uzun zamandır sağlıksız beslenmenin dışında kendime yaptığım en büyük fenalıklardan biride beyaz ekmek tüketmek oldu....
bunun içinde lezzetli bir şey olmaz demiştim bir süredir ,ama bugün itibariyle yine eski düzenime dönüyorum ve beyaz ekmek yemeği bırakıyorum...
ohhhhhhhhhh dünya varmış şuan bile midemi hafiflemiş hissediyorummmm....allah benim ve benim gibi kilo vermek için mücadele veren herkesin yardımcısı olsun......
güzel bir tatlı tarifi:
Önce elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.Sonrada tavada yağsız bir şekilde döndürüyoruz.İri kıyım yaptığımız fıstık (artık evde ne varsa fındık ceviz badem..) içine ekliyoruz.Azcık da öyle pişiriyoruz.Hiç su eklemiyoruz kendi suyunu salıp çekiyor.Sonra ozağın altını kapatıp tarçın ekliyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Soğduktan sonra içine 4 yk kadar robottan çekilmiş yulaf ezmesi koyuyoruz.Yulaf kepeği de olur.Arzuya göre 1 yk bal yada pekmez ekleyebilirisniz.Sonra bunu azcık elimizde yoğuruyoruz.Öyle hamur olmuyor ama.Elimizle küçük toplar yapıp hindiztan cevzine buluyoruz.Bu tarifden 14 top çıktı.Araöğünde kahvenizin yanında 4-5 tane yiyebilirsiniz.
bugün zoru başardım ve yeme olayını saat 18 00 gibi bitirdim...hemen her akşam yediğim kuruyemişi de yemedimşu an biraz içi kıyıldı buna seviniyorum amanormalde midem çok kötü oluyordu her akşam aburcubur yemekten