Dayy Off uyarlaması diyetim (Dr.Mehmet ÖZ)

Bi ara yapıcam canım senin cayından bende kilo verememen yaşadıgın sorunla alakalıdır tartı gününe kadar sabretmeye çalış inşallah güzel sonuç alıcaksın bazen vücut su tutuyo canım adet döneminde yaklaştıysa eğer ondan olabilir

Evet yakın canım, benim de aklıma o geldi. Baya şişiyo vücut, ödem çok oluyo. Hatta oğlumu sabah emzirememem bile degiştiriyo tartıdaki rakamı. Akşam başlıyorum çörekotuna. Baktım baya. Şimdiki diyetim ayda 4 kilo anca verdirir gibi duruyo. Çörekotu ne kadar etki edecek ay sonundaki tartıda belli olur bakalım.

Arada baya denemem oldu ama ;
Diyet+ yeşil çay+7 otlu çay+çörek otu olarak devam edeceğim.
10 gün sonra falan bölgesel masaj ekleyeceğim buna.

Tartı günümü 8 Şubat ilan ettim. Umuyorum ki 63 lü rakamları görürüm.

Bu diyet farklı kararlar aldırdı bana. Yavaş ve emin adımlarla yaza uzanan bi durum oldu sanki.
Ailem ve bebeğim için de sağlıklı abur cubur denemeleri yapacağım. İnternette gördüğüm yağsız-şekersiz ve unsuz yapılan tarifleri deneyeceğim. eğer damak tadımıza uyarsa burda da o tarifleri paylaşırım.

Bundan sonraki yaşam şeklim bu olmalı, beyaz zehir(şeker ve un) hayatımızdan çıkmalı :)
Aldığım 2 beden küçük elbiseye girmek umuduyla; şimdilik her şey yolunda.

Dayanamayıp tartıldım bugün. Yediğime içtiğime onca dikkat etmeme rağmen 10 günde 600 gr ancak verebildim. Ama hem regl dönemi olması hem de ilk haftada ödem gittiğini düşündüğüm için bu haftayı mazur görüyorum. Sanırım artık devreye sporu sokma vakti geldi. Öğle aralarında 40 dk tempolu yürüyüşe başlıyorum bugün. Hadi bana kolay gele :)

canım tekrar meraba nasılsın bakalım diyet nasıl gidiyo 1 haftadır bende diyet diye bişey kalmadı yoğunluktan ne buluyosam yiyorum bazen hafif bazen ağır foruma da doğru düzgün bakamadık bikaç kez giriş yaptım o kadar kısa kısa o kadar ama msj larını okumuştum
1 hafta izne çıktım ve diyetime tekrar dönüş yapıyorum şükürler olsun ki ve de iznimi evde geçirmeyi planlağımdan daha çok ders çalışmış olmayı umuyorum diyetinle ilgili gelişmeleri ve güzel haberlerini bekliyor olucam canım

teşekkür ederim canım.
Bende yaklaşık 10 gündür giremedim. Ailevi sorunlar vardı (ameliyat,hastalık,vefat) hepsi üst üste geldi. izne ayrıldım bende. Şifremi hatırlayamadım bi türlü, giriş de yapamadım.

aralarda ufak kaçamaklar oldu, evde değildik çünkü. Ama elimden geldiğince dikkat ettim.

son durum 63.5

kaçamaklarla vücut şişti, rahatsızlandım baya hafta sonu ayran detoksu yapıp toparladım biraz.
şimdi de yeşil çayla taçlandırıyorum bu durumu :)

cannım çok üzüldüm çok geçmiş olsun başınız sağolsun bazen böyle oluyo hayatta sanki bütün kötü şeyler aynı anda üst üste geliyor allah tekrarından korusun böyle zamanlarda da insanın bütün düzeni bozuluyo tabi maalesef inşallah en kısa zamanda toparlanırsın canım özellikle detoks çok işe yarıyo gerçekten bende başlamayı düşünüyorum diyetimi toparladım biraz ama 58.2 çıktım dün sabah itibariyle mart başı itibariyle 56 olmak için çabalıyorum sana da başarılar canım diyetinde fırsat buldukça yaz buraya durumunu takipte olucam kuzum

Teşekkür ederim canım. Aynen öyle, üst üste geliyo bazen. Allah sabrını da, gücünü de veriyo işte. Detoks topladı beni çok şükür. Yoksa ucu kaçıyodu, irademi kaybetmeye yakındım.

Bu hafta full yürüyüşle geçecek öğle araları. Sıkılaşmam gerek. 300-500 gr gidiyo haftada artık.
Bu sabah tartıldım yine, 63.3 çıktım. :)
26 gün bitti diyette 4.4 kg gitti çok şükür.

çok şükür canım yavaş yavaş atıcaz fazlalıkları nerdeyse 4 haftada 4 buçuk kg bence gayet iyi ayran detoksunu nasıl yaptın canım bende çiğ sebze meyve şeklinde yapmayi düşünüyorum da belki ayran da olabilir daha kolay gelirse

sabah 10:00 da normal kahvaltı yapıyosun.
salatalık domates zeytin peynir 1 yumurta yeşillik ve 1 dilim ekmek
12-14-16-18-20 saatlerinin başında da ayran çorbasını içiyosun. su ve şekersiz bitki çayı hariç başka birşey yiyip içmiyorsun.

Ben hafta sonu yaptım bunu. kahvaltıyı 12 gibi yaptım. 4 te ve 7.30 da 2 kere yedim bu kürü
AYRAN KÜRÜ
yarım kg yoğurdu koyu kıvamda ayran yapıp içine 1 salatalık rendeliyorsun 4 kaşık haşlanmış nohut, 4 kaşık haşlanmış buğday ve 4 kaşık haşlanmış mercimek(ben mercimek koymadım) koyuyosun. sadece nane ve kırmızı biber ekleyebilirsin.

bunu 2 gün uyguluyorsun ve ortalama 1.5 kg tartıda eksik görüyorsun :)

çok iyiymiş canım sen olumlu sonuç aldın galiba duymuştum bunu ama denememiştim açıkcası aklımda bulunsun acil butonu olarak gerektiğinde kullanırım nasıl gidiyor peki diyet düzenini oturtabildin mi kuzum

Ya son 10 gündür sekteye uğruyor. Aslında çok da istediğim gibi gitmiyor. 63,5-64,5 arasında kilolar dengesizce hareket ediyor. 62 leri göremedim bi türlü. İradem zayıflıyor galiba. iştahım açık bu ara. 1 aydır tamamen kestiğim yiyecekler var, bu ara onları özlüyorum. Bilmiyorum ya toparlamam gerek ama neresinden tutup toplıcam onu bulamıyorum.bu hafta kilo veremem sanırım. cts ye bizimkiler plan yaptı. şehir dışından annemde geliyor hem. cts yi diyet şaşırtma günü ilan edip pazar ve pst ayran detoksuyla yeniden diyete dönebilirim diyorum. Faydasını gördüm çok. Bi kere vücut rahatlıyor. Annem de kilolu onu da diyete sokup göndermem gerek onunla uygulıcam haftasonu yapacağım detoksu. Aslında ayda 1 yapmak gerekmiş ama bu seferlik cts nin ağırlığından 2 kere yapmış olcam.

aslında çok da aşmıyorum ama rahatsız hissediyorum kendimi

sabah 08:00 elma sirkeli su
09:00 kahvaltı ( salatalık, domates, 5 zeytin, peynir, maydanoz+ 1 dilim tam tahıllı ekmek+2 fincan yeşil çay)
12:20-13:10 arası 50 dk yürüyüş
13:20 öğle yemeği (havuç çorba+ 2 tane zeytin yağlı enginar dolma)
14:00 selülit çayı 2 fincan
16:00 1 portakal+yarım armut
20:30 2 yemek kaşığı pilav+ 2 yemek kaşığı sac kavurma+1 bardak ayran.

ooyyy yazınca farkettim. akşama kadar durmamış boğazım :)

kahvaltı; 300
öğle; 470
ara;150
akşam;350 toplamda 1170 ufak tefek ağzıma attığım kaçırdığım varsa hepi topu 1250 kkcal almışım dün. aslında çok da kötü değilmiş hmm :))

Eveett 1 ay doldu ve ben toplam 4.7 kg verdim. 63,0 ı gördüm artık :)
Son hafta ufak kaçamaklar yapmış olsam da hep verme çabasındaydım.
Bu hafta çok daha dikkat etmeliyim. Artık verecek kilo azaldı ve haftalık kilo kaybım daha az olacak.
2. aya tam irade başladım bile :)
Annemi de diyete soktum bu arada. Önce detoks uyguladık 2 gün. 101.3 olarak başladı. Bugün 3. günü ve 98.6 ydı. 2,7 kilo su ve ödemdi belli ki. bundan sonra hızla kilo verir umarım.

Canım kolay gelsin hem annene hem de sana motivasyonunu hiç kaybetmemeni dilerim benim bu aralar üzerimde bir tembellik bir üşengeclik ki sorma gitsin kilomu koruyabilsem razıyım halbuki vermem gereken daaha bi 5 kg var size kolaylıklar diliyorum canım baharda geldi sayılır havaya çiceklere bakılırsa ne güzel yaz gelmeden fazlalıklarından kurtulacaksın

aksatmadan 6 gün yürüyüş yapıyorum canım 4 km yürüyorum. yemek istediğim, diyet dışı bişey olursa da çok az yiyorum ve 3 ten önce yiyorum. akşamı olabildiğince hafif geçiriyorum. aşırı sınırlamaları kaldırdım . çikolata dahi yiyorum. sende moralini ve motivasyonunu bozma, bırakma sakın. bırakınca toparlamak zor oluyor. benimde 5 kg kaldı, hadi hayırlısı.

Kötü bir hafta geçirdim. Diyette dair hiç bişey yapamadım. Özellikle çarşambadan sonra oburluğun dibine vurdum. pişman değilim aslında. Bu hafta mola haftası oldu dedim, bugün itibariyle kaldığım yerden devam. sabah tartıldım 63,6 (+600 gr la başladım)

Annemi diyete sokma planları yaparken, benim diyette patladı. Kilo korumayı bırak, alıyorum hatta. Akşamları hazır yemek, özlediğimizi düşündüğü kalorili yiyecekler, akşamları 10 gibi yapılan çay saatleri mahvetti beni. Bizimkilerin dönüş gününe kadar askıya aldım diyetimi. Salı günü (08 mart) sabahı itibariyle yeniden day off diyetiyle buralarda olucam. Bakalım başlayış kilom kaç olacak. Ve 1 haftada bu 2 haftalık yıkımın ne kadarını toplayacağım. merak içindeyim.

Yakaladığım iradeyi kaybettim ve tekrar aynı kararlılıkta başlamak üzere ara verdim ve bir daha başlayacağım zaman kaç kiloyla başlarım bilemiyorum. Yürüyüşlere de ara verdim haliyle. Yeniden aynı iradeyi nasıl gösteririm bilmiyorum. Bana beni diyete özendirecek bir şeyler olmalı.Zira obur obur yiyorum ve bundan hiç de pişmanlık duymuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…