Davranış Kontrolsüzlüğü

Nurmtn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2015
51
17
38
Nerden başlasam bilmiyorum..
Benim davranışlarımı kontrol edememe gibi bir sıkıntım var. Daha öncede eşime karşı kontrolsüz triplerim vardı diye bahsetmiştim. 2015 konusuydu tabi. Ama bu onun devam filmi oldu sanki:KK14:

Bu karakterime yapışmış durumda. Evlendik mutluyuz şükür ben daha kontrol edebiliyorum sinirimi ama hiç bir zaman tam uysallık sağlayamıyorum. Birisi bana ve ya sevdiklerime haksız bir tutumda bulunsa savunmaya geçiyorum, lafımı lap diye sokuyorum, hemen bileniyorum.

Şu an çalışıyorum, mühendisim. İş hayatında biraz daha kontrollü olmaya çalışıyorum ama çok zorlanırsam arkadaşlarım gibi şakayla karışık incitmeden söyleme gibi bir şey yapamıyorum ya susuyorum yada ciddi bi şekilde lafımı söylüyorum. Ama ortamım samimi bir ortam yani koltuk savaşı ve ya kuyu kazma tarzı şeyler yok. O yüzden pek olmadı daha şimdilik.

Ama yakın çevreme karşı lafımı söylüyorum. Bencil olmaya da başladım ve böyle devam etmesini istemiyorum. Psikolog falan düşündüm ama onlar ne kadar davranış üzerinde etkili olur bilemedim. Derdimi anlatıp konuşmaktan ziyade kontrolümü nasıl sağlarım konusunda yardım istiyorum onuda sağlar mı bilemedim.

Aranızda direk eleştiride bulunup öneride bulunmayan kişilerde olacaktır. Olmasın demiyorum tabi ki. Ama zaten ben kendimi eleştirdiğim ve bu durumdan memnun olmadığım için yazıyorum bu konuyu durumun aşırı farkındayım yani... Bu tarz bir sorunu olan/çözen yada bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa çookk çook sevinirimm:KK68:

Kesinlikle psikolog derim , İnan’ın bu davranışların bile geçmişle alakası çıkıyor ... çok iyi gelecek

Kesinlikle psikolog derim , İnan’ın bu davranışların bile geçmişle alakası çıkıyor ... çok iyi gelecek

Muhakkk çünkü kendim tam anlamıyla çözemiyorum. Neden böyle bu öfke anlamıyorum çok agresif biriyim lafım dilimin ucunda hep. Birde bu aralar bencil olmaya başladım çok mutsuzum bu durumdan

Agresiflik icin destek almak iyi fikir veya iste o enerjiyi bi sekilde atmak, kardiyo yoga plates iyi gelebilir. Veya soyle dovus sporlari.

Bencillik icin tam olarak nedir problem. Bence insanlar bencil olmalilar isin dogali bu yani. Bencillik icermeyen iliskiler de nadirdir, anne bebek iliskisi veya yillanmis arkadaslik gibi.

Bilmiyorum huyunuz mudur bu olumsuzluklar ama değişmeyen tek şey değişimcilerdenim ben.
Uzman yardımıyla törpülenmek zor değil.
Aksine sizin hayatınızı kolaylaştırır.

Bende öyleyim :63: agresiflii degil ki acik sözlülük birazda patavatsizlik :63:

Agresiflik icin destek almak iyi fikir veya iste o enerjiyi bi sekilde atmak, kardiyo yoga plates iyi gelebilir. Veya soyle dovus sporlari.

Bencillik icin tam olarak nedir problem. Bence insanlar bencil olmalilar isin dogali bu yani. Bencillik icermeyen iliskiler de nadirdir, anne bebek iliskisi veya yillanmis arkadaslik gibi.

Hep kendi iyliğimi düşünüyorum başkasını bek düşünmüyorum sözlerim kırar mı incinirmi. Bazen istiyorum kırlmalarını. Beni kıranı ben neden kırmamak için uğraşayım ki. Ama bazen sevdilerime karı yapıyorum. Takıntılı olduğum konuşarda uyarırken yada onların hatalarını düzeltip daha iyi olmasını isteyerek yaptığım uyarılar kırıcı çıkıyo ağzımdan

Psikolog yolları sizi bekler mühendis hanım.
Giderim tabiiki aklımda gitmek yoksa dile bile getirmem ama hani bazen bazı şeylere inanırsın öyledir ama size gelince faaliyete dökmek inancınız kırılır acaba olurmu olmazmı kadasına girersiniz ya onun kafa karışıklığı var kafamda.

Bilmiyorum huyunuz mudur bu olumsuzluklar ama değişmeyen tek şey değişimcilerdenim ben.
Uzman yardımıyla törpülenmek zor değil.
Aksine sizin hayatınızı kolaylaştırır.
Tabikiii hemde nasıl kolaylaştırır ahh ahh ama olumsuz olan huyummu yoksa olumsuz düşünmem mi

Ayynıı ben :oha: Annem hep der bi doğrucu davut senmisin millet nasıl susup duymazdan geliyo boşver takma diye :halay: ama ben dururmuyum durmaaaammm içim içimi kemirir söylemezsem :KK17:
Evet bende kendimi yalan söylemis gibi kötü hisediyorum susunca :işsiz: niyeyse güzel dillede laf sokamiyorum ... :KK14: huyumuz kurusun :))

Kendinize kota koyun. Mesela önümdeki üç gün boyunca sivri dilli olmayacağım, laf sokmayacağım, agresif davranmayacağım, kendime hakim olacağım diye. Yani yapmaktan hoşnut olmadığınız her ne varsa kendinize üç gün boyunca bunları yapmamak için hedef koyun. Eğer hedefinizi tamamlamadan kuralı bozarsanız, günü baştan saymaya başlayın. Yani diyelim ikinci gün kuralı bozdunuz. Üç günü saymaya yeniden başlayın. Hedefinizi tamamladıkça günleri 3-5-7 diye arttırabilirsiniz. Bu uygulama ile farkındalık ve alışkanlık kazanacaksınız. Bazen gelişigüzel verdiğiniz bir tepkinin bile aslında sert olduğunuz görecek ve bu davranışların sizin karakterinize yapıştığını görecek farkındalık kazanacaksınız. Farkındalık kazandıkça düzeltme yoluna gidecek, bahsettiğim hedefleri tamamladıkça da sabrı alışkanlık haline getireceksiniz..

Kendinize kota koyun. Mesela önümdeki üç gün boyunca sivri dilli olmayacağım, laf sokmayacağım, agresif davranmayacağım, kendime hakim olacağım diye. Yani yapmaktan hoşnut olmadığınız her ne varsa kendinize üç gün boyunca bunları yapmamak için hedef koyun. Eğer hedefinizi tamamlamadan kuralı bozarsanız, günü baştan saymaya başlayın. Yani diyelim ikinci gün kuralı bozdunuz. Üç günü saymaya yeniden başlayın. Hedefinizi tamamladıkça günleri 3-5-7 diye arttırabilirsiniz. Bu uygulama ile farkındalık ve alışkanlık kazanacaksınız. Bazen gelişigüzel verdiğiniz bir tepkinin bile aslında sert olduğunuz görecek ve bu davranışların sizin karakterinize yapıştığını görecek farkındalık kazanacaksınız. Farkındalık kazandıkça düzeltme yoluna gidecek, bahsettiğim hedefleri tamamladıkça da sabrı alışkanlık haline getireceksiniz..
Aaa harika bi uygulama:rapci: ama benim sinirlenince gözüm dönüyo inşallah yaparım:KK51:

Sıkıntının ne olduğunu biliyorsunuz bence herşey sizde bitiyor kendinizi sadece siz düzeltebilirsiniz.

ben de öyleyim, o yüzden agrasif sanılıyorum, haksızlık karşısında sakin kalamıyorum. halbuki sakin bi şekilde canlarını yakabilirim ama nedense hemen patlıyorum kendimi frenlemem lazım :)

Back
X