- 6 Temmuz 2014
- 399
- 74
- 48
- Konu Sahibi aysunkndmr
-
Kızlar benim sorunum bu. Dedikodu. Asla bilip bilmeden ya da hakaretvari konuşmam birinin arkasından. Konuştuğum kişiler genelde yakın çevrem olur. Çünkü onların hareketlerini umursar onlara kırılırım. Hal böyleyken dilimi tutamıyorum. Çünkü yüzüne söylemeye değmeyecek veya karşındakinin buna mı kırıldın düşündüğün şeye bak diye nitelendirebileceği şeyler Benim içimde şişiyor. Bir dostuma kırıldıysam bunu diğer dostuma anlatıyorum. Ya da bi arkadaşımın hareketinden rahatsızsam diğer arkadaşıma anlatıyorum. Uzun bi süre anlatmamayı denedim ama çıkış yolu bulamıyorum. Anlatınca da kendimi çok kötü suçlu sinsi hissediyorum. Çünkü ben o olayı aşmış oluyorum ama anlattığım kişi unutmuyor. Bi şekilde önüme çıkar diye korkuyorum. Siz bu durumu nasıl aşıyorsunuz ve sizce kötülük mü yapıyorum? Yorumları bekliyorum.
Samimiyetine inandığınız bi dostluksa, (zira ben pek inanmadim) neden açıkca söylemekten kaçıyorsunuz. Yaptığınız tabiki de hoş değil.
Çok guvendiginiz 1 ya da 2 dostunuza anlatın. O kadar. Başka kimseye anlatmayin.
Yani ayşeye kirginliginizi fatmaya
Fatmaya kirginliginizi ayseye anlatmayin.
Ikisiyle ilgili de konuşacağıniz tek insan hatice olsun :) sadece ona her şeyi anlatin.
Dertlesmek ve akıl istemek hakkınız.
Seni kiran, uzen kisilerle konusmazsan onlar bunu ogrenemez ve ayni sekilde davranip seni uzmeye devam eder. Baskalarina anlatman dedikodu otesine gecmez.
Ama kimseye anlatamam dersen benim yontemimi kullan.
Bir cesit gunluk tutuyorum. Sadece olumsuzluklari yaziyorum. Kisiler, olaylar yasandigi sekliyle hepsini.
Sonra defteri kapatıyorum. Bir sonraki soruna kadar inan aklima gelmiyor ne yasanan ne de defter. Ve gecmis sorunlara bakip okumuyorum hic. Defterimle dedikodu yapiyorum ben :)))
Ben içimi dokmus oluyorum bir sekilde. Defterim simdilik ele vermedi beni :) Neredeyse 1 senedir boyle yapiyorum. Iyi oluyor.
Olmeden once kesinlikle ortadan kaldirmam lazim :))
Aynen sence abartıyor muyum normal mi diye soruyorum normalse uzatmıyorum konuyu diğer türlüyse tepkimi koyuyorum çübkü artık karar veremez oldum herkes doğru ben yanlışmışım benim duygularım tepkilerim yanlışmış gibiAmaç sadece uğranılan haksızlığı anlatıp tavsiye istemekse bile konuşulacak kişiye çok çokkk dikkat edilmeli. Millet kuyruksuz yılan gb hata kusur peşinde
Bu arada mutlaka karşınıza çıkar
Ceneni tutacaksin cok basit. Annen bacin filan varsa anlat rahatla kimseye anlatmiycaklarsa.. haricinde.. verme sirrini dostuna, dostunda soyler dostuna!
Anlatma.. illa anlatmsk zorundamisin?Annem yeterince ilgilenmiyor bu konularla ilgili benle ya da beni korumak amaçlı tepkili konuşuyor arkadaşlarıma. Bacım da yok. Bacım yerine koyduğum kişiler de beni kırınca napcağımı şaşırıyorum.
Anlatma.. illa anlatmsk zorundamisin?
Psikolog?anksiyete problemim var. bu yüzden en ufak olaydan felaket senaryoları çıkarıyorum. ve birinin hayır öyle olmayacak hayır basit bi sorun demesine bile ihtiyaç duyuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?