Dayanamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

Shurup

Ziyaretçi
Kızlar deli olacağım artık.Size de anlatmazsam içime ata ata çıldırıp gideceğim....

Ben 15 aylık evliyim.Eşimle aramda şahsımıza ait bir problem yok.Tartışmalarımızın % 90 ı eşimin ailesi yüzünden.Artık dayanamıyorum ve beni en çok korkutan eşimden de soğuyorum.6 aylık hamileyim bu arada.Çoğu kez bu bebek için daha erkenmiydi diye düşünmekten kendimi alamıyorum.Mutsuzum

Eşimin ailesine hiç ısınamadım.Ama saygıda bi kusur da etmedim hiç.Kayınvalidem çok kurnaz,cin fikirli.Ben böyle uyanık,nerden ne koparırım diye uğraşan insanları sevemiyorum.Evlenirken bize hiç destek olmadılar.Her şeyi eşimle ikimiz yaptık.Hala da borçlarımız bitmedi inanın.Eşimin ailesi ise yabancı birinin düğününe gelir gibi geldiler,düğün sonunda da çekip gittiler.Bu da yetmez gibi düğünden sonra kolu komşuyu toplayıp ev göstermeye getirdiler.Sanki bi emeği geçmiş gibi böbürlene böbürlene evimi gezdirdiler.Bunlar basit şeyler biliyorum.

Sorunum şu.Kayınvalidem çok umursamaz bize karşı.Sadece bana karşı değil,eşime karşı da öyle.15 aydır bir kez olsun arayıp da sormuş bir insan değil kendisi.Ama kızlarını hergün arar.Günde 3 kere neredeyse.Anne neden aramıyorsun dediğimizde de amannnn gözüm görmüyo,elim tutmuyor ayağına yatar.

Eşim mi? O hergün arar annesini.Ne yaptığından,hatta ne yediğinden bile haberi vardır hep.O kadar sık arar yani.Geçen bir konuşmamızda sitem ettim eşime.Bebek bebek diye başımızın etini yediler,adım kısıra çıktı neredeyse.Bak 6 aylık hamileyim.Bir kez olsun arayıp sormadılar nasılsın diye dedim.Boşver,seni aramayanı sende arama dedi eşim.Ben zaten aramıyorum,aramicamda ama senin hergün araman zoruma gidiyor senin eşini,çocuğunu sormayan insanları dedim.Ben arama,sorma,ilişkini kes demiyorum.Böyle bir şey de isteyemem zaten.Sadece bi kaç gün aramasan acaba merak edip de arayacaklarmı seni denesen bi dedim.Umurlarındamıyız ya da umurlarındamısın bi baksak dedim.

Bir parladı bana.Ne demek istiyorsun sen.O annem benim.Beni atsada,satsada annem.Ben ararım,buna da kimse engel olamaz.Sen fesatsın.Bilmem neler neler söyledi.Senden soğuyorum ailen yüzünden dedim.Sustu kaldı.

Görümcelerimde öyle.Bir kez olsun arayıp sormazlar.Ama grip olsalar bile eşime sitem ederler.Karın bi arayıp geçmiş olsun demedi diye.Ve eşim de diyemezki abla,anne siz onu arayıp soruyormusunuz diye.

Geçen bi mesaj yakaldım eşimin telinde.Büyük görümce para istemiş borç olarak.bu arada ev kadını kendisi ve eşininde işi yok doğru dürüst.Epey de yüksek bi meblağdı.Ben mesajı görmesem eşim bana söylemeyecekti belki de.Çok sinirlendim.Borç verilir tamam ama sen geri geleceğine inanıyormusun bu paranın dedim.Zaten durumları iyi değil diye,görümcemin çocuklarının ihtiyaçlarını eşim karşılardı hep.Ayakkabılarıydı,pantolonlarıydı.....Hıııı bu arada annesinin tüpünü,kömürünü,elektriğinide öderdi ilk başlarda.Hiç bir şey demezdim önceleri ama hamile kaldıktan sonra durum değişti.

Çocuğumun rızkını eğer ailene veriyorsan benden gizli gizli,asla helal etmem bilmiş ol dedim.Bu dünyada değil belki ama öbür tarafta hesabını sorarım dedim.Şimdiye kadar yardım ettik de ne oldu.Bi teşekkür mü ettiler dedim.Aksine sanki yapmaya mecburmuşuz gibi bir tutum sergilediler üzerimizde.

Üffff yamyam gibi geliyorlar artık gözüme.Hamilelikte bazi şeylerden tiksinilirmişya,bende onlardan tiksindim sanırım.Umarım eşimden de tiksinmem !

Allahım bir tane daha !
nedir bu erkeklerin bu kadar ana merakı anlayamıyorum
ama hepsi aynı
ne olacak boyle!
bunlar bence evlenmemeli!
ömür boyu annelerinin koynunda mutlu mesut yasamalı..
bizden ne istiyorsunuz dimi ama bizi niçin üzüyorlar??

Sorunun cözümü esinde canim.
Esin eger dur derse, huzurunuz gelir, demezse böyle düsüne düsüne kafayi yersin.

Annesini aradiginda birsey söyleme, söylediginde suclu sen olursun cünkü, ki olmussunda.
Hakliyken haksiz duruma düsme.
Birak arasin ne kadar aramak istiyorsa.
Onlar aramiyor diye onun daha fazla üzülmesi lazim, sonucta onun öz annesi, öz kardesi.
Aramazsa aramasinlar bosver.
Esin kendi görsün bunlari.

Senden gizli borc verme hususunda esin haksiz.
Iyi demissin.
Umarim senden habersiz birdaha bu ise kalkismaz canim.

canım maalesef ki
yapacak hiçbirsey yok!
agızlarına da mıcsalar
sınır koyamıolar
ayıramıyorlar eslerinin
annelerinin yerini
bize cok ayıp oluyor
farkında degiller

ya gercekten yapacagın ıkı sey var ya bırakıp gıdeceksın yada kalıp cekeceksın degısmezler bu bır gercek

Sanki bu konuyu bir kaç zaman once okumustum gibime geldi
Artik herkes ayni dertten sikayetçi galiba
Arkadasim, aramasin, sormasin, sana dokunmasin da varsin uzakta olsun bunun içinmi uzuluyorsun ?
Benim kaynanam da hiç aramaz beni hasta dustum bir hafta boyunca yattim ölü gibi, geçmis olsun diye aramadi, sormadi, birak beni, oglunu bile aramadi ki esime yemek bile yapamadim.
Ne oldu ? hasta oldugum hafta tasindi hanimefendi, kin guduyormus bana karsi, ben yemek yapip goturmemisim, aramamis sormamis, o kadar guldum ki...Allah aglatmasin
Macera bizim kaynanamiz
Oglunu aramis aramamis..pfff sormuyorum bile, esim her gun ariyormus...arasin, sorsun...inan hiç beni rahatsiz etmez. Annesidir...ben tiskinirim onlardan ama o tiskinmez.
Bu boyledir.
Inan bos yere kendini harap ediyorsun.
Sanirim birde hamilelikten dolayi asiri bir duygusallik var
Ustelik onlar için yaptim bebegi deme sakin bana..
Bosver
Hayiri dokunur mu onun sana ? hayir..o zaman varsin aramasin, sormasin
Oh ne guzel iste
Ama birak esin ne kadar aramak isterse arasin, buna karisma bile bence
Ben annemle her gun konusurum
Esim konusur konusmaz annesiyle...bilemiyorum sormuyorum ilgilenmiyorum.
Hadi uzme artik kendini, bebesine yazik, o herseyi hissediyor cunku
Sevgiler
not : Allah anali babali buyutsun insallah, saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin Rabbim

Herşey eşinde bitiyor canım..
Eğerki eşin ennesine tavır yapsa, Siz benim eşimi arayıp halini hatrını neden sormuyorsunuz o iki canlı ilgiye ihtiyacı var dese, eminim daha farklı olacak...

cnm biliyomusun seni çok iyi anladım okuyunca yazını.evli değilim nişanlıda.ama erkek arkadasımla 4 yıla yakın birlikteyiz.ailesini ilk başlarda çok iyi tanıyamadım uzaktık birbirimize.6 aydır falan yakınımdalar tanımaya başladım ve bende diyosun ya hani "tiksinmeye başladım".aynen öle oldum.yanii olaylar hemen ehemen aynı.sürekli sevgilim bakıyo bunlara.babasının eli ayağı sağlam ama hiç iş bakmıyo.erkek kardeşleride öyle.bide kalabalık bi ailesi var zten.ınanın bu altı aydır bıktırdılar yanıı.çünkü onlara vermesinden kendısıne hiçbişey kalmıyo.çocuk para bile biriktiremıyo kı evlenmeyı düşünüyoruz 2 yıla kadar.ama sıfır yanı hıc bıseyı bırıkımı esyası falan yok.onlarda hiç düşünmüyolar çok düşüncesizler.daha evlenmeden ben döyle oldum.umarım evlenınce değişir hiç sanmam ama:) sana gelınce hamıleymıssın de inşallah eşin senden desteğini esirgemez.ve durumunuz senin istediğin gibi gelişir.bebişinize alllah sağlık versin

öncelikle hayırlı uğurlu olsun hamilliğiniz..Allahım tamamına erdirsin.
ailesinin sizi aramamsı çok da önemli olmamalı..size karşı nasıllarsa sizde öyle olun..sizin neticede bir aileniz var yani sevmek sevilmek zorunda değilsiniz..bence bu durum umurunuzda olmasın..
ailesini arama konusuna gelince..bence buna karışmayın.sizde anne olacaksınız ilerde.gelininizle bağdaşmayabilirsiniz ama oğlunuzla görüşürsünüz..ne olur bilinmez..şaşar beşer dünya döner derler..
maddi yardım konusuna gelince..ben aileye hakedilse de hakedilmese de yardım edilmesi taraftarıyım maddi durum uygun ise.
siz bunları düşünmeyin..doğacak bebeğinizi düşünün..

evlendikten sonra artık ailen karın ve çocuğundur..önce onları düşüneceksin..eğer ki maddi durumunuz çok iyi ise o zaman versin ama eğer ki zar zor geçiniyorsanız o zaman neden annesini elektik,su vs faturalarını ödüyor...annesi babası para almıyor mu? yani maaş almıyorlar mı?
arayıp sormamakta da çok büyük hata yapıyorlar.aile demek bu değil..ailen olduğunu yanlızca paraya ihtiyacın olduğunda mı anlayacaksın..olmaz öyle şey..böyle olmaz...
canım mümkün olduğunca ailesi yüzünden tartışma..mesela,bırak her gün arasın..konuşsun..boşver..zararı yokki bunun...sonuçta seni zorlamıyormuş illaki ara ara diye....
bir de görümcenin eşi çalışmıyorsa ( umarım geçici bir süre içindir ), kendisi de çalışmıyorsa ve zor durumda iseler bırak yardım etsin ama bütçenizi göz önünde bulundurarak..çünkü öyle bir zaman geliyor ki 1 liraya bile muhtaç oluyorsun ve bunu yaşamış birisi olarak söylüyorum insan çevresinden destek bekliyor...

sonuna kadar haklısın,
işin içine para girmesi çok fena,
sen yardım edersin,ne dönüşü olur,
ne de yarın birgün sizin ihtiyacınızda alın bunu da kullanın,
derdinize derman olsun diyen olmaz,
o kadar çok gördüm ki böylelerini,
evlat kıyamıyor ana-babasına,
ama o ana-baba öyle kıyıyor ki,
kimse olmaz ,olur mu öyle şey demesin,
öyle oluyor ki,
vaktiyle verenler açlıktan ölse bile dönüp bakan olmuyor,
fazla iyimser olmaya gerek yok,
hayat çok acımasz,
sen doğacak bebeğini,zor günleri düşünüyorsun ve çok haklısın,
ama çözümü sorarsan ??????
allah yardımcın olsun ((

keşke benim kayınvalidemlerde beni aramasa sormasa beni umursamasa bize karışmasa her gün görmek zorunda kalmasam onlardan uzak olsam ..
of.. of.. of..
herkesin derdi ayrı işte..
ama eşine arama demen normal değil tabi ki arayacak ne kadar kötü olursa olsun annesi..
keşke bu konuşmayı hiç yapmamış olsaydınız sonuçta o sana karışmıyor herhalde illaki annemi ara diye..
para meselesine gelince eşin ne yapması gerektiğini bilir bence..
bu arada da bebeğin hayırlı olsun sağ salim kucağına alırsın inşallah..

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

Aslında takmamaya çalışıyorum.Biliyorum ki üzüldüğümü,dert ettiğimi görseler ondan bile mutlu olurlar.

Maddi anlamda biz fena değiliz evet.İkimizde çalışıyoruz.Kazancımızda çok kötü değil çok şükür.Ben ailesine maddi anlamda bir şeyler yapmasına kızmıyordum ilk başlarda.Hatta inanın ziyaretlerine giderken ben diyordum gel alışveriş yapalım,elimiz boş gitmeyelim diye.Ama taaaa kullanıldığımızı anlayana kadar !

Annesinin maaşı var.Emekli maaşı işte.Ama kadının çok bi lüksü yok öyle para harcamayı,gezmeyi,tozmayı bilmez anlayacağınız.Sürekli kızlarına harcar,kızlarının çocuklarına harcar.Eeeee nasıl olsa oğlu var.O kızlarına,biz ona....

Canım durumumuz ne kadar da iyi olsa kiradayız şu anda.Eğer benim böyle ona buna her ay yardım edebilecek kadar gözüm kara olsa,kredi çeker eve girerdim.Ev sahibi olurdun hiç omazsa...

Ayrıca ben tanımaya başladım artık onları.onlar olsada ağlar,olmasada....Dürekli yok,yok,yok.Şükretmeyi bilmezler hiç.O yüzden belki olacağı varsa da olmaz Allah bilir ya....

Hem ne zor durumda olanları biliyorum ben.Asıl muhtaçlar muhtacız demez zaten bakın çevrenize.Asıl ihtiyacı olanlar ağlamayı bilmezler.Utanırlar.Ama bunlar da alışkanlık olmuş.Açız,dolap boş,fatura geldi.....üfffff

canım adı üstünde gelinsin işte ne bekliyordun amanda ne yapıyor diye arayıp pohpohlayacaklarınımı bekliyordun adı üstünde gelinsin gelin fazla bir şey bekleme yapmazlar
annesi içinde hiç bir erkekle tartışılmaz çünkü annesi
üüfff çok zor bu mevzular ele karışmak çok zor

canım çokta eşini üstüne gitme..arama ,sorma,gitma falan diye...hem huzursuzluk olur hemde inadına yapar..sen kötü olursun..benim eşimde annesini babasının yanına ilk evlendiğimizde giderdi..akşamları işten geldikten sonra yanii...ben hiç bişi demedim..sonuçta gitsin görsün..bir de dib dibe oturuyoruz.))
şimdi de ben dememe rağmen gitmiyor:))üşeniyor mu ne:))

bak canım buraya kadar tamam!
sana hak veriyorum fakat şu yukarıda yazdıkların biraz ağır olmuş...
şimdi empati yaptımda...
eğer benimde eşim işsiz olsa evimizde paramız pulumuz olmasa çoluk çocuğum aç olsa bende ilk abimi ararım...
candır kandır abim...
koşar yardımıma...
sende bir koy o kadıncağızın yerine kendini sen napardın?
en güvendiğinden kan bağı olandan yardım istemezmiydin?

tamam hamilesin!çocuğumun rızkı diyorsunda...
bebiş henüz doğmadı değilmi?
bebek geldiğinde rızkıyla gelir!Rabbim sizi aç koymaz merak etme....
ve yapılan iyilikler size bin katıyla gelir!
eşin onlara yardım eder dua alır...
rabbim size daha çok verir.....
eğer görümcem bu durumda olsa benim içim sızlar ne kadar aramız kötü olsada (Allah göstermesin) benim aklıma ilk evlatları gelir onlar zor durumdayken ben uyku uyuyamam..
sabi sübyandır melektir çocuklar......
sen şimdi hamilesin ve hamileliğin verdiği psikolojiyle böyle düşünüyorsun....
bak yine diyorum diğer yönlerde haklısın ama görümcen olayında biraz daha ılımlı ol!
et tırnaktan ayrılmaz!
kazana sen olursun!

Lilacım sen de haklısın....Bazen çok sorguluyorum kendimi.kötü mü düşünüyorum diye.Aynı durumda benim kardeşim olsa ne yapardım diye...

Ama benim derdim çok farklı.Yani para vermekten ya da yardım etmekten öte kullanıldığımızı hissediyorum anlıyormusun.Evlendiğimiz ilk dönemler zaten elimizden geleni yapıyorduk ama onları bu kadar iyi tanımıyordum o zamanlar.Ablası çok açta açıkta değil.Öyle olsa zaten vicdanım rahat etmez benim,elimden geleni yapmaya çalışırım.Kocası keyfi işe girer çıkar,iş buluruz çalışmaz yatar....Ablası desen aynı tas aynı hamam.Hiç yormaz kendini.

Gerçekten ihtiyacı olan insan çalışır bence.Ayrıca biz enayimiz.bak 6 aylık hamileyim saat 21.00 hala işteyim.eşim desen o da geç geliyor.Doğru dürüst evde vakit geçiremiyoruz karı koca.Bizim derdimiz ne.Biz bilmiyomuyuz yan gelip yatmayı,ona buna yok,açız yardım edin demeyi.Herkes kolayına kaçmış ailede anlayacağın lilacım.

Eeeeee kocam gibi eşek olursa bi ailede,semer vuran çok oluyo işte.....

evde yatan insana maddi yardımda bulunmak benim gücüme gider, ama çocukları düşünerek yine de destek olurdum.
sizin kırgınlıklarını az çok anladım. yalnız eşinizin ailesini aramasına müdahele etmeyin. en azından sizi, ailesini aramanız için zorlamıyor. zamanla umarım hatalarını fark eder. iyi niyetini suistimal etmezler inş.

canım benim Allah yardımcın olsun!
Rabbim sağlıcakla bebişini kucağına almayı nasip etsin inşallah....
haklısın tabii ne diyim...
o açıdan sende haklısın...
sevgiler...

anlattıklarının bir kısmına hak veriyorum.yani sürekli şikayet etmek,varsa da yok demek vs... bunlar benimde sevmediğim huylar.
ama sende haddini aşmışsın biraz.
ailesine hiç ısınamadım demişsin.yani baştan takılmışsın.
sen aramamalarından şikayetçisin.ama aç foruma bir bak .bazılarıda sürekli aramasından şikayetçi.
seni aramak sorunda değiller.seninde onları arama zorunluluğun olmadığı gibi.
ama oğluna /kardeşine dilediği nazı sitemi yaparlar.bu seni ilgilendirmez.
hadi takılmakta haklısıın diyelim.arayıp sormuyorsunda.e zaten eşinde onları ille arayacaksın diye diretmiyor.
e peki hangi akla hizmet eşine sende arama onları diyebildin.onun annesi.ne yaparsa yapsın annesi.ne yani karısı yüzünden annesine taframı yapsın.
yahu adamlar bizi zorla ailelerinin yanına götürse konuştursa suç.bizi rahat bırakıp kendileri görüşmeye devam etse yine suç.gerçekten çok gereksiz bir laf etmişsin ve üzgnümki cevabınıda almışsın.
sen arama sorma ama eşine karışma.seni ilgilendirmez eşinin konuştuğu ettiği.ayrıca ailesine yaptığı yardımların hesabınıda vermek zorunda değil.senin bilmediğin şeyler olabilir.eniştesi sorumsuzun tekide olsa ablasına ve yiğenlerine kıyamıyor olabilir.seni arayıp sormamaları bu durumda sırtını çevirmeni gerektirmez.ikisi çok farklı şeyler.
eşin ev kirasını,faturaları vs. ödeyip senin maaşından ailesine yardım etmiyorsa karışmaya hakkın yok.
sen bence şu anda doğacak bebeğinle,sağlığınla,evinle ilgilen.
bu yüzdende eşinle aranı bozma.
naçizane tavsiyem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…