Damaklı diş teli hakkında birkaç soru

pelinpelin

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2013
1
0
16
İstanbul
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım malum bende tellendım ama benm tel biraz farkı hatta dişlerimde farklı
ön dişlerim baya önde (dişlek) diye tabir edilen cinsten ve o dişlerin alrında 2 tane daha diş var 06.03.2013 tarihinde damakli tel takıldı sadece yemek yerken cıkartıyorum ağrı sızı oluyo ara sıra tam alıştım derken yemek yemek için çıkartıyorum sonra takınca inanılmaz bir ağrı oluyor. neyse şimdi asıl konuya gelelim daha önce böyle birşey yaptıran varmıdır aranızda ben baya bunalıma girdim gircem birkaç yazı okudum yok düzelmiyo boşuna uğraştım falan yazanlar olmu moralim çok bozuldu
bu arada 24 yaşına yeni girdim ve doktorum 1 senesürerdedi şimdi bana yardımcı olurmı-usunuz gerçekten düzeliyormu?

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım malum bende tellendım ama benm tel biraz farkı hatta dişlerimde farklı
ön dişlerim baya önde (dişlek) diye tabir edilen cinsten ve o dişlerin alrında 2 tane daha diş var 06.03.2013 tarihinde damakli tel takıldı sadece yemek yerken cıkartıyorum ağrı sızı oluyo ara sıra tam alıştım derken yemek yemek için çıkartıyorum sonra takınca inanılmaz bir ağrı oluyor. neyse şimdi asıl konuya gelelim daha önce böyle birşey yaptıran varmıdır aranızda ben baya bunalıma girdim gircem birkaç yazı okudum yok düzelmiyo boşuna uğraştım falan yazanlar olmu moralim çok bozuldu
bu arada 24 yaşına yeni girdim ve doktorum 1 senesürerdedi şimdi bana yardımcı olurmı-usunuz gerçekten düzeliyormu?

senin yaşadıklarının aynısını bende yaşadım damaklık taktım 3 yıl 16 yaşıma kadar ama doktor hiç ilgilenmedi şimdi dişlerim yeniden bozuldu gene tel taktırıcam seni çok iyi anlıyorum işte bu yüzden ağrısı sızısı çekilmiyo tel taktırmak daha mantıklı en azından tak çıkar olma olayı yok...

küçükken bende taktırmıştım. sanırım bunlardan bahsediyorz $dentiron25.webp
ne çektim bu tallerden ben bee:1: o zmnlar yaşımda küçük olduğu için işin ciddiyetinden farksız canım sıkıldıkca çıkarırdım..hele okulda çok sorarlardı dişlerindeki teller ne işe yarıyo fln diye..o zmnlar fazla yaygın bi tedavi değildi sanırım,bide konuşurken bazı harfleri söylemeye engel olurdu peltek gibi konuşurdum(bundan bi 10sene öncesinden bahsediyrm)o yüzden utanırdım okulda takmaya.bide onların ortasında bi metal varya (dr.um yurtdışında olduğu için kontrole pek gidemiyodm ortadaki metali her hafta iğneyle çevirip baskı veriyodm)..işte o metalden benim çenelikler kırılmasınmı eyvah eyvah:18: sonra tekrar yaptı dr'um aynı çenelikten..tabi onada para aldı tekrardan.neyse bi süre sonra yine kırıldı tam ortadan..nasıl kırıldı hiç bilmiyorm özel bi cabam olmadı valla...hatta çıkarıp takarken kırılmasın korkusuyla iki parmağımla titreyerek tutuyodum korkudan:9:
şuan 25 yaşındayım ve 2 seneyi geçik bi süredür ortodonti tedavisi görüyorm.anlaşıldığı gibi o damaklıklar hiç bi işime yaramadı malesef.Hatta babam hala dalga geçer konu açıldıkça 'zamanında senin dişlere bi araba parası saymıştım' diye:8:

Canım moralini bozmak istemem ama sabit tellerin daha iyi sonuçlandığını duydum. Belki dişlerin o kadar sorunlu değilse bu yöntem mantıklı gibi ama dişlerinden de bayağı kötü bahsetmişsin. Belkide yaşından dolayı bunu tercih etmiştir doktorun, çünkü oldukça geç kalmışsın. Hayırlısı senin için, umarım kısa sürede beklediğin güzel sonuçları alırsın.

bende 2001 yılında filan tedaviye başlamıştım. başta damaklık taktım 2 sene filan. tabi düzgün konuşulmadığı için okul zamanları takmadım o yüzden de damaklı olan teli uzun süre taktım sanırım. bir de bi gece takmasan bi kaç saat takmasan hemen düzelme geriye gidiyor. o yüzden takarken zorlanıyorsundur. bir de benim damaklı telim altından vidalıydı her hafta açıyordum damağımı genişlettik yani. ve sonra 2 sene filan da sabit tel taktım. şu an inci gibi dişlerim:21: o yüzden pes etme bence. uzun bi süreç ama değiyor. bi de senin yaşın ilerlediği için taktığında ağrı oluyordur. çünkü gelişim tamamlandığı için onu değiştirmek zor olur. ben orta okuldaydım o zaman bile doktor bi sene bile geç gelseniz düzelmeyebilirdi demişti. eğer düzelmezse bu yaşından dolayı olabilir.

canım bende su anda damaklı tel kullanıyorum . Benim üst dişlerim için doktorum bunu önerdi alt dişlerde sabit takılı ben faydasını gördüm baya birde benim de yaşım 24 :) ilk tel takıldığında filan herkes bu yaştan sonra düzelme olmaz filan demişlerdi ama baya gelişme kaydettim şimdi görenler ayy inanmıyorum ne kadar düzelmiş dişlerin diyorlar :D tabi daha 1 sene daha kalıcak hatta o kadar benimsedim ki bu telleri hiç ağzımdan çıkarmak istemiyorum. yolumuz uzun ve zor ama ben inanıyorum iyi olacagına

ortaokulda takmıştım liseye girince çıkardım annem doktorum kızmasına rağmen..hee tabikii düzelmedi..doğru dürürt takmadığım için... nasıl takayım sürekli bi öğürtü oldu bende yahu.. tükrüğümü bile yutamaz duruma geldim..yemek yiyemez oldum aşırı zayıfladım .. 175 boyum vardı o zamanlar ve ben 35 kiloya düşmüştüm... eğer mümkünse sabit olandan taktırın..daha iyi.. kuzenımın vardı alt üst dişleri hep sabitti.. sabit olduğundan onun düzeldi.

küçükken bende taktırmıştım. sanırım bunlardan bahsediyorzEki Görüntüle 682072
ne çektim bu tallerden ben bee:KK1: o zmnlar yaşımda küçük olduğu için işin ciddiyetinden farksız canım sıkıldıkca çıkarırdım..hele okulda çok sorarlardı dişlerindeki teller ne işe yarıyo fln diye..o zmnlar fazla yaygın bi tedavi değildi sanırım,bide konuşurken bazı harfleri söylemeye engel olurdu peltek gibi konuşurdum(bundan bi 10sene öncesinden bahsediyrm)o yüzden utanırdım okulda takmaya.bide onların ortasında bi metal varya (dr.um yurtdışında olduğu için kontrole pek gidemiyodm ortadaki metali her hafta iğneyle çevirip baskı veriyodm)..işte o metalden benim çenelikler kırılmasınmı eyvah eyvah:18: sonra tekrar yaptı dr'um aynı çenelikten..tabi onada para aldı tekrardan.neyse bi süre sonra yine kırıldı tam ortadan..nasıl kırıldı hiç bilmiyorm özel bi cabam olmadı valla...hatta çıkarıp takarken kırılmasın korkusuyla iki parmağımla titreyerek tutuyodum korkudan:KK9:
şuan 25 yaşındayım ve 2 seneyi geçik bi süredür ortodonti tedavisi görüyorm.anlaşıldığı gibi o damaklıklar hiç bi işime yaramadı malesef.Hatta babam hala dalga geçer konu açıldıkça 'zamanında senin dişlere bi araba parası saymıştım' diye:KK8:

Merhaba ben 16yasindayim damakli tel takildi dun bugun yemek yemek icin telimi cikardim ve damaklikta nokta kisminda bi kiriklik oldugunu fark ettim bunu icin doktoruma basvurmam mi gerekir mi yoksa bi sorun teskil etmez mi

Çene yapısına göre farklılık gösterir sanıyorum. Ben de 16 yaşımda, üst çenede, köpek dişinin üstünde fazladan diş çıktığı için takmıştım. Normalde 6 ayda düzelir demişti doktor ancak okulda dalga geçtikleri için sadece evde taktığımdan yaklaşık 10 ayda yukarıdaki diş aşağıya indi ve dişlerim hizaya geldi. Tabii o telin amacı sadece yukarıdaki dişi aşağı indirmekti ve oldu, çok şükür 13 sene geçmesine karşın bozulmadı. Bu hem çene yapısına hem de amacına bağlı olarak farklılık gösterir bence. Düzelmeyecek diye moralinizi bozmayın. Hekim onu uygun gördüyse elbet düzelir.

Back
X