Dedikodunuz yapıldığında ne yapıyorsunuz?

Bu tür durumlarda ilk önce kan beynime sıçrar. Sonra sakinleşene kadar beklerim ve ilk fırsatta kırıldığımı müdüre söylerim. Ama bu çalıştığım yerdeki insana da bağlı. İnsan gibi konuşmamdan müdür anlamayacaksa hiç konuşmam.
Söylediğimi anlayabileceğini sanmıyorum
 
Bir sey yapmiyorum,guluyorum genelde. Konussunlar yahu benim bir yerim eksilmez ki.
 
Merhaba hanımlar ,

Gecende işyerinde bir olay yaşadım. 1 gün için özel bir durumum vardı ve izne ihtiyacım vardı. Bende çok izin kullanan biri Değilim. Izin vermediler bende durumun özel olduğunu anlattım. Neyse durum onu söyledim. Falanca yere gitmem gerekiyor o gün için mecbur vs diye. Daha sonra telafi ederim gerekirse hafta sonu gelir çalışırım vs dedim. Sonra söylene söylene izin verdi patron. Ardından işyerindeki kişilere özel durumumu söylemiş. Bir arkadasım var o Anlattı. Arkamdan konuşmuş bir hayli.
Bşy yapamam ama çok kızdım ve içimi Dökmek istedim.
Siz böyle arkanızdan konuşan sizi üzen kişilere karsı ne yapıyorsunuz ?
İçime atmaktan tansiyon hastası oldum((
 
Tanıdıgım biriyse gider hesap sorarım en kötü dedikodumu yaptıgını bildigimi belli edicek laf sokarım
Ama tanımadıgımsa umrumda olmaz o kimki ne biliyo ne uyduruyo diye düşünürüm
Sizinki patronmus yeni iş bulmadan yüzüne vuramazsınız eger işsiz kalmak sizi zorlayacaksa malesef yutmak zorundasınız
 
Tek benim değil ki herkesinkini yapıyor. Bana da Başkalarını anlatmıştı. Baskasına beni vs vs.
Karakteri bu
Karaktersiz diyorum ben ona :) iş ara bulunca yuzune soyle icindekileri vur kapiyi cik ;) ama tazminatin falan varsa once al oyle saydir :KK48:
 
Patron yanlış yapmış ama size söz taşıyan da yanlış yapmış
İş yerinde biri bana söz taşımak istediğinde asla müsaade etmiyorum.Neden mi? Doğru aktardığını,kendi yorumlarını katmadığını nereden bileyim.
 
Eskiden delirirdim, sonra baktım ki işyerinde dedikodu yapanlar vasıfsız insanlar, üretmek yerine dedikodu yapanlar, ben de duymazdan geliyorum, yeri gelince yüzlerine vuruyorum özgüvenli bir duruşla :) utanıyolar karşımda, ama sonra devam ederler mutlaka, kimseyi huyundan vazgeçiremeyiz.

Patron olunca iş farklı, böyle karaktersiz bir patron karşısında izin almak için eğilip bükülmeyin. İzin sizin hakkınız, yokluğunuzda sorumluluğunuzdaki işler aksamayacaksa izne çıkmak için özel durumunuzu anlatmaya gerek yok. Kendinizi patrona bile ezdirmeyin.
 
Valla dedikoduya bakarsan çalışamazsin duygusal olma iş yerine duygularını bı kenara bırak git. Dediyse duymamış gibi yap bide sana bunu bunu dedi diye getiren arkadaşına çok dikkat et kesin senden aldiginida patrona götürür sakin güvenme
 
Gizlilik diye birsey var bu ne biçim patron, ben olsam bunu ona hatırlatırdım
 
Dedikoducu bir toplumuz.Bundan kacis yok.Duymazdan geleceksiniz.İsyerindeki kimseye belli etmeyeceksiniz ozel hayatinizdaki problemleri.
Ben" guvenebilecegim bir arkadasim"diye dusundugum kisinin benim arkamdan dedikodu etrigini anladim,emin oldum.o zaman laf arasinda onun soyledigi kelimlerin aynisini kullandim kendim hakinda.Yanibhersyi bildigim anlasilmis oldu. yuzu morardi tabu ki..normalde boyle yapmam,ama canim yanarsa ve bunu guvendigim insanlar yaparsa belli ederim kendimi
 
Ben sallamıyorum ya bir yazarın sözü vardı benimle konuşacak cesareti olmayan arkamdan konuşur ancak zaten bir sebepten dolayı gerimde kalmış insanın da söylediklerini kendime dert edinmem gibisinden. Boşverin duymamış ya da duyduysanız da umursamamış gibi yapın.
 
Back
X