• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayanamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ooofff şimdi ben anlatsam çok sinirlenicem
En iyisi susayım
Ama herkesinde dediği gibi olay eşinde bitiyor canım
Hiç öyle takma huzursuz etme diyemicem valla
Ben huzursuz ederek çözdüm durumu
Başkaları nasıl anlar bilemem ama
Benimki sözümden dışarı çıkamaz biraz da o etkili
Konuşursam kesin kararlı ve açık yalansız konuşurum
Söylersem bişeyi yaparım demektir
O nedenle ne istediğimi bilir eşim tedbirini ona göre alır

Boşver arkadaşım takma kafanı einlede tartışöa söylüyorum ama kelin ilacı olsa kendi başına sürecek bendekilerde öyle boşveeeeeeeer

oncelıkle allah yardımcın olsun arkadasım sen esınle olan mutluluguna bak kale alma ne yaptıklarını ne soyledıklerını duyma işitme bılıyorum cok zor ama eşinle huzurlu olmak ıcın bu sart......boşverr ne derlerse desınler ne yaparlarsa yapsınlarr.............

ooofff şimdi ben anlatsam çok sinirlenicem
En iyisi susayım
Ama herkesinde dediği gibi olay eşinde bitiyor canım
Hiç öyle takma huzursuz etme diyemicem valla
Ben huzursuz ederek çözdüm durumu
Başkaları nasıl anlar bilemem ama
Benimki sözümden dışarı çıkamaz biraz da o etkili
Konuşursam kesin kararlı ve açık yalansız konuşurum
Söylersem bişeyi yaparım demektir
O nedenle ne istediğimi bilir eşim tedbirini ona göre alır

eşiniz sizin huzursuzluk çıkarmanızdan kortuğu içinmi dediğiniz yapar,önlemini alır yani?

Kızlar deli olacağım artık.Size de anlatmazsam içime ata ata çıldırıp gideceğim....

!

Arkadaşım hiiiç basit şeyler değil bunlar...Kesinlikle ailesi yüzünden eşinden soğuma...Ben çok iyi yaşadım ve bunlar ayrılığımda çok etkendi.Eşimle de sorunlarım vardı o ayrı ama kör topal idare ediyordum.Senin eşinle hiç sorunun yok üstelik..Ailesini taktım kafama ve eşimden öyle bir soğudum ki şu an sanki hiç yokmuş gibi benim için.Üstelik hamilesin lohusalıkta böyle şeylere zaten acayip yatkın oluyorsun.Hemen soğuyorsun böyle şeylerden.Eşini ayrı ailesini ayrı tut kafanda...Sonuçta onun asıl ailesi artık sizsiniz birşekilde herşey rayına giriyor.Eşini seviyorsan sakın bu hataya düşme...

ah canım kıyamam ben sana hamileymişsin bide
allah sağ sağlim kucağına almayıda nasip etsin
sadece senin için en içten dua edebilirim canım
allah eşine akıl fikir versin gözü açılsın artık görsün bazı gerçekleri
unutmasınki abla anne baba kardeş hiçbirinden vazgeçilmez et tırnaktan ayrılmaz ama sen iyi günündede kötü günündede bir ömür boyu hep yanında olacan seni kırmasa ezdirmese iyi eder
umarım bebişiniz olunca baba olunca değişir herşeyi farklı görür ve hisseder

önce yukardaki mesajını oku canım.burda sizin ordaki adetlerden,senin ne getirip götürdüğünden falan bahsetmemişsin.eline bi kazak alıp gelmezki demişsin.

yani ben yanlış anlamadım canım.sen eksik bilgi verdin.
işnize gelmeyen yorumları hemen yanlış anladın,hemen yargılamayın diye kestirip atmak kolay dimi?
sizin oradaki adetleri bilmem.ama bizim burada yani trabzonda kız ailesi eline hediye alıpta erkeğin evine falan gitmez.kız tarafının bir ağırlığı vardır.ama kaynanada ayağa gelmez.oğlan varsa hediyesi alır götürür.
bayramda seyranda ise eğer dünürlük oluşmuşsa hangisi küçükse o diğer dünürle bayramlaşmaya gider.
yani sizin hediye alıp gitmeniz doğru olmamış bana göre.
kayınvalidenin sana hediye alıp gelmeside saçma olurdu.
burdaki asıl yanlış nişanlının sana bir hediye vermemiş olması.
sen bu sorunu çöz bence...

yanlış alamışsın tabi sizee anlmak istediğniz gibi anlarsınız illa dik kafalılık yapcaksın ya kendince farklı bir yorum yapcaksın ya istediğin gibi anlarsın canım.bizde kız tarafını ağırlığı falan var demişin çok ayıp yazdıklarından utan bence nasıl yanlış konuşmuşsun öyle.ben trabzon adetlerni iyi bilirim sen anlatma boşuna arlarından senin gibi dik kafalı çıkmaz ama olur işte arada böyle.yazdıklarnı dikkat et kelimelerni sen cvp yaz bayan gibi davran yani karşındakininde bayan olduğnu unutma.hakaret sakın etme birdaha bize ve adetlermizekötükedihüso

iyide kaynanan sana bişey getirmek zorunda değil ki?sen niye eline bi hediye alıp onun kapısını çalmadın?koskoca kadınmı senin ayağına gelecek hediye getirmek için?annen hediye vericem diye gelinin ayağına gitse yine böylemi düşünürdün?
burda sana hediye alması gereken nişanlın.o almamış.asıl sorun burda.
sen kayınvalidenle kafa yoracağına nişanlın neden seni önemseyip hediye göndermedi onu düşün bence...

[

ortada 2 laf var ikisinde söyleyen sensin bilmem farkındamısın şu yukarıda yazdığnı bir oku.ona göre cvp ver:)

Benim fikrim su:

Ben esimin ailesi kendi ailem diye kesinlikle ayirim yapmam, elimde olduktan sonra ve diger tarafin ihtiyaci olduktan sonra elimden geleni yaparim...:delphin:

Lakin enayi yerinede koydurmam kendimi kimse kusura bakmasin, esiminde iyi niyetini suistimal etmek isteyen beni bulur karsisinda, esimin kazandigi benim ve coluk cocugum rizkidir, ikimizinde rizasi olur bende onaylarim ona göre gider ailesine maddi yardimda bulunur...Bu konuda cok haklisin canim, kesinlikle bende olsam beni ve esimi yolunacak kaz gibi gören bir aileye parayi birak bir bardak su bile vermek istemem...:1closedeyes:

Ben almanyada yasiyorum annemi ve babami senelerce asirlarca maddi anlamada sömüren ailelerini gördügüm icin Bu konuda cok katiyim...Almancisiniz size koymaz gibi laflarla birde dalga gecer gibi, duygu sömürüleri, salya sümük aglamalar, rahmetli annecigmin canina tak ederdi artik vereyimde kurtulayim deyip ihtiyaclari olmadigi halde yeterki susunlar artik diye verirdi...:kızgın:

Bu konuda tavrini cok kesin ve net koy güzelim, kendinizi kullandirtmayin:kahve:

Aranmamak sorulmamak konusuna gelince fazla takma derim, herkes verdigi deger kadar görür...Esinle bu konuda tartisma günde 10 defa arasin kendi bilir...:delphin:

eşiniz sizin huzursuzluk çıkarmanızdan kortuğu içinmi dediğiniz yapar,önlemini alır yani?

Zamanında gereken sabırı gösteririm canım
Allaha çok şükür çok anlayışlı bir eşim var oturup mantıklı düşünebiliyor
Ben elimden geleni gösteririm eğer anlamayan anlamıyorsa
Ben de insanım sonuçta bir yerde patlıcam tabikide
Eşim beni o duruma çok az getirmiştir ve ben zamanında onu defalarca uyarmışımdır eğer o önlemini almadıysa bir şekilde
Olacaklardan sorumlu değilimkötükedihüso
Demem o ki bana yapılanlar canımı sıkıyorsa eğer
bir süre sabreder beklerim bakarım kimse bişey yapmıyor ben sinirlendiğimle kalıyorumkötükedihüso
O zaman sinirimi ve huzursuzluğumu belli ederim zaten eşi huzursuzken aynı evde rahat yaşayan birisini düşünemiyorum bilekötükedihüso
Amaann eşim üzülmesin kimse kırılmasın diyemem kırıyorlarsa kırılacaklar
Eşimi uyarırım ki sinirimin hesabını ben kesmiyim:1closedeyes:
Yoksa çok fena ve acı olur sonucu

öyle sürekli huzursuluk çıkaran birisi değilimdir
Aksine çok uyumlu ve uysalımdır sadece damarıma basmayacaksın haksızlık yapmayacaksınkötükedihüso
eşimin gözünün içine bakarım bişeye canı sıkılmasın
kılana zarar gelirse sebeb olanı mahvederimkötükedihüsokötükedihüso

Birbirimize tüy kondurmuyoruz açıkcası:asigim:Şeniz

kayınvalidenin evlatlarını umursamadıklarını nerden biliyorsun?ayrıca öyleyse bile bunu eşine hatırlatıp zorla aralarına nifak sokmak sanamı kalmış?ister arar,ister aramaz,ister 1 kere arar,ister 1000 kere.buna karışmak senin görevin değil.eşin annesinin ona değer vermediğini anlayıp tavır koysa dahamı iyi olacak?dahamı mutlu olacaksın?dertlerin bitecekmi?
seni ara diye zorlamıyorsa eşin gerisi seni ilgilendirmez.senin kimsenin gözünü açmak gibi bir misyonun yok.
anne-oğul arasına mümkünse girme lütfen.
bence kayınvalideninde senin hakkındaki düşünceleri senin onun hakkındaki düşüncelerinden farklı değil.o yüzden seni arayıp sormuyor.ama mantıklı her kadın gibi oğlu ile bağlarınıda koparmıyor.aranızı bozmaya çalışmadıktan sonra gerisi kimseyi ilgilendirmez.:1closedeyes:
görümcenin çalışmaması ve yan gelip yatması ise ayrı konu.eğer durum böyleyse yanlış yapıyor tabi.çalıabilecek durumdayken başkalarının sırtından geçinmeyi marifet sayıyorsa yardım diye aldığı her kuruş haramdır zaten.dolayısıyla hesabı sorulur.senin dert etmene gerek yok.
ama unutmaki ne kadar kötü olursa olsun,anne annedir,kardeş kardeş.et ve tırnak olayı yani.
onlar seni bu döngüye sokmaya çalışmadıkları sürece bu bağın arasına girmeye çalışmamanı tavsiye ederim...

Neden bu kadar muhalefet olduğunu anlayamadım canım açıkcası
Ben arkadaşı çok iyi anlıyorum aslında
Şöyle söyliyim çekmeyen bilmiyor bu durumu
Allah yaşatmasın tabii kimseye ama eşi de anlayışsız olursa o evlilik çekilmez hale gliyor
Oturup anlatsam sana var ya kesin hak verirsin
Arkadaşın anlatmaya çalıştığıda bu bence
Bazı şeyler insanın çok zoruna gidiyor arkadaşım hemde çoookkkÇok üzgünüm çoook:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
ben derimki sende biraz umursamaz ol eşine sabırla iyi davran oda anlar vefanın sende olduğunu mesela benim babam geçte olsa anladı amaaaa seninki erken ayar belki bol bol dua et eşinin adaletli davranması için

canım benim daha önce bende hikayemi yazmıştım burda hemen hemen hikayemiz aynı gibi.istenmeyen gelin,ailesine laf söyletmeyen eş,hiç bir yardım yapmayan kayınvalide....
burda iş kocada bitiyor.ama hamileliğinide kocana söylenerek geçirme ben yaptım ama bir faydasını görmedim doğumuma 3 hafta kaldı.kadın aynı sokakta olmamaıza rağmen 2-3 kere zorla aradı beni.
her gün altın günlerinde geziyor ve benim eşimde tek çocuk.o yüzden eşine bak sadece onlarıda umursama.

Pek cok konuda siz hakli olsanizda, bosverin ana-ogul arasina girmeyin. Evet siz ailenizin, evladinizin iyiligini sadece istiyorsun ama ne yazikki sizin düsünceleriniz esinize ters gelebilir. Bu yüzden huzurunuzu bozmayin. Halinize sükredin, Rabbim bundan daha baska aci dert vermesin.

Siz de milyoner değilsiniz ki...Yanlış hatırlamıyorsam kiradaymışsınız.Eşinizin ailesinin size sırtını dayaması hiç ama hiç hoş değil.Belli bir yaşa gelmişler,o yaştan sonra ne yiyip içecekler ki?..Onların da artık ayağını yorganına göre uzatmaları gerek.Ohh,ne güzel!..Siz ve eşiniz çalışın ,sefasını onlar sürsün.:uhm:

Son düzenleme:
Hemen hemen bütün yorumları okudum ve ağzım bir karış değil bir kaç karış açık kaldı. Konuyu açan arkadaşın durumunun aynısı bende vardı, bir çok kez yazdım buraya, kaldı ki benim kayınvalidem bana çok yakın oturuyordu buna rağmen ilk torununu görmeye bile 1 hafta sonra gelmişti. Gecekonduda oturdukları için kışın banyo soğuk oluyor diye bana gelirlerdi. Çöpteki yer muşambasını alıp (evlenirken) evime döşemiş ve zırnık yardımı olmamıştı. Annem hastanede yoğun bakımdayken kendisini gezmeye götürmemiz konusunda ısrar etmiş ve eşimde kıramamıştı. 6 yıl çocuğumuz olmamıştı ve kayınvalidem cümle aleme sorunun bende olduğunu yaymıştı. Bunlar sadece bir kaçı. Ama ben hiç sorun etmedim, evdeki huzuruma baktım, eşimin annesiydi ve eşimin anneme nasıl davranmasını istiyorsam bende öyle davrandım. Şimdi değil kayınvalidem eşimin tüm akrabaları etrafımda pervane olurlar. Öylesine severler beni.
Söylemek istediğim kötülüğe kötülükle giderseniz sonuç alamadığınız gibi evinizin huzurunu ve kendi sağlığınızı kaybedersiniz. Ama sabredip, karşınızdakine kinlenmek yerine onu bir büyük yerine koyarsanız göreceksinizki sonuç güzel olacaktır.

Hemen hemen bütün yorumları okudum ve ağzım bir karış değil bir kaç karış açık kaldı. Konuyu açan arkadaşın durumunun aynısı bende vardı, bir çok kez yazdım buraya, kaldı ki benim kayınvalidem bana çok yakın oturuyordu buna rağmen ilk torununu görmeye bile 1 hafta sonra gelmişti. Gecekonduda oturdukları için kışın banyo soğuk oluyor diye bana gelirlerdi. Çöpteki yer muşambasını alıp (evlenirken) evime döşemiş ve zırnık yardımı olmamıştı. Annem hastanede yoğun bakımdayken kendisini gezmeye götürmemiz konusunda ısrar etmiş ve eşimde kıramamıştı. 6 yıl çocuğumuz olmamıştı ve kayınvalidem cümle aleme sorunun bende olduğunu yaymıştı. Bunlar sadece bir kaçı. Ama ben hiç sorun etmedim, evdeki huzuruma baktım, eşimin annesiydi ve eşimin anneme nasıl davranmasını istiyorsam bende öyle davrandım. Şimdi değil kayınvalidem eşimin tüm akrabaları etrafımda pervane olurlar. Öylesine severler beni.
Söylemek istediğim kötülüğe kötülükle giderseniz sonuç alamadığınız gibi evinizin huzurunu ve kendi sağlığınızı kaybedersiniz. Ama sabredip, karşınızdakine kinlenmek yerine onu bir büyük yerine koyarsanız göreceksinizki sonuç güzel olacaktır.

Olabilirde olmayabilirde burbuk can, demekki seninkiler yine bir sekilde hatalarini anladilar insanligi tam olarak unutmamislar ve öylelikle aranizdaki sorunlari cözdünüz...allah bozmasin:nazar:

Fakat herkes öyle degil, kötülüge kötülükle cevap vermemek lazim burda hemfikirim seninle fakat kötülük eden kim olursa olsun ammennah deyipte düzelir diye beklemekte yanlis kanimca...
Bazi seyler unutulmuyor insanin icine yara oluyor, sen yap et sonrada ben hicbirsey olmamis gibi seni bagrima basayim seni anne bileyim yok vallaha öyle basit degil bu isler...Annem yogun bakimda iken benden gezmeye gitme talebinde bulunan binbintürlü haksizligi ve hakereti yapan bir kaynana simdiden sonra bana iyi olsa ne olur??:delphin:

Saygida Sevgide hak edenedir...Yasli olmak, Anne olmak her türlü haksizligi rezilligi yapma yetkisini vermiyor kimseye, ayrica kendi kizlarina kiyamayip elin kizina böyle yapanlara asiri derecede sinir oluyorum...:kızgın:

Etme üveye özünde bulursun, etme gelinine kizinda bulursun.a.s

meraba canım ..senin yaşadıklarının tam tersini yaşıyorum bende..eşim annesini arayıp sormaz ben

yalvarırım ara diye , para vermek ne kelime daha gider babasından alır ,ayrıca kayınvalidem etrafımda fır

döner ama kar etmez çünkü sen nasıl bu durumdan sıkıldıysan bende sıkıldım çok..o yüzden ne biz

onlara ne onlar bize yaranamaz,adı üstünde kaynana işte ..o yüzden sen kocanla huzuruna bak onlar

yüzünden mutluluğunu bozma ,bırak seni aramasın uzak dursun emin ol bu öylesi daha iyi ,bırak

kocanda her dakika arasın sorma soruşturma..keyfine bak ..

Aileler arasına mesafe konmalı,özellikle sürekli gelen bir kaynana illa ki problem çıkarır.Evlenmeden önce bunları da düşünmek gerekiyor sanırım senağlama

Arkadaşım da bu durumdan müzdarip,ilk önce ayrı eve çıkmışlar,krizi bahane edip kayınvalidesinin karşı dairesine geçmişler.Masraflardan kısılmış ama şimdi kocası ile araları bozuldu boşanma davası açmaya hazırlanıyor.Avrupayı örnek almak lazım derim ben

Back
X