Dayanamıyorum...

ben de nisan attim sonra kandirdi ailemi evlendik hayatim kaydi. cok daha agir seyler yasadim. belki boylesi hakkinda daha hayirlidir. bak onca seye ragmen Allah bana cok guzel kapilar acti hayatimi sadece bi iki yilligna kaydirabilmis oldu o pislik. simdi elhamdulillah her sey yolunda. belki senin icin de boylesi hayirlidir bilemezsn ki. benim de ailem ise girmemi istedi ama ben yuk oldgumu dusunmedim. sadece ayaklarmn ustnde durmami istiyorlar bunun fark daym. arti cok sevdgm iki tane kedim òldu. cok uzuldm ama simdi cok sevdgm iki kedim daha oldu. su an yanmda yatiyorlar. hayata bakis acinla ilgili olablr bunalman. Allah kmseye kaldiramayacgi bi yuk vermez. bol bol insirah suresi oku dua et.

ve sana yeni yasadgm bi ornek. minicik bi kedi yavrusu annesiz kalmis bi deri bi kemik, beyaz renkli oldugu halde sokakta kapkara seklde buldk. veteriner igne bile yapmadi ölcek dye. aldk baktik Allah sifasini da verdi simdi pamuk gbi bi kedi oldu kilo aldi yasiyor su an :) ben o kedi yavrusuna bakip iki sene once ettgm isyanlardan utandim. demek ki tam bitti dedigmz anda Allah bi kapi acabiliyor. hic bi zaman umidi kesmemek lazim. insllah yardimci olabilmisimdir :)

Seni daha önceki konundan hatirliyorum. Benim masalim mutsuz bitti diye bir konu acmistin yanilmiyorsam. Seni cok cok iyi anliyabiliyorum, bende yeni nisan attim daha 1 ay bile dolmadi.. Cok zor bi dönem bende özlüyorum.. Buna dayanmak icin cok dua ediyorum. Ama suna eminim bizim üzüldügümüz kadar yiprandigimiz kadar onlar üzülmedi. Hayirlisi böyleymis, nasip degilmis yapcak birsey yok. Ilerde mutsuz bir evlilige mahkum olmaktansa, simdi üzülelim daha iyi, bunada sükür. Allah bundan sonra hakkimizda hayirlisini eylesin, hayirli insanlarla karsilastirsin insallah.. Moralini yükset tutmaya calis, iyi düsün dua et iyi olur insallah. Dilerim is konusundada hersey istedigin gibi olur..

Amin inşallah öyle olur. Çok teşekkür ederim duaların için.

ben de nisan attim sonra kandirdi ailemi evlendik hayatim kaydi. cok daha agir seyler yasadim. belki boylesi hakkinda daha hayirlidir. bak onca seye ragmen Allah bana cok guzel kapilar acti hayatimi sadece bi iki yilligna kaydirabilmis oldu o pislik. simdi elhamdulillah her sey yolunda. belki senin icin de boylesi hayirlidir bilemezsn ki. benim de ailem ise girmemi istedi ama ben yuk oldgumu dusunmedim. sadece ayaklarmn ustnde durmami istiyorlar bunun fark daym. arti cok sevdgm iki tane kedim òldu. cok uzuldm ama simdi cok sevdgm iki kedim daha oldu. su an yanmda yatiyorlar. hayata bakis acinla ilgili olablr bunalman. Allah kmseye kaldiramayacgi bi yuk vermez. bol bol insirah suresi oku dua et.

ve sana yeni yasadgm bi ornek. minicik bi kedi yavrusu annesiz kalmis bi deri bi kemik, beyaz renkli oldugu halde sokakta kapkara seklde buldk. veteriner igne bile yapmadi ölcek dye. aldk baktik Allah sifasini da verdi simdi pamuk gbi bi kedi oldu kilo aldi yasiyor su an :) ben o kedi yavrusuna bakip iki sene once ettgm isyanlardan utandim. demek ki tam bitti dedigmz anda Allah bi kapi acabiliyor. hic bi zaman umidi kesmemek lazim. insllah yardimci olabilmisimdir :)

Senin kedi, benim de tavşan yaşam enerjisi olmuş ama tek fark benim minnoşum gitti işte. :(

Gönderdim canım malesef. İlk başta özensizce yazdım, bitirdiğim ikinci üniversiteyi falan yazmadım ama hemen geri dönüş yaptı bu ne biçim cv diye. Almamam için mi uğraşıyor falan demiş. :( Babamdan korkuma düzgün cv gönderdim bu defa sesi çıkmadı. Adamla da yüzyüze görüşme fırsatım yok, sadece telefonda görüşebilirim ama anlayacağına ihtimal vermiyorum. İnanç konusunda hiç anlayışlı değil. İnanmıyor hatta. Şimdi ben başörtümü açmak istemiyorum amca desem güler, muhtemelen aşağılar ve babama da hemen söyler.

Canım çok teşekkür ederim iyi geldi bana mesajın. Alıntı yapmadığın için şimdi tesadüfen gördüm ben yazılanları. Ağrıtırım o zaman ara sıra başını, çok ihtiyaç duyuyorum çünkü dertleşmeye.

Teşekkür ederim dualarınızı beklerim. :)

Öyle tabi. Çok şükür isyan etmemeye çalışıyorum ama geçen sene bu zamandan beri üst üste çok kötü şeyler yaşadım. Toparlanamadan yenileri eklendi üstüne. Hep tutuyorum kendimi ama artık psikolojimin sağlam olmadığını düşünüyorum. Haklısınız söylediklerinizde. Evlensem daha kötü olurdu belki ama bir yandan da diyorum o olsaydı birlikte bir çözüm arardık tüm sıkıntılara. İş konusunda rahat edecektim mesela onunla evlenseydim. O çok saygı duyardı bu konuda seçimlerime. İstediğim, severek çalıştığım bir iş olması için, hayallerim için çok çaba sarf etti destek oldu. Ne bileyim arkadaşımdı işte o benim, kimseye anlatamadıklarımı ona anlatırdım. Boşluğu inanın hiçbir şekilde dolmuyor.

Ailemin söylediği yer de kesinlikle başörtüye müsade etmeyen bir yer. Özel banka. Kaldı ki kamuda serbest olduğu halde atanırsan açarsın başını, amirin falan hoşlanmayabilir diyecek kadar hoşgörüsüz bir babam var. Bunu anlatmak çok zor. Şöyle söyleyeyim, eğer tesettürlü değilseniz birinin size ısrarla giymek istemediğiniz kıyafetleri giydirmeye zorladığını düşünün. Belki nasıl bir ruh hali içinde olduğumu anlarsınız. Bir de ben başıma kötü şeyler geldikçe duaya ve ibadetlere sığınıyorum. Kendime çeki düzen vermeye çalışıyorum. Gerçekten Allah rızası için örtündüm, şimdi sırf babam istiyor diye açılırsam sanki çok kötü bir şey yapmışım hissinden kurtulamam. Ki o bile bana eski nişanlımı hatırlatır. Örtünme kararı aldığımda da babam köstek olmuştu, kıyafetim bile yoktu doğru düzgün. Ama nişanlım hep yanımdaydı.

Ders çalışma konusunda ben de bir dönem çok hırslandım ama zaten sınava çok kısa süre kalmıştı biz ayrıldığımızda. Geçen haftaya kadar hala programlı bir biçimde çalışıyordum, ne kurtarsam kardır diyordum ama olmadık şeyler geldi başımıza. Cenazemiz oldu çalışmalarım aksadı, sonra ramazan girdi falan. Öncesinde de 2012 puanımla atanmaya çalışıyordum, mülakat aşamasından elendim birkaç kez bu yıl. Sonra nişanım, ve nişanımda babamın çıkardığı rezalet falan. Kısacası psikolojimi düzeltip, kafamı toplayıp adam akıllı hiç ders çalışamadım ve bugün sınavım berbat geçti. Şimdi başvuru yaptığım bir kurumdan haber bekliyorum. Önceki yılki puanımla sınav listesine girebilirsem çok mutlu olacağım. Ama o da olmazsa bir b planım yok. Ne yaparım gerçekten bilmiyorum.

Yanında olacak adam şimdiden olurdu.Çözüm üretecek adam,nişan bozulmadan üretirdi.Anlayışıl ılımlı destek adam,zaten şu an hayatında olurdu.Boşver.İş imkanın onal evlenince iyi olur diye bakma.Nerden bileceksin işteki şartlarını.Rızık kapısımı Allah açar Allah kapar.Günümüz şartlarında kamuda amir istiyor diye baş açmak gibi bir problem yok.Kamu da amire göre olmuyor bazı talepler.Topla kendini ve kendi hayatın için,herkese inat tırmala.Bu kasvetten ailenin olumsuzluklarından güçlenerek kurtulursun.

Hayirlisi cnm... Seni daha hayirli bir seyler bekliyoo ama bakalim ne, ne zaman, kim?? Gorcesss ☺️

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Amin canım sağolasın. Valla Allah beterinden korusun da daha iyilerini istemeye korkuyorum artık. :)

Yanında olacak adam şimdiden olurdu.Çözüm üretecek adam,nişan bozulmadan üretirdi.Anlayışıl ılımlı destek adam,zaten şu an hayatında olurdu.Boşver.İş imkanın onal evlenince iyi olur diye bakma.Nerden bileceksin işteki şartlarını.Rızık kapısımı Allah açar Allah kapar.Günümüz şartlarında kamuda amir istiyor diye baş açmak gibi bir problem yok.Kamu da amire göre olmuyor bazı talepler.Topla kendini ve kendi hayatın için,herkese inat tırmala.Bu kasvetten ailenin olumsuzluklarından güçlenerek kurtulursun.

Orası öyle ama işte ona sorsak o da bana bir sürü kabahat bulur. Burada yazılanları okudu, benim buradaki kadınların gazına gelip nişan atmış, kardeşinin dedikodusunu yapmış biri olduğumu düşünüyor mesela şu an.

Amin canım sağolasın. Valla Allah beterinden korusun da daha iyilerini istemeye korkuyorum artık. :)

Orası öyle ama işte ona sorsak o da bana bir sürü kabahat bulur. Burada yazılanları okudu, benim buradaki kadınların gazına gelip nişan atmış, kardeşinin dedikodusunu yapmış biri olduğumu düşünüyor mesela şu an.

Kim buradaki yazılanları okudu.Niaş attığın kişi mi?Onunla görüşüyor musun anlamadım ben şimdi.Burdaki yazıları ne diye okutuyorsunuz onu da anlamıyorum.Seni,tanımadığın insanların internet üzerinden yaptıkları yorumlarla gaza gelip nişan atacak kadar salak diye biliyorsa,zaten ayrılman hayırlı olmuş.Onun sen de kabahat buolması önemli değil.Senin ne yaşadığın önemli.Neyse nasıl biliyorsan öyle yap.Hayat bir erkekten ibaret değil.

Yakın zaman önce nişanlımdan ayrıldım. Aslında ondan nefret etmem gerek ama 2 yıl önceki kadar yoğun hisler besliyorum hala. Hiç çıkmıyor aklımdan. Çok özlüyorum...

Bir yandan işsizlik sorunum var. Yıllardır uğraşmama rağmen atanamıyorum. En son girdiğim, derece yaptığım bir sınavda mülakattan sırf torpilim yok diye elendim. Ve artık ailem sanırım beni fazlalık olarak görüyor ki asla istemiyorum orada çalışmak dediğim bir yerde işe girmem için baskı yapıyorlar. Sanki ben değilim istemiyorum diyen... Görmezden geliyorlar beni.

Kimse neyin var, atlatabildin mi sıkıntılarını diye sormadığı gibi benden büyük bir özveri bekliyorlar. Her hareketim suç, ne yapsam yaranamıyorum...

Bu psikolojiyle benden 2 hafta kalmış kpssye çalışmamı ve yüksek puan almamı bekliyorlar bir de...

Bana, karakterime, inancıma, acıma, hiçbir şeyime zerre kadar saygıları yok...

Sanki tüm dünya karşımda ve ben tek başıma ayakta kalmaya çalışıyorum...

Azıcık olsun yüzümü güldüren tek şey tavşanımdı. Yatmadan evvel yatırırdım göğsüme, onunla dertleşirdim. Bir tek o benden nefret etmiyordu. Onu da aldılar az önce elimden...

neden verdin tavşanını??????????
inandığın şeylere sahip çıkmalısın.
fındık git o tavşanı neredeyse geri al.
hayatına sahip çık biraz.
napıcaksın tavşanın olmadan ya, biliyosundur belki bende de var bi tane dert ortağı. eşimin yokluğundaki tek gerçek arkadaşım oldu. onsuz şimdi eksik kalırsın git al tavşanını geriye.

Kim buradaki yazılanları okudu.Niaş attığın kişi mi?Onunla görüşüyor musun anlamadım ben şimdi.Burdaki yazıları ne diye okutuyorsunuz onu da anlamıyorum.Seni,tanımadığın insanların internet üzerinden yaptıkları yorumlarla gaza gelip nişan atacak kadar salak diye biliyorsa,zaten ayrılman hayırlı olmuş.Onun sen de kabahat buolması önemli değil.Senin ne yaşadığın önemli.Neyse nasıl biliyorsan öyle yap.Hayat bir erkekten ibaret değil.

Tabi ki ben okutmadım ona. Neden böyle bir şey yapayım... Uzun hikaye biraz ama kendisi tesadüfen burayı internette buldu, yazdıklarımdan da yazanın ben olduğumu anladı.

neden verdin tavşanını??????????
inandığın şeylere sahip çıkmalısın.
fındık git o tavşanı neredeyse geri al.
hayatına sahip çık biraz.
napıcaksın tavşanın olmadan ya, biliyosundur belki bende de var bi tane dert ortağı. eşimin yokluğundaki tek gerçek arkadaşım oldu. onsuz şimdi eksik kalırsın git al tavşanını geriye.

Aynen öyle onsuz eksik gibiyim. Zaman geçince alışırım sanıyordum ama hep rüyalarıma giriyor. O benim dokunabildiğim sevebildiğim tek hayvandı çünkü. Onu nişanlım almıştı, biraz da onu düşünerek gönderdiler onu hatırlatıyor sana diye. Kendileri de çok özlüyor biliyorum, çünkü çok tatlıydı hareketleri falan.

Ama alamam. Hem hayvana da yazık. Oraya gider gitmez o kadar mutlu olmuş ki. Arkadaşlar falan bulmuş kendine. Büyümeye başlıyordu, çiftleşmek isteyecekti. Sırf ben onu seviyorum diye eziyet etmeye hakkım yok diye düşünüyorum. Evet çok zor ama şimdi orada mutlu oldu diye teselli oluyorum. Geri alırsam hayvan ne yapacağını şaşırır. Alıştı artık oraya. Ama yavrusu olursa gidip yavrusunu alacağım. Onu koydum kafaya. Bu sefer büyüyünce bir yere vermelerine de izin vermeyeceğim.

Back
X