• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayanamıyorum

polisi arayin ve sosyal hizmetlere muhakkak bildiri yapilsin. siz derdinizi polise anlatirsaniz elleri baglaniyor diye aninda ilgilenirler. cok ama cok uzuldum allah yardimcisi olsun yasli amcanin. tabi sana da sabirlar versin kulagin duya duya uzulmen daha aci verici

Kızlar merhaba,

Alt katımıza yaşlı bir çift taşındı. Adam çok yaşlı ve hasta sürekli inliyor ve bağırıyor. Bizim altımızdaki odada yatıyor yani yatak odasında. Eşi sesten uyuyamadığı için başka odada yatıyor. Her gece o seslerle uyumaya çalışmak o kadar moral bozucu ki. Her gün işe uykusuz gidiyoruz. Yatak odamızı taşıma şansım Yok. Hasta amcanın yattığı yatak ise hastane yatağı tekerlekli falan. Gittim konuştum uyuyamadığımızı anlattım ama teyze dinlemedi bile. Bir de adamcağızın ellerini bağlamışlar. Amcayı başka odaya taşımamak konusunda ısrarcı olurlarsa bu el bağlama konusu ile ilgili şikayette bulunabileceğim yer var mı? Ya da ne yapayım da odayı değiştirsinler. Kafayı yemek üzereyim.

Uzuldum amcaya ne sorunu var biliyormusun peki? Sordunmu baglamanin sebebini.
Belki bunama demans hastaligi var, kendine ve cevresine belki zararli olabilir. Belki baglamasa, kapidan cikip kayib olacak? Kotu seylerde getirmek istemiyorum aklima ama, baska ne icin baglayabilirlerki Cok uzuldum.

Kızlar merhaba,

Alt katımıza yaşlı bir çift taşındı. Adam çok yaşlı ve hasta sürekli inliyor ve bağırıyor. Bizim altımızdaki odada yatıyor yani yatak odasında. Eşi sesten uyuyamadığı için başka odada yatıyor. Her gece o seslerle uyumaya çalışmak o kadar moral bozucu ki. Her gün işe uykusuz gidiyoruz. Yatak odamızı taşıma şansım Yok. Hasta amcanın yattığı yatak ise hastane yatağı tekerlekli falan. Gittim konuştum uyuyamadığımızı anlattım ama teyze dinlemedi bile. Bir de adamcağızın ellerini bağlamışlar. Amcayı başka odaya taşımamak konusunda ısrarcı olurlarsa bu el bağlama konusu ile ilgili şikayette bulunabileceğim yer var mı? Ya da ne yapayım da odayı değiştirsinler. Kafayı yemek üzereyim.
Ayyy çok üzüldüm Allah şifa versin sizde sabır

Allah yardim etsin amcaya sifa versin ins.bende saglik calisaniyim ve hastanedede bilinc dışı kendine zarar veren yada sondasini sökmeye calisan hastalarinda elleri bağlanıyor bunun icin bilegi korumali bantlar var hatta.eziyet icin yapilan bise deil yani.

Kızlar merhaba,

Kendine zarar veriyorsa vs. Hastanelerde de elleri zarar vermeyecek sekilde bagliyorlar. Hastaligi hakkinda bilginiz var mi? Veya iyi bakilmadigini falan dusunuyorsaniz sikayette bulunun isterseniz

Ahhh cok uzuldum:KK43:Bir rahatsizligi mi var acaba ? Ellerini neden baglamislar esi siddet uyguluyor olabilir, isin aslini ogren olmadi polise ihbar et yazik hastaligi nedir acaba:KK43:Rabbim kimseyi el ayaktan dusrmesin:dua:

Acil bağlı bulunduğunuz mahallenin muhtarına veya belediyenin sosyal hizmetler bölümüne gidin durumu anlatın. Sizin uykunuzdan ziyade maalesef yaşlılıktan kendilerine bakamayan bir çift var karşınızda. Amcanın bu kadar sıkıntısı varsa eşinin rızası beklenmeksizin tedavi olması şart.

Muzurcum şartlı şikayet edecekmiş.

Elleri bağlı olan bir amcanın sesi gelmesin üst kata diye odası değiştirilmezse ancak şikayet etme düşüncesinden yanlış anlamışımdır doğru haklısınız... Konu sahibinin belki bir iki yüreğim dayanmıyor amcaya üzülüyorum cümlesini okusaydım bu yanlış anlaşılma da -eğer yanlış anlaşılmaysa- ortadan kalkardı...

evet kızlar haklısınız, sonraki yorumlarımda yazdım zaten
teyzeye sormayalım
yöneticiye sormayalım vs vs vs

Konu sahibine yorum yapmıyorum zaten canım :işsiz: salonda yatsa ne olacak ama muhtemelen benim dediğim gibi eziyet görse simdiye kadar farkedilirdi yönetici de biliyormuş bütün apartman es geçemez bence :110: ve hastaneler öyle aylarca bakmıyor babaannem kötü olduğunda yatak yaraları iyice cürüdügünde bi 20 gün falan yatırdı biraz düzelince eve gönderdiler cok da yaşmadı kurtuldu zaten

evet ben de eşimin babaannesinde gördüm aynı şeyleri
kakasını yapınca odanın her tarafına sürüyordu fark edip temizleyene kadar
ki kayınvalidem insan üstü bir çabayla baktı ona (kendisine çok çektirmesine rağmen)
çok zor çok
ama o kadar bağırması normal gelmedi bana, 7-8 ay diyor konu sahibi, o kadar süre olmuş taşınalı, o kadar süredir bağırıyormuş
belki şizofren vb. de olabilir
Allah şifa versin inşallah
babaanneni de Allah rahmet eylesin

evet ben de eşimin babaannesinde gördüm aynı şeyleri
kakasını yapınca odanın her tarafına sürüyordu fark edip temizleyene kadar
ki kayınvalidem insan üstü bir çabayla baktı ona (kendisine çok çektirmesine rağmen)
çok zor çok
ama o kadar bağırması normal gelmedi bana, 7-8 ay diyor konu sahibi, o kadar süre olmuş taşınalı, o kadar süredir bağırıyormuş
belki şizofren vb. de olabilir
Allah şifa versin inşallah
babaanneni de Allah rahmet eylesin
Amin canım sağol

Bağlı olduğu bir alet Yok. Tekerlekli yatak var onu sürükleyip taşıyacaklar sadece. Eşi diğer odalar kokmasın diye taşımıyormuş.
Kadına bak ya utanmıyorda yazık adama çok üzüldüm. Bence teyzeye eğer odasını değiştirmezse sosyal hizmetleri çağıracağını bu defa işinin daha zor olacağını söyleyin belki korkar

Kızlar merhaba,

Elini istemsizce kendine zarar veriyor diye bağlıyor olabilirler
Şikayet etsen ne yapacaklar? Yatalak hastaları devlet hiçbir kurumuna almıyor
Annem yıllarca geceleri ağladı ağrısından acısından
Çok şükür ki komşularımız gık demedi
Sadece bazen sorarlardı çok mu ağrısı vardı gece sesini duyduk diye.
Sizin yatak odanızı taşımanız çok daha kolay

Anneanemde rahatsız ne yaptığını bilmiyor doktor sakinlestirici verdi. .İlac vakti gecince kötü oluyor .

Ellerini baglamalari bilinç dışı kendine zarar verme hareketini önlemek içindir yoksa eziyet için değil .. bence teyzeye evde bakım hizmetleri ve ilaç tedavisi ile amcayi uyutmaya yönelik bir şeyler yapılabilecegi konusunda yardımcı olabilirsiniz . En azından amca da eziyet çekmez siz de .. yaşlı bakım hastaları için birçok tedavi var .

Verilen ilaçlar her zaman işe yaramıyor
Anneme en ağır ağrı kesiciyi veriyordu doktor yine ağrısı olduğunda inlemeleri ağlamaları oluyordu
Hastalığının ne olduğuna göre değişir tabi ama 7/24 yatan birinin bir süre sonra ruh sağlığı da iyi olmuyor. Belki amcanın alzheimer falan ise zaten iyice istemsiz davranışlarda bulunuyor olabilir

Yaşamayanın bilemeyeceği şeyler bunlar bibi

Bu konudaki en doğru yorumu siz yapmışsınız.

Yıllarca biz de gece uykusu uyuyamadık, insanın sevdiği kişinin acılarına şahit olup bir şey yapamaması o kadar zor ki.
Hemen şikayet et demişler
Kadın adamı dövüyor mu aç mı bırakıyor bunları bilmiyoruz ki. Konu sahibi de bilmiyor.
Hastaneye götürmüyor denmiş, ambulanslar acil durumlar dışında yatalak hastaları götürmez, bazı belediyelerin engelli araç servisi var onunla gidilebilir. Hastaneye götürülse ne olacak? Eğer stabil durumda ve bir tedavisi olmayan bir hastalığı varsa yatış bile yapılmaz.

Yapılacak tek şey gerçekten bir işkence bir ihmal var mı onu öğrenmek. Onu da konu sahibi komşudan yöneticiden öğrenebilir. Ona göre hareket etmek lazım.

Hasta bakmak öyle kolay değil. Bir bez takmak bile insanın gücünü bitiriyor. devlet eğer durumun yetmiyorsa 950 tl bakım parası veriyor onunla da bakıcı bulunması imkansız.

el hastane de de bağlanıyor. babaannemin eli bağlıydı mesela. burnundaki kabloyu çıkarmasın diye. yoğun bakımdaydı. gerekli bir şey olmadığına emin olmak lazım...

Amcaya çok üzüldüm sabah sabah moralim bozuldu .Yan komşumuzun annesinin akli dengesi son zamanlarda baya bozulmuştu yatalak değildi ama kendini birgün 25 yaşında ertesi gün 38 yaşında sanıyordu eşinin yaşadığını onu aldatığını filan anlatırdı hemen hemen hergün bizdeydi gelini onu eve kitleyip gezmeye gidiyordu bir keresinde ev sahibi dayanamadı çilingirle açtırdı kapıyı komşudan izin alıp telefondan kendisi gelemicek kadar uzaktaydı ağlaması hala kulaklarımdan gitmez ve annemin kollarında öldü kadın dün eve gittiğimde annem bir kristal vazo yıkıyordu o ne anne dedim o teyzeninmiş ona vermiş vefat etmeden önce unutmuşum yıkadım hatıradır dedi annem yazık amca bizim apartmanda olsa gönüllü bakılırdı eminim sadece bizim aile değil tüm apartman iyi insanlarla birlikte yaşadığım için şükrediyorum

Anneanemde rahatsız ne yaptığını bilmiyor doktor sakinlestirici verdi. .İlac vakti gecince kötü oluyor .

Verilen ilaçlar her zaman işe yaramıyor
Anneme en ağır ağrı kesiciyi veriyordu doktor yine ağrısı olduğunda inlemeleri ağlamaları oluyordu
Hastalığının ne olduğuna göre değişir tabi ama 7/24 yatan birinin bir süre sonra ruh sağlığı da iyi olmuyor. Belki amcanın alzheimer falan ise zaten iyice istemsiz davranışlarda bulunuyor olabilir

Bu konudaki en doğru yorumu siz yapmışsınız.

Yıllarca biz de gece uykusu uyuyamadık, insanın sevdiği kişinin acılarına şahit olup bir şey yapamaması o kadar zor ki.
Hemen şikayet et demişler
Kadın adamı dövüyor mu aç mı bırakıyor bunları bilmiyoruz ki. Konu sahibi de bilmiyor.
Hastaneye götürmüyor denmiş, ambulanslar acil durumlar dışında yatalak hastaları götürmez, bazı belediyelerin engelli araç servisi var onunla gidilebilir. Hastaneye götürülse ne olacak? Eğer stabil durumda ve bir tedavisi olmayan bir hastalığı varsa yatış bile yapılmaz.

Yapılacak tek şey gerçekten bir işkence bir ihmal var mı onu öğrenmek. Onu da konu sahibi komşudan yöneticiden öğrenebilir. Ona göre hareket etmek lazım.

Hasta bakmak öyle kolay değil. Bir bez takmak bile insanın gücünü bitiriyor. devlet eğer durumun yetmiyorsa 950 tl bakım parası veriyor onunla da bakıcı bulunması imkansız.
:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Back
X