Dayy Off uyarlaması diyetim (Dr.Mehmet ÖZ)

nukte-i pira

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2015
208
101
23
Pazartesi günü gördüm listeyi. (Mehmet Öz- Day Off ) Kafamda ampuller yandı ve yarın başlamalıyım dedim. evet biraz sıkı ve zor bir diyet ama elveda diyeceğim 10 kilo için yapmam gereken buydu belkide. Çünkü uzun zamandır kısıtlamalar, yarıma düşen porsiyonlar ya da öğle araları yapılan yürüyüşlerin faydası olmadı. Hatta iş yerinde öğlen çıkan yemekler ve sonrasında sandalyeye gömülüp çalışmalar bana bir adet göbekle döndü. Evet itiraf etmeliyim ki hamilelikle 26 kilo aldım. Ama bana gelen bu 26 dan giden 23 kilo olsa da evlilik zamanlarına dönmek hayal olarak kalmamalıydı.

18.01.2016
Boy; 170
Kilo; 67.7 (21.01.2016)
Hedef: 58
Sorun; Bölgesel (armut tipi)
En önemlisi: emziriyorum

25.01.2016
Kilo 65.4 (2,3 kg)

04.02.2016
Kilo 64.8 (600 gr)

14.02.2016
Kilo:63.5 (1.300 gr)

22.02.2016
Kilo:63.0

29.02.2016
Kilo:63.6 (+600)

5 hafta iradesizce geçti gitti. Olan verdiğim kilolara oldu. Tartıya çıkmaya korkar oldum. Ama aldığım kararlarla yeniden diyorum bugün. 3 ay süre ile verilecek 6 kilo diyorum.

04.04.2016 : 65,3 kg
11.04.2016 : 64.9 kg
18.04.2016: 65.4 kg
25.04.2016: 65.0 kg
02.05.2016: 64,4 kg
09.05.2016: 63.8 kg

Liste baya sınırlı. Ama kendime uyarlayarak 2 haftalık diyeti 3 e uzatabilirim. Bunu gidişat belirleyecek. 4. günde hala olumluyum en azından. çünkü 66.1'i gördüm. Sanırım ödem ve su gitti. Bundan sonrasında gidecekler yağ olur inşallah. Diyette 6 gün sınırlama var 1 gün boş gün olarak belirlenmiş. Ama bıraktığım anda ucu koptuğundan boş bırakmayı pek düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz'ün milyonlarca kişi tarafından izlenen televizyon programı The Dr. Oz Show'da verdiği yeni diyet listesi. Dünyada pek çok insan Öz'ün 2 haftalık diyetiyle zayıflamaya çalışıyor.

Türkiye'de ilk kez Mehmet Öz'ün yılbaşında açıkladığı 'Day Off' adlı diyeti, adından da anlaşılacağı gibi haftada 1 gün serbest olmanızı sağlayarak, zayıflarken sağlığınızı ve mutluluğunuzu korumayı hedefliyor.

Mehmet Öz'ün bugüne kadar hazırladığı tüm diyet listelerinin en sağlıklısı olarak adlandırdığı 'Day Off' diyetiyle 15 günde 9 kiloya kadar vermenizin mümkün olduğu iddia ediliyor.

KURALLARA UYUN

Sabah kalkar kalkmaz bir bardak sıcak suyun içerisine yarım limon sıkıp için.
Her gün düzenli olarak organik yeşil çay tüketin.
Her gün yaklaşık 150-170 gram tavuk, hindi ya da balık yiyerek protein ihtiyacınızı karşılayın.
Günde yarım tabak esmer pirinç tüketerek karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayın.
Yağ ihtiyacınızı sadece zeytinyağı ya da avokado yağı ile karşılamanız şart.
Düzenli olarak her gün mutlaka 1 kase yoğurt tüketin.
Sınırsız sebze yiyebilirsiniz. Bu sizi sadece tok tutmakla kalmayacak, aynı zamanda yağ yakımını da hızlandıracak.
Atıştırmalık olarak 1 kase humus ya da 1 avuç fındık tüketebilirsiniz.

YASAKLAR

Esmer pirinç dışında buğday tüketmeniz yasak.
Yapay tatlandırıcı ve bunu içeren içeceklerden uzak duracaksınız. Örneğin diyet kola gibi...
Beyaz şeker, alkol, kafein yasak.
Öğünlerinizi ise sabah saat 08.00 ile akşam 20.00 arasında tüketebilirsiniz.

KULAĞINIZA KÜPE DİYETTE 3 OLMAZSA OLMAZ

Sabahları probiyotik ürünler tüketin.
Her sabah ve akşam yarımşar olmak üzere günde 1 adet vitamin alınacak.
Ve her gece ılık banyo şart.

DOLAPTAN EKSİK ETMEYİN

SINIRSIZ OLARAK YİYEBİLECEĞİNİZ SEBZELER

BROKOLİ, kabak, salatalık, Brüksel lahanası, pancar, karnabahar, kereviz, patlıcan, su teresinden marul ve rokaya kadar tüm yeşillikler. Pırasa, mantar, bamya, soğan, bezelye, domates, biber ve turp gibi tüm sebzeler...

KARBONHİDRAT İHTİYACINIZ İÇİN;

FASUYLE gibi yarım tabak bakliyat.
BİR orta boy patates.
YARIM kase mısır veya havuç.
ESMER pirinç gibi kepekli tahıllardan yarım kase.
BİR dilim kepekli ekmek.

PROTEİN İHTİYACINIZ İÇİN;

TAVUK, yumurta, balık, deniz ürünleri, vejetaryenler için ise mercimek veya fasulye.
2 günde bir alınabilecek atıştırmalıklar;
AVOKADO, 1 çorba kaşığı fıstık ezmesi, bir avuç kabak ya da ay çekirdeği, yarım avuç yağsız fıstık.

Takvim

Genel hatlarıyla diyet bu şekilde ama benim ekstra yaptıklarım ve diyette yazıp benim yapmadıklarım var.Pazartesiye kadar aynı şekilde devam edeceğim ve eğer tartıda hatırı sayılır bir rakam görürsem yaptığımın detaylarını burada yazacağım.
Hadi bana kolay gele :)

Canım benden de kolay gele tam olarak böyle değilsede bende benzer mantıkla bi diyet uyguluyorum 5'e 2 benimkisi. Adından da anlaşıldıgı gibi ben hafta ici sağlıklı beslenerek diyet yapmaya calısıyorum h sonu 2 gün ise abartmadan canımın istediklerini yiyorum bu şekilde 3 ayda 4 kg verdim 58 im şuan verilecek bi 4-6 kilom daha var seni takipteyim canım taktiklerini tüyolarını bekliyorum inşallah başarılı oluruz bu zayıflama sürecinde :)

Teşekkürler canım. Umarım veririz de incecik hatunlar oluruz. Özledim o günleri. Bu zamana kadar yoğun programlı diyetlere giremedim emzirdiğim için. Ama bu sefer kararlıyım. Vücudu şaşırtmak istiyorum 2-3 hafta. Sonra koruma programına geçicem, bakalım pazartesi tartıda inşallah azalma görürüm. Desteğine teşekkürler. Sana da kolaylıklar dilerim.

Ben teşekkür ederim canım :)) inşallah bu yaza dediğin gibi incecik olarak giricez biraz irade birazda çabayla bu arada menü paylaşımı yapmayı düsünüyo musun canım ve de sporla filan desteklemeyi

Bugünü bekledim canım. Diyeti tam denemek istedim. Bugün 7.gün. Neler yediğimi anlatıcam. Ama spor için maalesef vakit yok. Çalışıyorum ve 7 de evde oluyorum. Küçük bebeğim var onu bırakıp spora gidemiyorum. Hafta sonu da maalesef spora vakit kalamıyor. Öğle araları yürüyordum ama soğuklar başladı yani sadece diyetle gidecek bi süre.

1 hafta boyunca her gün
09:00 yarım limon sıkılmış 1 bardak sıcak su
11:00 350 ml ayran
13:00 tavuklu, zeytin yağlı salata 1 dilim tam buğday ekmek
( marul, roka, maydanoz, zeytinyağ, haşlanmış tavuk, çok az tuz, yarım limon)
Not: Bazı günler özellikle hafta sonu protein hakkını kahvaltıda yumurtadan yana kullanıp öğlenki salatayı sade yedim)
15:30 1 avuç fındık ya da 1 avuç kabak çekirdeği
18:00 1 elma
19:30 2 porsiyon zeytin yağ ile hazırlanmış sebze yemeği (kabak, brokoli, pırasa)

gün içinde şişeme doldurduğum karbonatlı limonlu suyu içiyorum (en az 2 lt), 2 y.k. yoğurt
aksatsam da aralarda yeşil çay tüketmeye çalıştım.

ilk 2 gün yemek öncesi elma yerine, yemek sonrası limonlu yarım ayva yemiştim çok şişirdi bıraktım.

1 hafta sonunda 2.3 kg gitti.
Ama bu hafta diyeti biraz daha farklılaştırmayı düşünüyorum.
Ekleyeceklerim ve çıkaracaklarım olacak. Bu haftaki listeyi de verdiğim kiloya göre yine yayınlarım.

Canım maşallah çok cok iyi vermişsin ben senin kadar düzenli yapmıyorum diyetimi hatta ara ögünleri bazen atlıyorum bile acıkmamış olursam acıktıgımda da ara ögün olarak ceviz ve meyveyi tercih ediyorum ana öğünlerimde ise bol bol salata ve sebze yemeye özel gösteriyorum akşamları ekmek yemiyorum başta yeşil cay olmak üzere bol bol bitki çayları iciyorum ve cmt tartı günümdü 57.7 yi gördüm çok şükür :))

Ayrıca spor konusunda seninle aynıyım canım benimde fırsatım olmuyo calısıyorum h.ici kpss kursuna gidiyorum haftada 3 gün eve dönüsum 10 u buluyo h sonları etütler oluyo ya da ev işleri ve kalan zamanımda ders çalisiyorum cok zorlaniyorum bu yogunlukta ama fırsat buldukca yürüyorum kollarımı dambılla calıstırıyorum ve düzensizde olsa firsatım oldukca 15-20 dk plates yapıyorum

oo gayet iyi. 57.7 baya iyi bi rakam. Tebrik ederim.Bu yoğunlukta verdiğin miktar çok iyi aslında. Çünkü yoğunluk dengeyi bozuyo; ne yedin içtin farkedemiyosun bazen. Açık krizleri falan çok oluyo. Bu arada boy kaç senin ?

Demek ki diyeti bıraksam da mutlaka sınırlı yaşamak gerekecek. çünkü çok müsait benim yapım kiloya.
benim sorunum bölgesel. bel ince ama üst bacak ve basen sorunum var. özellikle spor yapmıcam 2-3 hafta. kendimi ölçmüştüm başlamadan önce. Kiloda azalma var ama vücudum 2 cm kadar gevşemiş. Gevşeyen yapıda kilo vermek daha kolaymış. Bi süre diyette devam edip sonra sıkılaşmaya gidicem. Bakalım bakalım.

Geçen hafta yeşil çay içememiştim pek, tadından dolayı. Ama bu hafta özellikle yeşilçay tükedicem. (Hatta bugün 3 fincan oldu bile) Bide kahvaltı olarak 2-3 kere yulaf kürü ( yulaf kepeği-yoğurt-kuru erik ve öğütülmüş keten tohumu) kullanıcam. bakalım etkisi ne olacak. Pazartesi gününe kadar kendimi tutabilirim inşallah, tartıya çıkmıcam :)

benim sana göre boy dezavantajım var canım maalesef 1.58 im hedefim 52 gibi olmak bahara doğru özellikle şu yoğunluğumu atıyım daha çok spor yapıp sıkılaşmayı planlıyorum 62 lerde başladım diyete 57 leri gördüm sonunda yarısı gitti yani çok şükür hemde bu kış aylarında hayatımda ilktir normalde soğuk havalarda diyet filan yapamamda kısmetse bu yıl benimde düğün telaşım olacak son dk ya kilo stresiyle girmek istemiyorum hayalim ince zarif bi gelin olmak nasipse

Aa ne güzel, Allah tamamına erdirsin :) Zaten düğün telaşıyla iğne ipliğe dönülüyor ama evliliğin ilk aylarında kendini mutfakta kanıtlama dönemi olduğu için verilenler geri alınıyor. İnşallah hayalindeki gibi bi gelin olursun. bir de verdiğin kiloları uzun sürede vermiş oluyorsun sağlıklı bi şekilde; umarım verdiklerin de geri gelmez; zarif ve zayıf devam edersin :)

Cok sağol canım çok teşekkür ederim inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde hayal ettiğimiz kilolara ulaşırız evlilik sonrası icinde bebek icin fazla beklemek istemiyoruz o zamana kadar kilomu korumayıda ögrenip sağlıklı bi kiloda sağlıklı bir hamilelik geçirmeyi umuyorum inşallah....

ben 26 kilo aldım hamilelikte. ama başlangıç kilom 64 tü. şuan 24 kilosu gitti hamilelikten. şuan ki çabam evlilik kiloma dönmek : 59 :))

yani ne kadar az alırsan o kadar fayda hakikaten. bide başlangıç kilomun düşük olmasını isterdim. Ama bana ders oldu 2. bebekte aynı hatayı yapmıcam :)

bu diyetin getirdiği ufak ama kilo vermeyi önleyen bi yanı var; kabızlık ! sebebini bulamadım. nası çözeceğime de şaştım kaldım. zeytin yağı kullanıyorum, bu hafta tahıllı ekmeği 1 artırdım (2 oldu günde) akşamları lifli sebzeler yiyorum sürekli (pırasa, kabak), bitki çayları (sinameki dahil ) ama nasıl çözcem bilmiyorum. normalde bu sorunu pek yaşamam. bünye adapte olamadı galiba. dün akşam zeytinyağ bile içtim. sen de ilk başlarda bu sorunla karşılaştın mı ya da benim yaptıklarımdan farklı bi önerin olur mu bana?

canım çok iyi vermişsin zaten seninde hedefin çok uzak değil dediğim gibi şanslısın boy avantajında var ikinci anneliğinde ilkinin tecrübeleriyle inşallah istediğin gibi çok sağlıklı bir hamilelik geçireceksin kabızlık sorununa gelince çok şükür genel olarak ben kabızlık sorunuyla pek karşılaşmıyorum tam tersi daha çok ishal oluyorum ama zaman zaman kabızlıkda oluyo tabi diyette çok sık karşılaşmasam da, yeşil çay sık içiyorum günde 2 ya da 3 bardak kadar ve diğer bitki çaylarından hatta bazen form çayı içtiğimde oluyo alışkanlık yapmasın diye düzenli tüketmiyorum ama hani metabolizmamı şaşırtmak istediğimde filan içiyorum ayrıca bazen de ara öğünlerde kuru erik ve gün kurusu kayısı yiyorum ve bi arada epey düzenli bir şekilde activia kayısılı olanından tüketmiştim ve elbetteki bol su genel olarak benim su ve sıvı tüketimim çok iyidir sana da bunları önerebilirim canım

Su en az 2lt, bazen 3 ü bile buluyo. Bu hafta yeşil çayı 4 bardak civarı içiyorum. farklı çay karışımları da yaptım arada sinamekili falan ama yok. başka çare bulcaz artık. kilo vermeyi çok etkiliyo ya. tartıda çok değişim olmuyo. sanırım fazla konsantre oldum diyete, stres etkili diye düşünüyorum. yoksa yediğim içtiğimin, dediğin gibi ishal yapması gerek; o derece lifli yiyorum.

peki sıkılaşma için yağ karışımları falan kullandın mı hiç? streç filme sarıyolar ya. ben lise sonda bir hafta kadar yapmıştım, faydası olmuştu gibi ama ne kadar oldu tam hatırlamıyorum. nerdeyse 10 yıl oldu :) ölçmemiştim kendimi, bide kısa süre yapmıştım. benim sorunum bölgesel acaba 5 kg verince kalça-basen inceltmek için öyle bişey mi yapsam, alerjik de bi yapım var.

Akşam malzemelerimi alabilirsem eğer,4 yıl önce yaptığım çay tarifime de başlayacağım. Suna Dumankaya'nın selülit çayı. ben o dönem 10 kg vermiştim. evlilik öncesiydi :) diyet (kalori hesabı) +haftada toplam 35 km yürüyüş+ bu çay. Baya faydasını görmüştüm. 70 den 60 a düşmüştüm 2,5 ayda. sonra evlilik hazırlıklarında 2 kg daha gitti. 58 le evlendim. ama kendiini mutfakta kanıtlama ve akşam çay keyfi durumlarıyla geri aldım işte :)

Suna Dumankaya Selülit Çayı İçin Gereken Malzemeler: Eşit miktarlarda Papatya, Rezene, Anason, Sinameki, Biberiye, Funda Yaprağı, Kuşburnu.

Hazırlanışı: Malzemelerin tamamını bir kap içerisinde karıştırarak cam kavanoza koyun. Her sabah kahvaltıdan sonra karışımdan bir tutam alarak 500 gram kaynamış suyun içine atın ve 15 dakika süreyle demleyin. En az 1 fincan için.

ben sabah ve akşam 400 ml kadar içiyordum. yine başlayayım.

canım ben hiç öyle streç folyoya sarma vs benzerlerini yapmadım ama bebek yağı ve çeşitli selülit kremleri kullandım dönem dönem düzenli yürüyüş ve plates yaptım ve çok da faydasını gördüm bu aralar hani şu yoğurt limon suyu ve pul biberden oluşan kürü yapmak istiyorum birde öğünlerden önce bikaç gojiberry yiyeyim diyorum malum son zamanlarda çok popüler oldu ve iştahı kestiği söyleniyor en azından bi süre denemek istiyorum ve son olarakta 2 ayda sadece abur cuburları keserek 10 kg veren bir arkadaşımın yaptığı uygulama da var öğünlerden önce 1 çay kaşığı çörekotunu çiğneyerek yutup sonrasında da bol su içmek var bu şekilde ve abur cuburu keserek 10 kg vermiş belki bunu da deneyebilirim senin çay tarifinde gayet aklıma yattı canım çünkü bitki çaylarıyla aktarlarla aram çok iyidir

Benim malum sorunu bu bitki çayı çözdü :) Onca şey sonuç vermezken bu çay çok iyi geldi. Dün öğle arasında alıp karıştırdım malzemeleri :) hatta şuan içiyorum. Tavsiye ederim gerçekten.

Yoğurt kürünü duymuştum ama cazip gelmedi pek, yulaf kepeği-yoğurt-kuru erik ve öğütülmüş keten tohumu uygulamam pek iç açıcı değildi, tadına katlanamadım pek. O yüzden yoğurtlu tariflerden bi süre uzak durayım ben :)

Ama çörek otunu araştırayım, baya mucizevi bi durum 2 ayda 10 kg. Benim 10. gün ama kg veremedim bu hafta, çok ilginç. Çok dikkat ediyorum ama tartıda değişim yok. Tartıldım bu sabah 65.2 (pst günü 65.4 tü) bu kadar dikkate daha fazla gitmeli sanki 200 gr az geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…