Darmadağın hayatım

baykus73

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
44
36
3
52
Evin en büyük çocuğuyum. Üç kardeşiz.Çocukluğumdan beri sürekli sorunlu bir hayatımız oldu babam yüzünden. Evine bakmayan alkol problemi olan bir insandı. Annemin ekonomik özgürlüğü hatta hiçbir konuda özgürlüğü olmadı. Hayatı boyunca ezildi. En son problem şu annem kansere yakalandı ve kendine bakamayacak durumda bakıma muhtaç. Üçümüz de evliyiz birisi şehir dışında evli. Ben ve erkek kardeşim annemle aynı şehirdeyiz. Anneme bakıcı tuttuk bir süredir. Ama bakıcı işten ayrılmak istiyor babam yüzünden çünkü öyle bencil bir insanki bakıcıya huzur vermedi sanki kendisine tutmuşuz gibi davranıyor. Anlatsam öyle çirkin şeylerki. Hiç mahremiyetine dikkat etmiyor kadının yanında. Velhasıl kimi tutsak anneme bakıcı olarak kaçıracak. Şimdi kış geliyor ve bakıcı olmayınca sobayı yakacak kimse yok evleri sobalı. Hemde hafta sonu bakıcı gelmediğinden soba sorunu devam edecek. Anneme kaç defa bize gel bu adamı bırak diyorum babamı bırakıp gelmiyor. Neymiş o olmayınca evi batırırmış. Babamın kendi öz bakımı sıfır annemin zoruyla banyo yapar hijyenine dikkat etmez. Benim temizlik takıntım var anneme gidince babamın oturduğu koltuğa bile oturmam. Ayrıca babamla yıllarca süren sorunlarımız yüzünden konuşmuyorum. En son beni evden kovdu üç yaşındaki çocuğumun yanında bağırdı çağırdı çocuğumada küfretti. Kısacası ömrümün sonuna kadar yüzünü göresim yok. Şimdi annemi kışın yanıma çağırsam gidip gelip beni rahatsız edecek o da kalmak isteyecek ama benim onu eve sokmam mümkün değil. Eşim de annemizi alalım kışın yanımıza diyor ama babamın yapacaklarını bildiği için ne annemin gelesi var ne de ben bir çıkış yolu bulamıyorum. Maddi durumum bakıcı tutmaya yetecek kadar var ama ayrıca onlara kaloriferli bir ev tutamam. Annem zaten evini başka bir muhite taşımaya karşı. Yıllardır oturduğu ve komşularının olduğu yerden ayrılmak istemiyor.Yani annem hangimize gelse kapımız açık ama babam ve problemleri beraber geleceğinden hiçbir yere sığamıyor.

Oyyy Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum ne desem bilemedim

İşiniz zor Allah yardım etsin
dilim varmıyor ama bakım merkezine mi yatırsanız annenizi
en azından iyilşene kadar
böyle ona da zor

Anneniz biraksin artik babanizi dusunmeyi,kendni dusunsun cocuklarini dusunsun.. evi mi batiriyo iciyo mu pis mi geziyo naparsa yapsin... annenizin sagligi onemli,zaman da cok onemli.. moral de onemli.. bence anneniz sizin yaninizda kalsin. Ya da bosanilcak gibiyse aralari,bosansinlar. Babaniz destek.degil kostek ..basli basina dert galiba hatta..

Yabancı bakıcı tutsanız. Onlar biraz daha gamsız oluyo. Yani babanızın hareketlerinden dolayı söylüyorum. Hafta sonu da kalıyolar.

İşiniz zor gerçekten ne denilirki
Babanızda diğer kardeşlerinizde kalsın
Bu birtek benim sorunum değilki temizliğine dikkat etmemesi hepimiz için problem. Ayrıca hepimiz çalışıyoruz oturur bizden hizmet bekler bir bardak su bile almaz. Annem olmadan hiçbir yerde kalmaz. Annem öyle alıştırmış. O hasta halde önüne yemek koyar. Ben bu hallerine dayanamıyorum hergün kavga ederim inanın ki. Hergün sinir krizi geçiririm

Hemde nasıl köstek. Yıllarca yaptıkları yüzünden annem hasta oldu. En son dayanamadım bu kadın senin yüzünden hasta dedim diye beni kovdu evden. Çünkü aynı hallerine devam ediyordu. Bakıcı kendine tutulmuş gibi davranıyordu.Ağıza alınamayacak küfürlerle beni evden kovdu. Çocuğumu korkuttu.

Bence babanizin yalnizlikla imtihan edilmesi gerekiyor. Ikna edip annenizi yaniniza alin babaniza ise kapinizi kapatin. Bir süre sonra akli basina gelir herhalde.

Ben diycektm,anneniz onun yuzunden hasta olmustur diye de..dememistim.. o adam cekilir mi.. Ya anneniz de cekmese keske,babaniz mesela basiniza bela mi olur annenizle.ayri.otursalar..? E siz de yanindasiniz kardesinizle beraber annenizin,ezdirmeyin kadini..Babanizin.burnu surtsun biraz bence. Yalniz kalsn.gorsun gununu.. bencillik.neymis gosterin,bakici kendne tutulmus gibi davranmak ney..

Bence babanizin yalnizlikla imtihan edilmesi gerekiyor. Ikna edip annenizi yaniniza alin babaniza ise kapinizi kapatin. Bir süre sonra akli basina gelir herhalde.
Annem babam bize rahat huzur vermeyecek diye korkusundan gelmek istemiyor kimseye. Ki yapar kapılara dayanıp herkese rezil eder ama onunla yaşamam mümkün değil benim, eve alamam asla. Büyük konuşmayayım.

Eve kalorifer taktırsanız bütün kardeşler toplanıp.
Bunu kaç yıldır istiyoruz ama bulunduğu yer itibariyle doğalgaz geçmedi bir türlü. Mahallede bütün evler sobalı.Annem hasta olmadan önceki kışın katı yakıt kazanı taktıralım dedik. Ancak yine onuda birinin yakması gerekecek diye annem istemedi. Doğalgaz gelene kadar sabredelim dedi ama ozaman hasta değildi

İşiniz zor Allah yardım etsin
dilim varmıyor ama bakım merkezine mi yatırsanız annenizi
en azından iyilşene kadar
böyle ona da zor
Bakım merkezine yatması gereken kişi babam, annem değil. Bu hastalıkta sosyal destek çok önemli biliyorsunuz. Annemin yaşadığı yerde insan ilişkileri sıcak. Yıllardır tanıdığı komşularıyla vakit geçiriyor o yüzden başka eve taşınmayı bile istemedi.

İyi hoş da herseyden önemli bu kadın kanser yahu. Zamanla yarisiliyor moral hijyen şart. Kanser oldurmez enfeksiyon öldürür. Alın annenizi yanınıza babanız evinde kalsın annenizle konuşun biz temizleriz arada gidip merak etme ama sen gozumun önünde ol torununla vakit geçir vs diye.

Ben çalışıyorum sabahları evde olmadığımdan annemi görme bahanesiyle eve girip çıkacak muhtemelen benim olmadığım yerde. Evde benim çocuğum ve bakıcısı var kadında huzursuz olacak. Annem kapıya gelince içeri alacak biliyorum çünkü çok korkuyor babamdan. Evde heryere dokunacak küfrettiği çocuğuma dokunacak bu fikir beni deli ediyor.

evi kirletirse kirletsin yahu anneniz iyileşince bir güzel temizlersiniz sağlıktan önemli mi

klima iş görmez mi ısınması için kışın ?
Ama en önemlisi hijyen sorunu
Baba boylu boyuna bir sorun

evi kirletirse kirletsin yahu anneniz iyileşince bir güzel temizlersiniz sağlıktan önemli mi
Eve birgün gelse temizlersin de hergün gelince çalışan insanın hergün ev temizlemesi mümkünmü sizce. Yanına kokudan yaklaşılmıyor o derece. Daha yazarım ama pisliğini anlatmak için elim varmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…