dedem ve huzurevi. gerçek fikirlere ihtiyacım var

Bence bakımevi herkes için en iyisi olacaktır
Geçmiş olsun

İyi geceler kızlar ve ablalarım. Bu kez sorun çok ciddi. Uzatmadan anlatmaya başlıyorum. yalnız kafamı pek toparlayamıyorum sorularınız olursa cevap veririm.

Dedem 78 yaşında ve Alzheimer hastası. yaklaşık 4 yıldır bu hastalıkla ilgili ilaç kullanıyor. Ayrıca şekerden dolayı gözlerini de kaybetmiş. Bu yüzden çevreyle etkileşimi az olduğundan hastalık daha yavaş ilerliyormuş. Yani doktorlar böyle söylemişti.Düne kadar....

Anneannem 65 yaşında. Dedeme 13 yaşındayken gelin gelmiş. Dedem müthiş aksi bir adamdır yani anneannem gençliğinde çok dayak yemiş ama çocukları için sineye çekmiş. Dedem sadece anneanneme değil çocuklarına da sözlü ve fiziksel şiddet uygularmış.

Dün dedem anneannemi bir akrabamızdan kıskanıp dövmüş. Kadıncağızın heryeri morluk içinde. Direkt koştuk yanına tabi. Şimdi annem ve kardeşleri annemizi alalım babamı da bir huzurevine yatıralım diyorlar. Gençliklerinde dedemin onlara çektirdiklerinin hıncı da var tabi. Hem orda daha doğru bakılır düşüncesindeler.Ama ben dedeme de kıyamıyorum. Sonuçta hasta. Benim bakabilecek durumum yok öğrenciyim ve zaten lise çağındaki kız kardeşime bakıyorum birlikte yaşıyoruz öğrenci evinde.

Ne yapılmalı nasıl yapılmalı hiç bilmiyorum. Bu tip olaylara daha evvel şahit olmuş olanlarınızın yardımlarını bekliyorum.

Not: Huzurevi dediysem tam teşekküllü doktorlu falan bir bakım evi düşünüyorlar. Psikiyatrist de can güvenliğiniz olmayabilir uzman elinde bakılmalı , hatta psikiyatri kliniğinde birsüre yattıktan sonra belki bir bakım evine geçmeli demiş.

edit: dedem görmüyor dediğimde görmüyorsa nasıl dövmüş diyenler olmuş. ben anlatımımda yanlış anlatmışım sanırım. yüzde 90 görme engelli yani yüzde 10 görebiliyor sadece.

edit2: çocukları asla ziyaretine gitmeyiz diyorlar. şimdi kızgınlıktan tabi ama yine de çok kırıcı... anneannem de evlerinde kalmaya devam edicek sıkıldıkça bizlere gelip kalıcak kendisi böyle istedi.
Ne yaptınız dedeniz için huzurevi buldunuz mu benim anneannem de saldırgan annem e saldırıyor bizde düşünüyoruz kimse bakmıyor kaçıyorlar

Arkadaşlar benim'de dedem Alzheimer hastası 86 yaşında uzun bir süre bakmayı denedik ama inanın evde bakımı olacak gibi birşey değil. Sonunda bir huzurevine yatırmaya karar verdik. Geçen sene baya araştırdık ve Ankarada bir huzurevi yatırdık. Şimdi çok mutluyuz inanın hastalık olması önemli değil huzurevleri yaşlılar için gezip, eğlenip sağlık ve bakım hizmeti alabildikleri bir yer. Otel gibi istedikleri zaman istedikleri gibi girip çıkabiliyorlar. Burada önemli kaldıkları huzurevine, yöneticilerine güvenmeniz. Biz zamanında çok araştırdık ve şimdi çok mutluyuz.

Kusura bakma da yaşlı maşlı diye hiiiiiiiç düşünme postala huzurevine. Çok sinir oldum agzımdan şeref yoksunu anlamına gelen küfür çıkacak ama konu sahibine saygımdan susuyorum

eğer çevresine zarar verecek durumda ise huzur evi sizin için en doğru seçenek. ziyaret etmeyi ihmal etmeyin ama.

Kusura bakma da yaşlı maşlı diye hiiiiiiiç düşünme postala huzurevine. Çok sinir oldum agzımdan şeref yoksunu anlamına gelen küfür çıkacak ama konu sahibine saygımdan susuyorum
?

buna üzülecek birşey yok.. benim babam da içip içip bize çektiriyor dövmüyor ama huzursuzluk cıkarması bile yetiyor anneniz benim yasadıklarımı yasamıs cocukken sen yasamadıgın için anlamazsın vicdan yapma hzuur evine verin gitsin sabır yaa 65 yasında kadını dövüyor gücü yerinde boşversene...

huzurevi en mantıklısı gibi geldi bana. Düşünüldüğü kadar korkunç bir yer değil, daha önce huzurevinde çalıştım . Bence, tam teşekküllü bir huzurevine yatması çok iyi olur gibi geldi. Siz bilirsiniz
Anneannenize de geçmiş olsun, ee malum! insan 7sinde neyse 70inde de o oluyor

İyi geceler kızlar ve ablalarım. Bu kez sorun çok ciddi. Uzatmadan anlatmaya başlıyorum. yalnız kafamı pek toparlayamıyorum sorularınız olursa cevap veririm.

Dedem 78 yaşında ve Alzheimer hastası. yaklaşık 4 yıldır bu hastalıkla ilgili ilaç kullanıyor. Ayrıca şekerden dolayı gözlerini de kaybetmiş. Bu yüzden çevreyle etkileşimi az olduğundan hastalık daha yavaş ilerliyormuş. Yani doktorlar böyle söylemişti.Düne kadar....

Anneannem 65 yaşında. Dedeme 13 yaşındayken gelin gelmiş. Dedem müthiş aksi bir adamdır yani anneannem gençliğinde çok dayak yemiş ama çocukları için sineye çekmiş. Dedem sadece anneanneme değil çocuklarına da sözlü ve fiziksel şiddet uygularmış.

Dün dedem anneannemi bir akrabamızdan kıskanıp dövmüş. Kadıncağızın heryeri morluk içinde. Direkt koştuk yanına tabi. Şimdi annem ve kardeşleri annemizi alalım babamı da bir huzurevine yatıralım diyorlar. Gençliklerinde dedemin onlara çektirdiklerinin hıncı da var tabi. Hem orda daha doğru bakılır düşüncesindeler.Ama ben dedeme de kıyamıyorum. Sonuçta hasta. Benim bakabilecek durumum yok öğrenciyim ve zaten lise çağındaki kız kardeşime bakıyorum birlikte yaşıyoruz öğrenci evinde.

Ne yapılmalı nasıl yapılmalı hiç bilmiyorum. Bu tip olaylara daha evvel şahit olmuş olanlarınızın yardımlarını bekliyorum.

Not: Huzurevi dediysem tam teşekküllü doktorlu falan bir bakım evi düşünüyorlar. Psikiyatrist de can güvenliğiniz olmayabilir uzman elinde bakılmalı , hatta psikiyatri kliniğinde birsüre yattıktan sonra belki bir bakım evine geçmeli demiş.

edit: dedem görmüyor dediğimde görmüyorsa nasıl dövmüş diyenler olmuş. ben anlatımımda yanlış anlatmışım sanırım. yüzde 90 görme engelli yani yüzde 10 görebiliyor sadece.

edit2: çocukları asla ziyaretine gitmeyiz diyorlar. şimdi kızgınlıktan tabi ama yine de çok kırıcı... anneannem de evlerinde kalmaya devam edicek sıkıldıkça bizlere gelip kalıcak kendisi böyle istedi.
Bu tip yaslilar için huzurevi en doğru çözüm. O adamin profesyonel bakima ihtiyacı var. Eğer eve tatili ozel hemşire tutma imkanı yoksa onun için de en iyisi bu. Biz duygusal düşünüyoruz ama oradaki yaslilarin bir çoğu gayet mutlu. Hatta kendi isteğiyle karı koca gelip kalanlar var. Sık sık huzurevlerini dolaşıyorum. Hem kendi yas gruplarıyla daha iyi anlasiyorlar hem de bakimlari iyi oluyor. Tabi bu dediğim gerçekten güvenilir ve kaliteli huzurevleri için geçerli. Ve sürekli kontrol etmek gerekiyor. Bir yakinimin yine ayni hastalıktan muzdarip annesinin, ankaranin en lüks bakimevlerinden birinde bakicidan şiddet gördüğünü fark etmiştik. Yani kaliteliden kastim pahali değil.

Aneannenin hiç mi canı yok.Gençliğinde çekmiş yaşlılığındada mı çekmeye devam etsin.Yazık kadına her yeri mor olmuş.

Deden ilerde daha da kötü olabilir en doğrusu bakımevi.Hiç vicdan yapmayın bence.

Dedeniz icin gösterdiginiz (gereksiz) vicdani anneanneniz icin neden gosteremiyorsunuz? Varsa ekonomik gücünüz alir bakarsiniz, baktirirsiniz. Hem ekonomik gucunuz yok, hem de huzurevine vicdan yapiyorsunuz. Bu sekilde hem karnim doysun, hem pastam dursun düşüncesi de cok itici, kusura bakmayın.

Dedemden dayagi siz yemissiniz gibi yazmissiniz. O benim dedem tabiki acirim tabiki uzulurum anneanneme acimadigimi kim soyledi ya ?

Insanlarin sorunlarina yorum yaparken neden azarliyosunuz amaciniz ne yani ? Zaten canim burnumda bi de sizin azarinizi cekemem.

Anneannem tabiki rahat yuzu gorsun diye dedemden ayiriyoruz ama huzurevinden farkli alternatifler olabilir mi diye danismak istedim buraya. Biraz sagduyu lutfen.

Buraya bir konu aciyorsaniz gelen tepkilere hazirlikli olmalisiniz. Ha bu demek degil ki, herkes size kizsin, azarlasin veya hakaret etsin. Fakat siz bunlari goze alarak konu aciyorsunuz sonucta.

Ayrica ;

sağduyu

a. (sa'ğduyu) 1. Doğru, akla uygun yargılar verme yeteneği, aklıselim, hissiselim

Bence bizden cok sizin sagduyuya ihtiyaciniz var, konunuzla ilgili.

Saygından susuyor musun? Şu yazdıkların saygısızlığın terbiyesizliğin ta kendisi. 78 yaşında alzemer hastası yaşlı hiç tanımadığın bir adama yaptığın yakıştırma saygı anlayışını göstermiş.

Şaka gibi ya.. 78 yasindaki dede 65 yasindaki annanneyi dovuyorrrr...
Alzhemier hastasi oldugu icin bisey diyemiyorum ama simdi yani ileri derece hasta degil sanirim o an akli yerindeyken mi dovmus?
valla eger boyleyse ben acimazdim ya bu kadar nasil kiymis 65 yasindaki kaduna bide siz goruyorsunuz morluk icinde falan diyorsunuz..
yani bilemedimm sanirim uzaklasturmak iyi olacak annanneden yazik kadin gelmis 65 yasina bu yasta dayak yiyor..

Buraya bir konu aciyorsaniz gelen tepkilere hazirlikli olmalisiniz. Ha bu demek degil ki, herkes size kizsin, azarlasin veya hakaret etsin. Fakat siz bunlari goze alarak konu aciyorsunuz sonucta.

Ayrica ;

sağduyu

a. (sa'ğduyu) 1. Doğru, akla uygun yargılar verme yeteneği, aklıselim, hissiselim

Bence bizden cok sizin sagduyuya ihtiyaciniz var, konunuzla ilgili.

Konu 1.5 senelik. Konu sahibi en son 2015 ekiminde girmiş siteye. Verdiğiniz ders havaya gitti... tüh.

Anneanneniz karar vermeli bence buna zaten kendiside o evde yaşamak istiyormus. Eğer öyle biseye karar verirlerse sizin için çok üzücü evet ama kimse bakmazsa anneannenizde istemezse yapacak bisey yok.

Back
X