damat kizin annesinee dugun icin elbise alirmi?

selinoks

Bazenler cogalıyor bazen
Kayıtlı Üye
21 Mart 2014
190
43
Merhaba ..
1ay sond dugunu olacak arkadasimin adina sizden yardim istiyorum xunku bu konulari hix bilmem fakat bizde yoktur biz kendimiz aldik.. Ama sizdende yprum almak istedim..
Arkadasim calismiyor ailesinde suan icin calisanda yok bi babasi emekli o maas ile geciniyor 4kidi arkadasimdugun hazirligi icin osten cikali 15gun oluyor.. Cok borclafi oldugundan dolayi elinde hic parasi kalmamis anneside babasida xalisacak durumda degil..
Arkadasim kina elbisesini pazartesi alacak gorumcesiyle gittiginde bi elbise begenmisler 1250tl imis fakat arkadasim masraf olmasin diyr almamis hem modelinide okdf cok begenmemis annesine alacagi elbise 400tl civarindaymis sagdan soldan elbise bakmislad ama bedeni olmuyormus damada bunu nasil soliyecek solemelimi suan cok zor durumdalar bilezik alacak paralari dahi yok.. Ben yardim ermek isterim ama benim elimdede yok bende evleniyorum dugumuz arkasimla 1hafta ara ile.. Bu arada damat bey kizimin 2 kusur borcunu odemiz 2hafta once..

konu sahibi rica ederim biraz daha düzgün yaz. çook zor anladım.
ama şunu söyleyebilirim:
biz annemin elbisesini kendimiz aldık. eşim zaten yeterince masraf yapmıştı.
damat alır diye bir adet olduğunu duymadım hiç. ama belki olan yerler vardır,bilemeyeceğim.

Merhaba ..
1ay sond dugunu olacak arkadasimin adina sizden yardim istiyorum xunku bu konulari hix bilmem fakat bizde yoktur biz kendimiz aldik.. Ama sizdende yprum almak istedim..
Arkadasim calismiyor ailesinde suan icin calisanda yok bi babasi emekli o maas ile geciniyor 4kidi arkadasimdugun hazirligi icin osten cikali 15gun oluyor.. Cok borclafi oldugundan dolayi elinde hic parasi kalmamis anneside babasida xalisacak durumda degil..
Arkadasim kina elbisesini pazartesi alacak gorumcesiyle gittiginde bi elbise begenmisler 1250tl imis fakat arkadasim masraf olmasin diyr almamis hem modelinide okdf cok begenmemis annesine alacagi elbise 400tl civarindaymis sagdan soldan elbise bakmislad ama bedeni olmuyormus damada bunu nasil soliyecek solemelimi suan cok zor durumdalar bilezik alacak paralari dahi yok.. Ben yardim ermek isterim ama benim elimdede yok bende evleniyorum dugumuz arkasimla 1hafta ara ile.. Bu arada damat bey kizimin 2 kusur borcunu odemiz 2hafta once..
damat almak zorunda değilde düzgün yazmadığın için anlayamadım pek 1250 -400 tllik mi elbise beğenmiş anne .....elbise için o para çok aşırı bence

Adet icin denilmiyor.
Kizin alacak durumu yok diye
damat anlayışlı ve para sıkıntısı yoksa söylenebilir. karı koca olacak sonuçta bunlar. her halde eşinin mahzun kalmasını istemez. ama kötü bir insansa sonradan "annenin elbisesini bile ben aldım" diyebilir. olmayacak şey değil. kk böyle başlıklarla dolu

bizim adette düğün olurken damat resmen batıyor çünkü kızın ailesine ve yakın akrabalarına teyze dayı hala vb. hediye alır takım almaz ama erkeklere gömlek kızlara badi felan. anne baba kardeşede takım alınır ama ben evlenirken hiçbir adeti yaptırmadım ailem kıyafetlerini kendi aldı. bu arada söylemeden gecemiycem kına için elbise bakmış arkadalınız 1250 cok fazla değilmi yani ben evleneli bi sene oluyo gelinliğimi almıştım o fiyata

Sahsen sevgilimin anneme kiyafet almasini istemem.
Kendi erkek kardesimin nisanlisi oldugu zaman onada izin vermem annesine kiyafet almasi konusunda.
Gerekirse elbise kiralasin genede damadin eline bakmasinlar.
Zorunlu degil ne de olsa.

Damat oyle dugun icin kiyafet almaz ama mesela bohca yaparlar kiza hediye gotururler, kizin annesine de bi penye etek falan. Sanirim o da dugunde giyilmez. Bilemedim ki.
Borcla dugun yapmak cok zor. Allah feraha erdirsin..

hem arkadaşınızın durumu yok hem düğün hazırlığı için işten çıkıyor. düğün hazırlığı için işten çıkmayıda ilk defa duyuyorum. adet falan bilmem ama düğün için anneme elbiseyi damattan isteyip arkamdan laf ettirtmem. belki bugun etmezler ama bir gun yuzune vurulur ananın elbisesini bile biz aldık diye. 400 liralık değil daha uygun birsey baksın.

Arkadaslar pahali olan elbiseyi gorumcesi al sorun yok demis hatta israr etmis ama gelin yani arkadasim pahali diye istememis

Şimdi biz yazılanı tam anlayamadık galiba görümce geline 1250 tl elbise al demiş o almamış kendine 400 e alacakmış üstüne de anneme alsak olur mu diyor yoksa anneme 400 e elbise alalım mı diyor

Anneme elbise al denmez atıyorum eve fırını gelin almaz eşine fırın al der o paraya da annesine elbise alır

Düğün var diye işten ayrılınmaz madem maddi durumu kötü niye işi bırakıyor ben Cumartesi çalıştım pazar düğün yaptım ne var bunda

Bir de anneye de uygun fiyatla bir elbise alsın eve alınacak bir takım tabak eksik olsun

Damat almaz
Hele hele normal bir insansa asla almaz
Para icin degil yani kiz annesi de kendi elbisesini kendi alamiyorsa yuh derim ben de ondan almaz

Evet kiz elbiseyi 400 tlye aliyor annesine alacagi elbise de o civarda imis
Kizin isyeri gelinlik provasina bile izin vermiyor 1saatlik izin icin parasindan kesmisler kiz hicbisryini hAlledemedi sonra kavga ile isten ayrildi kati bi isyeriydi

Ben olsam damada minnet etmektense ödünç bulur öyle giyerim. 400 tl düğün yapacak birisi için çok fazla bir miktar. Uygun fiyata taksitle alsınlar. Madem çalışacak güçleri yok maddiyatta yok kime neyin havası bu?

X