Dayanamıyorum bitsin artık...

Svartbabe

Senin o pıt pıt atan kalbini yirim ❤
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
3.088
2.884
133
Evet arkadaşlar..
19 nisan da bebeğimin gelişiminin durduğunu ve kalp atımının olmadığını öğrendim.. Yaşayanlar bilir çok ama çok acı. Dokuzuncu haftada olması gerekirken altıncı hafta da kalmış.. Ben düşük olmaması için progesten kullanıyordum doktor progestani bırak kanaman başlar düşüğün olur dedi.. Bekliyorum üç gün oldu ama hala kanamam başlamadı bu durum beni çok yıpratıyor. Kürtaj da olmak istemiyorum normal şekilde dusebilcekmis.. Ama yok o kanama bi türlü başlamadı. Bu durumu yaşayan var mı? Kanamam ne zaman başlar? Stres yaptığım için mi olmuyor. Çok kötüyüm...
Yorumlarınızı bekliyorum...

Canım bunu işinin ehli bir doktorla görüşmen lazım, gebelik zehirlenmesi diye bişey var takip edilmen lazım tam sınır kaç gündür bilmiyorum ama uzun süre içerde kalırsa anneye de zarar verebiliyor.
Benim 2. Kaybımda kürtaj olmuştum hiç beklemeden şimdiki aklım olsa kendisinin düşmesini beklerdim ama ne kadar beklenir onu bilmiyorum. Çünkü kürtaja bağlı yapışıklık oluşmuş rahmimde ,tekrar gebeliğe engel değil neyse ki. Yani sen ultrasonla bir kontrol edilip düşük başlamış mı ne Zaman başlar ne kadar daha bekleyebilirsin bunları öğren.

Çok geçmiş olsun, Allah en kısa zamanda hayırla sağlıklı evlatlara kavuşmamızı nasip etsin..

Bilmiyorum ama anamoli gebelik geçirmiştim ama benim ki gayet riskliydi 3 aylıktı ve alınması gerektiğini söylediler arkadan ve önden fitil verip suni sancı başlattılar kanamam olmuştu bayağı 4 saat sonrada kürtaj gerçekleşti ve doktor 2 günde anca olur demişti geç tepki veriyor normalde vucut demişti ve 1 saat içinde sancılarım başladı ve 3 saat sonrada haloldu...yani demek istediğim bünyeden bünyeye farklılık gösterebilir Relax olun lütfen

Doktor için yorumlar güzel.. Ona kalırsa o da hemen kurtaj yapalım daha iyi dedi. Ama normal de düşebilir üç gün bekle kanaman başlar dedi. Bekliyorum tık yok ağrılarım çok fazla.. Kurtaj olursam nasıl olur bilmiyorum korkuyorum. Zaten rahmim kalp şeklinde bi zarar daha görürsem evlat sahibi olamam diye çok korkuyorum. Her iki durumda riskli

Genelde kürtaj yapılmıyor artık, ilaç la düşük yaptırılıyor, başka bir hastaneye basvur bence

Benim rahimde kalp şekilde eğer bahsettiğin "arkuat uterus" diye geçen şeyse. Ama ben kürtaj olduğumda rahmin şeklini bilmiyordum 3 düşük yapınca hsg çekildim ve öğrendim, ultrasonla herşey normal görünüyordu. Gebeliğe engel bir durum değil bu, sen de biliyorsun. Kürtajı tabiki kendiliğinden düşme seçeneği varken tercih etmemek daha iyi olabilir ama yeteri kadar beklemişsin sanki, hiç değilse düşüğü başlatacak bir ilaç falan verirler belki.

Ben kalp atışının tamamen durduğunu öğrendiğimde çok acaip bir psikolojiye girmiştim, kürtaj için ertesi günü bile beklemedim hemen o akşam oldum. Sanki benle kaldıkça daha çok üzülecek gibi hissettim...

İstersen bir başka doktorla daha görüşüp fikir al, ama kontrol altında olsun herşey.

Evet doğru söylüyorsun. Şu üç gündür kafamda neler kurdum.. Bir sürü şey okudum durdum. En kötüsünü düşünüyorum artık hep.. Hiçte böyle değildim aslında ama dengem bozuldu. Dediğin gibi benimle kaldıkça canım daha çok yanıyor . bitse artık rahatlıcam gibi.. En iyisi başka doktor a danışmak bu durumu.. Bekleyecek dayanacak gücüm kalmadi

Canım öncelikle geçmiş olsun.ben ilk gebeliğimde 7 haftalıkken kalbi durdu.bende progestan kullanıyordum.doktorum progestan düşüğü geciktirebilir ve içerde enfeksiyon oluşabilir bu çok daha zararlı dedi ve aynı zamanda pskolojik olarak seni çok yıpratır hemen kürtaj yapıcam dedi.çokta iyi yaptı çünkü kürtaj çok basit bir işlem yürüyerek çıkıosun hastaneden.kürtaj uygun şartlarda yani hastane ortamında yapıldığında hiç bir olumsuz etkisi yok.çünkü eski yöntemlerle kürtaj yapılmıyor.vakum yöntemi kullanılıyor.bence kendi kendine düşük yapmayı bekleme derim ama tabiki doktorun en doğrusunu bilir.bak ben tekrar hamile kaldım...

Allah sabrını veriyor arkadaşım üzülme demeyeceğim çünkü elimizde olmadığını çok iyi biliyorum, ama elimizden gelen hiçbişey yok... Çok şükür ki bu kadar erken dönemlerde oldu kaybım diye teselli oluyorum, hareketlerini hissetmedim, yada doğup kokusunu alıp kaybetmedim çok şükür.
En kısa sürede bebeklerimiz gelip bu günleri unutturacaklar bize inşallah..

Genelde kürtaj yapılmıyor artık, ilaç la düşük yaptırılıyor, başka bir hastaneye basvur bence
Lütfen yanlış yönlendirme olmasın.gebelik haftası ve durumuna göre ilaçla yada kürtajla olması değişiyor.bu konuda profesyonele yakın bilgim var kayıplarımdan kaynaklı.tabikide kişiyi değerlendiren doktor en doğrusunu bilir...

Öyle tabiki evlat acısı yaşayanlara bakınca belki bizim acımız onlarininkinin yanında hiç birşey ama işte insanız.. İnşallah bebeklerimize kavuşuruz sağlıklı bir şekilde bi gün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…