Dedikoducu kiraci

Vetsiz01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2018
74
33
88
36
Arkadaşlar merhaba, benim altı senelik kiracim var. Aslında çok iyi anlaşıyoruz. Daha 3 gün önce sen söyle iyisin şöyle merhametlisin diye mesaj attı. Eşi calismadigi için bu Corona mevzusu yüzünden abla kendini sıkma eline ne Zaman geçerse o zaman ver dedim. Oda binbir dua etti . Sonrada kira diye bir kere aramadım. Bu ay kirayı kapıya getirdi bende zor durumdaysaniz getirmeseydin dedim. Olsun sizde zorda kalmayın dedi. Tamam dedim aldım kirayı. Daha sonra gidip mahallenin kadınlarını toplayıp benden kira istediler , bundan sonra kira vermicem diye bir sürü şey soylemis. Daha ayrıntısıyla da anlatmadi. Resmen mahallede bizi zalim ilan etti. Eşime anlattım. Sözleşmesi bitince cikartirsin dedi. Ama o kadar şaşırdım ve sinirlendim ki. İnsanların gerçek yüzü zora düşünce çıkarmış. Yarın arayıp konuşmayı dusunuyordum. Eşimde boşver muhattap olma günü gelince çıkarırsın olur biter dedi. Ama biryandan düşünüyorum insanlar yalan söyleyebilir. 1 in üstüne 99 katıp soylediklerine çok şahit oldum. Ne yapsam sizce?

Dedikodu yaptığı kişi benim onun evsahibi olduğumu bilmeden diğer komşulara anlatmis. Sonrada aaa o muydu falan diye şaşırmış
Cümlenizi pek anlamadım ama bence kavgaya ya da tersleşmeye gerek yok.Ya eşinizin dediği gibi yok sayın ve sözleşmesi bitince çıkarın kiracınızı ya da kulağıma böyle bişiler geldi diyerek nazikçe sorun.Kiracınızı size bu dedikoduyu ileten kişiyle yüzleştirmeniz gerekebilir.Ayrıca size ileten kişinin doğru söylediği ne malum.Gözle görüp kulakla işitmedikçe çok galeyana gelmemek gerek.

Gelecek ay kira zamanı geldiğinde mesaj atarak durumunuz zorsa vermeyin dersiniz. Yine verirse alırsınız veya bu ay verme diye yazarsınız. Tersleşmeyin. Elinizde kanıt olarak yazılı bir şey olsun. Takılmayın. İçinize sinmezse Sözleşme bitmesine yakın ev bakın dersiniz. Belki durum farklı olmuştur. Konuyu taşıyan kişi kira verdiniz mi diye sorup sonra söylenmiştir.

Son düzenleme:
Pek inandirici gelmedi neyse.
Neresi inandırıcı gelmedi anlamadım. Çok olağanüstü bir olay anlatmadım. Sinirlendigim için dertleşmek istedim. Burası sonuçta böyle bir sayfa. Her konuya girip inandırıcı gelmedi demekten vazgeçin. inanmıyorsanız da yorum yapmayin. Sonuçta buradaki hiçbir konunun kesinliği yok.

Neresi inandırıcı gelmedi anlamadım. Çok olağanüstü bir olay anlatmadım. Sinirlendigim için dertleşmek istedim. Burası sonuçta böyle bir sayfa. Her konuya girip inandırıcı gelmedi demekten vazgeçin. inanmıyorsanız da yorum yapmayin. Sonuçta buradaki hiçbir konunun kesinliği yok.
Karşı taraf söylememiştir demek istedi herhalde.

Annemler de yeni evliyken bir akrabanin evine kiraya cikmislar. Her şey gayet güzel gidiyormuş.
Sonra öğrenmişler ki akraba memlekete gidince yedi düvele demiş ki; "kira ödemiyorlar, acidigimdan ev verdim. Zavallı kız hep dayak yiyor. Komşular da rahatsız" :rapci::rapci: olayların doğruluk payı kesinlikle sıfır bu arada.
Niyeyse yaymış böyle, tabii bizimkilerin de kulagina gelince çıkmışlar o evden.
Sizin kiracı da onların tayfadandir belki.
Ben olayın doğruluğuna inandim ama kimden duyduğunuzu merak ettim. Belki de duyduğunuz kişi işin içine yorum katmıştır

6 yildir kiracin ve o kadar dualar etmis . Sonra dedikodu yapmis. Buraya yazana kadar acip telefon soraydin neden boyle soyledin diye. Madem iyiydiniz. Ben olsam sorarim. O yuzden cok sacma

Böyle insanlar var malesef dertleri ne bilmiyorum ama çok sinir bozucular bence hiç bulaşmayın 10 parmağı karalı kadının şimdi bi şey deseniz 10 daha katıp anlatır en iyisi vakti gelince çıkarın sizi bilen bilir zaten dert etmeyin

Gelecek ay kira zamanı geldiğinde mesaj atarak durumunuz zorsa vermeyin dersiniz. Yine verirse alırsınız veya bu ay verme diye yazarsınız. Tersleşmeyin. Elinizde kanıt olarak yazılı bş şey olsun. Takılmayın. İçinize sinmezse Sözleşme bitmesine yakın ev bakın dersiniz. Belki durum farklı olmuştur. Konuyu taşıyan kişi kira verdiniz mi diye sorup sonra söylenmiştir.
Bende öyle
6 yildir kiracin ve o kadar dualar etmis . Sonra dedikodu yapmis. Buraya yazana kadar acip telefon soraydin neden boyle soyledin diye. Madem iyiydiniz. Ben olsam sorarim. O yuzden cok sacma
Annemler de yeni evliyken bir akrabanin evine kiraya cikmislar. Her şey gayet güzel gidiyormuş.
Sonra öğrenmişler ki akraba memlekete gidince yedi düvele demiş ki; "kira ödemiyorlar, acidigimdan ev verdim. Zavallı kız hep dayak yiyor. Komşular da rahatsız" :rapci::rapci: olayların doğruluk payı kesinlikle sıfır bu arada.
Niyeyse yaymış böyle, tabii bizimkilerin de kulagina gelince çıkmışlar o evden.
Sizin kiracı da onların tayfadandir belki.
Ben olayın doğruluğuna inandim ama kimden duyduğunuzu merak ettim. Belki de duyduğunuz kişi işin içine yorum katmıştır
Kısaca komşular benim oranın sahibi olduğumu bilmedikleri için Ayşe'nin evsahibide ona böyle böyle yapmış diye konurken yakın olduğum komşum oranın sahibi vetsiz o öyle birşey yapacak insan değil deyince olay ortaya çıkıyor. Zaten kendine iyilikle konuşmaya karar verdim. Bakalım derdi neymis

Kısaca komşular benim oranın sahibi olduğumu bilmedikleri için Ayşe'nin evsahibide ona böyle böyle yapmış diye konurken yakın olduğum komşum oranın sahibi vetsiz o öyle birşey yapacak insan değil deyince olay ortaya çıkıyor. Zaten kendine iyilikle konuşmaya karar verdim. Bakalım derdi neymis
Ama dedikodu şekil değiştirip yayılır.
Ben murat ayseye bakıyordu sanki derim,söylediğim murat Ayşe'yi seviyor der, onun konuştuğu muratla Ayşe çıkıyormuş der, öteki muratla Ayşe'yi öpüşürken gormusler der, en sonuncusu da muratla Ayşe'yi uygunsuz basmışlar der 😂😂
Dedikodu döngüsü böyledir.
Belki de kiracınıza sormuslardir 'kira ödedin mi bu ay' diye. O da 'tabii ödedim,el mali neticede' demiştir. O komşu öyle bu komşu böyle...sizin kulaga gelene kadar form değiştire değiştire gelmistir

Siz kendinizi suclu hissetmissiniz bence kirayi kabul edince.
Millet niye zalim diye ilan etsin ki? ki ettiler diyelim ne olur? size soran olursa kendi vermek istedi dersiniz bitti gitti.

Zalim vs diyen desin. Degilsiniz. Sonucta hepimiz ayni gemideyiz ve kirayi almak hakkiniz. Hakkiniz oldugu halde iyilik de yapmissiniz. Kendi tarafinizdaki olayi biliyorsunuz rahat olun.

Dedikodu her seferinde mutasyona ugrar.

Kiraciniz "zorla aldilar kirayi, ödemem icin baski kurdular, ne zalim insanlar" dese de "ya ev sahibi zorda kalmasin diye sıkışsam da ödedim" dese de bu dönüp dolasip size gömmeye gelecek. Cunku dedikodu. Biri diyecek öteki ustune koyacak. Oburune diyecek o bir kat daha koyacak...

Önce kiracınıza sorun. İsim verin hatta buna demissin diye. Sonrada siz de toplasip kiracinizi yalanlayin. Nornalde dedikoduya karsiyimdir ama simdi komsularin sagi solu belli olmaz yeni kiraci alacak olursunuz sizin hakkinizda kötü konusurlar

Back
X