Bisküvi - Kurabiye Tarifi Damat boğan kurabiyesi

sefamolsun

radyoda yine sezen çalıyo
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.430
11
116
İstanbul
bembeyaz harika bir kurabiye

Öncelikle margarin oda sıcaklığında eritilir pudra şekeri ve yumurta karıştırılır.Daha sonra unu, kabartama tozu ilave edilip aldigi kadar nisasta ile yogrulur

250 gr. margarin
1 bardak pudra şekeri
2 yumurta
1 bardak un
1 kabartma tozu
Aldığı kadar nişasta

Normal fırında 170 derece 30 dk.
Turbo fırında 150 derece 30 dk.

Son düzenleme:
Bu kurabiyeyi halam yapardı çocukluğumda, çok severdim hep arada aklıma gelir olsada yesem hiç bilenede rastlayamadım herkes un kurabiyesi sanıyo.
Belki değişik isimleride vardır ben damat boğan kurabiyesi diye biliyorum.

bben bi kurabiye yapiyordum ya sirf nisastadan yada cogunlugu nisasta ,,uzun zaman oldu yapmayali cunku unuttum....istersen tarifini yazayim.....cok aralikli diziyodum tepsiye piserken yayiliyodu cunku............

Malzemeler:

250 gr margarin (veya tuzsuz tereyagi)
1 bardak pudra sekeri
2 yumurta
1 bardak un
Aldigi kadar nisasta
1 kabartma tozu

Oncelikle margarin, pudra sekeri ve yumurta iyice karistirilir. Daha sonra unu, kabartama tozu ilave edilip aldigi kadar nisasta ile yogrulur. Onceden isitilmis (325F - 170C) firinda pisirilir. Afiyet olsun...

Son düzenleme:

Ayy evet bu, şunun güzelliğine bak cokacimcoook
Çok teşekkürlerŞeniz

Peki ne nişastası kullanılacak acaba buğdaymı- mısırmı olması lazım.CADIARZU
Arasındaki fark nedir acaba

bugday canim bende yapiyorum bu tarifi ama isiminin damat bogan oldugunu yeni ogrendim ben nisasta kurabiyesi saniyordum senin sayende orjinal isminide ogrendim

bugday canim bende yapiyorum bu tarifi ama isiminin damat bogan oldugunu yeni ogrendim ben nisasta kurabiyesi saniyordum senin sayende orjinal isminide ogrendim

princess ben şuan bu kurabiyeyi yapmaya giriştim hatta şuan yapıyorum ama ters giden bişeyler var.250 gr bir kutu yani buğday nişastasını döktüm içine ama hamur toplanmadı yani ellerime yapışıyoor yaa:1no2: niye acaba nerde yanlış yaptım margarini fazla eritmiş olabilirmiyimbenneyaptımki

margarini erittikten sonra biraz sogumasini beklicektin sicakmi doktun margarini hem o bir kutu yetmez ona alabildigi kadar dokuceksin doktugun yedirdikce istiyorsa biraz daha dok ne zaman toparlaniyorsa o zaman tamamdir kivam yapinca resmini koy bakim nasil oldu ok

bizde ona kaynana boğan denir
malzeme: 1 paket margarin
1 paket nişasta
2 yumurta
1 su bar. pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaş. kabartma tozu
aldığı kadar un
dövümüş fındık
hazırlanışı:1 yumurta akı ve fındık hariç bütün malzemeyi yoğurun
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin,çırpılmış yumurta akına
ardından fındık içine bandırın(sadece üstünü)170 derecede 20-30 dakika pişirn soğuyunca pudra şekerine bulayın
çok güzel oluyor ben çok seviyorum htta üşenmezsen kurabiyeleri daha küçük yani misket büyüklüğünde hazırla zaten pişince kabarıyor,ve kolay yeniyor.(yerken çok fazla dağıldığı için)

Eveeet kurabiyelerimi hazırladım , fırınıma attım şuan pişiyorlar.
Çok teşekkür ederim prıncessof rain sen olmasan hamur çöpü boylayabilirdi.Şeniz

Bekliyorumcokacimcoook

Not: Benim fırınım turbo üflemeli normal tariflerdeki verilen derecelerin 10 20 puan altında ısıtırım hep. Bunuda öyle yaptım yani 150, yakıyo çünkü.

bisey deil canim sen oyle bilenler soylesin saklamayin deyince bende bir el atayim dedim sen yapinca benimde canim cekti simdi evde nisasta yok bugun alisveris yapcam alsamda bende yapsam off is cikardin basima kizzz resmini bekliom simdi koy bak carsiya cikcam hadi cabuk ol hepsini yiyeyim deme banada birak birazcik

iyi peki canim pistimi nasil oldu ben yapinca koyarim ozaman resmini a bu arada tarifi senmi duzenlersin benmi duzenleyeyim tarif senin olsun olmazsa nede olsa ilk sen yaptin ben yapinca resmini ceker koyarim diger verdigim tarifide sileriz ne dersin afiyet olsun canim dusunmen yeter neyse ben carsiya cikayim artik yine yagmur yagmadan

Pişti canım şimdi çıkardım fırından soğusunda tadınada bakayım.

Evet diğer tarifi silelim. Fotoğrafı sen eklersin canım.

Tamam görüşelim yine. Sevgiler

gorusuruz canim tabiki ben diyorum ki ilk bolum actigin yeri duzenle bu tarifi oraya yaz olurmu eger yapamiyorsan sen sil orayi ben tekrardan acayim olurmu canim

Princess düzeltirim düzeltmesinede, sen yazmak istersende anlayışla karşılarım sorun değil tatlım. Sanırım senin yazman için konunun silinip senin tekrar açman gerek öyle değilmi.
Öyleyse konu nasıl silinicek.
Elbetteki senin tarifin oldukaydirigubbakcemile5

ya bu kurabiye niye damat boguyoki, kaynana bogsa olmuyomu, :roflol:
simdi damat bogsa, annelerin babalarin kizlari neolcak ,en iyisi kaynan bogan olsun:roflol:
piresnsesim tarif icin cok tesekkurlera.s.

kurabıye super gozukuyor. ağızda dağılan kurabıyelere bayılırım. margarın oda sıcaklığında yumusayacak mı yoksa ocakta mı erıtılıyor . anlayamadım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…