Dayısının Kızı

aha tahmin ettiydim konu kesin akraba evliliğine gelmiştir diye, demekki iyice tanıyorum bu site insanlarını artık... akraba evliliği ivvv iğrenç diyenlerle bunu yaşayanlar gene karşı karşıya. saygı göstermesi gerekenler kınamaya devam ediyo. hadi bakalım.

Konuyu Toplam 19 Kullanıcı okuyor. (18 Kayıtlı kullanıcı ve 1 Misafir)
SadeceMeyra, burbuk, çalıkuşu, cloudy, Gamzei, gulkurusuu, Gülsüm Sultan, hasretim34, helene27, ikrar, KIRMIZIdonluKIZ, Mehalim, nur_elnur, papatyammmm, reyyan_06, tadLi, xxtalyaxx, Zibidi

konu rekor kirdi yaaa

her ne kadar akrabamla evlenmem dese de gönül ferman dinlemeyebilir. benim ailemde yok ama olsa benim icin o kadar da önemli degil. insan sevdikten sonra neden olmasin ki?

Kuzenden başka evlenecek adammı kalmadı memlekette yahuu......Ister dunya zenqını ol ister doğulu ister yobaz ister kültürlüüü.......Kan cann aıle akrabaa.......

Ne bu beeeeeeeeeeeeee ar damarı çatladı bu mılletın.................. kuzenıne aşık olan kısının aılesıne ne demelii......Zamanında siz kardeşsinizi aşılıyamamış çoçuklarına alla alaa................

Ahanda girdimm polemiğeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.......Varmı be allaa alaaaaaaaaaa

elbette önce bir durup düşünürüm
nerden bu kanıya vardığını yada hangi kriteri ölçü alarak bu genellemeyi yaptığını düşünürüm
beni ne kadar tanıyorsunuz ki böyle bi cümle kurabiliyorsunuz derdim
ben aslında şöyle dşünüyorum
biri kalkıpta bana salak dediğinde o söylediğiyle kalır
onun salak demesiyle salak olmadığımı ikimize biliyoruz değil mi?

savunuyor gibi anlaşılmak istemiyorum
kimseyi savunduğum yok çünkü ama ben gerçekten öyle düşünmüyorum
bir yorum beni bu kadar etkilemez alınmam
çünkü herkesin kendince bir fikri bir düşüncesi var napalım o öyle düşünüyormuş der güler geçerim gerçekten
ben hep şunu söylüyorum
ister katılayım ister katılmayayım
kişi fikrini yazmakta serbest
daha öncede böyle düşünüyordum şimdide böyle düşünüyorum
ve yarın bir gün içine beni alan hakaret içerikli bir genelleme olursada aynısını düşüneceğim
o onun fikri napalım öyle düşünüyor diye suçlayamayız değiştirmeye çalışsakta değişmeyecek

evladımın akraba evlılıgı yapmasını ıstemem, evlılık zaten zor bır kurum bir de ortak akrabalarla işin içinden çıkılmaz bır hal alacagını duşunuyorum. ınsan bazen eşine kızıp kendını dunyadan soyutluyor, ama hemen yalnız olmadıgını duşunuyor teyzem var dertleşeyım, halam var gıdeyım demek ıstıyor. böyle olunca kımsesız kalırım gibi duşunuyorum. benım teyzem onunda teyzesı...

evlenenlere saygım var, mutlu olanları kutluyorum ama ben bu bilinçle yetiştirilmedim. bu nedenle bana çok ama çok ters.

sadece kan testiyle olmuyor malesef, genlerden kaynaklanan bir problem varsa vede adrabalar ayni genleri tasidiklari icin mutlaka özürlü cocuk oluyor

bakin eski oturdugum yerde tokatli bir aile vardi iki kizinida birini amcaogluyla digerini dayi ogluyla oglunuda halasinin kizinla evlendirdi,
amcaogluyla evlenen birinci cocuk normal dogdu, 2 . cocuk gögüs kafesi gelismedi ve acikti diye dogumdan hemen sonra öldü..
dayisinin ogluyla evlenenin ilk cocugu kalbi delik damagi ve dudagi yarik dogdu 2 cide bise yok..
dayisinin kiziyla evlenen 2 cocugu kalbi delik ve daha baska rahatsizliklarida vardi

komsumda amcaogluyla evliydi 2 kizida saglikli 3 ise özürlüydü yürüyemiyodu

yani bunlarin hepisi tesadüf olamaz heralde

nezaman arasam stressliler doktor hastahaneden cikamiyoruz diye dert yaniyorlar

dedigim gibi sadece kan uyusmasiyla alakali degil, gen ler burda cok büyük rol
tv de bi doktor da söylemisti bunu:gitme:

çocukların özürlü olma ıhtımalı bılımsel kanıtlanmış bır gerçek. bunu bir kere hıç ıtıraz etmeden kabullenmek lazım. sizinki olmadı dıye başkasının da olmayacagı anlamına gelmıyorç. gençlerımıze yanlış örnek olmayalım. sevince gönul akraba dınlemez belkı ama bu ciddi bır karar, böyle bır risk var.

ben bunu kabul etmedim diye bisey yazmadim zaten sadece önceden anlamak mümkün

almanyada misal kuzenlerin evlenmesi yasak burda ensest olarak görülüyor neden acaba bir düsünün.........CADIARZU

malesef almanyada yasayan aileler aman kizimi oglumu yegenimle evlendireyim almanyaya gelsin hayati kurtulsun diye düsünüyorlar vede evlenmek icin zorluyolar cok yazik cokkk:gitme:

tamam eskiden vardi artik yapmayalim yani kalksin artik cocuklarimiza o senin kardesin böyle bise olamaz diye asilarsak, asik olmazlar birbirlerinelmaz:

onaylamamak ayri, ar damari catlamis olmak ayri. hakarete varacak seyler kullanmayalim lütfen.

evet işin bide kötü örnek kısmı var
test yapılıyormuş çocukların sakat doğma ihtimaline karşı
o zaman gönül ferman dinlemeze önce test yaptıracaklar
eğer bir sorun çıkmazsa öyle aşık olacaklar
var mı böyle bir düşünce yaa

evet bunu normalmiş gibi göstermeyelim lütfen
çok anormal değil tamam yapanlar evlenenler var ama herkes bu kadar şanslı değil

Şu konuda hala anlaşamıyoruz arkadaşlar...
Kişinin kendi fikrini ,kendi inancını ,kendi yaşantısını ,kendi doğrularını açıklaması ,anlatması ve savunması kadar daha doğal ne olabilir.
Yanlış olan ,kendisi gibi olmayan ,kendisine benzemeyen insalara ( siz benim gibi değilseniz siz şusunuz,busunuz vs...)yaftalar yapıştırıp ithamlarda bulunmasıdır.

Farklı fikirde olabiliriz ama karşı fikirdeki insanlara ar damarı çatlamış demek yada kişilerin ailelerini suçlamak yorum yapmak değildir. Biraz dikkatli olalım lütfen.

anlatmaya calisipda anlatamadigim bu iste..

üçlü tarma testi diye birşey bebek 2 aylıkken sanırım yapılıyor, özür varsa anne baba onayı ile anne karnında öldürülüyor, bu önlem dediğiniz şey, umarım değildir. bakın ben sizi kınamıyorum. sadece doğru değil diyorum, akraba evlılıgı özellıkle zorla yapılıorsa hepten yanlış. sevene bırşey dıyemem ama genelde aile zoru ıle evlendırılıyor gençlerımız, bunun savunulacak bır yanı yok. yapmayın lütfen

gulkurusu yazma ihtiyaci duymuyorum aklimda gecenleri siraliyorsun tesekkur ederim..:CüvCüv:

vereliniortak

evet canim. dayatmalarla biryere varilamaz

Ben ilk mesaja göre yorum yapayım.
Konunun amacına uygun olsun.
Her şeyin bir sınırı olmalı, buna yakınlık da dahil.
Akraba bile olsa samimiyet cıvıklığa dönüşmemeli bence.
Tarafların hangi niyette olduğunu kimse bilemez çünkü.
Benim de çok yakın olduğum kuzenlerim var, ama samimiyetimiz de bir yere kadardır.
Hele de belli bir yaştan sonra insan ister istemez davranışlarına daha da dikkat ediyor.
Evli olunca daha da dikkat edilir sanırım.
Resmi olunmaz, ama samimiyetin sınırı çizilir diye düşünüyorum.
Kötü niyetli kişi zaten bir şekilde niyetini belli eder.
Allah kötü niyetlilerden korusun hepimizi :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…