İki ay once aldim ben, şöyle soyleyim, hastaneye gidiyosun, acile, esinden siddet gordugunu soyluyosun, adli vaka olarak kayit aciliyo, doktor bakip raporu yaziyo hastane polisine yonlendiriyo, hastane polisi seni ekiple karakola goturuyo ifaden aliniyo, koruma karari isteyip istemedigini soruyolar, sikayetci oluyosun veya olmuyosun. Sonra sen sikayetci olmasan da esini cagirip o gun veya ertesi gun ifadesini aliyolar. Eşe karsi darp oldugunda sikayete bagli olmadan esin hakkinda kamu davasi acilir. Yani sen sikayetci olmasan da acilir dava. Ama esinin daha once sabikasi yoksa iyi halden cezasi ertelenir, 5yil boyunca ayni şeyi tekrarlarsa para cezasina cevrilir, gene yparsa hapis cezasi alir 6-7ay falan. Bizim oyle oldu. Martin basinda darp raporu aldim 30gun uzaklastirma verceklerdi istemedim, sikayetci de olmadim, bosanma durumunda belgem olsun istemistim sadece. 6284 yasasi geregi uygulamak zorundayiz dediler, sadece hakaret, tehdid icin 30 gunluk uzaklastirmayi uygulattim ben de. Daha da buyusun istemedim cunku. 30gun boyunca haftada bir isyerime polis geldi sıkıntı varmi diye sorup imza aldi. Kamu davasi acildi ama taaa 31ekimde olacak durusma. Orda da sikayetciyim desem de demesem de ceza almayacak, ertelencekmis. Avukat oyle soyledi.