davetiye meselesi

Nişanı çok da buyutmeyin. Gelmemiş olmaları,düğüne de gelmeyecekleri anlamına gelmez. Siz davet edin,sonrasını duruma gore düşünürsünüz.

işte değişik bir psikoloji oluştu bu yüzden bende , gelmeyeceklerini bile bile davet etmek sanki onlara mecburuz, minnet ediyoruz hissi uyandıracak gibi geliyor tuhaf bir şekilde. baktıktan sonra aman gitmem ne işim var deyip yırtıp atacaklarını falan düşünüyorum istemsizce.. toplaşıp oturuyorlar zaten nişanlım hariç.. bu mesele de meze gibi olacak

ben eski işyerimdeki çalışan kadınları sevmezdim çok iyi bi ilişki kurmadık, gerçi tanımak için karşılıklı bi çabada da bulunmadık, ben herkesin görebileceği mantar panoya davetiyemi astım sonrası umurumda olmadı 8 kişilerdi 2si geldi, gerisiyle zaten görüşmezdim öylede devam etti sormadım bile... Çok takılma bence yapacağını yap geç.

Zamanında birlikte vakit geçirdiğimiz arkadaşım nişanda davetiye vermeme rağmen gelmedi. Sonrasında bir işi düştüğünde “ Ayy canım nişanına gelemedim, çalışıyordum, eve hayırlı olsuna gelicem” dedi. ( nişanım Pazar gündü) Bende saf saf işini halledip tamam canım bekliyorum dedim.

Birkaç böyle arkadasım daha var. Zamanında iyiydik ama iletişim kopukluğu oldu. Arayan soran ben oldum, ben onlardan beklemeye başlayınca koptuk. Şimdi arasam can ciğer olurlar biliyorum.

Sorum şu : düğünüme 2 hafta kaldı. Davetiyeler bugun gelicek. Sizce davetiye vermelimiyim?
verin bence.. düğün belirleyicidir. nişanda bazen olabiliyor, hakikaten işi çıkmış olabilir.. ama düğün asıl gün... siz davetiyeyi verin. vermezseniz bu kez de çağırmadın ondan kırıldık sana olacak, günah senden gitsin. bundan sonrası artık onlarda

bence vermelisiniz bu kez de bahane uydurursa o zaman düşünürsünüz.

Aslında ben de benzer bir konu açmayı düşünüyordum da, sizden rol çalıyor gibi olmasın benim de 5 hafta var düğünüme. Aynı işyerinde çalıştığım nişanlım ve beni sözümüzden sonra tebrik etmeyenleri ben de çağırsam mı bilemiyorum.

Davetiye olayı da farklı bir boyutmuş cidden davet ettiğimiz herkes gelecek beklentisine giriyoruz , gelmeme ihtimali olanlara hiç kart vermemeli aslında diyorum da
yemekli değilse çağırın.. sonra bin tane vıdı vıdı oluyor. yok sen çağırmadın, ben darıldım falan.. onu işiteceğine çağır en azından onlar düşünsün. yemekli ve limitliyse de aile ve akrabalar arasında ufak bir törendi dersin geçiştirirsin.

Nisan sizin için çok önemli ama o kişinin bir pazarını harcayarak kadar önemli değildir bence.
Ben de herkesle arkadasimdir ama çok yakin bir dostum değilse gitmem genelde.
Cidden çok severim arkadaşlarımı, bir derdim var forumu gibi bana gelirler gorumcesinin eltisine kadar dinlerim, rahatlatırim, alışverişe yardım eder,sinirlenince anlattirip gazını alırım.
Bu kadar sevdiğim insanların nişanına düğününe kinasina gitmem genelde.
Yani bir siz değilsiniz inanın bir sürü düğün dernek oluyor mevsiminde
Ben mesela her çağırana gitsem bu yaz dugunsuz kinasiz bir haftasonum geçmezdi.
Kaldı ki altın takmasan bile elli- yüz takma ihtiyacı hissediyor insan,hem özel yer pantolonla da gidilmiyor. elbisesi,ayakkabısı, saçı, başı, çorabı, agdasj ..elbet bir masrafı oluyor böyle şeylerin insana. Bir de çok ekstrem şeyler yapmadilarsa her düğün sıkıcıdır,bu gercek
Gürültülü şarkılar çalar, hoplayan zıplayan insanlar falan...benim başım şişiyor. Hadi kırk yılda bir gidilir de her hafta herkesin özel gününe gidip 'abim damat oluyor sıra da bana geliyor' dansı edemem yani, kimse kusura bakmasın :)
Bence siz de boşa gönül koymayın. Eğer bunun dışındaki halleri tavırları iyiyse arkadasliginizi böyle şeylerle sinamayin derim ben.
Hem siz de onunkine gitmezsiniz işte, ne güzel :)

ver.sonra ağız burun yaparlar çağırmadı dıye.sen suçlu olursun yine.gelmezlerse yumuşacık koltuğunda fılm ızlersın eşinle onların düğününde.

Ben olsam davetiye vermezdim , mal gibi kalırlardı ...
İnsana değerin ne demek olduğunu anlarlardı.
Çıkarcı dostluklara hayatım boyunca ihtiyacım olmadı .
Prensip olarak zaten pek insan sevmem hele böyle insanları çevremde istemem :63:

İşe ilk girdiğim ay sekreterin kardeşi evleniyordu, oda da 3 kişiydik, bu geldi diğer eski çalışanlara davetiye verdi, bana öylesine bile gel demedi mesela. Bu tarz insanlıktan nasip alamamış kişilerle çalıştım.Çok kalitelilerdi ! İşten çıkınca hepsini çıkarttım hayatımdan.
Oyüzden diyorum bişekilde davet etmiş ol gerisi onların sorunu. Gelirseniz çok mutlu olurum demeyeceğine göre gelmesenizde olur demek olur bu. Takmaya değmez.

yemekli değilse çağırın.. sonra bin tane vıdı vıdı oluyor. yok sen çağırmadın, ben darıldım falan.. onu işiteceğine çağır en azından onlar düşünsün. yemekli ve limitliyse de aile ve akrabalar arasında ufak bir törendi dersin geçiştirirsin.
evet yemekli. emin değilim ya bu kendini bilmez insanların eline adımın yazılı olduğu bi davetiyeyi veresim de gelmiyor ama işte isme değil birime hitaben olduğundan vereyim bakalım.. az önce asansörde kendisini taraf tuttuğu /tutacağı için sildiğim bi kadını gördüm mesela. benle beraber bekledi ve bindi yüzünde zafer gülücükleriyle. ve ben tekim o eski arkadaşımla grup.. içi içini yiyor fesatlıktan resmen kendisini taraf tuttuğu /tutacağı için silmiştim yok saydıkça havalanıyorlar tayin olsa da gitsem bir an evvel valla

Back
X