daraldım

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.567
10.071
773
Ankara
kızlar k.validemle aramda sorun yok gibi görünsede ben bazı şeylerden çok sıkıldım yaklaşık 2 senedir evliyim ve son 5-6 aydır kayınvalidemin herşeyi bizimle yapmaya çalışmasından sıkıldım kayınpederimin gitmek istemediği her yere bizi sürüklüyor her akşam ama abartısız her akşam çaya yada yemeğe çağırıyor (ramazan olduğu için vakitler kısıtlı biliyosunuz sayesinde özel hayatımız kalmadı)eşimde eskiden itiraz ederdi şimdi ise ne dese yapıyor ben çağırdığında gitmek istemez gibi olursam bozuluyor aramızda problem çıkıyor eşimle bi zamanlar başbaşa yaptığımız şeyleri onlarla yapar olduk(yemek,gezme vs)ördek aiesi gibi peşpeşe gezmekten daraldım geçen aileme iftara gittik iftardan bir saat sonra aradı tatlı aldık gelin yiyelim(yemekte olduğumuzu biliyor)eşim huzursuz bi şekilde oturduktan sonra telefonla konuştuktan r-yarım saat kalkalım dedi ve biz tıpış tıpış tatlı yemeye gittik soru şu ayı semtte yakın ouruyoruz taşınmamız olanaksız eşimle kavga etmeden kırmadan bu durumları nasıl normal seviyeye indiririm ben beraber hiç bişey yapmayalım demiyorum ama azaltmak istiyorum ne yapmalıyım resmen eşimle plan yapıp beni de sürüklüyolar....

Şişiren kaynananın muhatabı hala olgunlaşamamış koca ise,kaynana her asisti gole çevirir :24:

kayınvaliden kasıtlı olarak kırıcı birşey yapmıyorsa gidin. anlaşabiliyor musun peki onunla? annesinden hiç bahsetmeden dışarda yemek yemek istediğini söyle, ne biliyim arkadaşlarınızı yemeğe çağırın, onlara gidin. zaten şurda az bir zaman kaldı ramazandan sonra düzelir belki, ne dersin? o zaman evinizde başbaşa kalma süreniz artar kanımca.

kayınvaliden kasıtlı olarak kırıcı birşey yapmıyorsa gidin. anlaşabiliyor musun peki onunla? annesinden hiç bahsetmeden dışarda yemek yemek istediğini söyle, ne biliyim arkadaşlarınızı yemeğe çağırın, onlara gidin. zaten şurda az bir zaman kaldı ramazandan sonra düzelir belki, ne dersin? o zaman evinizde başbaşa kalma süreniz artar kanımca.
anlaşıyor sayılırız ama bu aralar gıcık oldum bu durumdan sıyrılmalıyım

valla eşin rahatsız olmuyosa nası bi yol izlemelisin bilemedim şimdi.
insan eşimle başbaşa kalamadım diye düşünmez mi hiç ya?
hiç mi rahatsız olmuyo?

tepki vermeden bekleyin eşinize gitme durumunuzu ima etmeden,konusunu açmadan özlediğinizi,sevdiğinizi dile getirerek ufak çaplı cilveler,kurlar yapın..kısa zaman sonunda eşinizde bu durumdan sıkılacaktır,normal hayatınıza döneceksinizdir..gitmek istemeyn taraf siz olursanız,huzursuzluklara yol açmış olursunuz..sabredin...

tepki vermeden bekleyin eşinize gitme durumunuzu ima etmeden,konusunu açmadan özlediğinizi,sevdiğinizi dile getirerek ufak çaplı cilveler,kurlar yapın..kısa zaman sonunda eşinizde bu durumdan sıkılacaktır,normal hayatınıza döneceksinizdir..gitmek istemeyn taraf siz olursanız,huzursuzluklara yol açmış olursunuz..sabredin...
umarım sıkılır yoksa baya bi huzursuzluk olacak çünkü istmiyorum dakka başı onları görmeyi

kelin ilacı olsa başına sürer misali benimkisi ama önerim eşinizle daha az ilgilenin artık kendinize ait hayatınızın olmadığını farkettiği an kendi gitmek isteyecektir.mesela o akşam çok erken uyuyun ordan geldikten sonra.yemek düzeni değişsin yada önem verdiği şeyleri aceleye getirin vakitsizlikten belki o zman anlar gerçekten birbirnize zaman ayırmanız gerektiğini.şu mübarek ay geçsin düzene girer herşey inş.siz annenizdeyken de arayıp tatlı yemeye çağırmalarıda ayrıca bi garip olmuş

"Aşkım seninle yalnız vakit geçirmeyi özledim" deyin.
Yalnız kaldığınızda ne kadar güzel vakit geçirirseniz o kadar çok yalnız kalırsınız. :)

daha yeni evlisiniz sayılır bence haklısın ama bu çok ince bi konu çok dikkatli olman lazım eşin onları istemiyosun diye alınabilir yada kayınvalidengil duysa senin istemediğine alınırlar

anlaşıyor sayılırız ama bu aralar gıcık oldum bu durumdan sıyrılmalıyım

mesela siz annenlerdeyken gitmeyebilirdin
biz bu akşam buraya davetliyiz annem bak ne güzel ugrasmıs bizim için
yiyip kalkmak ayıp olur tatlı hiç yemediğimiz şey mi zaten midemiz tıka basa oldu
deyip kalkmamasını saglamaya calışabilirdin..
yani bu gibi şeylerle hayır de ona inatla deil tabiki
ben yapamadım malesef :14: sen bunu sağlamaya calış

Belki kayınvaliden kötü bir amaçla böyle davranmıyor olabilir. Öncelikle iyi niyetli yaklaşmak lazım. Ama yine de mesafeyi korumak lazım. Çünkü kendinizden de taviz veriyorsunuz gibi gözüküyor. Bu verdiğiniz tavizler size ilerde kötü bir şekilde de dönebilir. Çünkü insanlara gereğinden fazla değer vermeye de gelmiyor.

Her erkek annesi gibi oğluşunu dibinde istiyor kayınvalide.
Burada yapılacak şey eşi eve çekmek. İşve, cilve, naz ne yaparsınız bilemem ama eşinizi yalnız gezmeye, evde yalnız kalmaya ikna edin. Birkaç defa hayır derse kayınvalideye, ara biraz soğur ve bu gidişler daha seyrek hal alır. Oğlu reddettiği için kayınvalide de çok kızamaz.

Annenlere iftara gitmişsiniz.Herhalde iyice doymuşsunuzdur ve annen tatlı veya meyva hazırlamıştır.

Eşine şöyle diyebilirdin : Annem o kadar hazırlanmış,şimdi kalkarsak ayıp olur,annenlere başka gün gideriz.
(bu cümlede hiç kıyas yok,kayınvalideden bıkmak veya gitmek istememek yok)

Kayınvaliden plan yapmadan,sen eşini hazırlayabilirsin.
Mesela : Bu akşam,iftardan sonra başbaşa çay içmeye gidelim.Eskisi gibi,sadece ikimiz,sevgiliyken çıktığımız gibi...

Her erkek annesi gibi oğluşunu dibinde istiyor kayınvalide.
Burada yapılacak şey eşi eve çekmek. İşve, cilve, naz ne yaparsınız bilemem ama eşinizi yalnız gezmeye, evde yalnız kalmaya ikna edin. Birkaç defa hayır derse kayınvalideye, ara biraz soğur ve bu gidişler daha seyrek hal alır. Oğlu reddettiği için kayınvalide de çok kızamaz.

"Aşkım seninle yalnız vakit geçirmeyi özledim" deyin.
Yalnız kaldığınızda ne kadar güzel vakit geçirirseniz o kadar çok yalnız kalırsınız. :)

aynen bu şekilde düşünüyorum bende, bir akşam güzel vakit geçirin ve devamının yarın geleceğini söyleyin. eşiniz hayır diyebilmeyi öğrenmeli. ama yinede annenlerde davetliyken kayınvalidenin çağırması hiç hoş değil. eşinin ise itiraz etmeden gtimesi garip, garipten ziyade ayıp. ben olsam anneme söyleyemezdim kayınvalideme tatlı yemeye gidiyoruz diye. sen o an itiraz ettinmi meeşine?

yerinizde olsam ailemin yanından ailesi için asla!!!!!! kalkmazdım ki her akşam oradaymışsınız
bence bunu kullanın ve problem yapın ne demek aileniz yanından her akşam gittiğiniz yere gitmek o nasıl size 1 akşam mırın kırın edince laf ediyor sizde edin....
mesela bugün yine çağırdıklarında ben gitmeyeceğim deyin ve gitmeyin!!!.... istediği kadar surat yapsın...
biraz zaman geçtikten sonrada konuşun sürekli ailenin yanındayız bir akşam aileme gittk sırf tatlı için yine kalktık, senin ailen istese fizana gidiliyor... ama benim ailemde bir yarım saat oturmayı çok görüyorsun....deyin.....
ben evliliğimiz için hele ki şu mübarek günlerde MO aile gezmeyi kabul ediyorum.... aman sen üzülme aman problem çıkmasın huzursuzluk olmasın diye istemediğim halde tamam diyorum herşeye sen !!!
anladım ki sen beni benim seni düşündüğüm gibi düşünmüyorsun bu yüzden artık hiç yapmak istemedğim şeyler için bende hayır demeyi bilicem.... çünkü sen aile kavramanı hala anne baba olarak görüyorsun ve beni bu ailenin neresine koyuyorsun belli değil ben 2 kişilik ailemizi ailelerimizle büyütüyorum

ya neyse çok uzun oldu... toparla et ama sakın tartışma tarzında olmasın sonra kendi ailesi içn seninle tartışma diyoloğuna girebilir ona bu kozu verme :34:

Back
X