Dayanamıyorum artık anne sorunsalı.. :(

Niran91

Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2015
102
16
13
34
Eski konularımı okuyanlar bilir annem hayatıma karışması ve bunalım..
Şuan iyi bir yerde çalışıyorum konum her şey mükemmel 24 yaşındayım.
İş gereği başımı açmak zorunda kaldım doğal olarak saçlarıma bakım filan yaptırdım açıldım yani abartılı değil.
Bi akrabam var yani küçüklükten tanıyoruz başka şehirde ona instadan sordum saç boyası balyaj saçı mahveder mi ne yapmam lazım filan diye uzman bir kuaför kendisi..
Annemde almış telefonumu karıştırmış kıyameti kopardı sen yollu musun namussuz Nasıl sorarsın akrabalar içinde lafın çıkacak.. Yoruldum artık gitti babama söyledi olay yarattı babam bağırdı seni o konumdan aldırırım sen konumunun farkında değilsin bla bla.. ( ne yaptığımıda anlamadım..)
İlk ilişkimde annemin baskılarıyla bitmişti güzelliğim solup gidecek bıktım artık keşke başka yere tayinim olsaydı.. Ben ne yapıcam ?
Pantollarım dar diye aldı sakladı binlerce hakaret dayanamıyorum artık..
Evlensem kurtulur muyum ?
Bu arada maddi hiç bir sorun yok her istediklerimi alır yaparlar okuttular ama bu korumacı saçma şeylerden yoruldum.. Ne yapmalıyım ? Başarılıyım onu her türlü gururlandırdım ama doymuyor..
Aşık olmaya korkuyorum reddediyorum ailem istemez diye yine aynı sorunlar olcak diye. Mutsuzum konum para olsa ne olcak hiç Mutlu değilim.. Saçımı kestirdim herkes hayran kaldı annemin etmediği hakaret kalmadı sen çok değiştin diyo hiç bir güzel söz duymuyorum. Babam beğendi anneme göre daha anlayışlı ama yoruldum ben 1 hafta sonra 25 yaşıma gircem hala aynı.. Ağlıyorum artık çekip gitmek istiyorum..
Annemin baskılarından bıktım namus şeref iki sözünden biri bu yeter artık. ( bişe yapmıyorum ben..)
 
ailenizin hitapları yanlış, açılmanızı istememişler demek ki böyle ağır tepkiler veriyolar. belki sorun yaşamamak için, açık bi şekilde ama mesela dar pantolon giymeden de açılabilirsiniz ya da saçınıza balyaj yaptırmadan da açılabilirsiniz zorlarına gitmiş. aile değiştirilmiyo canım ne yazık ki kocaman insanların değişmesini beklemek imkansız gibi bişey o yüzden sorun yaşamamak adına siz onlara uyacaksınız.
 
Hayır babam aç başını dedi babam o konuda sıkıntılı değil ki.. Ya o çocuğu küçüklükten tanıyorum oturup benim dedikodu mumu yapacak ki..
 
Sac boyasinda namus arar olduk.Kac yasinda kocaman kizsiniz akliniz basinda bu kadar baski niye acaba?Elalem ne der diye kafeste kus misali yasayip gidiyoruz bircogumuz boyleyiz.Insanin annesi olsa bile bu denli kisitlamaya hakki yok.Tayininiz ciksa da gondermezdi anlattiginiza bakilirsa.
 
Yok canım giderdim Ankara ailemin yanı diye ben seçtim
 
he bide not düşeyim hayır evlilik kurtuluş değil, evden kaçmak için evlenen kimi tanıyosam oldukça pişman.
 
Bildigim tek sey "anneler asla evlatlarinin kotulugunu istemez"...
tutumu yanlis olsa da sizi korumak adina yaptigini unutmayin . oturup ruh halinizi ve hissettiklerinizi anlattiniz mi hic ?
 
Bildigim tek sey "anneler asla evlatlarinin kotulugunu istemez"...
tutumu yanlis olsa da sizi korumak adina yaptigini unutmayin . oturup ruh halinizi ve hissettiklerinizi anlattiniz mi hic ?
Dinlemiyor ki hep kendi bildiği beni mutsuzluğa annem sürükledi.. Okuyun konumu beni hala çocuk görüyor
 
Yaşadıklarınız çok gerçekten zor heleki kendi ayaklarınızın üstünde durabiliyorken. Kesinlikle evlenmek kaçış yolu değil. Annenizle oturup güzelce içinizdekini anlatın baskılarının sizi üzdüğünü yanlış birşey yapmadığınızı güzelce anlatın. Anlar diye temenni ediyorum. Sonuçta anneniz süzün üzülmenizi istemez
 
Kiz cocuklarini rahat birakip biraz da erkek cocuklarina ögutlerde bulunsalar dunya daha yasanir bir yer olacak.
Annen tabi kotulugunu istemez de verdigi tepkiler cok agir.Duzgun bir sekilde dile getirebilirdi.Keske farkli bir sehir tercih etseydin.
 
Anlamıyor beni..
 
Keşke..3 kardeşiz ablayım tek kızım
 
Öncelikle evden kurtulmanın yolu evlilik değil. Bunu yaşayıp sonra burada durumlarını yazanlardan çok iyi biliyoruz bu gerçeği. Sanırım durum şu. Annenin ve babanın (ama özellikle annenin) kafasında bir Niran var. Ama gerçek Niran onların kafasındaki Niran'dan uzaklaştıkça huzursuzluk çıkıyor. 24 yaşında genç bir kadınsın. Güzel bir işin var. Hayatını istediğin gibi yaşamakta özgürsün. Annen bile olsa kimsenin seni olmadığın birisine dönüştürmesine izin verme.
 
Evet tam da bu söylediğiniz kesinlikle..
 
Peki ne yapmam lazım benim ?
 
Peki ne yapmam lazım benim ?

Yaşadığınız hayatın sınırlarını bilmiyorum ama ben sizin yerinizde olsam yavaş yavaş bağımsızlığımı evdekilere kabul ettirirdim. Evet tabii ki her zaman anne babamızın gözünde çocuk kalacağız ama bu bizim birey olduğumuz gerçeğini değiştirmemeli.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…