• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dava acmali miyim?

Hatemsafa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2016
538
735
53
36
Dededen kalma bi tarlamiz var babamız vefat etti müşterek tapulu bi tarla paraya ihtiyacımız var kimse satmiyo hakkımı da almiyo hakkımı başkasına devretmeme de razı değil izaleyi suyu davası açmak istiyorum ama en az bi sene surermis ne yapacağım kararsızım yardımcı olur musunuz? Anneden kalma yerlerimiz var ev yapilacak diye yıllardır bekliyor bi yıla başlar diyorlar ama garanti değil bana şu an acil para lazım bende dava acarsam belki yerimi alirlar diye umut ediyorum

Arkadaşım babam türkiyenin en büyük kamulaştırmalarını yapan bi şirkette müdür. Sordum yazıyorum özet olarak; ilk önce bu konuda uzman bi avukat bulucaksın yoksa bu işi çeviremez diyor. O izalei suyu davası açıcak. Sonra arsa ihaleye çıkacak. İhale herkese açık olurmuş herkes katılabilirmiş. Satılıp pay edilecek. Ama bu davalar uzun sürüyormuş en son davası 2 yıl sürdü diyor. Bu süreçte avukat, dava açma vs bisürü masrafınız olucakmış. Ama tabi asıl önemli nokta arsa nerede kaç dönüm değerli bir yerde mi? Eğer değerliyse dava açılır yoksa masrafına değmicekse dava açma. Bazı yerler oluyor ki trilyonluk. Arsanın bulunduğu yer, pardeli fln önemli yani. Acil para lazımsa işini görmez. Bizimde öyle tarlamız vardı diğer hisse sahiplerinden biri aldı.

Back