Siz sanırım zaaflarını belli eden, elinde olmadan iyi niyetle üzülseniz de belli eden birisiniz sanırım, yanlışım varsa kusura bakmayın. Hal böyle olunca bazı insanlar, karşısındakinin bunu ciddiye aldığını gördükçe daha çok yapar, sanki bundan bir haz alır. Kıyaslanınca üzülürseniz belli etmeyin, herkes aynı karakterde olmak zorunda değil,''Ben halimden memnunum, kendimi böyle seviyorum.'' diyip, ciddiye aldığınızı belli etmeyin. Veya her işe ilk siz koşmayın, herşeye evet demeyin, nacizane tavsiyem yani. Elbette ilkte '' Hayır '' demeye başladığınızda insanlar bir afallayacaktır, gösterdiğiniz tavizler sizin görevinize dönüşmüştür çünkü artık, haliyle sizden kötüsü olmayacak. Olsun, nerden başlarsanız kardır, bunu başardığınızda kendinize çok kızacaksınız. ''Önce ben'' demeye başlayın, önce sizin iç huzurunuz, önce kendinize olan saygınız önemli, size uymayan şeylere evet demeyin mesela, biri sizden bir şey yapmanızı istediğinde hemen olur demek yerine''O gün şu işim var müsait değilim, şu şu gün uyarsa yaparım'' tarzı üslup kendinize olan saygınızı hissettirir, deneyin görün bakın her şey daha güzel olur yeter ki isteyin