ooofff şimdi ben anlatsam çok sinirlenicem
En iyisi susayım
Ama herkesinde dediği gibi olay eşinde bitiyor canım
Hiç öyle takma huzursuz etme diyemicem valla
Ben huzursuz ederek çözdüm durumu
Başkaları nasıl anlar bilemem ama
Benimki sözümden dışarı çıkamaz biraz da o etkili
Konuşursam kesin kararlı ve açık yalansız konuşurum
Söylersem bişeyi yaparım demektir
O nedenle ne istediğimi bilir eşim tedbirini ona göre alır
Kızlar deli olacağım artık.Size de anlatmazsam içime ata ata çıldırıp gideceğim....
!
önce yukardaki mesajını oku canım.burda sizin ordaki adetlerden,senin ne getirip götürdüğünden falan bahsetmemişsin.eline bi kazak alıp gelmezki demişsin.
yani ben yanlış anlamadım canım.sen eksik bilgi verdin.
işnize gelmeyen yorumları hemen yanlış anladın,hemen yargılamayın diye kestirip atmak kolay dimi?
sizin oradaki adetleri bilmem.ama bizim burada yani trabzonda kız ailesi eline hediye alıpta erkeğin evine falan gitmez.kız tarafının bir ağırlığı vardır.ama kaynanada ayağa gelmez.oğlan varsa hediyesi alır götürür.
bayramda seyranda ise eğer dünürlük oluşmuşsa hangisi küçükse o diğer dünürle bayramlaşmaya gider.
yani sizin hediye alıp gitmeniz doğru olmamış bana göre.
kayınvalidenin sana hediye alıp gelmeside saçma olurdu.
burdaki asıl yanlış nişanlının sana bir hediye vermemiş olması.
sen bu sorunu çöz bence...
iyide kaynanan sana bişey getirmek zorunda değil ki?sen niye eline bi hediye alıp onun kapısını çalmadın?koskoca kadınmı senin ayağına gelecek hediye getirmek için?annen hediye vericem diye gelinin ayağına gitse yine böylemi düşünürdün?
burda sana hediye alması gereken nişanlın.o almamış.asıl sorun burda.
sen kayınvalidenle kafa yoracağına nişanlın neden seni önemseyip hediye göndermedi onu düşün bence...
[
ortada 2 laf var ikisinde söyleyen sensin bilmem farkındamısın şu yukarıda yazdığnı bir oku.ona göre cvp ver:)
eşiniz sizin huzursuzluk çıkarmanızdan kortuğu içinmi dediğiniz yapar,önlemini alır yani?
eşiniz sizin huzursuzluk çıkarmanızdan kortuğu içinmi dediğiniz yapar,önlemini alır yani?
kayınvalidenin evlatlarını umursamadıklarını nerden biliyorsun?ayrıca öyleyse bile bunu eşine hatırlatıp zorla aralarına nifak sokmak sanamı kalmış?ister arar,ister aramaz,ister 1 kere arar,ister 1000 kere.buna karışmak senin görevin değil.eşin annesinin ona değer vermediğini anlayıp tavır koysa dahamı iyi olacak?dahamı mutlu olacaksın?dertlerin bitecekmi?
seni ara diye zorlamıyorsa eşin gerisi seni ilgilendirmez.senin kimsenin gözünü açmak gibi bir misyonun yok.
anne-oğul arasına mümkünse girme lütfen.
bence kayınvalideninde senin hakkındaki düşünceleri senin onun hakkındaki düşüncelerinden farklı değil.o yüzden seni arayıp sormuyor.ama mantıklı her kadın gibi oğlu ile bağlarınıda koparmıyor.aranızı bozmaya çalışmadıktan sonra gerisi kimseyi ilgilendirmez.:1closedeyes:
görümcenin çalışmaması ve yan gelip yatması ise ayrı konu.eğer durum böyleyse yanlış yapıyor tabi.çalıabilecek durumdayken başkalarının sırtından geçinmeyi marifet sayıyorsa yardım diye aldığı her kuruş haramdır zaten.dolayısıyla hesabı sorulur.senin dert etmene gerek yok.
ama unutmaki ne kadar kötü olursa olsun,anne annedir,kardeş kardeş.et ve tırnak olayı yani.
onlar seni bu döngüye sokmaya çalışmadıkları sürece bu bağın arasına girmeye çalışmamanı tavsiye ederim...
Hemen hemen bütün yorumları okudum ve ağzım bir karış değil bir kaç karış açık kaldı. Konuyu açan arkadaşın durumunun aynısı bende vardı, bir çok kez yazdım buraya, kaldı ki benim kayınvalidem bana çok yakın oturuyordu buna rağmen ilk torununu görmeye bile 1 hafta sonra gelmişti. Gecekonduda oturdukları için kışın banyo soğuk oluyor diye bana gelirlerdi. Çöpteki yer muşambasını alıp (evlenirken) evime döşemiş ve zırnık yardımı olmamıştı. Annem hastanede yoğun bakımdayken kendisini gezmeye götürmemiz konusunda ısrar etmiş ve eşimde kıramamıştı. 6 yıl çocuğumuz olmamıştı ve kayınvalidem cümle aleme sorunun bende olduğunu yaymıştı. Bunlar sadece bir kaçı. Ama ben hiç sorun etmedim, evdeki huzuruma baktım, eşimin annesiydi ve eşimin anneme nasıl davranmasını istiyorsam bende öyle davrandım. Şimdi değil kayınvalidem eşimin tüm akrabaları etrafımda pervane olurlar. Öylesine severler beni.
Söylemek istediğim kötülüğe kötülükle giderseniz sonuç alamadığınız gibi evinizin huzurunu ve kendi sağlığınızı kaybedersiniz. Ama sabredip, karşınızdakine kinlenmek yerine onu bir büyük yerine koyarsanız göreceksinizki sonuç güzel olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?