- 3 Kasım 2017
- 6.123
- 9.332
- 198
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
Evet evet evet erkegin sizden kariyerli ve kazanmasi daha iyi cunku erkkler bi sure sonra evlilikte maasi takinti yapiyor inanin benim oyle olmustu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kimin ne mezunu olduğundan emin değiliz. Anonim takıldığımız bir yer burası.Ne kadar basit di mi insanlarının şerefine, namusuna iftira atmak. “İntihal etmişsin, yasal suç” demek. Aslında bunların hepsinin peşine düşmek lazım. Kendilerini ne sanıyorlarsa?
Aslında yanlış anladın. Eksik bilgi verdiğin için intihal olduğunu düşünmüş, bunu da nahif bir şekilde dile getirmiş. Namusa laf etme, iftira falan biraz abartılı tepkiler değil mi? Cut-copy-paste şeklinde deyince insanların aklına ilk gelen referans değil intihal oluyor. Yoksa az ya da çok, herkes bir şekilde emek veriyor tezine. Kimsenin buna bir şey dediği yok.Durmıcam tabii. İftira atıp, susmamızı bekliyorsunuz. Tezi verdim, geçti.
Durmıcam tabii. İftira atıp, susmamızı bekliyorsunuz. Tezi verdim, geçti.
Ne kadar basit di mi insanlarının şerefine, namusuna iftira atmak. “İntihal etmişsin, yasal suç” demek. Aslında bunların hepsinin peşine düşmek lazım. Kendilerini ne sanıyorlarsa?
Evet ama insanlarda iyi niyet olsa zaten 1 cümleyi cımbızla çekip iftira atmazlar. Ben tezimi 2006 yılında filan verdim sanırım. Hatta ben internet üzerine yapacaktım. O zamanlar internet yeni yeni popülerleşiyordu.,Mutlu Binark’tı dijital teknolojileri hocam. Naci Bostancı daha rahat bir konu diye kendi seçti. Cut-copy-pase’leri de kaynakça gösterdik. Yarısı böyle, yarısı kendi yorumumdu. Ben tez yazarken zorlanmadım. Bunu anlatmaya çalıştım.Aslında yanlış anladın. Eksik bilgi verdiğin için intihal olduğunu düşünmüş, bunu da nahif bir şekilde dile getirmiş. Namusa laf etme, iftira falan biraz abartılı tepkiler değil mi? Cut-copy-paste şeklinde deyince insanların aklına ilk gelen referans değil intihal oluyor. Yoksa az ya da çok, herkes bir şekilde emek veriyor tezine. Kimsenin buna bir şey dediği yok.
Ben de buna takıldım.Derken?
copy paste yapip tirnak icinde yazarsaniz ve yaninda kaynak gosterirseniz intihal olmaz.Oncelikle iftira atmadim, tanimadigim bir kisiye iftira atabilmem mumkun degil. Sizin yazdiginiz cumlenin uzerine yorum yaptim ve uzgunum ama teknik olarak aciklamasi bu. Tez dedigim gibi son 7 sene icinde falan vermediyseniz gecer cunku dijital kontrol yok, daha duzgun bir akademik ortam saglanmasi amaciyla zaten bu dunya capindaki database kontrol uygulamasi getirildi. Oncesinde Fransizca'dan, Ingilizce'den ceviri tezler bile oluyordu malesef.
Neden inatla anlamadiginizi bilmiyorum. Siz kendiniz TEZIMIN YARISINI CUT-COPY-PASTE YAPTIM dediniz. Bunun teknik aciklamasi intihaldir. Tezinizde TEK BIR CUMLE BILE copy paste olsun, intihaldir. Kendiniz kurdunuz bu cumleyi , ben teknik aciklamasini yaptigim icin nasil iftira ediyor oluyorum? Siz kendinizi iyi ifade edemediniz demek ki. Lutfen anlamamak icin direnmeyin, direnecekseniz de donup kendi yazdiginiz ilk cumleyi bir daha okuyun. O cumleyi yazmamissiniz da ben direkt size bu cumleyi kullanmisim gibi davranmayin acikcasi sıkıcı oldu artik.
kadın yüksek lisans demiş, yani en az 20 sene önceAma iste burada benim dedigim dogru cikiyor, siz de kendinizi gelistirmemissiniz ki... O yuzden esinizle denksiniz. Eski bir akademisyen olarak intihal yaptiginizi itiraf etmenize hem kisisel olarak uzuldum hem de yasal olarak suc oldugunu hatirlatmak isterim.
Önemli olan üniversite okumak değil kendini geliştirmek diye düşünüyorum. Üniversite mezunuyum ve iyi bir bölümden mezunum, eşim lise mezunu ve kendini epey geliştirmiş çalıştığı alanda epey yetkin biri. Aynı maaşı kazanıyoruz hatta şu an yükselme durumu var benim 2-3 katım maaş alacak. Önemli olan sohbet edebilmeniz, birlikte eğlenebilmeniz ve size karşı davranışı.
Amaaa liseler zaten derya deniz, her biri entelektüel öğrencilerle mi dolu yanikısacası ülkede üniversite mezunları üniversite mezunu gibi olmadığı için lise mezunu kendini geliştirip farkı çok kolay kapabilir zaten sosyal anlamda- isterse
yok canım liseleri de biliyorumAmaaa liseler zaten derya deniz, her biri entelektüel öğrencilerle mi dolu yaniüniversiteleri gömüyorsanız lise deyince kırk beş adım geri çıkmanız lazım
Lise mezunu olan bunu bile alamamış oluyor işte. Zaten başımıza ne geliyorsa o da eğitim mi, oranın verdiği de diploma mı, onların yaptığını herkes yapar demekten geliyor. Sonra muhtar amca kamudaki nitelikli memuru bir telefonla şikayet edebiliyor. İnsan sahip olamadığını küçümsediğinde ona sahipmiş seviyesine çıkmıyor.üniversite bölümleri o kadar nanay ki yani
iyi bir aile çevresi olan, iyi bir sosyal çevre yapan biraz dışa dönük, aktif, kafası basan biri okumadan da onları okumuş kadar olur, onu diyorum sadece.
valla hepsinde eğitimim var diyorum daha da sahip olmadığımı küçümsüyorsam....Lise mezunu olan bunu bile alamamış oluyor işte. Zaten başımıza ne geliyorsa o da eğitim mi, oranın verdiği de diploma mı, onların yaptığını herkes yapar demekten geliyor. Sonra muhtar amca kamudaki nitelikli memuru bir telefonla şikayet edebiliyor. İnsan sahip olamadığını küçümsediğinde ona sahipmiş seviyesine çıkmıyor.
Üni mezunu olanların kendini yetiştirme ihtimalinin lise mezunları kadar olmadığını düşündüren nedir tam olarak? Hem diplomalı olup hem kendimizi yetiştiremiyor muyuz? Bu konularda hep zaten uç örnekler veriliyor şimdi sizin yaptığınız gibi. Hayat üniversitesi(!) lisans mezunlarını da alıyor yani.valla hepsinde eğitimim var diyorum daha da sahip olmadığımı küçümsüyorsam....
Lise mezunu olan bunu bile alamamış oluyor dediğiniz şey, bazen öyle olmayabiliyor...özellikle de bizim sistemimiz farklı zeka yapılarında insanları tutmaya yönelik değil. hele eskiden hiç değildi -şimdi değişti tabii, şimdi herkes illa üniversite okuyor. ama zekas yapısı farklı olan olmayan değil isterse zeka olmasın zorla okuyor şimdi de....
bu arada
konuya geri dönersek
benim nazarımda daha büyük sorun erkeğin kadından az kazanmayı ve az titre sahip olmayı (durumun bu olduğu vakalar için en azından) yedirememesi -e bu zaten kendini yeiştirmiş adam demek değil ki?
mesela şey deniyor hep erkek az kazanırsa kadına karşı komplekse girer
çok kazansa kadına "sen okudun da ne oldu ben fazla bile kazanıyorum" der.... e bunlar zaten "kendini yetiştirmiş, olgun " dediğimiz adamın nitelikleri değil, anlatabiliyor muyum?
kendini yetiştirmişten kasıt ne?
herhalde buradan çıkıyor bu konudaki ihtilaflar
yahu ben nerede "lisans mezunları kendini yetiştiremez ancak lise mezunları yetiştirebilir" dedim ki?Üni mezunu olanların kendini yetiştirme ihtimalinin lise mezunları kadar olmadığını düşündüren nedir tam olarak? Hem diplomalı olup hem kendimizi yetiştiremiyor muyuz? Bu konularda hep zaten uç örnekler veriliyor şimdi sizin yaptığınız gibi. Hayat üniversitesi(!) lisans mezunlarını da alıyor yani.