• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayanamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yanlış alamışsın tabi sizee anlmak istediğniz gibi anlarsınız illa dik kafalılık yapcaksın ya kendince farklı bir yorum yapcaksın ya istediğin gibi anlarsın canım.bizde kız tarafını ağırlığı falan var demişin çok ayıp yazdıklarından utan bence nasıl yanlış konuşmuşsun öyle.ben trabzon adetlerni iyi bilirim sen anlatma boşuna arlarından senin gibi dik kafalı çıkmaz ama olur işte arada böyle.yazdıklarnı dikkat et kelimelerni sen cvp yaz bayan gibi davran yani karşındakininde bayan olduğnu unutma.hakaret sakın etme birdaha bize ve adetlermizekötükedihüso

keşke okuduğunu anlayabilsende ona göre cevap yazsan:delphin:
kızamadım bile sana,gülüyorum sadece:jeyyar:
hakaret içeren hiç bir şey yazmadım.trabzonu çok iyi bildiğin belli...
bak iyice anlaman için üşenmeyip tekrar yazıyorum...
1-bizim burda kız ailesi toplanıpta erkek ailesine hediye vermeye gitmez.
2-erkeğin anneside kızın ayağına gitmez.
3-verilecek hediye varsa damat getirir.(ki seninki onuda getirmemiş.)
4-bayramda seyrandada hangi dünür küçükse o gider bayramlaşır.
anlaştıkmı şekerimkaydirigubbakcemile5

Neden bu kadar muhalefet olduğunu anlayamadım canım açıkcası
Ben arkadaşı çok iyi anlıyorum aslında
Şöyle söyliyim çekmeyen bilmiyor bu durumu
Allah yaşatmasın tabii kimseye ama eşi de anlayışsız olursa o evlilik çekilmez hale gliyor
Oturup anlatsam sana var ya kesin hak verirsin
Arkadaşın anlatmaya çalıştığıda bu bence
Bazı şeyler insanın çok zoruna gidiyor arkadaşım hemde çoookkkÇok üzgünüm çoook:çok üzgünüm:

işinize gelmeyen yorumlara neden hemen muhalefet diyorsunuz bende onu anlamıyorum deryacık.
lütfen söylermisin bana,konu sahibi arkadaşın eşi ille annemi arayacaksın diye tutturmuşmu? (hayır)
kazandığı parayı elinden alıp anneme,ablama yardım edeceğim demişmi?(hayır)
evin genel giderlerini ödememiş,dolabı boş,eşinin karnını aç bırakmışmı?(hayır)
annesini aramıyor diye evde karısıyla huzursuz olmuşmu?(hayır)
sadece kendi annesini aramaya devam etmiş.konu sahibi arkadaşta annesini aramaması,gerçekleri görmesi için telkin etmiş.bunun kime ne yararı var?
ben aynı fikrimdeyim.
kimse kimseye zorla annesini babasını aratamaz.
ama kimse de eşinin anne babasını aramasına karışamaz:delphin:
bu kadar basit....

Son düzenleme:
Olabilirde olmayabilirde burbuk can, demekki seninkiler yine bir sekilde hatalarini anladilar insanligi tam olarak unutmamislar ve öylelikle aranizdaki sorunlari cözdünüz...allah bozmasin:nazar:

Fakat herkes öyle degil, kötülüge kötülükle cevap vermemek lazim burda hemfikirim seninle fakat kötülük eden kim olursa olsun ammennah deyipte düzelir diye beklemekte yanlis kanimca...
Bazi seyler unutulmuyor insanin icine yara oluyor, sen yap et sonrada ben hicbirsey olmamis gibi seni bagrima basayim seni anne bileyim yok vallaha öyle basit degil bu isler...Annem yogun bakimda iken benden gezmeye gitme talebinde bulunan binbintürlü haksizligi ve hakereti yapan bir kaynana simdiden sonra bana iyi olsa ne olur??:delphin:

Saygida Sevgide hak edenedir...Yasli olmak, Anne olmak her türlü haksizligi rezilligi yapma yetkisini vermiyor kimseye, ayrica kendi kizlarina kiyamayip elin kizina böyle yapanlara asiri derecede sinir oluyorum...:kızgın:

Etme üveye özünde bulursun, etme gelinine kizinda bulursun.a.s

Bu mudur, budur...:lepi:

bence çok fazla aileye takılı kalmışsın.eşin dogru söylüyor olabilir.bir kere gözüne battıgı zaman her hareketi üstüne alırsın bu dogru degil.ayrıca bir insanın annesine iyilik yapmasını engelleme yada başkasına.karşındaki kötü bile olsa iyiyilik yap denize at demişler.kayınvaliden kötü bile olsa anne çok kutsaldır böyle düşünürsen ne eşinden sogursun nede kafana takarsın.ayrıca bir önerim olacak lütfen VEYSEL KARANİ hz.lerini oku bir ders çıkaracagına inanıyorum.umarım bebegin saglıklı olur herşeyin başı saglık.

keşke okuduğunu anlayabilsende ona göre cevap yazsan:delphin:
kızamadım bile sana,gülüyorum sadece:jeyyar:
hakaret içeren hiç bir şey yazmadım.trabzonu çok iyi bildiğin belli...
bak iyice anlaman için üşenmeyip tekrar yazıyorum...
1-bizim burda kız ailesi toplanıpta erkek ailesine hediye vermeye gitmez.
2-erkeğin anneside kızın ayağına gitmez.
3-verilecek hediye varsa damat getirir.(ki seninki onuda getirmemiş.)
4-bayramda seyrandada hangi dünür küçükse o gider bayramlaşır.
anlaştıkmı şekerimkaydirigubbakcemile5

işinize gelmeyen yorumlara neden hemen muhalefet diyorsunuz bende onu anlamıyorum deryacık.
lütfen söylermisin bana,konu sahibi arkadaşın eşi ille annemi arayacaksın diye tutturmuşmu? (hayır)
kazandığı parayı elinden alıp anneme,ablama yardım edeceğim demişmi?(hayır)
evin genel giderlerini ödememiş,dolabı boş,eşinin karnını aç bırakmışmı?(hayır)
annesini aramıyor diye evde karısıyla huzursuz olmuşmu?(hayır)
sadece kendi annesini aramaya devam etmiş.konu sahibi arkadaşta annesini aramaması,gerçekleri görmesi için telkin etmiş.bunun kime ne yararı var?
ben aynı fikrimdeyim.
kimse kimseye zorla annesini babasını aratamaz.
ama kimse de eşinin anne babasını aramasına karışamaz:delphin:
bu kadar basit....

İşime gelmediği için değil canım
Hiç bu duruma düşen kişileri anlamak için çaba harcamamışsın gibi gldi bana
Bu durumdan şikayetçi olan herkese kesin bir dille sen haksızsın demişsin
Herkesin görüşü farklı seni anlıyorum düşüncelerine saydım var var ama topic boyunca aynı durumdan şikayetçi kaç tane arkadaş var
Neredeyse hergün benzer konular açılıyor ve fikirlerimiz sorulup yardım bekleniyor
Herkesde elinden geleni yazıp yardımcı olmaya çalışıyor... Amaç sorunu çözmek
Soruyorum sana eşinin ailsi senin evini arasa eşinle dakikalarca knuşsa ve seni hiç sormasa:1no2:
Eşinden her fırsatta para isteseler ve eşinde sana danışmadan para yollasa
Sende çalışıyorsun eşinde çalışıyor ama buna rağman gönlünün beğendiği şeyi rahatça alamıyorsun ama kayınvaliden zaten geliyor niyetile hiç düşünmese ne kadar dayanırsın bi duruma:uhm:
Kendin böyle bişey yaşamıyorsan yaşamadıysan eğer anlayamazsın bence (Allah yaşatmasın da) belki biraz olsun kendini bu durmundaki arkadaşların yerine koyabilirsin düşünmek için...
Evlilik aynı hayatı paylaşmaktır bence evlendikten sonra ailenden biraz kopman lazım çok demiyorum tamamende demiyorumşutarafagitti
Çünkü sen bir aile olmuşsundur artık...
Her iki tarafda kendi istediğini yapsa birbirine danışmadan, sormadan, onun ne durumda olduğunu düşünmeden hareket etse nasıl olurdu acaba CADIARZU bunun adı evlilik olmazdı bence:1closedeyes:
Benim düşüncem bu....

İşime gelmediği için değil canım
Hiç bu duruma düşen kişileri anlamak için çaba harcamamışsın gibi gldi bana
Bu durumdan şikayetçi olan herkese kesin bir dille sen haksızsın demişsin
Herkesin görüşü farklı seni anlıyorum düşüncelerine saydım var var ama topic boyunca aynı durumdan şikayetçi kaç tane arkadaş var
Neredeyse hergün benzer konular açılıyor ve fikirlerimiz sorulup yardım bekleniyor
Herkesde elinden geleni yazıp yardımcı olmaya çalışıyor... Amaç sorunu çözmek
Soruyorum sana eşinin ailsi senin evini arasa eşinle dakikalarca knuşsa ve seni hiç sormasa:1no2:
Eşinden her fırsatta para isteseler ve eşinde sana danışmadan para yollasa
Sende çalışıyorsun eşinde çalışıyor ama buna rağman gönlünün beğendiği şeyi rahatça alamıyorsun ama kayınvaliden zaten geliyor niyetile hiç düşünmese ne kadar dayanırsın bi duruma:uhm:
Kendin böyle bişey yaşamıyorsan yaşamadıysan eğer anlayamazsın bence (Allah yaşatmasın da) belki biraz olsun kendini bu durmundaki arkadaşların yerine koyabilirsin düşünmek için...
Evlilik aynı hayatı paylaşmaktır bence evlendikten sonra ailenden biraz kopman lazım çok demiyorum tamamende demiyorumşutarafagitti
Çünkü sen bir aile olmuşsundur artık...
Her iki tarafda kendi istediğini yapsa birbirine danışmadan, sormadan, onun ne durumda olduğunu düşünmeden hareket etse nasıl olurdu acaba CADIARZU bunun adı evlilik olmazdı bence:1closedeyes:
Benim düşüncem bu....

deryacık benim ne yaşadığımı ne yaşamadığımı nerden biliyorsun?
ille buraya topik açıp kayınvalidemi çekiştirmemmi gerekiyor?
emin ol burda yazanların bin beterini yaşadım bende zamanında.
ama konumuz ben diilim tabi.
bahsettiğin şeyleri burdaki arkadaş yaşamamışki.
eşi ona bir baskı yapmamış,veyahut elinden maaşını alıp onu muhtaç bırakmamış.
aynı arkadaş başka bir topikte eşimin durumu iyi,iişi bıraksammı diye sormuş.
bunlar sence istediğini alamayıp zorluk çeken birinin sorunlarımı?
elbette bu şekilde yazan herkese haksızsın derim.benim fikirlerim kişiye göre değişmiyor,duruma göre yorum yapıyorum.
hiç kimse eşinin annesini aramasına karışamaz.ne kadar kötüde olsa.
bana empati yap diyprsunda sen kendini bu arkadaşın kocasının yerine koysana.
düşünki kocan anneni sevmiyor.annende kocanı.sende ikisinin arasında kalmamak için kocanı zorlamıyorsun annemi ara diye ama sen arıyorsun haliyle.ama kocan bunada laf ediyor?
ne yaparsın?
sakın bende aramam falan deme buna inanmam çünkü:1closedeyes:
bende çok sıkıntı çektim.ama şerrinden korkularak iş yapılan,saygı duyulan biri olmayı hiç istemedim:1closedeyes:

deryacık benim ne yaşadığımı ne yaşamadığımı nerden biliyorsun?
ille buraya topik açıp kayınvalidemi çekiştirmemmi gerekiyor?
emin ol burda yazanların bin beterini yaşadım bende zamanında.
ama konumuz ben diilim tabi.
bahsettiğin şeyleri burdaki arkadaş yaşamamışki.
eşi ona bir baskı yapmamış,veyahut elinden maaşını alıp onu muhtaç bırakmamış.
aynı arkadaş başka bir topikte eşimin durumu iyi,iişi bıraksammı diye sormuş.
bunlar sence istediğini alamayıp zorluk çeken birinin sorunlarımı?
elbette bu şekilde yazan herkese haksızsın derim.benim fikirlerim kişiye göre değişmiyor,duruma göre yorum yapıyorum.
hiç kimse eşinin annesini aramasına karışamaz.ne kadar kötüde olsa.
bana empati yap diyprsunda sen kendini bu arkadaşın kocasının yerine koysana.
düşünki kocan anneni sevmiyor.annende kocanı.sende ikisinin arasında kalmamak için kocanı zorlamıyorsun annemi ara diye ama sen arıyorsun haliyle.ama kocan bunada laf ediyor?
ne yaparsın?
sakın bende aramam falan deme buna inanmam çünkü:1closedeyes:
bende çok sıkıntı çektim.ama şerrinden korkularak iş yapılan,saygı duyulan biri olmayı hiç istemedim:1closedeyes:

Sen benim ne demek istediğimi ısrarla anlamıyorsun canım yaa
Amacım seninle tartışmak değil
Zira forumlarda sürkli yorumlarını okuyup hak verdiğim oluyor
Ama gereksiz yere kendini ve beni geriyorsun
Açıkcası her konu açanın seceresini incelemiyorum..
Ya da nicklere çok dikkat etmiyorum aklımda tutacak kadar
Yaptığım sadece elimden geldiğince yardımcı olmak
İşten çıkayım mı diye sormuş olabilir şimdi de bunu soruyor sadece yorumumu yaparım o kadar sen fazlasıyla gerildin bu konuda
Sana neden muhalefsin dediğimde beni yanlış anladın ve görünüyor ki taraf alıyorsun bana karşı
Halbuki sadece sebebini sordum ben :delphin:
İnatla ve kesin bir dille karşı çıkman sadece konu sahibi değil bu durumda veya benzer durumda olanlar içinde yazmışsın :sm_confused:
Bende kaldım bu durumda hemde babamla eşim arasında halada devam eder
Sonuç ne ben sinirden midemi deldim ama kimse akıllanmadı sormuşsun
sende ikisinin arasında kalmamak için kocanı zorlamıyorsun annemi ara diye ama sen arıyorsun haliyle.ama kocan bunada laf ediyor?
ne yaparsın?
sakın bende aramam falan deme buna inanmam çünkü
diye inan canım inan eşimin yanında arayıp babamla konuşamıyorumsenağlama
Bu yüzden çok zor bir durum
Eşimin annesi aramıza çok girmeye başladığında eşimden de unu beklerdim ben aama yapmadı baktım ki yalnız ben üzülüyorum sıkılıyorum zamanla önlemimi ona göre aldım şimdi oda benim yanımda annesiyle konuşmuyor konuşmıcakda benim evin huzurunu bozamaz hiç kimse :delphin:
Şimdi sen diceksin sen nasıl evlatsın eşin için babanı üzüyorsun bir ana-oğulu ayırıyorsun....Ben de bir zamanlar senin gibi düşünüyordum ama şerrinden korkularak iş yapılan,saygı duyulan biri olmayı hiç istemedim İnsan gerekirse neler yapmıyor sakın hiçbirşey bunları gerektiremez deme
Ne öncesini biliyorsun nede sonrasını
Benim senin ne yaşadığını bilmediğim gibi

Arkadaşlar bir kaç gündür giremedim siteye.Ağlarda problem vardı.Düzeldi şimdi.

Öncelikle yorumlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Ama ufak bi yanlış anlaşılma yada tatsızlık olmuş gibi hissettim.Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum tabi.Bu kadar eleştiriye de şaşırdım açıkcası.Sonuçta çoğu arkadaşımız kimseye anlatamadığı şeyleri burada anlatarak rahatlıyor.Kendi gibi aynı durumu yaşayanları gördükçe destek alıyor.

Kronick arkadaşım amacım seni eleştirmek değil aksine ne mutlu sana eğer gerçekten yazdıkların gibi düşünüyorsan.

Bak şimdi eşinin ailesine düşman olmuş kişilerin birbirini savunduğu yer değil burası tabiki.Senin gibi bir çok arkadaşımda var kayınvalidesini yere göğe sığdıramayan bu sitede.Ama bazen durum çok farklı olabiliyor işte.İnsan hazmedemiyebiliyor.Sabır sabır çekmek de işe yaramıyor artık belli bi noktadan sonra.

Daha önce açtığım topicten bahsetmişsin.Evet sıkı bir takipçisin.Daha önceki yazımda 6 aylık hamile olduğumu,çalışarak bebeğime haksızlık yaptığımı düşündüğümü (beslenme,doktor kontrolleri) ve işten çıkıp çıkmama konusunda tereddüt yaşadığımı belirtmiştim.İşimin çok ağır olmaması,masa başı olmam ve bir daha iş bulduğumda bu rahatlıkta olmamam endişeye düşüyor beni diye yazmıştım.Ayrıca eşime haksızlık mı yaparım ki işten çıkarak,yani benim bi katkım olmasa da olur,ne getirirsen onu yeriz demek ne derece doğru olur diye ikililemde kalmış ve akıl danışmıştım.

Yani maddiyat değildi anlatmak istediğim o yazıda.Eşim iyi kazanıyor çok şükür.Benim aldığım çerez parası gibi kalıyor hatta onun gelirinin yanında.Eşim benim isteklerimi karşılamıyor diye de yakınmadım ben hiç.Yanlış anlamışsın sen sanırım.

Sadece ben nasıl kazanıldığını bildiğim için harcarken iki kere düşünüyorum demek istedim.Yani kayınvalidem ve görümcem gibi hooopppp gelsin elden mantığım olmadı hiç.Bu yüzden onlar kadar rahat değilim para harcama konusunda.Bunu söylemek istedim.

Ben gerçekten merhametli biriyim aslında ve bu huyum yüzünden çok kızarım kendime hep kaybediyorum diye.Yani eşimin ailesi gerçekten açta açıkta olsa,ya da ne bileyim çalışıp didinip yetmiyor deseler her zaman destek olurum inan.Ama onlar böyle değiller Kronick.Oturdukları yerden yok yok demeye alışmışlar.Kusura bakma ama çok zengin bile olsam böyle insanlara acımam ben.Onlar yüzsüzlüğe vuruyorlar artık işi.ne koparırsak kar diye bakıyorlar ve inan bunu o kadar iyi hissettim ki...O yüzden helal etmiyorum ve etmeyeceğim işte.

Bak en basit örneği daha geçen hafta sonu yaşadık.Bebek için alışverişlere başladık biz yavaş yavaş.Odası için buhar makinesi aldık,petekler havayı kurutuyor diye.Alışverişten sonrada kayınvalideme uğradık epeydir gidemedik diye.İşte gördü haliyle alıp ettiklerimizi.Suratı beş karış düştü.Ne gerek varmış bunlara.O çocuklarını bunlarlamı büyütmüş.Kandırmacaymış bunlar.aldatmacaymış.O kadar para verilirmiymiş.kendi bulaşık makinesi arızalıymış kaç gündür,tamirci çağıramıyormuş (eşime dokunduruyor tabi burada) biz nelere para harcıyormuşuz.Yani keşke senin cebine koysaydık anneciğim,tüh düşünemedik :) anlayabildin mi Kronick.

Sen benim ne demek istediğimi ısrarla anlamıyorsun canım yaa
Amacım seninle tartışmak değil
Zira forumlarda sürkli yorumlarını okuyup hak verdiğim oluyor
Ama gereksiz yere kendini ve beni geriyorsun
Açıkcası her konu açanın seceresini incelemiyorum..
Ya da nicklere çok dikkat etmiyorum aklımda tutacak kadar
Yaptığım sadece elimden geldiğince yardımcı olmak
İşten çıkayım mı diye sormuş olabilir şimdi de bunu soruyor sadece yorumumu yaparım o kadar sen fazlasıyla gerildin bu konuda
Sana neden muhalefsin dediğimde beni yanlış anladın ve görünüyor ki taraf alıyorsun bana karşı
Halbuki sadece sebebini sordum ben :delphin:
İnatla ve kesin bir dille karşı çıkman sadece konu sahibi değil bu durumda veya benzer durumda olanlar içinde yazmışsın :sm_confused:
Bende kaldım bu durumda hemde babamla eşim arasında halada devam eder
Sonuç ne ben sinirden midemi deldim ama kimse akıllanmadı sormuşsun
sende ikisinin arasında kalmamak için kocanı zorlamıyorsun annemi ara diye ama sen arıyorsun haliyle.ama kocan bunada laf ediyor?
ne yaparsın?
sakın bende aramam falan deme buna inanmam çünkü
diye inan canım inan eşimin yanında arayıp babamla konuşamıyorumsenağlama
Bu yüzden çok zor bir durum
Eşimin annesi aramıza çok girmeye başladığında eşimden de unu beklerdim ben aama yapmadı baktım ki yalnız ben üzülüyorum sıkılıyorum zamanla önlemimi ona göre aldım şimdi oda benim yanımda annesiyle konuşmuyor konuşmıcakda benim evin huzurunu bozamaz hiç kimse :delphin:
Şimdi sen diceksin sen nasıl evlatsın eşin için babanı üzüyorsun bir ana-oğulu ayırıyorsun....Ben de bir zamanlar senin gibi düşünüyordum ama şerrinden korkularak iş yapılan,saygı duyulan biri olmayı hiç istemedim İnsan gerekirse neler yapmıyor sakın hiçbirşey bunları gerektiremez deme
Ne öncesini biliyorsun nede sonrasını
Benim senin ne yaşadığını bilmediğim gibi

tepki vermene gerek yok deryacık.
eşin yüzünden babanla görüşmediğin için hatalısın.görüşmeliydin.tıpkı shurupun eşi gibi gerekirse resti çekmeliydin."o benim babam.sen istersen görüşme ama benim görüşmeme karışma" demeliydin.gereksiz bir fedakarlık yapmışsın.
şimdi sen zamanında bu hatayı yaptın diye eşindende bunu istemeye hakkın yok.ben yaptım sende yap diyemessin.yapmasaydın,görüşseydin babanla derse eşin verecek cevabın olmaz.(bana göre.yok eşin memnunsa bu durumdan keyfiniz bilir tabi.)
bende senin kimi yorumlarını beğenerek okuyorum.ama bu her konuda aynı fikirde olmalıyız anlamına gelmiyor.
ayrıca ben gerilmiyorum.sen geriliyorsan bu senin problemin.
fikirlerimi kişilere göre ayarlamıyorum demiştim.beni sürekli muhalif olmakla suçlayıp psikolojik olarak fikrimden geri adım atacağımı düşünüyorsan yanılıyorsun.

Arkadaşlar bir kaç gündür giremedim siteye.Ağlarda problem vardı.Düzeldi şimdi.

Öncelikle yorumlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Ama ufak bi yanlış anlaşılma yada tatsızlık olmuş gibi hissettim.Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum tabi.Bu kadar eleştiriye de şaşırdım açıkcası.Sonuçta çoğu arkadaşımız kimseye anlatamadığı şeyleri burada anlatarak rahatlıyor.Kendi gibi aynı durumu yaşayanları gördükçe destek alıyor.

Kronick arkadaşım amacım seni eleştirmek değil aksine ne mutlu sana eğer gerçekten yazdıkların gibi düşünüyorsan.

Bak şimdi eşinin ailesine düşman olmuş kişilerin birbirini savunduğu yer değil burası tabiki.Senin gibi bir çok arkadaşımda var kayınvalidesini yere göğe sığdıramayan bu sitede.Ama bazen durum çok farklı olabiliyor işte.İnsan hazmedemiyebiliyor.Sabır sabır çekmek de işe yaramıyor artık belli bi noktadan sonra.

Daha önce açtığım topicten bahsetmişsin.Evet sıkı bir takipçisin.Daha önceki yazımda 6 aylık hamile olduğumu,çalışarak bebeğime haksızlık yaptığımı düşündüğümü (beslenme,doktor kontrolleri) ve işten çıkıp çıkmama konusunda tereddüt yaşadığımı belirtmiştim.İşimin çok ağır olmaması,masa başı olmam ve bir daha iş bulduğumda bu rahatlıkta olmamam endişeye düşüyor beni diye yazmıştım.Ayrıca eşime haksızlık mı yaparım ki işten çıkarak,yani benim bi katkım olmasa da olur,ne getirirsen onu yeriz demek ne derece doğru olur diye ikililemde kalmış ve akıl danışmıştım.

Yani maddiyat değildi anlatmak istediğim o yazıda.Eşim iyi kazanıyor çok şükür.Benim aldığım çerez parası gibi kalıyor hatta onun gelirinin yanında.Eşim benim isteklerimi karşılamıyor diye de yakınmadım ben hiç.Yanlış anlamışsın sen sanırım.

Sadece ben nasıl kazanıldığını bildiğim için harcarken iki kere düşünüyorum demek istedim.Yani kayınvalidem ve görümcem gibi hooopppp gelsin elden mantığım olmadı hiç.Bu yüzden onlar kadar rahat değilim para harcama konusunda.Bunu söylemek istedim.

Ben gerçekten merhametli biriyim aslında ve bu huyum yüzünden çok kızarım kendime hep kaybediyorum diye.Yani eşimin ailesi gerçekten açta açıkta olsa,ya da ne bileyim çalışıp didinip yetmiyor deseler her zaman destek olurum inan.Ama onlar böyle değiller Kronick.Oturdukları yerden yok yok demeye alışmışlar.Kusura bakma ama çok zengin bile olsam böyle insanlara acımam ben.Onlar yüzsüzlüğe vuruyorlar artık işi.ne koparırsak kar diye bakıyorlar ve inan bunu o kadar iyi hissettim ki...O yüzden helal etmiyorum ve etmeyeceğim işte.

Bak en basit örneği daha geçen hafta sonu yaşadık.Bebek için alışverişlere başladık biz yavaş yavaş.Odası için buhar makinesi aldık,petekler havayı kurutuyor diye.Alışverişten sonrada kayınvalideme uğradık epeydir gidemedik diye.İşte gördü haliyle alıp ettiklerimizi.Suratı beş karış düştü.Ne gerek varmış bunlara.O çocuklarını bunlarlamı büyütmüş.Kandırmacaymış bunlar.aldatmacaymış.O kadar para verilirmiymiş.kendi bulaşık makinesi arızalıymış kaç gündür,tamirci çağıramıyormuş (eşime dokunduruyor tabi burada) biz nelere para harcıyormuşuz.Yani keşke senin cebine koysaydık anneciğim,tüh düşünemedik :) anlayabildin mi Kronick.

uzunn açıklamaların için teşekkür ederim shurup.
ama hala anlamak istemediğin bişey var.
birincisi her fırsatta övdüğüm bir kayınvalidem yok.son paragrafta yazdıklarını kayınvalidem her zaman söyler bana.ona kalsa hiç harcamıycaz,hep biriktiricez,1 lira vermemek için 10 km yol yürüyecez gerekirse.oğluma tuvalet eğitimi vermeye başlayacağım dediğimde bana çalıştığı yerdeki kadının torununun kullanılmış lazımlığını getirmeyi teklif etti.bunu teklif eden kadın emekli maaşı olan ve 4yerden kira alan kadın:1rolleyes:lazımlıkta epi topu ya 3 lira ya 5 lira.
ama bana göre bunlar üfürükten teyyare.havadan sudan şeyler.hiç problem değil.anlatmaya bile değmez.sadece çok mükemmel bi kaynanam var sanmayasın diye yazıyorum.
bende bilirdim annen bize kullanılmış lazımlık vermekle ne demek istiyor diye eşimin başını şişrip kavga çıkarmayı.ama diyorumya umurumda değil dedikleri.kafa sallayıp bildiğimi yapıyorum.
ne zaman sorun olurdu biliyormusun?eşimde annesi gibi davransaydı sorun olurdu?
şimdi senin meselene gelirsek;alacağını almışsın.kayınvalidenin ondan para istemedikten sonra size karışmaya hakkı yok.eşinde senin yanında olduktan sonra bırak kadın nederse desin.kafanı salla geç.
kendi içinde huzursuz olan çiftler başkalarının ne söylediğini çok önemserler.bunu ben değil evlilik terapistleri söylüyor.
sen karnın burnunda hamileyken,eşinle bi sorunun yokken,eşinde seni annemi kardeşlerimi ara diye zorlamıyorken,yediğin önünde yemediğin arkandayken,maddi yönden bi sıkıntın yokken sen zorla huzurunu bozmaya çalışıyorsun.
eşine anneni arama sorma,kardeşine para verme demeye hakkın yok.
evet insan sinir olur doğru.tıpkı zamanında 7000 ytl maaş alan kaynımın o zamanlar sadece 1000 ytl maaş alan eşimden 1500 ytl borç istemesi gibi.üstelik bu borç istendikten 15 gün sonra tatile çıkıldı:1rolleyes:
demem o ki eğer nasılsa çalışan var,bizede kıyamıyorlar diye bu paralar isteniyorsa zaten isteyene haramdır.Allah sorar hesabını.yani acıdığımdan değil,bazı hesapları Allah'a havale etmek gerektiğine inandığımdan karışma diyorum.
bilmem yeterince açık olabildimmi?
eşinden yana huzurun varken zorla laf işitip huzurunu bozma diye öylüyorum.
yoksa bana ne:delphin:

Son düzenleme:
kaynanayı ne yapmalı...kaynar kazana atmalı ...:confused::confused:

Konu açılış Tarihi:2009
Konu Sahibesi artık site üyesi değil ve 5 yıllık mazisi olan konu bulunup hortlatılıyor.

Back
X