- 20 Temmuz 2015
- 208
- 101
- 23
- Konu Sahibi nukte-i pira
-
Genel hatlarıyla diyet bu şekilde ama benim ekstra yaptıklarım ve diyette yazıp benim yapmadıklarım var.Pazartesiye kadar aynı şekilde devam edeceğim ve eğer tartıda hatırı sayılır bir rakam görürsem yaptığımın detaylarını burada yazacağım.
Hadi bana kolay gele :)
Teşekkürler canım. Umarım veririz de incecik hatunlar oluruz. Özledim o günleri. Bu zamana kadar yoğun programlı diyetlere giremedim emzirdiğim için. Ama bu sefer kararlıyım. Vücudu şaşırtmak istiyorum 2-3 hafta. Sonra koruma programına geçicem, bakalım pazartesi tartıda inşallah azalma görürüm. Desteğine teşekkürler. Sana da kolaylıklar dilerim.
1 hafta boyunca her gün
09:00 yarım limon sıkılmış 1 bardak sıcak su
11:00 350 ml ayran
13:00 tavuklu, zeytin yağlı salata 1 dilim tam buğday ekmek
( marul, roka, maydanoz, zeytinyağ, haşlanmış tavuk, çok az tuz, yarım limon)
Not: Bazı günler özellikle hafta sonu protein hakkını kahvaltıda yumurtadan yana kullanıp öğlenki salatayı sade yedim)
15:30 1 avuç fındık ya da 1 avuç kabak çekirdeği
18:00 1 elma
19:30 2 porsiyon zeytin yağ ile hazırlanmış sebze yemeği (kabak, brokoli, pırasa)
gün içinde şişeme doldurduğum karbonatlı limonlu suyu içiyorum (en az 2 lt), 2 y.k. yoğurt
aksatsam da aralarda yeşil çay tüketmeye çalıştım.
ilk 2 gün yemek öncesi elma yerine, yemek sonrası limonlu yarım ayva yemiştim çok şişirdi bıraktım.
1 hafta sonunda 2.3 kg gitti.
Ama bu hafta diyeti biraz daha farklılaştırmayı düşünüyorum.
Ekleyeceklerim ve çıkaracaklarım olacak. Bu haftaki listeyi de verdiğim kiloya göre yine yayınlarım.
Canım maşallah çok cok iyi vermişsinben senin kadar düzenli yapmıyorum diyetimi hatta ara ögünleri bazen atlıyorum bile acıkmamış olursam acıktıgımda da ara ögün olarak ceviz ve meyveyi tercih ediyorum ana öğünlerimde ise bol bol salata ve sebze yemeye özel gösteriyorum akşamları ekmek yemiyorum başta yeşil cay olmak üzere bol bol bitki çayları iciyorum ve cmt tartı günümdü 57.7 yi gördüm çok şükür :))
oo gayet iyi. 57.7 baya iyi bi rakam. Tebrik ederim.Bu yoğunlukta verdiğin miktar çok iyi aslında. Çünkü yoğunluk dengeyi bozuyo; ne yedin içtin farkedemiyosun bazen. Açık krizleri falan çok oluyo. Bu arada boy kaç senin ?
Demek ki diyeti bıraksam da mutlaka sınırlı yaşamak gerekecek. çünkü çok müsait benim yapım kiloya.
benim sorunum bölgesel. bel ince ama üst bacak ve basen sorunum var. özellikle spor yapmıcam 2-3 hafta. kendimi ölçmüştüm başlamadan önce. Kiloda azalma var ama vücudum 2 cm kadar gevşemiş. Gevşeyen yapıda kilo vermek daha kolaymış. Bi süre diyette devam edip sonra sıkılaşmaya gidicem. Bakalım bakalım.
Geçen hafta yeşil çay içememiştim pek, tadından dolayı. Ama bu hafta özellikle yeşilçay tükedicem. (Hatta bugün 3 fincan oldu bile) Bide kahvaltı olarak 2-3 kere yulaf kürü ( yulaf kepeği-yoğurt-kuru erik ve öğütülmüş keten tohumu) kullanıcam. bakalım etkisi ne olacak. Pazartesi gününe kadar kendimi tutabilirim inşallah, tartıya çıkmıcam :)
Aa ne güzel, Allah tamamına erdirsin :) Zaten düğün telaşıyla iğne ipliğe dönülüyor ama evliliğin ilk aylarında kendini mutfakta kanıtlama dönemi olduğu için verilenler geri alınıyor. İnşallah hayalindeki gibi bi gelin olursun. bir de verdiğin kiloları uzun sürede vermiş oluyorsun sağlıklı bi şekilde; umarım verdiklerin de geri gelmez; zarif ve zayıf devam edersin :)
ben 26 kilo aldım hamilelikte. ama başlangıç kilom 64 tü. şuan 24 kilosu gitti hamilelikten. şuan ki çabam evlilik kiloma dönmek : 59 :))
yani ne kadar az alırsan o kadar fayda hakikaten. bide başlangıç kilomun düşük olmasını isterdim. Ama bana ders oldu 2. bebekte aynı hatayı yapmıcam :)
bu diyetin getirdiği ufak ama kilo vermeyi önleyen bi yanı var; kabızlık ! sebebini bulamadım. nası çözeceğime de şaştım kaldım. zeytin yağı kullanıyorum, bu hafta tahıllı ekmeği 1 artırdım (2 oldu günde) akşamları lifli sebzeler yiyorum sürekli (pırasa, kabak), bitki çayları (sinameki dahil ) ama nasıl çözcem bilmiyorum. normalde bu sorunu pek yaşamam. bünye adapte olamadı galiba. dün akşam zeytinyağ bile içtim. sen de ilk başlarda bu sorunla karşılaştın mı ya da benim yaptıklarımdan farklı bi önerin olur mu bana?
Su en az 2lt, bazen 3 ü bile buluyo. Bu hafta yeşil çayı 4 bardak civarı içiyorum. farklı çay karışımları da yaptım arada sinamekili falan ama yok. başka çare bulcaz artık. kilo vermeyi çok etkiliyo ya. tartıda çok değişim olmuyo. sanırım fazla konsantre oldum diyete, stres etkili diye düşünüyorum. yoksa yediğim içtiğimin, dediğin gibi ishal yapması gerek; o derece lifli yiyorum.
peki sıkılaşma için yağ karışımları falan kullandın mı hiç? streç filme sarıyolar ya. ben lise sonda bir hafta kadar yapmıştım, faydası olmuştu gibi ama ne kadar oldu tam hatırlamıyorum. nerdeyse 10 yıl oldu :) ölçmemiştim kendimi, bide kısa süre yapmıştım. benim sorunum bölgesel acaba 5 kg verince kalça-basen inceltmek için öyle bişey mi yapsam, alerjik de bi yapım var.
Akşam malzemelerimi alabilirsem eğer,4 yıl önce yaptığım çay tarifime de başlayacağım. Suna Dumankaya'nın selülit çayı. ben o dönem 10 kg vermiştim. evlilik öncesiydi :) diyet (kalori hesabı) +haftada toplam 35 km yürüyüş+ bu çay. Baya faydasını görmüştüm. 70 den 60 a düşmüştüm 2,5 ayda. sonra evlilik hazırlıklarında 2 kg daha gitti. 58 le evlendim. ama kendiini mutfakta kanıtlama ve akşam çay keyfi durumlarıyla geri aldım işte :)
Suna Dumankaya Selülit Çayı İçin Gereken Malzemeler: Eşit miktarlarda Papatya, Rezene, Anason, Sinameki, Biberiye, Funda Yaprağı, Kuşburnu.
Hazırlanışı: Malzemelerin tamamını bir kap içerisinde karıştırarak cam kavanoza koyun. Her sabah kahvaltıdan sonra karışımdan bir tutam alarak 500 gram kaynamış suyun içine atın ve 15 dakika süreyle demleyin. En az 1 fincan için.
ben sabah ve akşam 400 ml kadar içiyordum. yine başlayayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?