dayanamıyorum artık. .

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
16 haftalik hamileyim. Doğunun ücra bi ilçesinde görev yapıyoruz ikimizde eşimle. Öz annem var ama yok gibi bişey. . Neyse Eşim güvenlik görevlisi olduğu için hiç yok.. Hakkari de Şırnak ta çoğu zaman. . Burası da Doğu ama oraya geçici görevli gidiyor bende burada hamileliğimi tek başıma yaşayıp ise gidip geliyorum. KimseM yok Burada.
Burada devlet hastanesi çok kötü. Çok pis. Doğum yapmam mümkün değil. Özel hastane 1 tane. Onda da yeni doğan ünitesi yok. Küvez vs şansı yok. Bi sorun olursa 2 saat uzaktaki ile sevk ediyorlar. Bugün eşime burada doğum yapamayacagimi, 2 saat uzakta ki ilde doğum yapmak istediğimi söyledim. Normal doğum olacaksa ne zaman olacağı bilinmediginden belli bi haftada 2 saat uzaktaki ile gidip 15 gun orada kalip artik dogum ne zaman olursa o zaman hastaneye gidicez dedim.. İlla memleketimë gidelim orada yap dedi. Bizi misafirhanelerde rezil edeceksin dedi. Bende memleketin 12 saat uzakta gitmek istemiyorum. Ayrıca burada bi sınav durumum var. En fazla 3 hafta doğum sebebiyle buradan uzak kalabilir daha fazlası sıkıntı dedim. Annesi ve kız kardeşi de herseyi çok çok çok iyi bilen tipler.. doğuma günler kala eminim burnumdan getirilecek. .
O zaman git Nerede dogurursan doğur dedi..
YıkıldıM. . Ben ne yapıcam.
Normal istiyordum ama en iyisi bi güne tarih alıp Sezeryan olmak galiba bu durumda. . Eşime çok çok kırıldım. . İş yerinde aglayamiyorum bile şu an..

eşinin ailesi daha iyi bir şehirde sanırım, seni anlıyorum da bence normal doğum istiyorsan bebeğin ve kendi sağlığın için idare et ailesinin yanına git derim, kendi annene git derdim de sanırım onunla durum daha da vahim
inan insan bebeği için herşeye katlanıyor, sağlıcakla al bebeğini

garip bir eşiniz var umursamaz fazlasıyla 12 saat yol çekmektense 2 saat uzaklıktaki dha mantıklı
Normal doğum yapmak istersem en az 10 gün önceden oraya gitmemiz gerek ve misafirhane de kalıcaz . Bunu sorun ediyor. Memlekete gidelim orada evimizde kalalım diyor ama ben annesi ve kız kardeşi ile çok anlaşanam kalabalık olur gelen giden.

eşinin ailesi daha iyi bir şehirde sanırım, seni anlıyorum da bence normal doğum istiyorsan bebeğin ve kendi sağlığın için idare et ailesinin yanına git derim, kendi annene git derdim de sanırım onunla durum daha da vahim
inan insan bebeği için herşeye katlanıyor, sağlıcakla al bebeğini
O kadar uzağa gidersem uzun kalırım biliyorum. . Bebek doğunca beni gondermezler hemen. Ama burada da bi okulum var devam mecburiyeti olan.

Normal doğum yapmak istersem en az 10 gün önceden oraya gitmemiz gerek ve misafirhane de kalıcaz . Bunu sorun ediyor. Memlekete gidelim orada evimizde kalalım diyor ama ben mive kız kardeşi ile çok anlaşanam kalabalık olur gelen giden.
Kendi eviniz varmış madem kendi evinizde kalın daha rahat edersiniz misafirhanede rahat edemeyebilirsiniz küçücük çocukla.Okul var derken öğrencimisiniz rapor falan alamaz mısın yada doğumdan 2-3 hafta sonra dönerdin sen istedikten sonra kimse zorla seni tutamaz orada.

Esin cok ayip etmis.
Yalniz bir konuya tam anlam veremedim.
2 saat uzakliktaki ilden bahsediyorsunuz, bunun icin 15 gun onceden gidip dogum beklemeye gerek var mi gercekten?
Dogum pat diye olmuyor ki.
Yani sanciyi hissedince yola ciksaniz dogum yapana kadar nerdeyse 10 saat geciyor.
Ornegi olan varsa yazsin ama ben hic oyle sancisi baslayip birden doguran gormedim duymadim.
Sizin fikriniz de abartili geldi bana o yuzden.

Esin cok ayip etmis.
Yalniz bir konuya tam anlam veremedim.
2 saat uzakliktaki ilden bahsediyorsunuz, bunun icin 15 gun onceden gidip dogum beklemeye gerek var mi gercekten?
Dogum pat diye olmuyor ki.
Yani sanciyi hissedince yola ciksaniz dogum yapana kadar nerdeyse 10 saat geciyor.
Ornegi olan varsa yazsin ama ben hic oyle sancisi baslayip birden doguran gormedim duymadim.
Sizin fikriniz de abartili geldi bana o yuzden.
Kardeşimin doğumu hatırlıyorum 1 gün önceden hafiften hafiften sancısı başlamıştı annemin ertesi gün doğurdu sabah.

Kardeşimin doğumu hatırlıyorum 1 gün önceden hafiften hafiften sancısı başlamıştı annemin ertesi gün doğurdu sabah.
Yani evet dogum sinyali veriyor zaten.
Benim sancim da gece 2 gibi baslamisti mesela, sabah 10 da hala bir sey yoktu. Yani oyle doguracak sekilde sanciya ulasmamisti.
Ben sezeryan oldum gerci ama genelde normal surec boyledir yani.

yalnız dogum ıcın onceden gıdıp 15 gun kalmakta cok sacma geldı bana :bicak:

benım de 2 saat uzaklıktaydı hastanem sancım olunca gıttım ..dogrudum eve geldım..dogum bu he dıyınce olmuyor kı

kı ıkı tane normal dogurdum..sancın olunca dusersın yola..

hatta ben sular ıcındeydım rsmen ama yıne de hemen olmadı mesela

yalnız dogum ıcın onceden gıdıp 15 gun kalmakta cok sacma geldı bana :bicak:

benım de 2 saat uzaklıktaydı hastanem sancım olunca gıttım ..dogrudum eve geldım..dogum bu he dıyınce olmuyor kı

kı ıkı tane normal dogurdum..sancın olunca dusersın yola..

hatta ben sular ıcındeydım rsmen ama yıne de hemen olmadı mesela
Kusura bakmayın bilmiyorum ilk kez doğum olacak. Çok cahilim bu konuda.
Doğumu başlayıp buradan birini yetistirememislerde o yüzden korktum ben. Öyle söyledim korktuğum için yani.

Ogrenci misiniz?
Devam zorunlulugu olan okulum var yazmissiniz.
Dogumun hemen ardindan okula mi gideceksiniz?
Bu surecte bebege kim bakacak peki?
Evet haftada 2 gün 2 ser saat ders var.
Eşimin annesi gelecek. Doğumdan sonra. BeniM evim olursa rahat ederim. Ama onların evinde gelen giden de çok olacak beni de gondermezler hemen. O yüzden 2 saat uzaktaki ilde ki hastanede hersey mevcut orayı istiyorum.

Bulundugunuz yerdeki devlet hastanesinin pis olmasi sadece hijyenik acidansa.
Normal dogum olursa kalacagin bir gun zaten aksam gitsen sabaha taburcu olursun .normal dogumda yatirmiyolar eger bi saglik sorunu cikmazsa.
Tabi bunu sadece hijyen acisindan dedim.diger turlu dogumda felan olsun doktor acisindan bi sorun yoksa.

16 haftalik hamileyim. Doğunun ücra bi ilçesinde görev yapıyoruz ikimizde eşimle. Öz annem var ama yok gibi bişey. . Neyse Eşim güvenlik görevlisi olduğu için hiç yok.. Hakkari de Şırnak ta çoğu zaman. . Burası da Doğu ama oraya geçici görevli gidiyor bende burada hamileliğimi tek başıma yaşayıp ise gidip geliyorum. KimseM yok Burada.
Burada devlet hastanesi çok kötü. Çok pis. Doğum yapmam mümkün değil. Özel hastane 1 tane. Onda da yeni doğan ünitesi yok. Küvez vs şansı yok. Bi sorun olursa 2 saat uzaktaki ile sevk ediyorlar. Bugün eşime burada doğum yapamayacagimi, 2 saat uzakta ki ilde doğum yapmak istediğimi söyledim. Normal doğum olacaksa ne zaman olacağı bilinmediginden belli bi haftada 2 saat uzaktaki ile gidip 15 gun orada kalip artik dogum ne zaman olursa o zaman hastaneye gidicez dedim.. İlla memleketimë gidelim orada yap dedi. Bizi misafirhanelerde rezil edeceksin dedi. Bende memleketin 12 saat uzakta gitmek istemiyorum. Ayrıca burada bi sınav durumum var. En fazla 3 hafta doğum sebebiyle buradan uzak kalabilir daha fazlası sıkıntı dedim. Annesi ve kız kardeşi de herseyi çok çok çok iyi bilen tipler.. doğuma günler kala eminim burnumdan getirilecek. .
O zaman git Nerede dogurursan doğur dedi..
YıkıldıM. . Ben ne yapıcam.
Normal istiyordum ama en iyisi bi güne tarih alıp Sezeryan olmak galiba bu durumda. . Eşime çok çok kırıldım. . İş yerinde aglayamiyorum bile şu an..
herkesin bünyesi farklı tabi hafif atlatan da var ama çoğu sezeryanda sonrasında toparlanmak zor oluyor. doğum sonrası kim bakacak sana. ailen nerde onların olduğu yerde doğum yapma imkanın yok mu?

Back
X