• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dedemin annesine kimse bakmıyor

masumprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
326
0
96
33
Denizli
:43::58::58:şuan o kadar kötüyüm ki sinirimden ağlıyorum.Dedemin annesi çok yaşlı ve bi o kadar da bakıma muhtaç annemle gittik bugün az önce geldik.Dün düşmüş ve kolu omzundan çıkmış hep düşüyo zaten tuvalete bile çok zor gidiyo doğrudüzgün yiycek hiçbişiyi yok.Bi oğlu var o onun evini aldı onu evden kovdu daha doğrusu evin yan tarafında ahır vardı orda kalıyo.Bununlada kalmadı üstünde ne kadar para varsa hepsini kendi üstüne geçirdi geçen hafta mal paylaşımı yapıldı herkes parasını aldı çekildi kadına bi ne haldesin die gelip bakan yok sadece dedem ve babaannem gidiyo.Ya düşünebiliyomusunuz 2 ev arasında kalan bi ahır ve o evlerde yaşayan 2 oğul ninem de ahırda tek başına o kar kıyamette her yere kar dolmuş onun bu halini düşündükçe gördükçe içim acıyo annem de çok kötü oldu ağladı oda.Bizim elimizde olsa hergün gider bakarız ama bizim evle arası baya var hergün gidilip gelinmez.babaannem falan getirelim bizde kalsın dio ama gelmiyo.Az önce dedemle konuştum o kadar parası varken bu hale düşmesi çok saçma bari bi bakıcı tutalım dedim.Parayı üstüne alan oğlu kabul etmiyo ninem öldüğünde para ona kalacak yani kendi hesabında olduğu içinde kimse alamıycak hesap soramıycak.87 yaşında 7 tane çocuğu olduğu halde kimse doğru düzgün bakmıyo yaa of:58::58::43::43:

Son düzenleme:
çok üzüldüm canım Allh yardımcısı olsun inşallah biran önce bi çözüm bulunur... Herkes ne kadar kötü olmuş:14:

canım çok üzüldüm ya bir yaşlılar yurduyla konuşsanız ahırda olmasından iyidir muhtara gidip fakir yaşlı insanlara 3 aylık maaş bağlıyorlar onuda yapabilirsiniz emekli değilse eğer ama onlar bakmıyorsa siz ilgilnenin yazık vijdan yokmu çocuklarında yarın kendileride yaşlı olacak aynı duruma düşebilirler hiçmi düşünmüyorlar yanınıza neden almıyorsunuz olmadı öyle yapın ahırda o insan ölür ya düşün bir

muhtara gidin yarım dernekleri var kadın sığınma evi var bir odanızdamı yok ona vermeye açıkçası ben çok üzüldüm bu duruma

Çok üzüldüm gerçekten ama ben ''bize götürelim dedik gelmiyor''
demişsiniz ya ona takıldım.yanlış anlamayın sizi suçlamıyorum.
Sadece daha fazla ısrarcı olup,seçimi ona bırakmayabilirsiniz.
Siz evinizin bir köşesinde ona bir yatak hazırlayın sonra da gidin alın bence.
Diğer çocuklarını da hiç düşünmeyin,siz ailecek elinizden geleni yapın da.
Anladığım kadarıyla hassas birisiniz,şimdi birşey yapmakta gecikirsniz,
Allah korusun O'na birşey olduğunda çok pişman olursunuz.

off cok uzuldum
ne demek o yasta bir insanin ahirda kalmasi!
sikayet edin yaa
zorla alin getirin ne kadar omru kaldiki
yazik gunah ya
valla icim sizladi :(((((
dogur buyut bak yaslaninca ahir koselerine atil

ya biz bi kere getirdik ama akşam oldu başladı gitcem götürün beni demeye durmuyo ki hatta halam götürdü bi ara onun evi daha uzak belki uzak gidemiyceğni bilir die ama ordada durmadı evinden başka yere gitmek istemiyo:(
Hem kendi maaşıda var ama o parasını alan oğlu ilgileniyo noluyo o paralar nereye gidiyo bilmiyorum hiç:((

Son düzenleme:
ya biz bi kere getirdik ama akşam oldu başladı gitcem götürün beni demeye durmuyo ki hatta halam götürdü bi ara onun evi daha uzak belki uzak gidemiyceğni bilir die ama ordada durmadı evinden başka yere gitmek istemiyo:(
Hem kendi maaşıda var ama o parasını alan oğlu ilgileniyo noluyo o paralar nereye gidiyo bilmiyorum hiç:((
Seni anlıyorum canım, benimde ananem köyde dayımla kalıyor pek araları iyi değil
Şimdi Allah var günahlarını alama öyle sokağa atma falan yok ama geçinemiyorlar bir arada, huzursuzluk var.
Annem o kadar ısrar ediyor gel bizde kal o insanlarda biraz rahat etsin hep orada olmaz diyor ama yok getirebilene aşk olsun.
2007 de gelmişti 2-3 hafta kadar kaldı birde geçen yıl geldi 2-3 hafta kaldı.
Ama siz birde bize sorun, 1 hafta sonra başlıyor gidicem ben burda durmak istemiyorum götürün beni demeye.
Gelene gidene dert yakıyor ben sıkıldım burada durmak istemiyorum diye.
Halbuki bizde kaldığı zaman yemeğini saatinde yiyyor ilacını düzgün kullanıyor, banyosunu rahat rahat yapıyor.
Kilo alıp toparlanıyor bedenine can geliyor, o insanlara da kabahat bulmuyoruz köy yeri işleri oluyor ananemle pek ilgilenemiyorlar ama o da oradan ayrılamk istemiyor.
Kayınvalidemin babanesi vardı yaşlı 100 yaşına yakın kadıncağız ona bakanda kayınvalidemin annesi ee o da yaşlı artık gücü yetmiyor dayanamıyordu bizimkiler ısrar kıyamet memleketten getirttiler, kadıncağıza gül gibi bakıldı helali hoş olsun. Ama derler ya bülbüblü altı kafese koymuşlar illlede vatanım demiş. Bizimkiside o misal kadıncağız geldikten 1 sene kadar sonra rahmetli oldu gözleri açık gitti.
Ne desek ne yapsak boş, Rabbim kimseyi elden ayaktan düşürmesin kimseye muhtac etmesin.

çok üzüldüm canım ya :2: ben anlamıyorum boyle ınsanları.yazıklar olsun o cocuklara ya bı annelerıne sahip cıkamıyorlar besle büyüt oysun gözünü..bir çare bulunmalı buna huzur ewi falan yada belediye yardım eder boyle olmaz olamazz.

Allah herkese hayırlı evlat versin. Kadıncağızın bu yaşında çekilecek çilesi varmış resmen. Bence allem edin kallem edin dedenizin evine getirin nineyi. Doktora götüreceğiz gibi bahanelerle çıkarın evden. Şu yaşında sağda solda tek başına kalmasın.

Allah yardımcısı olsun
yaşlanınca insanın kıymeti kalmıyor
buna çevremdede çok kez şahit oldum
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah çok zor

Oğlan çocuğum olsun diye tabiri caizse yırtınan anne babalar. Görün işte. Allahtan her zaman hayırlısını istemek lazım.

Arkadaşım gelmiyor demişsin ama zorla da olsa getirin nineyi evinize. Yazıktır, günahtır. Sevaptır. Son zamanlarını böyle sefalet içinde aç bitap biçimde geçirmesi olmaz.

rabbim sorsun hesabını inşallah o nineyi o duruma getirenlerden.

oğlu ilgileniyorsa maaşıyla demek el koyuyor maaşına ninenin sizde yakınısınız el koyuyorsa polise gidin durumu anlatın siz ilgilenin maaşıyla yazık orda insanın maaşı var ama yokluk içinde çözümü vardır birşekilde ama oğullarının eline bırakmayın o yaşlı insanı sakın siz ilgilenin herşeyiyle nitekim sizinde göreviniz yaşlı nineyle ilgilenmek çocuklarına hesaap sormayın zorla kimse kimseye bakmaz bence

Ayyy arkadaşım ya tutun kolundan zorla getirin, ne demek durmuyo... bi gün söylenir iki gün söylenir sonra susar, ay yazık günah ya içime dert oldu valla. Oğullarını da şikayet edin bence aaa sinirim kalktı sabah sabah.

Allahim inanamiyorum Allah hayirli evlat versin derler ya aynen öyle,ya nasil böyle vicdansiz oluyorlar..ya istemesede yiende getirse dedeniz yani o yasta sogukta orda kalacagina istemesede getirsinler kadin biraz rahat edince kalmak ister..demek ki kadin sogukta olsa evine yakin yerde kalmak istiyor...Allahim cok üzüldüm

Back
X