Damadımızı seçme şansımız var mı?

Yorumunuzu çok yapıcı buldum teşekkürler. Aynen öyle yapıyorum. Çok gereksiz bulduğumu söylüyorum. Yazın uzaklaşmasını sağlayacağım. Tatil falan. Belki unutur. Psikolog arkadaşıma göre üniversitede veya daha sonra ilk erkek arkadaşını edinenlere göre böylesi daha iyiymiş. Sonra gereğinden fazla bir değer yüklüyorlarmış.

Bu tespit doğru olabilir, hepimiz 15 yaşındaki hatalarımıza gülüp geçerken 20li yaşlardakine o kadar anlayıslı yaklaşamıyoruz.
Ben hata yapar ihtimalini dusuk buluyorum, mutlaka aklı başında bir çocuktur. Sadece düşündüğüm hani o zamanların kalp kırıklıkları olur, erkek arkadaşına kızar içi acır, böyle içine bir yumru oturur insanın, aralarında bir tartışma onu üzer gibi negatif şeyleri yaşamak için çok küçük.
O yüzden çok zor :) ama bence sorunsuz ve güçlü cikarsiniz siz bu meseleden anne-kiz.

Benim de 11 ve 14 yaslarinda iki kiz yegenim var, teyzeleriyim ama anneleri gibiyim. Onlarla akillari erdikten beri hep konusurum bu meseleleri. Birinden hoslanabilirsin onu gorunce kalbin carpabilir ya da birileri senden hoslanabilir ama daha ilerisini yasamak icin daha yasiniz cok erken diyorum.

Birlikte hesap yapiyoruz iste su kadar sene lise, bu kadar sene universite sonrasinda evlenecksin yani bu sene bi sevgilin olsa misalen en az 10yil evlilik icin beklemen gerekecek. Gercekten 10yil bu kisiyle sevgili olmak mi istiyorsun? Evlenene kadar coktan sıkılirsin bile diyorum :) yok eger benim niyetim evlenmek degil diyorsan o zaman evlenmeyecegin birine omrunun 1saatini bile neden bosu bosuna harcayasin diyorum...

Yani mantik cercevesinde konusmaya calisiyorum. Buna ragmen kucuk yasta birgun sevgilileri olursa o zaman da ciddi ciddi konusurum. Ben ve ailemiz icin kizlarimizin ne kadar kiymetli oldugunu, adeta bizim icin onun bir pirlanta oldugunu, asla Kendi degerini dusurmemesi gerektigini, karsisindakine hayir denecek noktalari bilmesini ve o kisinin ona saygi gostermesi gerektigini izah ederim.

Hic kimse ayrilma dusuncesiyle sevgili olmaz ama yaptigi her adimda eger yarin obur gun biz sevgilimle ayrilirsak bunu bana karsi koz olarak kullanir mi diye dusunerek hareket etmesini tembihlerdim. Daha sonra pisman olacagi, keske yapmasaydim diyecegi hicbirseyi yapmamasini soylerdim.

Benim sansim ben anne baba degilim ve bana ben ne soylesem zit gitmiyorlar. Evliligime gipta ile bakiyorlar, buyuyunce benimki gibi bir evlilige sahip olmak istiyorlar. Siz de ailenizde kizinizin sozlerine itimad ettigi sevdigi biri varsa onu araya sokabilirsiniz.

Allah hepimizin evladini korusun, iyilerle karsilastirsin. Korktuklarimizdan emin eylesin insallah...
Ben de hep üniversiteden önce erkek arkadaş istemiyorum derdim. Ama öğrendiğime memnun oldum. Çünkü çok daha ciddi uyarılar da bulundum. Nasılsa yok diye daha rahat oluyorsunuz. Şimdi gözüm çok üstünde. Güzel dualarınız için teşekkürler. Amin. Anahtar kelime: iyi insanlar ile karşılaşmak galiba.

Mutluyum tabii, bir oglumuz bile oldu :) Annem aslinda sever esimi, cok iyi bi adamdir ama annemin aklinda damat adayi olarak daha farkli bir model vardi diyelim.
Kızıma değer versin. Başka bir şey istemem. Ama bu Nasıl anlaşılır ki?

Bu tespit doğru olabilir, hepimiz 15 yaşındaki hatalarımıza gülüp geçerken 20li yaşlardakine o kadar anlayıslı yaklaşamıyoruz.
Ben hata yapar ihtimalini dusuk buluyorum, mutlaka aklı başında bir çocuktur. Sadece düşündüğüm hani o zamanların kalp kırıklıkları olur, erkek arkadaşına kızar içi acır, böyle içine bir yumru oturur insanın, aralarında bir tartışma onu üzer gibi negatif şeyleri yaşamak için çok küçük.
O yüzden çok zor :) ama bence sorunsuz ve güçlü cikarsiniz siz bu meseleden anne-kiz.
İnşallah dediğiniz gibi olur.

15 bence de küçük.

Lakin yurtdışı yüksek lisansa en az 7 yılı var, o zamana kadar zaten ayrılırlar çocukluk hevesi işte. Üniversiteye başlayınca lise aşkı yalan oluyor genelde.

15te benim de hoşlandığım biri vardı dersaneden, ilk öpücüğüm de oydu :P Höh ne çapkınım :)

15 yaşında ne güzel aşıktır şimdi o :)))))) Ne tatlıdır, ilk aşk.. ve ne kadar şanslı sizin gibi bir annesi var. Gizli saklı yaşamıyor duygularını. İlerde evlendiği zaman, 'eşime söyleyemem, eşimin ailesine söyleyemem, dayak yedim ama terk edemem' korkuları olmayacak. Dertleştiği, sarıldığı ona hep kucak açan bir annesi var. Bırakın gözleri dolsun, duygularını en yoğun yaşadığı yaşta. Sevinci de öyle coşkundur. Kızınız çok şanslı. Siz de telaşlanmayın, onun büyümesini izleyin.

15 bence de küçük.

Lakin yurtdışı yüksek lisansa en az 7 yılı var, o zamana kadar zaten ayrılırlar çocukluk hevesi işte. Üniversiteye başlayınca lise aşkı yalan oluyor genelde.
Şiir gibi geldi söyledikleriniz. Kızım galiba bununla evleneceğini düşünüyor. Beni dehşete düşürüyor. Sormuyorum ama yurtdışına gerek yok diyince öyle anlıyorum ben.

15 yaşında ne güzel aşıktır şimdi o :)))))) Ne tatlıdır, ilk aşk.. ve ne kadar şanslı sizin gibi bir annesi var. Gizli saklı yaşamıyor duygularını. İlerde evlendiği zaman, 'eşime söyleyemem, eşimin ailesine söyleyemem, dayak yedim ama terk edemem' korkuları olmayacak. Dertleştiği, sarıldığı ona hep kucak açan bir annesi var. Bırakın gözleri dolsun, duygularını en yoğun yaşadığı yaşta. Sevinci de öyle coşkundur. Kızınız çok şanslı. Siz de telaşlanmayın, onun büyümesini izleyin.
O aşkı benimle yaşasa daha Mutlu olacağım.:))))))))) Teşekkürler.

Ben arkadaslarimin inek diye tabir ettigi benim kasip en iyi universiteye girmem lazim deyip lisede kimseye yuz vermeyen ve ilk sevgilisi 18 yasinda olan biriyim. Ve inanin oylesi daha kotu. Cocukken yasanan o minik heyecanlar( ay elimi tuttu, ay mesaj atti, ay yemekhanede yanima oturdu vs) universitede ikinci gunden eee hadi yatmiyor muyuz? Tarzi seylere donusunce daha kalp kirici oluyor. Soyle agiz tadiyla masum bi ask yasayamadim. Hep arka planda beklentiler istekler. Ha mantikli bir insan hazir olmadigi seyleri yasamamasi gerektigini biliyor. Ama bir bakiyorsunuz ki o diil bu diil bir senede 5 kisiyle gorusmussunuz. Hepsi maximum iki aydir ama olam kalp kirikliklariyla kalan size oluyor. Ben kontrol altinda olmasi kaydiyla cok tatli buluyorum boyle heyecanlari. Keske onbes yasima donebilseydim. :)

Benim de kızıniz yaşında erkek arkadaşım olmuştu ve annem çok anlayışlı bir insan olduğu için söylemiştim. Bana her zaman uyarılarda bulunup hata yapmami engelledi. Bana en büyük nasihati "seni sana emanet ediyorum yavrum". Bu laf o kadar etkili bir lafti ki benim için hata yapacakken hep aklıma gelirdi. Kimine göre yanlış olabilir belki ama iyi ki o yaşlarda sevgilim olmuş ki sonunda eşimi secebildim. Doğru ile yanlışı ayırt etmeme kendimi değerli görmeme sebebiyet verdi. Yaşanılan her şey birer tecrübe hayata dair. Allah razı olsun annemden bana doğruyu yanlışı aktarıp anlayiş gösterdiği için.Ne arkadaşlarım vardı ailesi erkek arkadaşı olduğunu duysa eve hapsedip döven. Ama onlar yine bildiğini okuyup ne hatalar yaptılar. Çok fazla baskı zarar veriyor. İyiyi doğruyu anlatıp yanında olduğunuzu hissettirin bence. Eşimin kız kardeşi 18 yaşında onunla da hep konuşuyorum, ileride geçmişine bakıp pişman olacağın şeyler yaşama şimdiki fikirlerinle 1 sene sonraki fikirlerin bile uyusmayacak diye. Siz de baskı kurmadan güzel güzel anlatın. Zaten o yaş ilişkileri çok fazla sürmüyor.

Şiir gibi geldi söyledikleriniz. Kızım galiba bununla evleneceğini düşünüyor. Beni dehşete düşürüyor. Sormuyorum ama yurtdışına gerek yok diyince öyle anlıyorum ben.

Canetti, sen ergenken aşık olmadın mı ben bununla evlensem diye hiç oturup düşünmedin mi? Kardeşim bazen bana PhD kezban diyor, gençken kezbanca hayallar kurduğum için :P Ergenken herkes böyle zaten, ben de sabahtan akşama kadar elimde telefon beklerdim, ilk telefonum o zamanın süksesi nokia 3310du bu arada :rapci:

Canetti, sen ergenken aşık olmadın mı ben bununla evlensem diye hiç oturup düşünmedin mi? Kardeşim bazen bana PhD kezban diyor, gençken kezbanca hayallar kurduğum için :p Ergenken herkes böyle zaten, ben de sabahtan akşama kadar elimde telefon beklerdim, ilk telefonum o zamanın süksesi nokia 3310du bu arada :rapci:
Oldum hem de 13 yaşında. Elbette platonik. Benim telefonum salonun göbeğinde duran sabit hat. :) Üniversitede sevgilimi aramak için jetonlu kulübeye giderdik. Daha acınası durumdaymışım. Nokia sanırım 20 yıl sonra icat oldu. :))))

Canetti, sen ergenken aşık olmadın mı ben bununla evlensem diye hiç oturup düşünmedin mi? Kardeşim bazen bana PhD kezban diyor, gençken kezbanca hayallar kurduğum için :p Ergenken herkes böyle zaten, ben de sabahtan akşama kadar elimde telefon beklerdim, ilk telefonum o zamanın süksesi nokia 3310du bu arada :rapci:
Bana kalsa ilk sevgilimle evleniyordum :D Adam öküzün tekiydi onla evlensem gerçekten Kezban olurdum ağlamak forever :D . Gece yarısı telefonla konuşuyorum diye babamdan tokat bile yedim yine konuştum :D Hey gidi günler :) Her yaşanan birer tecrübe önemli olan ders alıp yoluna sağlam devam edebilmek :)

Benim de kızıniz yaşında erkek arkadaşım olmuştu ve annem çok anlayışlı bir insan olduğu için söylemiştim. Bana her zaman uyarılarda bulunup hata yapmami engelledi. Bana en büyük nasihati "seni sana emanet ediyorum yavrum". Bu laf o kadar etkili bir lafti ki benim için hata yapacakken hep aklıma gelirdi. Kimine göre yanlış olabilir belki ama iyi ki o yaşlarda sevgilim olmuş ki sonunda eşimi secebildim. Doğru ile yanlışı ayırt etmeme kendimi değerli görmeme sebebiyet verdi. Yaşanılan her şey birer tecrübe hayata dair. Allah razı olsun annemden bana doğruyu yanlışı aktarıp anlayiş gösterdiği için.Ne arkadaşlarım vardı ailesi erkek arkadaşı olduğunu duysa eve hapsedip döven. Ama onlar yine bildiğini okuyup ne hatalar yaptılar. Çok fazla baskı zarar veriyor. İyiyi doğruyu anlatıp yanında olduğunuzu hissettirin bence. Eşimin kız kardeşi 18 yaşında onunla da hep konuşuyorum, ileride geçmişine bakıp pişman olacağın şeyler yaşama şimdiki fikirlerinle 1 sene sonraki fikirlerin bile uyusmayacak diye. Siz de baskı kurmadan güzel güzel anlatın. Zaten o yaş ilişkileri çok fazla sürmüyor.
Çok teşekkürler. İnşallah bizde de iyi sonuçlanır.

Bana kalsa ilk sevgilimle evleniyordum :KK70: Adam öküzün tekiydi onla evlensem gerçekten Kezban olurdum ağlamak forever :KK70: . Gece yarısı telefonla konuşuyorum diye babamdan tokat bile yedim yine konuştum :KK70: Hey gidi günler :) Her yaşanan birer tecrübe önemli olan ders alıp yoluna sağlam devam edebilmek :)
Kaç yaşındaydın öküzle çıkarken?

Oldum hem de 13 yaşında. Elbette platonik. Benim telefonum salonun göbeğinde duran sabit hat. :) Üniversitede sevgilimi aramak için jetonlu kulübeye giderdik. Daha acınası durumdaymışım. Nokia sanırım 20 yıl sonra icat oldu. :))))

Valla benim ilk aşkım şaşırtıcı bir şekilde platonik değildi , yidim bile :halay:yaşıtım bir çocuktu dersaneden. Hatta 2 çocuktan birden hoşlanıyordum, başkasıyla da flört ettiğimi görünce bu dangoz bir gün çıkışta dayanamayıp yanıma geldi. O gün ilk öpüştüğüm gündür :olamaz:

Platoniksiz ergenlik olmaz tabi, onu da 16 yaşımda yaşadım dersane hocasına tabi :P

Valla benim ilk aşkım şaşırtıcı bir şekilde platonik değildi , yidim bile :halay:yaşıtım bir çocuktu dersaneden. Hatta 2 çocuktan birden hoşlanıyordum, başkasıyla da flört ettiğimi görünce bu dangoz bir gün çıkışta dayanamayıp yanıma geldi. O gün ilk öpüştüğüm gündür :olamaz:

Platoniksiz ergenlik olmaz tabi, onu da 16 yaşımda yaşadım dersane hocasına tabi :p
Sen de hızlıymışsın.

Back
X