Dayanamıyorum

damla8806

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2019
277
410
23
37
Merhaba arkadaşlar anlatmaya paylaşmaya öyle ihityacım var ki
Ailemden ayrı bir şehirde yaşıyorum iş için. Babam geçen yıl kansere yakalandı. Midesnin tamamı ameliyatla alındı kemoterapi aldı. Süreci tamamladık geriye kontroller kaldı. Babam bipolar. Kanser sebebiyle bipolar ilacını kullanamıyor.
Kardeşim ise obsesif şuan üniversiteye gidiyor
Hergün aralıksız sabaha kadar kavga ediyorlar kardeşim alttan alsa babam küfür kıyamet ardından fenalaşıyor ve ağrıdan ağlamaya başlıyor
Hergün yalvarıyorum kendin için yapma baba dayanamıyırum diye
Annem arada kalıyor sürekli annemi ağaltıyorlar
Hergece aklım evde gene ne oldu diyerek
Yaşayamıyroum hayattan zevk alamıyorum nefes alamıyorum mideme kramplar giriyor
Babam iyi olsa kardeşim annemle tartışcak bsy buluyor
Kimseyi psikoloğa gitmeye ikna edemiyorjm
Evdeki tüm eşyaları krımışlar
Annem aradı ağladı bem ağladım ben ölmek istiyırum delircem bende kanser olcam dedim ilk kez ağzımdan çıktı çıkmaz olaydı dahada üzüldü
Kafam o kadar dalgın ki bugün araba çarpıyordu
Çaresizlik içinde kıvranıyorum
Elimden birşey gelse sonuna kadar yaparım
Bu süreçte erkek arkadaşımın kanında mikrop olduğunu karaciğerinde sorun olduğunu öğrendim ama şuan yataktan çıkamayacak durumda kesin bir sonuca varılamadı hakkında
Canım çok yanıyor nefesim göğsüme batıyor
Çözüm ne bulamıyorum
Tek yaşıyorum zehirlendim geçen aileme diyemedim
Baş edemiyorum çaresizlik içindeyim
Boş günlerimde yataktan çıkmıyorum tavanı izliyorum
Yıllık izinde ailemin yanjna gittim hergün ağladım hergün babam huysuzlandu tamam huysuzlansın bana bağırsın ama öyle değiş huysuzlanıp kendi kıvrnyor acıdan yapma kendin için yapma yalvarıyorum asla dinlemiyır
Geçecek mi bunlar Allah beterini vermesin ama ömrümden önür gidiyor parçalandım yaşam enerjim bitti yok oldu

Çok üzüldüm sizin için, çaresizliğinizi içimde hissettim gerçekten.
Allah yardımcınız olsun, dayanma gücü versin

Babam bipolar yani elinde değil yaşama çok bağlı kendine iyi bakmayaalışıyor beslenme olarak ama çocukkenee çok çektirdi hangi nirini diyeyim bilmiyourm yanımfa intihara teşebbüs etti çocukluğum gençliğim yok benim travmalar içinde bitti hepsi

Yazım hataları yaptım ellerim titriyor kusura bakmayın

Şu hayatta tek derdi aşk olan insanlar var onlar yakın arlafaşlarım bana dert anlatmaya utanıyorlarmış onlar bile brieşy paylaşmaz oldu benimle

Anlatamam her gece kavga ettiniz mi diye korkarak aramak babamın annemin ağlama sesilerini duymak bana ne çare olacak, babam bipolar ilacını içemiyor tedaviden dolayı, yani daha da kötüye gidecek zamanla. Kardeşimin obesesyonları böylr zamanlarda artıyor. Herşey birbirine girdi. Acı içindeyim yanıyorum

Çok üzüldüm durumunuza. Babanız hem kanser hem bipolar ve ilaçlarını da alamıyor. Bu durumda nispeten babanıza göre daha iyi durumda olan kardeşiniz sakin kalmak zorunda. Obsesyon delilik değildir. Gayet de tedavi edilebilir ilaç ve terapi ile. Ben kardeşinize kızdım bu yüzden. Babanıza gösterildiği kadar anlayış göstersin. Başaramıyor ise ayrı eve çıksın. Şu durumda babanız kanser iken ve bipolar ilaçlarını da alamıyor iken onun için yapılabilecek pek bir şey yok. İlaç alamasa da terapi görebilir. Ki bu da iyi olması için etki edebilir. Bir şekilde kardeşinizi de babanızı da terapiye ikna edin. Gerekirse onkoloğu ile konuşun o ikna etsin.

Biliyorum bunalmışsınız ama siz uzaktasınız. Şu anda en büyük sıkıntıyı Anneniz yaşıyor ve bir daha ona öyle cümleler söyleyip üzmeyin olur mu. Bir de sizde kalmasın aklı.

Evet yaşadıklarınız çok ağır ama çözümsüz değil. Aile büyükleri ile mi konuşursunuz, başka bir yol mu bulursunuz bilmem. Mutlaka ailece terapi desteği alın.

Baska bir konuda bipolar insanlarin cocuk sahibi olmasi cok iyi bir fikir degil, hem cocuklarina genetik olarak birakiyorlar; hem de cocuklari bipolar anne/babayla buyumeye mahkum ediyorlar yazmistim ve taslanmistim.

Simdi konu sahibesi, kesinlikle kardesiniz tedaviyi ve doktoru aksatmasin. Bir de yukarda da yazilmis, 2 bipolar insan ayni evde bence de iyi bir fikir degil. Kardesiniz ayri eve cikamaz mi? Annenizde iyi sabir varmis, ben olsam coktan kacmistim.

Hiçbir kimse aile büyüğü kümseyi psikolojik desteğe ikna edemiyor. Babamın bipolar olduğunu ben lisedeyken işler çığırından çıkınca öğrendik, kardeşim ayrı da yaşadı ama yapamadı daha da hasta oldu hayaller görmeye başladı

Merhaba arkadaşlar anlatmaya paylaşmaya öyle ihityacım var ki
Ailemden ayrı bir şehirde yaşıyorum iş için. Babam geçen yıl kansere yakalandı. Midesnin tamamı ameliyatla alındı kemoterapi aldı. Süreci tamamladık geriye kontroller kaldı. Babam bipolar. Kanser sebebiyle bipolar ilacını kullanamıyor.
Kardeşim ise obsesif şuan üniversiteye gidiyor
Hergün aralıksız sabaha kadar kavga ediyorlar kardeşim alttan alsa babam küfür kıyamet ardından fenalaşıyor ve ağrıdan ağlamaya başlıyor
Hergün yalvarıyorum kendin için yapma baba dayanamıyırum diye
Annem arada kalıyor sürekli annemi ağaltıyorlar
Hergece aklım evde gene ne oldu diyerek
Yaşayamıyroum hayattan zevk alamıyorum nefes alamıyorum mideme kramplar giriyor
Babam iyi olsa kardeşim annemle tartışcak bsy buluyor
Kimseyi psikoloğa gitmeye ikna edemiyorjm
Evdeki tüm eşyaları krımışlar
Annem aradı ağladı bem ağladım ben ölmek istiyırum delircem bende kanser olcam dedim ilk kez ağzımdan çıktı çıkmaz olaydı dahada üzüldü
Kafam o kadar dalgın ki bugün araba çarpıyordu
Çaresizlik içinde kıvranıyorum
Elimden birşey gelse sonuna kadar yaparım
Bu süreçte erkek arkadaşımın kanında mikrop olduğunu karaciğerinde sorun olduğunu öğrendim ama şuan yataktan çıkamayacak durumda kesin bir sonuca varılamadı hakkında
Canım çok yanıyor nefesim göğsüme batıyor
Çözüm ne bulamıyorum
Tek yaşıyorum zehirlendim geçen aileme diyemedim
Baş edemiyorum çaresizlik içindeyim
Boş günlerimde yataktan çıkmıyorum tavanı izliyorum
Yıllık izinde ailemin yanjna gittim hergün ağladım hergün babam huysuzlandu tamam huysuzlansın bana bağırsın ama öyle değiş huysuzlanıp kendi kıvrnyor acıdan yapma kendin için yapma yalvarıyorum asla dinlemiyır
Geçecek mi bunlar Allah beterini vermesin ama ömrümden önür gidiyor parçalandım yaşam enerjim bitti yok oldu
Canim seni okdr cok iyi anliyorumkii ole bi kardesde bende var 2universite mezunu anneme dunyayi dar eden kadin onun yuzundn gunlerce hastanede yatti yetmedi ameliyat olmus dikisli kadini dovdu erkek kardesim var 19 yasinda cocuga bicakla desmeye calisti evde zaten kirilmadil birsey birakmamisti hanimefendi bende uzakta yasiyorum babam desen zerre umurunda degil herseyi birakmis durumda oda sehir disinda calisiyo tup tedavi gordumm transfer gunu annemle birbirine girmisler kardesim ariyo agliyor sizliyor abla bizi evden atti polisler geldi diye komsular aramis ahhh ahh neler cektim o sikintiyla tuttumu tutmadi tabi okdr sttes sikinti ilaclarda cabasi agladigim yanima kaldi umuruna gelmedi psikologa gitmek istemiuo sevdigi biri vardi ayrildilar tabi cocukda drmistir bu dengeszden esmi olur bana diye dahada azitti son bir aydir iyiye gidiyo gibi memlekette annm okutmus annmde hergun ayetel kursi dualar okuyoms bu uyanmadan sakinledi diyor annm oturup oturup agliyoms cok zor cok 2senedir annemi gormrye gidemiyorum kan cikar diye evde bende sehir disinda calisiyorum esim gondrmiyo gidersm okixi essek sudan gelene kdr dovecem cunku ahtim var herzamn ona iyi bakildi iyi yerlerde okutuldu iyi yurtlarda kaldi para pul derdi hicbizmn olmadi annm hem ana hembaba oldu yeri geldi kendi yirtik pabuclarla gezdi bizleri bu yerlere getirdi suyunu bile annmden ister terbiyesz elini hicbirseye surmez elbebek gulbebek buyudu olanlar ortada eski konularimi okuma firsatin olursa brni cok iyi anlarsin cnmm canini skma uzuldugunle kalirsin benim gibi olan sana olur

Canim seni okdr cok iyi anliyorumkii ole bi kardesde bende var 2universite mezunu anneme dunyayi dar eden kadin onun yuzundn gunlerce hastanede yatti yetmedi ameliyat olmus dikisli kadini dovdu erkek kardesim var 19 yasinda cocuga bicakla desmeye calisti evde zaten kirilmadil birsey birakmamisti hanimefendi bende uzakta yasiyorum babam desen zerre umurunda degil herseyi birakmis durumda oda sehir disinda calisiyo tup tedavi gordumm transfer gunu annemle birbirine girmisler kardesim ariyo agliyor sizliyor abla bizi evden atti polisler geldi diye komsular aramis ahhh ahh neler cektim o sikintiyla tuttumu tutmadi tabi okdr sttes sikinti ilaclarda cabasi agladigim yanima kaldi umuruna gelmedi psikologa gitmek istemiuo sevdigi biri vardi ayrildilar tabi cocukda drmistir bu dengeszden esmi olur bana diye dahada azitti son bir aydir iyiye gidiyo gibi memlekette annm okutmus annmde hergun ayetel kursi dualar okuyoms bu uyanmadan sakinledi diyor annm oturup oturup agliyoms cok zor cok 2senedir annemi gormrye gidemiyorum kan cikar diye evde bende sehir disinda calisiyorum esim gondrmiyo gidersm okixi essek sudan gelene kdr dovecem cunku ahtim var herzamn ona iyi bakildi iyi yerlerde okutuldu iyi yurtlarda kaldi para pul derdi hicbizmn olmadi annm hem ana hembaba oldu yeri geldi kendi yirtik pabuclarla gezdi bizleri bu yerlere getirdi suyunu bile annmden ister terbiyesz elini hicbirseye surmez elbebek gulbebek buyudu olanlar ortada eski konularimi okuma firsatin olursa brni cok iyi anlarsin cnmm canini skma uzuldugunle kalirsin benim gibi olan sana olur
Benim karseşimde öyle suyunu bile annemden ister sana da sabırlar diliyorum ama ailemizi silip atamıyoruz ben annemi babamı kardeşimi çok seviyorum çok bağlıyım yaşım 31 oldu onlardan başka kimsem yok, aileme sahip çıkmak içim herşeyğ de yaparım ama elim kolum bağlandı, Allah bize de ailemizin mutluluğunu sağlını göstersin

Yha illaki aile atilmz ama disarda calisan birinede bu kdr sikinti verilmz 27yasindayim erkek kardesim olmasa annemi cekip alicamda o cocuk elimi kolumu bagliyo erkek kardesim 19yasinda sanarsin evin abisi o cocugada neler yasatti ins evlenir ve duzenini kurarsin esinde destek olur yardimci olur her konuda sikintin azalir yukun azalir bole konularda destekci cok onemli moralini bozma guclu ol bugunlrrde gececek ole dusun bizimki duzelmeye basladiysa sizinkide duzelir ins tez xamanda helede gurbetlik cok zor odalarda yalniz basina aglarsinda kimsecikler duymaz gormz derdini anlatamzsn kardesin kizmi erkekmi yanina cagirsan biraz anlasiyorsanz belki degisiklik iyi gelir onada gezersnz beraber belki oda babandan dolayimi bole oldu acaba

Yha illaki aile atilmz ama disarda calisan birinede bu kdr sikinti verilmz 27yasindayim erkek kardesim olmasa annemi cekip alicamda o cocuk elimi kolumu bagliyo erkek kardesim 19yasinda sanarsin evin abisi o cocugada neler yasatti ins evlenir ve duzenini kurarsin esinde destek olur yardimci olur her konuda sikintin azalir yukun azalir bole konularda destekci cok onemli moralini bozma guclu ol bugunlrrde gececek ole dusun bizimki duzelmeye basladiysa sizinkide duzelir ins tez xamanda helede gurbetlik cok zor odalarda yalniz basina aglarsinda kimsecikler duymaz gormz derdini anlatamzsn kardesin kizmi erkekmi yanina cagirsan biraz anlasiyorsanz belki degisiklik iyi gelir onada gezersnz beraber belki oda babandan dolayimi bole oldu acaba
Kardeşim erkek çqğırdım vize haftası bir gelirim bir gelmem diyor o gelmiyorsa annemi babamı çağırdım babam gelmiyor o kim ki omun yüüznden gitvem diyor, kardeşim de ben de küçükken babam hastaydı yine o bizi etkiledi omu daha çok etkilemiş demekki babam hasta zamanında bizi tanımazdı siz benim çocuğum değilsiniz siz kimsimiz beni mi öldüreceksiniz derdi sonra zsten hastaneye götürüldü bunlar birkaç kez oldu ama derin yaralar açtı o benden daha fazla etkilenmiş, şu durumda çaresizliğim dengesizliğim sinirliliğimle benimle aile kurmak isteyecej kimse de yok, bende isterşm ailem olsun çocuğum olsun, ama kısmet olmıyor, erkek arkadaşım var ama o da zsten şuan hasta ve durumu tam belli değil, değil evlenmek görüşemiyoruz bile

Erkek arkadaşım zaten apayrı bir dünya, öyle sakin anlayışlı olgun ki, 10 aydır birlikteyiz daha kavga etmedik ama bana hiç kızmadığı için değil kızınca konuşmak istemeyip sakinleşince konuşmak istiyor bu tavrı biraz huzur verdi bana, nişanlanıp ayrılmış belki de evlilik korkusu var veya benimle evlenmek istemiyor net olarak bana seninle evlenmek istiyorum da hiç demedi. Sadece ben bu ilişkiden beklentin ne dediğimde seni çok seviyoruö güveniyorum asla oyalamıyorum bürbirimizi tanımaya devam ediyoruz dedi. Üzerinde garip bir sakinlik var onunda öfke sorunu varmış eskiden tedavi olmuş şuan bir sinirlenince kahkaha atıyor bu da beni geriyor ciddiye alınmıyor muyım diye soruyorum benim sinirli halimle seni kırmak istemiyorum tertemiz bir kalbin var ben kavgaya dayanamıyorum ne alaka ciddiye almamak diyor zaten evlensek de ben bunla yapabilir miyim bilmiyorum ben tez canlıyım o çok soğukkanlı

Kardeşim erkek çqğırdım vize haftası bir gelirim bir gelmem diyor o gelmiyorsa annemi babamı çağırdım babam gelmiyor o kim ki omun yüüznden gitvem diyor, kardeşim de ben de küçükken babam hastaydı yine o bizi etkiledi omu daha çok etkilemiş demekki babam hasta zamanında bizi tanımazdı siz benim çocuğum değilsiniz siz kimsimiz beni mi öldüreceksiniz derdi sonra zsten hastaneye götürüldü bunlar birkaç kez oldu ama derin yaralar açtı o benden daha fazla etkilenmiş, şu durumda çaresizliğim dengesizliğim sinirliliğimle benimle aile kurmak isteyecej kimse de yok, bende isterşm ailem olsun çocuğum olsun, ama kısmet olmıyor, erkek arkadaşım var ama o da zsten şuan hasta ve durumu tam belli değil, değil evlenmek görüşemiyoruz bile
UMarim tez zamanda duzelir hersey sende rahat bi nefes alirsin cik gez eve kapatma kendini ark edin kendine kafanda dagilir hm ne isle mesgulsn bilmiyorum ama isyerindede vardir anlastigin illaki sevdigin arkdasin betabet birseuler yapin

Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Babanın yaptıklarının hepsi hastalığın verdiği bir ruh hali öncelikle bunu düşün. Her gün sonunun ne olacağını düşünen bir insandan normal davranmasını beklemek hata olur zaten. Bu hastalığı geçiren insanlar ölüm korkusunu yaşıyor sürekli ve cevresindeki herkesi kendilerinden uzaklastırmak için herseyı yapıyorlar.

Back
X