- 1 Temmuz 2015
- 841
- 856
- 18
- 24
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne yaptınız dedeniz için huzurevi buldunuz mu benim anneannem de saldırgan annem e saldırıyor bizde düşünüyoruz kimse bakmıyor kaçıyorlarİyi geceler kızlar ve ablalarım. Bu kez sorun çok ciddi. Uzatmadan anlatmaya başlıyorum. yalnız kafamı pek toparlayamıyorum sorularınız olursa cevap veririm.
Dedem 78 yaşında ve Alzheimer hastası. yaklaşık 4 yıldır bu hastalıkla ilgili ilaç kullanıyor. Ayrıca şekerden dolayı gözlerini de kaybetmiş. Bu yüzden çevreyle etkileşimi az olduğundan hastalık daha yavaş ilerliyormuş. Yani doktorlar böyle söylemişti.Düne kadar....
Anneannem 65 yaşında. Dedeme 13 yaşındayken gelin gelmiş. Dedem müthiş aksi bir adamdır yani anneannem gençliğinde çok dayak yemiş ama çocukları için sineye çekmiş. Dedem sadece anneanneme değil çocuklarına da sözlü ve fiziksel şiddet uygularmış.
Dün dedem anneannemi bir akrabamızdan kıskanıp dövmüş. Kadıncağızın heryeri morluk içinde. Direkt koştuk yanına tabi. Şimdi annem ve kardeşleri annemizi alalım babamı da bir huzurevine yatıralım diyorlar. Gençliklerinde dedemin onlara çektirdiklerinin hıncı da var tabi. Hem orda daha doğru bakılır düşüncesindeler.Ama ben dedeme de kıyamıyorum. Sonuçta hasta. Benim bakabilecek durumum yok öğrenciyim ve zaten lise çağındaki kız kardeşime bakıyorum birlikte yaşıyoruz öğrenci evinde.
Ne yapılmalı nasıl yapılmalı hiç bilmiyorum. Bu tip olaylara daha evvel şahit olmuş olanlarınızın yardımlarını bekliyorum.
Not: Huzurevi dediysem tam teşekküllü doktorlu falan bir bakım evi düşünüyorlar. Psikiyatrist de can güvenliğiniz olmayabilir uzman elinde bakılmalı , hatta psikiyatri kliniğinde birsüre yattıktan sonra belki bir bakım evine geçmeli demiş.
edit: dedem görmüyor dediğimde görmüyorsa nasıl dövmüş diyenler olmuş. ben anlatımımda yanlış anlatmışım sanırım. yüzde 90 görme engelli yani yüzde 10 görebiliyor sadece.
edit2: çocukları asla ziyaretine gitmeyiz diyorlar. şimdi kızgınlıktan tabi ama yine de çok kırıcı... anneannem de evlerinde kalmaya devam edicek sıkıldıkça bizlere gelip kalıcak kendisi böyle istedi.
?Kusura bakma da yaşlı maşlı diye hiiiiiiiç düşünme postala huzurevine. Çok sinir oldum agzımdan şeref yoksunu anlamına gelen küfür çıkacak ama konu sahibine saygımdan susuyorum
Bu tip yaslilar için huzurevi en doğru çözüm. O adamin profesyonel bakima ihtiyacı var. Eğer eve tatili ozel hemşire tutma imkanı yoksa onun için de en iyisi bu. Biz duygusal düşünüyoruz ama oradaki yaslilarin bir çoğu gayet mutlu. Hatta kendi isteğiyle karı koca gelip kalanlar var. Sık sık huzurevlerini dolaşıyorum. Hem kendi yas gruplarıyla daha iyi anlasiyorlar hem de bakimlari iyi oluyor. Tabi bu dediğim gerçekten güvenilir ve kaliteli huzurevleri için geçerli. Ve sürekli kontrol etmek gerekiyor. Bir yakinimin yine ayni hastalıktan muzdarip annesinin, ankaranin en lüks bakimevlerinden birinde bakicidan şiddet gördüğünü fark etmiştik. Yani kaliteliden kastim pahali değil.İyi geceler kızlar ve ablalarım. Bu kez sorun çok ciddi. Uzatmadan anlatmaya başlıyorum. yalnız kafamı pek toparlayamıyorum sorularınız olursa cevap veririm.
Dedem 78 yaşında ve Alzheimer hastası. yaklaşık 4 yıldır bu hastalıkla ilgili ilaç kullanıyor. Ayrıca şekerden dolayı gözlerini de kaybetmiş. Bu yüzden çevreyle etkileşimi az olduğundan hastalık daha yavaş ilerliyormuş. Yani doktorlar böyle söylemişti.Düne kadar....
Anneannem 65 yaşında. Dedeme 13 yaşındayken gelin gelmiş. Dedem müthiş aksi bir adamdır yani anneannem gençliğinde çok dayak yemiş ama çocukları için sineye çekmiş. Dedem sadece anneanneme değil çocuklarına da sözlü ve fiziksel şiddet uygularmış.
Dün dedem anneannemi bir akrabamızdan kıskanıp dövmüş. Kadıncağızın heryeri morluk içinde. Direkt koştuk yanına tabi. Şimdi annem ve kardeşleri annemizi alalım babamı da bir huzurevine yatıralım diyorlar. Gençliklerinde dedemin onlara çektirdiklerinin hıncı da var tabi. Hem orda daha doğru bakılır düşüncesindeler.Ama ben dedeme de kıyamıyorum. Sonuçta hasta. Benim bakabilecek durumum yok öğrenciyim ve zaten lise çağındaki kız kardeşime bakıyorum birlikte yaşıyoruz öğrenci evinde.
Ne yapılmalı nasıl yapılmalı hiç bilmiyorum. Bu tip olaylara daha evvel şahit olmuş olanlarınızın yardımlarını bekliyorum.
Not: Huzurevi dediysem tam teşekküllü doktorlu falan bir bakım evi düşünüyorlar. Psikiyatrist de can güvenliğiniz olmayabilir uzman elinde bakılmalı , hatta psikiyatri kliniğinde birsüre yattıktan sonra belki bir bakım evine geçmeli demiş.
edit: dedem görmüyor dediğimde görmüyorsa nasıl dövmüş diyenler olmuş. ben anlatımımda yanlış anlatmışım sanırım. yüzde 90 görme engelli yani yüzde 10 görebiliyor sadece.
edit2: çocukları asla ziyaretine gitmeyiz diyorlar. şimdi kızgınlıktan tabi ama yine de çok kırıcı... anneannem de evlerinde kalmaya devam edicek sıkıldıkça bizlere gelip kalıcak kendisi böyle istedi.
İyi geceler kızlar ve ablalarım. Bu kez sorun çok ciddi. Uzatmadan anlatmaya başlıyorum. yalnız kafamı pek toparlayamıyorum sorularınız olursa cevap veririm.
Dedemden dayagi siz yemissiniz gibi yazmissiniz. O benim dedem tabiki acirim tabiki uzulurum anneanneme acimadigimi kim soyledi ya ?
Insanlarin sorunlarina yorum yaparken neden azarliyosunuz amaciniz ne yani ? Zaten canim burnumda bi de sizin azarinizi cekemem.
Anneannem tabiki rahat yuzu gorsun diye dedemden ayiriyoruz ama huzurevinden farkli alternatifler olabilir mi diye danismak istedim buraya. Biraz sagduyu lutfen.
Saygından susuyor musun? Şu yazdıkların saygısızlığın terbiyesizliğin ta kendisi. 78 yaşında alzemer hastası yaşlı hiç tanımadığın bir adama yaptığın yakıştırma saygı anlayışını göstermiş.Kusura bakma da yaşlı maşlı diye hiiiiiiiç düşünme postala huzurevine. Çok sinir oldum agzımdan şeref yoksunu anlamına gelen küfür çıkacak ama konu sahibine saygımdan susuyorum
Buraya bir konu aciyorsaniz gelen tepkilere hazirlikli olmalisiniz. Ha bu demek degil ki, herkes size kizsin, azarlasin veya hakaret etsin. Fakat siz bunlari goze alarak konu aciyorsunuz sonucta.
Ayrica ;
sağduyu
a. (sa'ğduyu) 1. Doğru, akla uygun yargılar verme yeteneği, aklıselim, hissiselim
Bence bizden cok sizin sagduyuya ihtiyaciniz var, konunuzla ilgili.
Konu 1.5 senelik. Konu sahibi en son 2015 ekiminde girmiş siteye. Verdiğiniz ders havaya gitti... tüh.