evet biz arkadaşlarla görüntülü konuşuyoruz skype üzerinden. herkesin bi tık aklı dağılıyor ve gerçekten motivasyon oluyor.Sosyal izolasyon çok önemli evden çıkmamak ama sosyalleşmek insanlar için de gerekli. Daha yaratıcı çözümler sunabilirsiniz. Herkesin akıllı telefonu veya bilgisayarı, interneti var. Görüntülü konuşma yapmayı önerin hem görüşmüş sosyalleşmiş olursunuz hem de etkinlik olur iki taraf için de. Bu dönemde psikolojik olarak kötü etkilenmemek çok zor ama çok da önemli.
Bu kadar uyarı varken neden insanlar bunu ciddiye alıp evlerine davet ederlerki.
kandilde üst komşu bişiler yapıp getirmiş. allah kabul etsin ama gerçekten alırken tuhaf oldumgerçi uzaktan tepsiyle uzattı, eldivenle gelmişti falan ama insan kurallara uysa da tedirgin oluyor.
Artık insanlarda korkuyor bişi alıp yemeye.
Pişirirken hapşırdımı öksürdümü diyede tedirgin oluyoruz.
bu dönem evden çalışıyorum. kulaklığım bozuldu, toplantılarda lazım oluyo, işte sanal bir alışverişle hallettim. adam helal olsun mesafeye de uydu, eldiveni de vardı ama ben kutudan çıkan kulaklığı bile steril ettim.
bi bakıma resmen deli olduk.. öte yandan içim rahat etti.
Herkesin böyle davranması lazım aslında,geçen operatör değişikliği yaptım hemen telefon ve kimlik steril hale getirildi.
toplum bilinci kazanmamız lazım. çoğu insan ben sağlıklıyım bana birşey olmaz kafasında.
dr banu çiftçi instagramda çok güzel paylaştı: sen keyfi çıkabilirsin ama eve gelince sana sofra hazırlayan anneanneni düşünmelisin diye.
çok haklı.