Bisküvi - Kurabiye Tarifi Damat boğan kurabiyesi

bunun asıl adı kaynanaboğan kurabiyesi.bendeki tarif farklı biraz.gene de yazayım garantili çünkü.kime verdiysem bu ölçüleri aynen tuttu.
1 paket margarin
3 yumurta
1 bardak toz şeker
1 bardak un
750 gr mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
vanilya
margarini cozurdamadan eritin,şekeri ilave edin,iyice eriyene kadar karıştırın.yumurtaları ekleyin arkasından da diğerlerini.üzeri çatlayıncaya kadar pişirin.çok basit ve çok lezzetli ayrıca da çok şık bir kurabiye.yanında içecek olmadan servis yapmayın boğar valla.

kızlar ellerinize sağlık yanlız bişey sorucam..
Margarini eritip sıvı halemi getiriyorsunuz yoksa
iyice yumuşamış ama katı haldemi yapıyorsunuz aydınlatırmısınız
teşekkürler

bir not da ben ekleyim: bu karabiyeue HANIM SUSTURAN da deniyormuş. margarini yumuşatacakmıyız eritecek miyiz ben tam anlamadımfisfisfis. bir de içine yumurta katılıyorsa öyle resimdeki gibi nasıl bembeyaz oluyor. tarifi deneyen arkadaşlar yardım lütfeeeeeeeeeensenağlama. bir an önce yapmak istiyorum da...a.s.

Margarini eritmeye gerek yok canım ama çok yumuşak olması lazım. Bunuda sıcak suya koyarak veya sıcak ortamda tutarak sağlayabilirirsin ben öyle yaptım.
Yumurta konusuna gelince benimde aklımdan geçmişti ama o kadar soru sordum ki bunu sormaya utanmıştım artık.
Evet yumurtaları kırmızılarıyla birlikte kattım gayette beyaz oldu...cokacimcoook

ben kaynana boğan adlı bi kurabiye çeşidi yemiştim çok önce, un ,yağ ve şeker kavrulup tepsiye tümüyle bastırılıp öle hazırlanırdı isterseniz bi ara sizlere bulup yazarım kızlar.....

Bu isimde olduğunu hiç duymamıştım..
Ben Mantar Kurabiyesi diye biliyorum..
Çokta severim..Ama annem hiç sevmez.
Çok yoğun olduğu için..
Genede yapacağım..ama yarım ölçek..
Ben çok seviyorum..ama benden başka yiyen olmuyor napalım..Genede yapıcam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…