Merhaba bayanlar. Benim kaygılarım biraz geleceğe yönelik. 15 yaşında, okulunda başarılı, iyi anlaştığım bir kızım var. 3 ay önce ilk erkek arkadaşını edindi. Bu benim hiç hoşuma gitmedi çünkü erken buluyorum. Çok da fazla itiraz edemiyorsunuz. Bir kaç öğretmeni ile konuştum yasak koymayın sizden uzaklaşır dediler. Peki dedim. Beraber yaptıkları faaliyet sitemiz bahçesinde oturup, yalnız veya arkadaşları ile sohbet etmek, mesajlaşmak, telefonda görüşmek. Derslerde düşüş olmadı, çocuk için kötü birşey diyemeyeceğim ama yine d e hoşuma gitmeyen bazı şeyler var. Mesela bazen kavga ediyorlar, kızımın gözleri doluyor hemen. Ne gerek var şimdi diyorum içimden. Veya yurtdışı okumak hayali vardı, şimdi olmasa da olur oldu gibi. Ayrılırlar diye umuyordum, henüz öyle bir şey yok. Sabırla beklemekteyim. Buradaki genç kızları düşünüyorum yazıyorlar işte 4 yılımı boşa harcadım, yok şöyle vefasız, yok ben sonsuza kadar sürecek sandım. Biz annelerin elleri kolları bağlı galiba. Nereden bilecek çocuk iyi mi kötü mü? Bilsek ne fark eder? Kız aşık. Tahtını yapıyoruz bahtını yapamıyoruz gerçekten. Bol bol akıl veriyorum. Kibar davranıyor mu? Davranmıyorsa hemen ayrıl gibi. Biz anneler çok gariban oluyoruz. Kontrol edebileceğim herhangi birşey var mı? Yok galiba. Fikrilerinizi merak ediyorum.