davete icabet etmeyen kaynana

Son Edebiyat

Yolunda gitmeyen şey imtihanındır
Kayıtlı Üye
5 Mart 2015
658
444
53
36
Kızlar eşimin ailesini yemeğe davet ettim yarın için görümcemde yakın ama onu davet etmedim sebebi de ben on beş tatilde kendi ailemin yanına gittim şehir dışına eşimle arambozuktu bu yüzden ne kaynanama ne görümce hanıma alasmarladık dememişim diye görümce hanım darılmışmış.. Ben tatilden döndüm benim üst katımda oturuyor iki gün önce davet verdi bütün aileyi çağırmış beni çağırmadı bana da dalga geçer gibi yemek göndermiş başkasıyla.. başka zaman olsa beni kesin çağırırdı
Bende davet vermeye karar verdimkaynanamla kayınpederimi çağırıcam yarın için ve onu çağırmıycam kaynanamı davet ettim dün sonra
Kaynanam aradı az önce işte dedi görümceni davet ettin mi bende etmedim dedim sadece sizi alıcaz dedim oda gitmeden görüşmemene küsmüştür falan dedi konuştuk kırıldığımı söyledim görümcem hamile olduğumu öğrendi tatil dönüşü hiç umursamadı hayırlı olsun bile demedi kardeşine ve bence hamileyim diye kıskançlıktan sorun yaratıyor
Kaynanamada alasmarladık demedim o niye küsmüyorda görümce küsüyor hep kıskançlığından
Sonra kaynanam sen hamilesin yorulma pazartesi bize gelin yemeğe dedi sanki kızını davet etmiyorum diye yemeği iptal etmeye çalışıyor gibi geldi bende ısrar ettim gelin dedim oda ısrarla siz gelin dedi
Pazartesi görümcemde kaynanamın evinde olucak kesin gidersem onuda görücem nasıl davranayım yarın yemeğe alayım diyorum yine ikisini nolursa olsun onuda çağır mıyım sizce ne yapmalıyım

Ben çağırmam yemek gönderirim. Her şey karşılıklı.

Kayınvalidenin davetini de reddederim; "ben sizi evimde ağırlamak istiyorum, gelmeyecekseniz sıkıntı değil başka zaman görüşürüz" der konuyu kapatırım.

Görümcenizle de şimdi değilse sonra mutlaka karşılaşacaksınız, onun tavırlarına göre şekillendiririm.

Ama bence tatsızlığı siz başlatmışsınız, o ilerletmiş

Ayrıca ben eşimle sorunlu da olsam giderken arardım; neticede onlarla sorununuz yokmuş.

Eşinize kızıp onlara atar yapmak saçma geldi. İleride eşinizle tartışınca çocuğunuza da trip atacak mısınız, ne de olsa onun da çocuğu diye? Aynı hesap.

Ben olsam kvnin evine gider orada gorumce ile açıkça konuşurdum.
"Anladığım kadarı ile bana kirginsin sende haklı olabilirsin istemezdim kırmayı ama sende bunu bunu yaparak beni kırdın. Keske konuşarak halletmeye calissaydik"filan derdim.
Buyutulecek konular değil bunlar..karşılıklı anlayış ve hoşgörü her sorunu çözer.

Eşinizle aranızın bozuk olması eşinizin ailesine de tavır yapmanızı gerektirmez. Hoşçakalın demeyerek ayıp etmişsiniz. Ben görümcenin yerinde olsam bu davranışınızdan sonra ben de davet etmezdim sizi. Yemek de göndermezdim muhtemelen. Anneler daha anlayışlı, alttan almaya daha yakındır. O yüzden kayınvalideniz ses çıkarmamış görümceniz tavır yapmış. Ki siz ikisinden de özür bile dilememişsiniz anladığım kadarıyla.

Sorunların düğüm noktası sizsiniz. Siz hata yapmış, ayıp etmişsiniz. Hatanızı telafi etmemişsiniz. Şimdi alttan almak size düşer.

Dünyada saniyede dört kadın hamile kalıyor. Sizin hamileliğiniz size özel, sizi mutlu eder. Kıskanılacak bir şey değil hamile kalmak.

Görümce hanım şeklindeki hitabınız zaten ona karşı aldığınız cepheyi belli ediyor.Kadının kızı elbette kollıcak.Sevmek zorunda değilsiniz ancak karşılıklı saygı duymak zorundasın.Nacizane fikrim kaynana ve görümce arasına bu tarz konularla girmeyin.Kabak hep sizin başınıza patlar.Bir çin atasözü derki: Görümce , Kaynana gözünde her zaman haklı :)

Emin olun kocasiyla arasi bozuk olup hamile olan birini kimse kiskanmaz gorumcenizde sizi kiskanmiyordur zaten hamilelikle kiskandirmak kadar kotu birsey yoktur.

Herkes hata yapar birseylere kirilir kocaniza kusup onlarida kenara atarsaniz boyle muamele gorursunuz.
Onlarda beni arayıp sormuyorlar kocamla aram bozuk olduğunda nasılsın diye ..hep benden bekleniyor aramam sormam gitmem gelmem ..
Aileme giderken de hepsini dolaşmak zorunda mıyım acaba
Bunun için görümcemin tribini çekmek zorunda değilim kaynanam bile küsmemişken
Evet şayet kıskançlık olmasaydı benle sorun yaşayan beri en azından kendi öz kardeşine hayırlı olsun diyebilirdi buda hazımsızlığının göstergesi

görümcenin çocuğu yok mu.
yada çoçuğu olmuyor mu
neden sizin hamile olmanızı kıskansın.
çocuğu olmayan kişiler kimsenin hamile kamasını kıskanmaz.
yazık düşüncenize.

Eşinizle aranızın bozuk olması eşinizin ailesine de tavır yapmanızı gerektirmez. Hoşçakalın demeyerek ayıp etmişsiniz. Ben görümcenin yerinde olsam bu davranışınızdan sonra ben de davet etmezdim sizi. Yemek de göndermezdim muhtemelen. Anneler daha anlayışlı, alttan almaya daha yakındır. O yüzden kayınvalideniz ses çıkarmamış görümceniz tavır yapmış. Ki siz ikisinden de özür bile dilememişsiniz anladığım kadarıyla.

Sorunların düğüm noktası sizsiniz. Siz hata yapmış, ayıp etmişsiniz. Hatanızı telafi etmemişsiniz. Şimdi alttan almak size düşer.

Dünyada saniyede dört kadın hamile kalıyor. Sizin hamileliğiniz size özel, sizi mutlu eder. Kıskanılacak bir şey değil hamile kalmak.

Görümcem kendine kaynana rolü biçmiş sorarım size kaç kişinin hayatında görümcelerinin böyle yaptırımları oluyor kaynana ve kayınpeder büyüktür ziyaret edilmesi gerekir elbette ama kendini ağır taştan sayıp ayağına gitmemişim diye küsme hakkına sahip değil ki alasmarladık demek zorunda da değilim kimseye eşimin ailesi varda biz de mantar gibi yerden bitmedik bunun anlayışla alakası yok bi kere görümcemde gider kaynanasına şehir dışına tatile bizim haberimiz bile olmaz hoşçakalın bile demez biz küsüp darılmıyoruz kimseye dediğim gibi kardeşine bile hayırlı olsun demeyen bir abla hazımsızın önde gidenidir bana göre

görümcenin çocuğu yok mu.
yada çoçuğu olmuyor mu
neden sizin hamile olmanızı kıskansın.
çocuğu olmayan kişiler kimsenin hamile kamasını kıskanmaz.
yazık düşüncenize.

Benim eşim tek erkek ve yaşadığım bölgede erkek çocukların çocukları soyadının devamı olarak görülür daha bir sahiplenir sevilir ben de onaylamasam da durum böyle
Üstelik kaynanam yedi yıldır o görümcemin çocuklarına bakıyor benim ki gelince kaynanam benimkine bakmak isteyecek kendi çocuklarına gösterilen ilgi azalacak vs vs ilgi sevgi bölünecek bu durumlardan rahatsız bundan dolayı hazmedemediğini düşünüyorum şimdiye kadar sorun çıkarmayan kadın sorun yaratır oldu

Onlarda beni arayıp sormuyorlar kocamla aram bozuk olduğunda nasılsın diye ..hep benden bekleniyor aramam sormam gitmem gelmem ..
Evet şayet kıskançlık olmasaydı benle sorun yaşayan beri en azından kendi öz kardeşine hayırlı olsun diyebilirdi buda hazımsızlığının göstergesi
Hayir herkesi dolasmak zorunda degilsiniz ama daha onceden alistirmissinizki bekleniyor.Ayrica uzun sure kalinacaksa ugrayip oralardan birsey lazimmi diye sormak nezakettir.

Gorumcenizle kayinvalidenizi bir tutmayin anneler affeder ama kardesler daha kincidir.

Gorumcenizde olmayip sizde olan ne cok degisikte kiskansin sizi.

Kadını ikiarada bırakmayın hiçbir anne çocuklarının arasında küslük olsun istemez

Beklenirse beklensin yapma sen de beklentilerini.
Kocanız kızıyor mu onlara secde etmeyince.Gitmeyin,çağırmayın.Biraz güçlü ve kararlı olsa keşke tüm kadınlar,hiç böyle gereksiz saygı saçmalıkları olmayacaktı.

Nispet yapmak için k.validenizi ve k.pederinizi cagirmaniz hoş olmamış.

Kaynananiz size demeden , siz cagirmaliydiniz .

Back
X