Dayımın boş konuşmaları ve cevabım.Sizce saygısızlık mı yaptım ?

Valla koskoca adam burnunu sokması ayıp değil de sizinkisi mi ayıp? Yok kardeşim sende sorun yok. Ben daha betetini yapardım

Yahu ben o dayiyi yolardim. Yetiştirme neymis görürdü. Ne kibarsiniz hala saygisizlik mi ettim diyorsunuz.
Yetiştirme üzerine brifing veren ne kadar mal gorduysem hem kendileri, hem yetiştirdikleri çürük oluyor malesef. Eksiklikleri dile vuruyor.
İşte annenin orda keşke seni de düzgün yetistirseydik de başkasının özel mesajlarının okunmayacagini ogretebilseydik demesi lazım. Mağarasına homurdana homurdana dönüp. 2-3 ay sonra gevrek gevrek dönerdi.

Arkadaşlar merhaba.
Benim bir tane dayım var çok boş konuşuyor,her şeye saçma sapan olacak şekilde mutlaka yorumunu yapar,her şeye burnunu sokar.
Geçenlerde otururken,telefonumun yakınına oturmuş ben de farklı bir yerde oturuyordum.Telefonuma gelen bir bildirimi herkesin içinde sesli bir şekilde okudu,kimin gönderdiğini de söyleyerek.Mesajı sevgilim atmıştı.Mesaj normal o konu ile ilgili sıkıntı yok.
Fakat herkesin içinde okuması bana çok tuhaf ve saygısızca geldi,ama "dayı neden okuyorsun" dedim sadece.Onun üzerine sevgilini neden öyle kaydediyorsun ki ortada daha nişan vs yok diye bir şey söyledi,abes bir şey yoktu gayet normal bir şekilde kayıtlı bu arada çünkü evde falan ortada bırakırım herkes görür yani arayanı falan.Öyle sormasının üzerine gülümseyerek çok sakin bir şekilde "seni ilgilendirmez dayı" diye cevap verdim,gerginlik yapmadım yani.Öyle cevap verdiğim için benim terbiyesiz olduğumu ima eden konuşmalar yaptı,anneme babama "yetiştirme tarzınıza saygı duyarım" gibi şeyler söyledi.Sakladığın bir şey varsa öyle kaydetmeseydin ortada bırakmasaydın gibi şeyler söyledi.

Sizce saygısızlık mı yaptım ?
Dayi bey once donupte kendi terbiyesine baksin.
Kendi yaptigini normal mi goruyor?
Cok iyi cevap vermissiniz. Haddini ve duracagi yeri ogrenmis oldu.

Dayi bey once donupte kendi terbiyesine baksin.
Kendi yaptigini normal mi goruyor?
Cok iyi cevap vermissiniz. Haddini ve duracagi yeri ogrenmis oldu.
Yine öğrenmemiş maalesef :D
Akşam kardeşime "benim çocuklarım okumadı ama edepli olmaları yeter,edep olmadıktan sonra bana dünyanın parasını kazansalar napıyım" vs diyordu. :D Kardeşim de ben de üni. mezunuyuz ama kendi çocukları okumadı,okumalarını da istemedi.
Trajikomik maalesef

Arkadaşlar merhaba.
Benim bir tane dayım var çok boş konuşuyor,her şeye saçma sapan olacak şekilde mutlaka yorumunu yapar,her şeye burnunu sokar.
Geçenlerde otururken,telefonumun yakınına oturmuş ben de farklı bir yerde oturuyordum.Telefonuma gelen bir bildirimi herkesin içinde sesli bir şekilde okudu,kimin gönderdiğini de söyleyerek.Mesajı sevgilim atmıştı.Mesaj normal o konu ile ilgili sıkıntı yok.
Fakat herkesin içinde okuması bana çok tuhaf ve saygısızca geldi,ama "dayı neden okuyorsun" dedim sadece.Onun üzerine sevgilini neden öyle kaydediyorsun ki ortada daha nişan vs yok diye bir şey söyledi,abes bir şey yoktu gayet normal bir şekilde kayıtlı bu arada çünkü evde falan ortada bırakırım herkes görür yani arayanı falan.Öyle sormasının üzerine gülümseyerek çok sakin bir şekilde "seni ilgilendirmez dayı" diye cevap verdim,gerginlik yapmadım yani.Öyle cevap verdiğim için benim terbiyesiz olduğumu ima eden konuşmalar yaptı,anneme babama "yetiştirme tarzınıza saygı duyarım" gibi şeyler söyledi.Sakladığın bir şey varsa öyle kaydetmeseydin ortada bırakmasaydın gibi şeyler söyledi.

Az bile söylemişsiniz.

Yine öğrenmemiş maalesef :KK70:
Akşam kardeşime "benim çocuklarım okumadı ama edepli olmaları yeter,edep olmadıktan sonra bana dünyanın parasını kazansalar napıyım" vs diyordu. :KK70: Kardeşim de ben de üni. mezunuyuz ama kendi çocukları okumadı,okumalarını da istemedi.
Trajikomik maalesef
Ne varoş herif ya. Yaşasınlar rezil rezil, ohudun da ne oldu tayfası, ya he de geç, onlara hayat vurmuş zaten.

anneme babama "yetiştirme tarzınıza saygı duyarım" gibi şeyler söyledi.
Keşke kendi ana babasından da yetiştirilme açısından birşeyler öğrenseydi. Birde saygının kelime anlamını.
Yine öğrenmemiş maalesef :KK70:
Akşam kardeşime "benim çocuklarım okumadı ama edepli olmaları yeter, edep olmadıktan sonra bana dünyanın parasını kazansalar napıyım" vs diyordu. :KK70: Kardeşim de ben de üni. mezunuyuz ama kendi çocukları okumadı,okumalarını da istemedi.
Trajikomik maalesef
kuyruk acısı, kıskançlık. + eski kafalı biri belliki sevgilinizin olması rahatsız etmiş dAyınızı. hakbuki kendi çocukları neler yapıyordur(hele erkek çocuğu varsa neler neler, bunlara göre edep birtek kızlarda olmalı) Çok iyi yapmışsınız tersleyerek.

Arkadaşlar merhaba.

Yoo bende senin yetiştirme tarzına saygı duyuyorum karsilikliyiz o zaman diye de birde üstüne laf sokardim valla herkes yerini bilsin artık bir zahmet

Yaslilarin sadece benden 20-30 yil once dunyaya gozlerini actigi icin saygi "duymam gerektigini" dusunmesi cok aptalca.

Saygi HAKEDILIR. Hem bosbogazin teki olup hem saygi bekleyemezsin.

Arkadaşlar merhaba.

Haketmiş.

O saygısızlık etmiş, hatta saygısızlığın da ötesi terbiyesizlik yapmış.

Dayınızın söylediği gibi yetiştirilme tarzınızda bir “sıkıntı” olsaydı herkesin içinde telefonunuza bakıp okumaya cesaret edemezdi. Belli ki daha önce de sustuğunuz sınırlarınızı ihlal eden davranışları olmuş. Onlarda tepki vermemenize güvenip böyle bir densizlik yapmış.

Back
X