dedikodular, dedikodular...

morBalik

I believe in pink.
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
591
33
118
herkese iyi akşamlar.
yine burdayım..
sizlerden yardım fikir öneri tavsiyeler almak için...
kendimi pek iyi hissetmiyorum ve moral olarak sıfır bir durumdayım.

şimdi kısaca kendimi anlatıyım.
ben üniversite öğrencisiyim. bu sene ilk yılım. yurtdışında bir üniversitede okuyorum. türklerin yoğunlukta olduğu hatta okulun nüfusunun yaklaşık yarısını türklerin oluşturduğu bir okul. bu sebeple okulda ki bütün türkler nerdeyse birbirini tanır. uzaktan isim,sima olarak da olsa tanır ve bilirler.
dediğim gibi bu sene ilk yılım.
ve bikaç saat önce hakkımda dedikodular döndüğünü duydum. okulun 2 kampüsü var. birisi ilk sene sadece yeni gelen öğrencilerin olduğu bir kampüs. (küçük)
diğeri üst sınıfların ve okulun geri kalan kısmının olduğu kampüs.
ben üst sınıfların kampüsüne gitmeyen uğramayan bir insanım. ve üst sınıflardan tanıdığım ve muhabbet ettiğim sadece 3-5 kişi var. geri kalan konuştuğum herkes kendi sınıfımdan.

en başından beri hareketlerime dikkat eden biriydim, kimsenin ağzına bir laf vermemek için çaba gösterdim ve bunu başardım da. bu yüzden kimseyle muhabbetim olmadı, dikkatli davrandım.
fakat bikaç saat önce öğrendim ki hakkımda dedikodular almış başını gitmiş. inanın benle alakası olmayan tamamen hayal gücüyle oluşmuş şeyler.
hani şey olur ya sen birine vurursun, sonra o öldürdü diye olay abartılır yanlış anlatılır. haa işte öyle bişey de yok ortada. tamamen alakasız, uydurulmuş şeyler.
1 tanede değil meğersem ilk aylardan beri dönüyormuş hakkımda ahlaksız muhabbetler...
1 değil 2 değil bir sürü...

o kadar moralim bozuldu kendimi kötü hissediyorum ki. bunu birçok kişide biliyormuş ama bana söylememiş. gerçekten o kadar moralim bozuldu ki. evet alnım ak. ama insanların neden böyle olduğunu anlamıyorum, anlayamıyorum...
bununla nasıl baş edebilirim onuda bilmiyorum. şuan içimden ağlamak geliyor, bu pislik yerden gitmek geliyor. ama şurda okulumun kapanmasına 50 gün kaldı. sabret diyorum sabret....

Son düzenleme:

ben olsam hıc tavız vermem arkadasım hemde hıc!!
bırak konusup konusup dursunlar sen gene muhatapın olmasın onlar senın derım
ezik kalsınlar
çatlasınlar
bıde ıkı aycık kalmıs dayan bıtır okulunu boswerrrrr

Durduk yere böyle şeyler yapmaz insan.
İlla senden hoşlanmayan biri yapmistir bunu.
50 günkalmis.
As

Tatlim bazilarinin ana gidasi dedikodu. Eminim cekememislerdir seni. Hatta ozguvenin yuksek gorunuyorsa tam bir malzeme olursun dua et ben hep oyle yaparim Allah boyle parazitleri kahretsin heryerde varlar hasere gibi cogaliyor dagiliyorlar sabirrr

Durduk yere böyle şeyler yapmaz insan.
İlla senden hoşlanmayan biri yapmistir bunu.
50 günkalmis.
As

bende öyle düşünüyorum.
okulda bi kız var yan sınıfımda. kendisi gerçekten çok fettan bi kız okulda biribirine düşürmediği erkek kalmadı olaylar çıkardı kız. adı yaptıkları dolayısıyla çok kötü şekilde çıktı ama sorun şu ki o kız yapıyor, gerçekten gözümle şahit olduğum olayları dahi var. ve benden nefret ediyor gerçi benden ondan. onun arkamdan konuştuğunu duydum. ama olayları o mu başlattı bilemiyorum.

sorun zaten olayların başlaması da değil.
ben en başından beri en ufak şeyi kafama takan biriyim.
bi arkadaşımla kavga etsem içime dert olur kafama takarım ufacık bir tartışma dahi olsa.
bide insanların kendilerine bakmadan sizi böyle küçük görmeleri ve aşağılamaları çok daha üzüyor beni...

Ne tur dedikodu bunlar? Ve sen nerden duydun?

Oncelikle sen kendin herseyi takan hassas bir insamissin.
Digeri, o bahsettigin kiz zaten dedikodusuyla un yapmis, bilinen biriymis.
Yani demem o ki, o kadar da takilacak brsey olmadigini dusunuyorum. Zaten bu zamana kadar kulagina gelmemis olmasi, ki madem bu kadar cok cok dedikodu var hakkinda, o dedikodularin cok da ciddiye alinmadigini, bilinmedigini gosterir diye dusunuyorum. Olayin boyutu o kadar buyuk olsa, ille kulagina gelir, insanlarin sana bakisi bile degisirdi.

Anlamadigim sey ise universiyte cagindaki insanlarin hayal gucuyle bu kadar dedikodu cikaracak olmasi. Olgunlasmamislar galiba.

Bu kadar takmana gerek yok bence. Yuzune karsi kimse canini sikacak birsey yapmiyorsa sorun yok. arkandan edilen 3-5 laf herkesin basina gelir zaten.

tamamen benim ahlaksızca ve terbiyesiz oduğumla ilgili olan dedikodular...
bikaç kişiyle birlikte olduğum
hiç utanmadığım
herkesin evine gittiğim
yönünde...

ama gerçekten yorumunuz bir nebzede olsa rahatlattı beni. iyice düşünmemi sağladı. sağolun...

Morbalıkcığım bu her yerde olan bişey ve emin ol herkesin başına gelmiştir. Benim hakkımda da neler neler söylendi. Namusumu beş paralık etti bazıları. Bi ara çok üzülüyordum şimdi takmıyorum Allah büyük kimsenin yaptığını yanına bırakmaz

Aklima çok hin fikirler geliyor ama boşver ya..
Umursamaz.
Uzulecegine dik yürü güçlü olduğunu suçsuz olduğunu anlasin herkes.
Güçlü dur ki senden korksunlar.
Basi eğik olanin celladi çok olurmus

Bence yuzlesin gerekirse sizde yuzsuzlesin ben olsam öyle yapardım agzinizi bile bi kere bozabilirsiniz namus kavramı hafife alınmaz benim basıma benzeri bi olay geldi telefonum çaldı erkek arkadaşımı sordular ismini söyleyince sözde ben samimi konusmusum ki zaten öyle birşey olmadı dedim onu kim dediyse arasın beni yuzlesim aradi açtım telefonu azarladim insanların adi boyle boyle kötüye çıkıyor sen kimsnde boyle konusuyosun benim hakkımda diye o gün bu gundur bida tabi asla öyle birşey olmadı çok şükür parcalarim insani ben

Üniversite yıllarım aklıma geldi, çok özledim o yılları...
Kimsenin senin moralini bozmasına izin verme. ileride özlemle hatırlayacağın bu günlerini kimseye harcatma.... kim ne derse desin boşver gül geç. zaten seni tanıyan tanır bilen bilir.

Bir kaç sene önce üst komşum bana iftira atmaya çalıştı. Namusum hakkında. Daha doğrusu kendi suçunu benim üstüme atmaya çalıştı
Sağolsun diğer komşular benim nasıl biri olduğumu bilirler, onlar çıkardı işin doğrusunu
Öyle bir dolandı ki ayağına yaptığı şeyi mahkemelerde süründü
Sen doğruysan, korkma. İlahi adalet tıkır tıkır işliyor...

Son düzenleme:
Üni.de çok döner böyle laflar hele daha ilk senen daha neler görecen duyacan.

Alnım ak diyorsun dik dur gül geç umursama ama kusura bakma durduk yere de laf çıkartmazlar okulun belli kızları olur onlar konuşulur hep neden senin hakkında böylr laf çıkarıldı kim çıkardı bu önemli. Şuan ilk senen çevrene dikkat et beraber takıldığın arkadaşların yüzünden de olabilir.

Nerde Türk orda dedikodu, sen çalış çabala yurt dışlarında oku sonra Türk mahallesine çevirin üniversiteyi kolay gelsin sana birde Türkiyedeki kamu kurumlarında olsaydın ne yapacaktın dedikodunun hası burada. boşver seni bilen bilir başını önde olsun hep çünkü dedikodunun önünü hiçbir zaman kesemezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…