Dedikoducuyum, dedikoducusun, dedikoducu.

Teyzenizin neresi iyi de yengenize kıskanç kötü diyorsunuz.

Hem sürekli bişeyler kurcalıyacak hem iyi olacayengeniz tabiki çocuklarına onlara dikkatli olun diyecek.

Sizde iyi niyet göremedim .

Yengenizede acıdım kimlerle muhattap olmak zorunda kalmış
Kıskanç diyorum kıskanç nesini anlamıyorsun ? Kıskançlıktan gözü kör olmuş derecede. Öyle bir kıskanç.
Beni tanımadan etmeden hakaretvari konuşamazsın. Kibliyorum mesajını.

Edit: ayrıca oku bi daha bakalım, teyzem çok iyi biri dört dörtlük falan mı demişim ? Hayır ikisininde hatalarını göstermişim. Teyzem gözü kör derecede kıskanç değil. Bırak kör olmayı hiç kıskanç değil. Teyzeminde bilmem kaçtane görümcesi var, hiç böyle bi olayı yok.

Son düzenleme:
Valla ortalık karışacak bence :KK53:
Ay hayır ya. Yaparda hissedersem alır karşıma çok ağır konuşurum valla. Ömrü billah unutamaz. Çünkü bana kendi haktan hukuktan nasıl yaşanması gerektiğinden bahsedip durmuşken sırlarımı tutup yayarsa söylediklerimi beni kötülemek amaçlı kullanırsa susup oturmam valla :deli:

Kızlar benim biraz canım sıkıldı. Ben galiba baya yanlış bi şey yaptım. Şimdi size aile meselelerimizi özetlemeye çalışacağım..

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Anne tarafımdaki akrabalarımızla aramız gayet iyi. Yani teyzem benim bitanecik canım teyzem, dayımda benim bitanecik canım dayım. Ailem onlar benim.. Yani anlattıklarımı bunu bilerek değerlendirmenizi istiyorum..

Şimdiiii, benim dayımın eşi çok kıskanç bir kadındı. Ama aşırı derecede kıskanç çok fesat çok kötü niyetli bi insandı. Ama asla öyle büyük bi kavga bi ayrım olmadı aramızda. Bi şekilde geçiniyorduk o insanlada. Bi süre önce ayrıldılar dayımla.
Bi tanede teyzem var. O teyzemde milleti araştırmaya çok meraklı. Habire o kadını araştırır çocuklarını araştırır bi şeylerini arar durur. Keza benimde öyle. Sürekli ders notlarımdan şuyumdan buyumdan dem vurur. Sürekli araştırma ve öğrenme derdinde.
Teyzem bulduklarını anneannemle paylaşır, anneannemde gider dayımın çocuklarına söyler, dayımın çocuklarıda hemen benden bilirler bu durumu ne hikmetse.
Bana karşı ayrı özel bi ilgileri var sanırım :KK53::KK53:

Ben iki taraftanda olan kuzenlerimi seviyorum. Hiç birine karşı içimde bi kötülük yok. Hepsine karşı sevgim bir. Çünkü ben iki taraftan kuzenlerimlede birlikte büyüdüm.

Ama gelgelelim yinede teyzeyle yenge bir olmuyor tabi ki. Yengem bu tarafa karşı sürekli doldurarak büyüttü çocuklarını bi nevi. Ama teyzemde durum öyle olmadığından yinede teyzemden olan kuzenlerime karşı güvenim daha fazla. Yani teyzemin kızıyla her türlü dedikoduyu yaparım acaba arkamdan laf çıkar mı diye gözüm arkada kalmaz. Saatlerce birbirimizle her şeyimizi paylaşırızda paylaşırız. :KK19:

Ama dayımın çocuklarıyla durum aynı değil. Tamam içimdeki sevgi bir ama güven değil. Ama ben buna rağmen dayımın kızına geçen günlerde bi ton dedikodu yaptım. Birazda sebebi o an kalp kırıklığım oldu. Yani moralim çok bozuldu ağlayacak gibiydim ve kuzenime dökülmüş bulundum. Haliyle bi konuda dökülünce ne var ne yok döktüm eteğimdeki taşları. Kendimle ilgili bi sürü şey anlattım. Ayrıca o da yetmedi ufak tefek dedikodularda yaptım anne tarafımızdan. Ben yaptım o dinledi ben yaptım o dinledi. İşin sonundada bak sakın kimselere bi şey söyleme duyulmasın dedim.

Demesine dedim ama olay sonrasında garip bi rüya gördüm. Eh, sonrasında içimde yaptığım kritiklerlede yanlış bi şey yaptığımı farkettim. Sonuç itibariyle o bana asla anlatmadı hiç bi şeyini. O bana pek dökülmedi yani.

Şuan içim rahat değil kızlar. Hatalıyım, farkındayım. Huzurlu değil içim bu konuda.

Bu durum hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum..

Birde şunu eklemek istiyorum. Şimdi acaba ben bu güvenmediğim kuzenimle daha sık görüşüp birbirimiz arasında güven sağlayabilir miyim? Hani onunla konuşarak bana güvenebileceğini benden asla onunla ilgili kötü bi şey çıkmayacağını empoze edebilir miyim ona ? Yoksa diğer kardeşleri ve annesi sürekli doldurarak hep bizi başa sarabilir mi? Yani ondan bana teyzemin kızıyla olduğu gibi dost olabilir mi?
Sonuçta ne olursa olsun kuzen yinede..
Yoksa uzak dur hiç uğraşmamı diyosunuz.. Tecrübelerinize ve fikirlerinize sığınıyorum kızlar :KK51:

Yengeniz ne kadar size karsı doldurmuş olsda kuzeniniz firasatcı ve ispiyoncu bir kişiliğe sahip değilse anlatmaz kimseye ben prensip olarak dedikodu yapmayana dedikodu yapmıyorum:-)
Yabi kendi derdini anlaymayana derdimi anlatmıyorum bi tur güvenlik tedbiri:-)

Yengeniz ne kadar size karsı doldurmuş olsda kuzeniniz firasatcı ve ispiyoncu bir kişiliğe sahip değilse anlatmaz kimseye ben prensip olarak dedikodu yapmayana dedikodu yapmıyorum:-)
Yabi kendi derdini anlaymayana derdimi anlatmıyorum bi tur güvenlik tedbiri:-)
Aslında işte o konuda aslında çok şüphem yok. Yani o pek tutup bunları anlatıp dedikodumu yapacak biri gibi değil. Ama işte dayım ve o dışında kalanları düşününce acaba mı diyorum. Belkide boş kuruntu yapıyorum.

Keşke kuzenine tam itimad etmeseydin. Seninki de bir nevi arkadan konuşmak olmuş ama yanlış olduğunun farkındasın zaten. İki yöntem var. İspik yaparsa, ya ölümüne inkar yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali çirkefleşeceksin ya da kabul edip lafının arkasında duracaksın. Bilemiyorum, vicdan işi aslında. Söylemeyeceğini düşünüyorum ben.

Keşke kuzenine tam itimad etmeseydin. Seninki de bir nevi arkadan konuşmak olmuş ama yanlış olduğunun farkındasın zaten. İki yöntem var. İspik yaparsa, ya ölümüne inkar yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali çirkefleşeceksin ya da kabul edip lafının arkasında duracaksın. Bilemiyorum, vicdan işi aslında. Söylemeyeceğini düşünüyorum ben.
Kız güldürdün beni :KK70::KK70:
İnşallah yapmaz öyle bi şey. Gördüğüm rüyada etkiledi biraz. Acaba mı dedim. Yoksa yapısı gereği bunu yapacak biri olduğunu düşünmüyorum tam güvenim olmasa dahi.
Ama en kötüsünü düşünürsem tabikide ölümüne inkar, yapcak başka bi şey yok :KK70::KK70:
Bozarım arayı tamamen. Sıkı sıkı tembihledim çünkü. Sakın falan dedim. Bunun üstüne pislik yaparcasına konuşursa pişman olur:confused:

Aslında işte o konuda aslında çok şüphem yok. Yani o pek tutup bunları anlatıp dedikodumu yapacak biri gibi değil. Ama işte dayım ve o dışında kalanları düşününce acaba mı diyorum. Belkide boş kuruntu yapıyorum.

Belki de daha önce hiç önemli bir şey paylaşmadıgın için endişe ediyorsun.
Neyse en azından sana tecrübe olur.baktın spylemiş bidaha bişeyini söylemesin soylememiş guvenebilirsin

O dedikodu yapıp herşeyi anlattığınız kuzeninizin kimsenin bilmesini istemediği bir sırrı varsa onu öğrenin ve bir daha bir araya geldiğinizde aa kız bişiler duydum ama sakın korkma aramızda diyiverin. Böylelikle o mesajı alacaktır ;)

O dedikodu yapıp herşeyi anlattığınız kuzeninizin kimsenin bilmesini istemediği bir sırrı varsa onu öğrenin ve bir daha bir araya geldiğinizde aa kız bişiler duydum ama sakın korkma aramızda diyiverin. Böylelikle o mesajı alacaktır :KK66:
Zaten biliyorum ve farkındayım. Ama o anlatmadan benim konuyu açmamın bi mantığı yok. Yoksa sarpasarar işler.
En güzeli şuan için beklemek galiba. Zaten konuştuğunu duyarsam bende konuşurum. Yanına kar kalmaz :kahve:

Dertleşmekle kalsanız iyiymiş.
Dedikodusunu yaptığınız insanlara gidin bari söyleyin "Ya ben bi öfkeyle böyle böyle söyledim, arkandan konuştum hakkını helal et, aha yüzüne de diyorum" diye. Şahsen, vicdanen rahatsız olurdum.

Ben olayi mi kacirdim sen herseyini anlattin fakat baskasina anlattigina dair bisey yakalamadin degil mi? Eger dogru anladiysam bosver gunahini alma

Ben olayi mi kacirdim sen herseyini anlattin fakat baskasina anlattigina dair bisey yakalamadin degil mi? Eger dogru anladiysam bosver gunahini alma
Evet yakalamadım. Zaten yakalasam daha farklı bi konu açardım sanırım :deli:
Sadece içim rahat değil, çok fazla güvenmediğimden yanlış bi şey yaptığımı düşünüyorum :işsiz:

Anlatma her önüne gelene herşeyini. Bu ders olsun sana ama cidden olsun yani. Çok mu konuşasın dedikodu yapasın geldi? Musluğu aç ve akan suya anlat, kesmedi mi geç aynanın karşısına kendine anlat. Delilik belirtileri iyidir bazen:eek:
Ben de mesela çok boş boğaz bi insandım kendimle alakalı. Her önüme gelene açılırdım patır patır dökülürdüm. Üzüldüğümü kırıldığımı kendi dedikodumu yapardım herkese yani lafın kısası... Bu konudaçok dilim yandı benim de...
Ama şu var sen insanlara yaralarını dertlerini açarak aslında onlara seni nereden vursalar daha çok acıtabilirler onun yolunu göstermiş oluyosun...
Geç anladım ben bunu ama anladım yani çok da geç değil belki 25 yaşındayım...

Benim teyzemin kızı var, çok samimiyiz, çok severim.
Dayımın kızı var, çok severim onu da,kardeşim canımdır, daha çok paylaşımımız vardır.annesi olan yengemi de severim, çok iyi kadındır.

Lakin.... Teyze kızımla bir tık daha rahatlık var. Sebebi annelerimizin kardeş olması.
Anne-teyze ilişkisi ile
Anne-yenge ilişkisi aynı olmuyor, çocuklara da yansıyor.
Kaldı ki belirttiğim gibi yengem candır, severiz hepimiz.. Buma rağmen böyle..

Kuzen olarak herşeyi de paylaşırız, hele dayı kızımla tam bir sırdaşız. Gözüm hiç arkada kalmaz..

Bu ilişkilerinize de bağlı, güven vermiyorlarsa çok da paylaşımda bulunmayın

Bu kuzen başkalarının anlattıklarını sana taşıyor mu ? Laf taşıyıp taşımadığı oradan anlaşılır.
Bazı insanlar böyle çok güzel dinliyor,anlattıkça anlatasın geliyor.Ben de birisine dökülmüştüm,sonra başkasının anlattıklarını bana söyleyince aklım başıma geldi.Benim anlattıklarım zararsızdı ama yine de dikkat etmek lazım.

Back
X