akı sürmemizdeki amaç köftemizin pişerken çatlamaması.Domates salçanızı köftenin heryerine sürün. 3-4 çay kaşığı kadar tereyağını üzerine koyup,Aliminyum folyonun kenarından tutarak yuvarlayalım.200C fırında 40 dakika kadar pişirin.Sonra aliminyum folyoyu çıkartıp sızan yağlardan köftenin üzerine dökün. (böylece köfte kurumayacaktır.) Üzeri kızarana kadar bu şekilde pişirin..Firindan cikarip iki parmak kalinliginda keserek servis yapin.
Köfteniz hazır.Afiyet olsun...
Son düzenleme: