• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dedikoducu kaynananın dedikodusunu yapsak acaba çevre baskısından tırsarlarmı..

a) kaynana azıcık eğitimli biriyse, en azından öğretmense falan, başı açıksa köylü değilse dünyayı tanıyan bilen biriyse böyle intikam yöntemleri yerine gidip efendi efendi, annenizle konuşur gibi saygılıca konuşmayı deneyin.

b) kaynana köylü/cahil/eğitimsiz biriyse, yani laftan anlamayacak biriyse atış serbest her yolu deneyebilirsiniz.

b şıkkı canım..cahil eğitimsiz kıskanç ve köylü ama keşke gerçek bir köylü olsaydı..köylü insanın gözü bol olur cömert olur..çevresi olur aakrrabası komşusu olur yani şehirde apartmanın başında oturan kaynanadan daha sosyal olur..ama bunda tamamen zıttı..konuşmayı çok denedim..bana verdiği cevap seni boşatırım oğlumun tayinini çıkartırım kalırsın burada oldu...sanki oğlu kendini dinleyecekte..ama genede şeytan o yalan dolan iftira herşey beklenir ondan...

geçen evime geldi neymiş efendim cüzdanında 1 lira varmış cüzdanla beraber kaybolmuş...kendi hırsızlığını farkettim ya bana iftira atacak..işte gelde deli olma..ya arkadaşlar bu kadını tanımak gerek hangi vukuatını anlatayım...

Simdi sen o düsündügün plani uygulamaya calisirsan hem kaynananin hem kaynananin eltilerinin vs. vs. ekmegne yag sürmekten baska hic birsey kazanamicaksin.

Olacaklari tahmin etmek cok basit:

1. Kaynanan, bakin iste benim gelinimin gercek yüzü utanmadan dedikodumu yapiyor diye cevreye özelliklede ogluna ver yansin yapacak.

2. Kaynananin eltileri, yani sana laf getirip götüren giybetci pislikler "ohhh sunlarin aralarini bir güzelce actik" zil takip oynayacaklar

3. Esin ne olursa olsun annesi hakkinda dedikodu yapmana olumsuz sözler söylemene sessiz kalmayacak ve mutlaka huzursuz olacaksiniz.

Sakin kimsenin gönlünü yapma arkadasim!

Kaynanandan ziyada sana laf getirenlerde kabahat!
Sanmaki sana baskasini kötüleyen yeri geldimide seni baskasina kötülemez. Bu tür insanlardan uzak dur, ne olursa olsun asaletini koru her zaman.

O kadinlar sana kaynanan senin hakkinda böyle böyle söyledi derlersede, ver agizlarinin payini, duymak istemiyorum, o benim Annem, biz iyi olurusz kötü oluruz, barisiriz küseriz kimseyi ilgilendirmez de.

pardon 1 lira yazılmış..15 lira olacak..15 lira benim için para değil ama onu için 2 aylık mutfak masrafıdır..5 kuruşu canından kıyetlidir...ya bi akıl verin..bıktım bu kadının hırsızlığından..çöpte olsa mutlaka bişey götürür...

Simdi sen o düsündügün plani uygulamaya calisirsan hem kaynananin hem kaynananin eltilerinin vs. vs. ekmegne yag sürmekten baska hic birsey kazanamicaksin.

Olacaklari tahmin etmek cok basit:

1. Kaynanan, bakin iste benim gelinimin gercek yüzü utanmadan dedikodumu yapiyor diye cevreye özelliklede ogluna ver yansin yapacak.

2. Kaynananin eltileri, yani sana laf getirip götüren giybetci pislikler "ohhh sunlarin aralarini bir güzelce actik" zil takip oynayacaklar

3. Esin ne olursa olsun annesi hakkinda dedikodu yapmana olumsuz sözler söylemene sessiz kalmayacak ve mutlaka huzursuz olacaksiniz.

Sakin kimsenin gönlünü yapma arkadasim!

Kaynanandan ziyada sana laf getirenlerde kabahat!
Sanmaki sana baskasini kötüleyen yeri geldimide seni baskasina kötülemez. Bu tür insanlardan uzak dur, ne olursa olsun asaletini koru her zaman.

O kadinlar sana kaynanan senin hakkinda böyle böyle söyledi derlersede, ver agizlarinin payini, duymak istemiyorum, o benim Annem, biz iyi olurusz kötü oluruz, barisiriz küseriz kimseyi ilgilendirmez de.

sanırım yıllardır sustuğum için en doğrusunu yapmışım..gene susacağım..onlkar konuşsun..susan ağız konuşan ağızı yenermiş..ama bu hırsızlık olayına bi son vermesi gerek..o evime geldimi yatak odamı kilitleyip işe gidiyorum...ya karıştırıyo alıyo sonrada gidince söylüyo güya haram olmayacak ya söylerse...eşimde farkında utanıyo ama annesine söyleyemiyo..sadec bana ne almışsa söyle gidince evinden alayım diyo..

a) kaynana azıcık eğitimli biriyse, en azından öğretmense falan, başı açıksa köylü değilse dünyayı tanıyan bilen biriyse böyle intikam yöntemleri yerine gidip efendi efendi, annenizle konuşur gibi saygılıca konuşmayı deneyin.

b) kaynana köylü/cahil/eğitimsiz biriyse, yani laftan anlamayacak biriyse atış serbest her yolu deneyebilirsiniz.
Yazmayayım dedim dayanamadım..
Bir kere köylülere kurban olun siz..
Sonra azıcık eğitimli ne demek,en azından öğretmen ne demek.Yani öğretmen olunca cehalet bir derece azalıyor ama tam istediğiniz kriterler hasıl olmuyor sanırım..
Sonra dedikodu anlamayacak eğitimsiz sahip insanlar hakkında yapılır, müstahaktır sonucu çıkıyor yazdıklarınızdan...İnanılmaz gaflarla dolu bir yorum,özür dilerim ama eğitiminiz yok sanırım,o zaman ben biraz dedikodunuzu yapayım..
Var demeyin sakın,buradan bakınca yazdıklarınız kör cahil birinin kaleminden çıkmışa benziyor,dönün bir okuyun derim..
Aaaa bir de başı açıksa dedikodusu yapılamıyormuş,bir yaşıma daha girdim.

Son düzenleme:
incihandemirci kullanıcısından alıntı

en azından öğretmense ne demek yaw, bari diyosun...sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

b) kaynana köylü/cahil/eğitimsiz biriyse, yani laftan anlamayacak biriyse atış serbest her yolu deneyebilirsiniz. hahahha ben bu kısma hiç dikkat etmemişim.....en azından öğretmense....cahilin okumuşu okumamışı olmaz cahil cahildir yai kıskançlık fesatlık okuyarak bastırılacak yok olacak bir huy değildir..ayrıca kaynanamın okumuş hali dahada tehlikeli olurdu bence yani kesinlikle...okumuş cahil daha beter...

Yazmayayım dedim dayanamadım..
Bir kere köylülere kurban olun siz..
Sonra azıcık eğitimli ne demek,en azından öğretmen ne demek.Yani öğretmen olunca cehalet bir derece azalıyor ama tam istediğiniz kriterler hasıl olmuyor sanırım..
Sonra dedikodu anlamayacak eğitimsiz sahip insanlar hakkında yapılır, müstahaktır sonucu çıkıyor yazdıklarınızdan...İnanılmaz gaflarla dolu bir yorum,özür dilerim ama eğitiminiz yok sanırım,o zaman ben biraz dedikodunuzu yapayım..
Var demeyin sakın,buradan bakınca yazdıklarınız kör cahil birinin kaleminden çıkmışa benziyor,dönün bir okuyun derim..
Aaaa bir de başı açıksa dedikodusu yapılamıyormuş,bir yaşıma daha girdim.

aynen katılıyorum
kişilik meselesidir köylü olsun okumuş meslek sahibi olsun
ne olursa olsun iyi huylu olsun
köylü olupta çok alçak gönüllü insanlarda var
ayrıca bu bayanın yorumlarını bazen dikkat ediyorumda nekadar basit yorumlarda bulunuyor

Yanı; bu su demek oluyor.
Kayınvalıdenız ne kadar ıyı olursa olsun,
sızı ne kadar severse sevsın,
esınızle mutlu olmanız ıcın elınden ne gelırse yapsın,
bın bır fedakarlıklarda bulunsun,
ama bu kadın egıtımsız! hemde en azından bır ogretmen dahı olamamıs olsun!
bası kapalı olsun,
dunyası da kendı bıldıgı kadar olsun,
ee bu kadının dedıkodusu yapılmasın da kımın yapılsın?
Kadın en azından bır ogretmen bıle olamamıs yahu!
Turkıye genelınde yuzdesı azdır ogretmen kayınvalıdelerın.
E ıstersenız bız bu kayınvalıdelerın hepsını tasa tutalım?

Aman arkadaslar lütfen, konuyu acan arkadasin derdi baska, simdi ufak ayrintilara takmayalim. Öyle demek istemedigi belli.
Kaybolan sen calisiyormusun? Eger öyle ise, senin acindan daha iyi cünkü fazla kayinvalidenle muhatab olacak zamanin olmaz.
Ben hep disaridan gelen etkilere karsi hep evime konsantre oldum, yani disaridan gelen yourmlari ve insanlari veya hareketleri hic olmamis gibi algilayip, hep esimin dediklerine ve kendi düsünceme yer verdim.
Birde böyle denesen.
Kayinpederin yokmu? Yani Kayinvaliden nerden buluyor bu enerjiyide seninle ugrasiyor hayret. Kocasi olsa belki onunla ugrasir.
Birde sakin esine yakinma inan fayda etmez, eger gercekten seni rahatsiz eden bir konu var ise konuyu kayinvalidenle, ama siz ikiniz yanliz iken konus, iyice gözlerinin icine bakarak her cümleni acik ve net yüzüne söyleyerek acikla.
Ama kimseye ne derdini yan, nede agla cünkü disardan kimsenin sana faydasi yok, ha bu arada esinle cok iyi anlasmaya bak. Senin ilk kollayip ve düsünecegin insan evin, yuvan, kocan ve cocuklarin. Bosver elalemi, onlara hissettirr dis kapinin dis mandaliydi neydi o cümle :) iste. Anladin sen...

bence hiçbirşey yapma zamanı gelince iki çift laf eder susturursun hepsini. durup dururken söyleme en azından sana bişey diyecekleri zaman ufaktan ufaktan söyle ki ardındanda onun seviyesine düşemem ben konuşturmayın beni de. benim kaynanamda çok konuştu ben ilk başlarda aynen konuşturmasın beni dedim durdum baktım uslanmadı şimdi herkese bize ne acılar çektirdiğinide anlatıyormu diye bir başlıyorum. düğünümüzdeki ve sonraki kavgalarını, eşyalarımızı kendimizin aldığımızı, tüm borçları üzerimize yıktıklarını, aklıma ne geldiyse sıralıyorum. onun kapısından giriyorsam dua etsin çenesini kapatsın onlar gibi değilim diyorum o oluyor. bir süre çenelerini açamıyorlar başaldıkalrında yine aynı taktik. herşeyi söylersem etraftan daha fazla tepki alacağından korkuyor.

kızlar eski konumu bilen biliyordur benim kayınvalidemin nasıl bir ruh hastası olduğunu..şöyle bir durum var...benim kayınvalidem kayınpederimin ailesiinden eltilerinden kaynanasından çok çekmiş..eee kendiside zaten inat bin beter hiç eyvallah dememiş benim dediğim olacak demiş ve sonunda olmuşta..ama bu yıllar içinde kayınpederim çevre dolduruşuna gelip kaynanama çok çektirmiş...şimdi aynı şeyi bana yaptırmaya çalışıyo..gidip eltilerine eşimin amcalarına falan hep benim dedikodumu yapıyor..geçen eltisi söyledi hakkında şunu dedi bunu dedi diye..bende laf açılınca kaynanama kızdım..baktımki çevre neder hakkımda ne düşünür diye bayağı kafaya takıyor..bende şöyle bir plan geliştirdim sizinde fikrinizi sorayım dedim...bende şimdi gitsem bayramda eşimin amcalarına falan ufak ufak bizi ayırmak için neler yaptığını evimden eşya çaldığını hakaretlerini falan çıtlatsam nasıl olur..zaten kendisini seven yok hiç...dost değiller..valla ben sonunda bu çareyi buldum ama nasıl olur acaba..bu arada bugüne kadar ne kaynanam ne kayınbabam hakkında en ufak dedikodu yapmadım...hep çok iyi oldukları yalanını söylerim..eşimde bilir..artık bende başlasammı....bu arada yorum yazmadan eski konumu okumanızı istiyorum ona göre halimi anlayın diye

bence bu iyi bi yöntem değil, çünkü döner dolaşır senin başına patlar
bence sen hanımefendiliğini korkursan sülalede bilir zaten sorun kimde
ama canım açıkcası sizin asıl probleminiz kaynana değil, kendi aranızda, eşinin annesine resti çekme zamanı gelmişte geçiyor
:hulya:

kızlar işin aslı eşimin sülalesi çok fena kaynanam ancak baş etmiş onlarla ama ben edemem..kaynanama çok çektirmişler kocasından ayırmak kendi akrabalarından kız almak için..halada şu vakit olmuş kayınpederimi doldurup kaynanamın üstüne salarlar..kaynanamda bunları bildiği iç,in aynısınıda bana yapsınlar diye gidip benim dedikodumu yapar...ilk başlarda eşim kuzenleriyle falan sık sık görüştükçe huzurumuz bozuldu sonunda ayırdılar bizi..kaynanam kötü olmadı güya onlar kötü oldu..sonra eşim anladı hatasını tekrar yalvar yakar sözler vererk birleştik...şimdi hiçbir akrabasıyla tel de dahi görüşmez..ben illede gidelim derim annesinn babasının yaptığı dedikoduları duyarım diye götürmüyor..annesinin planı suya düştü yani..allah büyük...ama ben artık kurnazlaştım düşmanım kimmiş anladım...kadın artık tırsıyor benden ama anlamadığım 57 yaşındaki bir kadın 25 yaşındaki geliniyle yarışırmı..kılıkta kıyafette...bunu kafam almıyo benimki yarışıyo..benim gibi olmya çalışıyo..saçlarını benim gibi kestirmi..kapalı olmasına rağmen

Kaybolan senin önceki konunu biliyorum, gerçekten kaynanan çok fena dayanılır gibi değil.
Bence de gidip dedikodusunu yapma, sen kötü olursun.
Kaynanana deki sürekli ağzımı arıyorlar, laf almaya çalışıyorlar, senin hakkında sürekli soru soruyorlar, iyi anlaşıyor muyuz falan diye ama ben hep iyidir diyorum de, bazen de güya sen söylemişsin gibi laf getiriyorlar tabii ben inanmıyorum, sen söylememişsindir eminim onlar uyduruyor gibi konuşabilirsin canım.

valla güzelim kayınvalideler yapınca aa ne olmuş derdimi paylaşıyorum olur sen konuşursun edepsiz hayasız terbiyesiz sen olursun eşin de uydumu onlara tamam bittiğinin resmidir..

derler ya dimyat a pirince giderken evdeki bulgurdan olma.o hesap sakın öyle bişey yapma.kayınvalidenle uğraşırsan bu şekilde,eşinle aran açılır.anlamadığım sen evinden çalınan eşyaları kaynanada görünce tepki vermiyor musun anlamadım?ben çok sinirlenirim valla olay çıkar..Çok üzgünüm çoook

kızlar bu konuyu açtığımda dedikodu yapamayacağımı anlamıştım ancak şöyle bi strateji geliştirdim dedimki kaynanam falan senin hakkında şunu diyor filan senin hakkında bunu diyor sen şunu demişsin bunu demişsin diye sanki dedikodusunu yapıyormuşlar gibi davranayım dedim ve inanınki çook işe yaradı kadın elini eteğini çekti üzerimizden deli oldu başlarda..sonra baktımki benim kafamdan uydurduğum şeyler aslında doğruymuş bu söküldü biliyorum bende duydum eltim demiş bu lafları falan falan..dedimki herkes senin nasıl bir insan olduğunu biliyorlar sonuçta beni takdir ediyorlarmış seninle sesim çıkmadan geçiniyoru diye dedimki gerçekten böyleymiş...kadın çıldırdı oohhh sefam olsun..kendi zamanında çok yaptı dedikodumu artık ağzını bile açamıyor....korkuyor..mahalle baskısından..kafam rahatladı resmen dalımdan indi..meğer nasılda uğraşırmış benimlede alıştığım için normal gelirmiş..tavsiye derim..dedikodu yapmaktan iyidir..

Back
X