Çocuk Hastalıkları damak yarıgı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sinerelya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2012
39
0
96
Ankara
bebeğim küçük dilinin orda tırnak uzunluğunda yarıkla doğdu. çok üzülüyorum bu sorunu yaşayan var mı varsa ilerde bebeğimde konuşma rahatsızlığı olur mu

Son düzenleme:
merhabalar. bu hastalığın tedavisi artık çok kolay diye biliyorum. etrafımda bire bir şahit olmadım ama hamileyken ben de çok araştırmıştım. hemen hemen her hastanede yapılabiliyor ve başarısız sonuç alanı duymadım. hangi şehirdesiniz?

ankaradayım. hiç etrafımda böyle bişey görmemiştim . sonrası hakkında hic bir bilgim yok. bebeğimin konuşmasını etkileyecek diye cok endişeleniyorum

canım benim eşimin yeğeni var şu an 6 yaşında. dudak damak yarığıyla doğdu. komple genzine kadar açıktı. doktorlar konuşamaz demişler, duyma testlerini geçememiş. ama şu an cimcimemi bir gör, maşallah duyuyor da konuşuyor da, normal çocuklardan hiçbir farkı yok. son bir ameliyatı var. ufacık bir iz var dudağında, onun için olacak. onun dışında çok çok iyi. Allah şifa versin size de. kendini hiç üzme. Allah dermansız dert vermesin.

canım benim eşimin yeğeni var şu an 6 yaşında. dudak damak yarığıyla doğdu. komple genzine kadar açıktı. doktorlar konuşamaz demişler, duyma testlerini geçememiş. ama şu an cimcimemi bir gör, maşallah duyuyor da konuşuyor da, normal çocuklardan hiçbir farkı yok. son bir ameliyatı var. ufacık bir iz var dudağında, onun için olacak. onun dışında çok çok iyi. Allah şifa versin size de. kendini hiç üzme. Allah dermansız dert vermesin.

cevap verdiğiniz icin çok teşekkür ederim insallah beni bebeğimde sağ salim kurtulur bu dertten

cevap verdiğiniz icin çok teşekkür ederim insallah beni bebeğimde sağ salim kurtulur bu dertten

Benim kardeşim Ankara Üniversitesi çene cerrahisinde öğrenci. Onların bir hocası var bu konuda çok iyiymiş. Prof. Dr. Reha Kişnişçi. Ne kadar erken tedavi olursa o kadar güzel iyileşirmiş. Bence zaman kaybetmeyin.

Benim kardeşim Ankara Üniversitesi çene cerrahisinde öğrenci. Onların bir hocası var bu konuda çok iyiymiş. Prof. Dr. Reha Kişnişçi. Ne kadar erken tedavi olursa o kadar güzel iyileşirmiş. Bence zaman kaybetmeyin.

hacettepeye götürdüm ama 9 aylık olmadan ameliyat olamayacağını söylediler.dediğiniz doktoruda araştırıyım çok teşekkür ederim

Benim de bebeğim aynen o şekilde doğdu 5 günlük şuanda sormak istediğim emziriyormusunuz biberonmu veriyorsunuz ben emziremiyorum damaklı biberon alıcaz bugün plastik cerraha götürücez bugün bakalım ne olacak :(((

Benim de bebeğim aynen o şekilde doğdu 5 günlük şuanda sormak istediğim emziriyormusunuz biberonmu veriyorsunuz ben emziremiyorum damaklı biberon alıcaz bugün plastik cerraha götürücez bugün bakalım ne olacak :(((

kusura bakmayın mesajınızı geç gördüm. ben şükür bebeğimi emzirebiliyorum sorunsuz beslenebiliyor suan 4 aylık genize kaçma olayıda azaldı doktor ne dedi size

Bu hastalık günümüzde iyice yaygınlaştı.
Kaç bebeğe yapıyoruz bu ameliyatları.Riskinin de diğer ameliyatlara göre oldukça az olduğunu söyleyebilirim.Bebeğiniz şu anda kaç aylık?

Sadece yumuşak damaksa eğer 6 aylıkken bile ameliyatlar yapılıyor
Sert damarın yarık olması durumunda daha geç yapılması önerilir

sadece yumuşak damakta var. doktor 9 aylıkken yapılmasını önerdi. 6 aylık olunca tekrar kontrole gideceğiz. inş yavrum sağ salim atlatır bu süreci..

kusura bakmayın mesajınızı geç gördüm. ben şükür bebeğimi emzirebiliyorum sorunsuz beslenebiliyor suan 4 aylık genize kaçma olayıda azaldı doktor ne dedi size

Ya canım biz şuan 2 aylık olduk medelanın yarık damak biberonunu kullanıyoruz genize kaçma olmuyor çok şükür bizimde yumuşak damağında ufacık bi yarık var ama ememedi maalesef çekemedi bende pompayla sütümü sağıp biberonla veriyorum birde karadut suyu geçiriyor dedi bi arkadaş ne kadar doğru bilemiyorum kusarken sadece burnundan kusuyor o gıcık bi durum :/ Allah kolaylıklar versin bizlere

Ya canım biz şuan 2 aylık olduk medelanın yarık damak biberonunu kullanıyoruz genize kaçma olmuyor çok şükür bizimde yumuşak damağında ufacık bi yarık var ama ememedi maalesef çekemedi bende pompayla sütümü sağıp biberonla veriyorum birde karadut suyu geçiriyor dedi bi arkadaş ne kadar doğru bilemiyorum kusarken sadece burnundan kusuyor o gıcık bi durum :/ Allah kolaylıklar versin bizlere

evet benim bebeğimde burnundan kusuyor ama allahtan çok kusan bir bebek değil. doktor size ameliyatı ne zaman önerdi?

Arkadaslar bebegm yarık damaklı biberonla besliyorum cok kusmuyo ancak burnundan geliyor.başına böyle bisey gelen varmı?ne yapmayı önerirsiniz

Back
X