• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değer, Saygı, Kibir?

maalesef bende teraziyim ve bende çok fedakarım yaa hep kendimden ödün veririm şöyle durup düşünüyorumda hep birilerini mutlu etmekten bazen kendime sıra gelmiyor..

Bende çok yaptım bunu;

Bu aralar hayata bakışımı değiştirmeye çalışıyorum. Başkalarının ne düşündüğüne takılınca insan hayatı kaçırıyor bir yerde.

Sinirlendiğimde kendime şunu söylüyorum "Sen iyi ol, herkes kendi yaptığından sorumludur." Aslına bakarsanız ikna oluyorum işede yarıyor bir yerde :31:...

Bende çok yaptım bunu;

Bu aralar hayata bakışımı değiştirmeye çalışıyorum. Başkalarının ne düşündüğüne takılınca insan hayatı kaçırıyor bir yerde.

Sinirlendiğimde kendime şunu söylüyorum "Sen iyi ol, herkes kendi yaptığından sorumludur." Aslına bakarsanız ikna oluyorum işede yarıyor bir yerde :31:...

işe yarıyorsa ne güzel canım bende zaman zaman kendime telkinlerde bulunuyorum sen iyilik yap boş ver anlamayan anlamasın sonuçta sen bu sun iyisin kötü olamıyorsun diyorum:)ne biliyim iyiler mutlaka kazanır ya biz gene de vazgeçmeyelim ben kendimi böyle seviyorum çünkü..isteyen saf desin isteyen enayi napıyım ben kimseyi üzemem kıramam yapım bu..

işe yarıyorsa ne güzel canım bende zaman zaman kendime telkinlerde bulunuyorum sen iyilik yap boş ver anlamayan anlamasın sonuçta sen bu sun iyisin kötü olamıyorsun diyorum:)ne biliyim iyiler mutlaka kazanır ya biz gene de vazgeçmeyelim ben kendimi böyle seviyorum çünkü..isteyen saf desin isteyen enayi napıyım ben kimseyi üzemem kıramam yapım bu..

Hayat insanı törpülüyor. Ergenlik döneminde insan kendisini hayatın merkezinde zannediyor. Yaş ilerledikçe bir bakıyorsun ki aslında dünyanın senden haberi yok :9:...

Yalnız o sert mizacın törpülenmesi insanı acıtabiliyor bazen çünkü bazı şeyleri öğrenebilmek insandan duygusal anlamda çok şey götürebiliyor.

Bir söz vardı aklımda kaldığınca yazayım;

"Bir arkadaşınızla yıllar sonra karşılaştığınızda onda sevdiğiniz yönlerin geliştiğini, sevmediğiniz yönlerin ise törpülendiğini görürsünüz."

Yalnız bazı tecrübeler kaliteli zımpara gibi, hem acıtıyor hemde iz bırakıyor...

Bende terazi burcuyum..

Hemen koştum geldim =)

Oğluma titrerim, panik biriyim.

Hayatıma giren eş,dost,arkadaş konusunda çok seçiciyimdir.

Varsa 3-5 dostum 2si elenir mutlaka

Ufak,tefek hatalarından soğurum uzaklaşırım elimde olan bişi değil bişi iter onu benden keserim selamı sabahı.

Kendime güvenirim,kafama koyduysam başarmalıyım tezindeyim.
Genelde uygulamaya geçirmeden önce kafama koyma aşamasında sıkı düşünürüm.
Bazı konularda çabuk vazgeçerim(ben bile şaşırıyorum kendime bazen nasıl ya bitti işte ve geçti gibi.)

Zamanında kendimi bolca yıpratmıştım aman onu düşün bunu düşün gibi olaylar yüzünden. Nasibimi alınca boşverdim.
Şunu anladım ki biz iyi değilsek (gerek hoşgörü olarak,gerek mutluluk olarak,gerek düşünce olarak) yanımızda olan kimse mutlu değil.

Olduğun yeri cennet yapamıyorsan gittiğin her yer cehennemdir..'den yola çıkarak hareket ediyorum artık.

ahh biz teraziler illa mükemmeliyetçi olucaz,illa kararsız olucaz,illa en iyisi olmalı bla bla bla:40:

Son düzenleme:
Bende çok fazla fedakar biriyim. İnsanları kırmaktansa hep kendim kırılırım kendim yorulurum vs. Çok dolduğumda da kahrımı eşiç çeker. Her hafta kaynanama gidilir asla da itiraz etmem zaten ama yığılı işim de olsa giderim gitmeyeyim bu seferde diyemem zorda da kalsam giderim. İşyerinde de kendimi bazen kulandırtma derecesinde çalışırım ben çalıştığım için kimse çalışmaz. Kendi aileme de öyleyim özellikle annem babam ayrı olduğu için anneme düşkünüm her konuda yardımcı oluyorum ama karşımdaki insanlar ailem filan bazne bencil olabiliyorlar maalesef bunu biliyorum ama kendimden vermeye hala devam ediyorum maalesef çizgilerim yok hayatımın hiçbir döneminde bencil olamadım. Olmakta istemem ama bu kadar da verici olmak istemezdim aslında ama karakter işte. Bazı kişilerde kendimi ezdirmicem kendime değer vericem taviz vermicm derken bencilliğe doru kayıyorlar baya bir. Bencillik beli durumlar kötü birşey değil aslında.

Bu arada burçdaşım sanada oluyomu bilmiyorumda kiminle tanışsam ilk şunu duyuyorum..

Ben seni çok havalı bişi zannetmiştim.
Negatif bi elektrik almıştım oysa senden ilk gördüğümde.
Dışarıdan bakınca hiç de böyle durmuyorsun(genelde evimde pastalı börekli ağırladığım misafirlerim)
ya sen çok konuşkanmışsın oysa

şuan arkadaşım olanlardan mutlaka duymuşumdur.
ve genelde bakışlardan anlayabiliyorum artık

Bu arada burçdaşım sanada oluyomu bilmiyorumda kiminle tanışsam ilk şunu duyuyorum..

Ben seni çok havalı bişi zannetmiştim.
Negatif bi elektrik almıştım oysa senden ilk gördüğümde.
Dışarıdan bakınca hiç de böyle durmuyorsun(genelde evimde pastalı börekli ağırladığım misafirlerim)
ya sen çok konuşkanmışsın oysa

şuan arkadaşım olanlardan mutlaka duymuşumdur.
ve genelde bakışlardan anlayabiliyorum artık

aynen aynen yaa banada herkes aynı şeyi söyler hehe:)terazi olmak güzel ve zor

Son düzenleme:
Bende çok fazla fedakar biriyim. İnsanları kırmaktansa hep kendim kırılırım kendim yorulurum vs. Çok dolduğumda da kahrımı eşiç çeker. Her hafta kaynanama gidilir asla da itiraz etmem zaten ama yığılı işim de olsa giderim gitmeyeyim bu seferde diyemem zorda da kalsam giderim. İşyerinde de kendimi bazen kulandırtma derecesinde çalışırım ben çalıştığım için kimse çalışmaz. Kendi aileme de öyleyim özellikle annem babam ayrı olduğu için anneme düşkünüm her konuda yardımcı oluyorum ama karşımdaki insanlar ailem filan bazne bencil olabiliyorlar maalesef bunu biliyorum ama kendimden vermeye hala devam ediyorum maalesef çizgilerim yok hayatımın hiçbir döneminde bencil olamadım. Olmakta istemem ama bu kadar da verici olmak istemezdim aslında ama karakter işte. Bazı kişilerde kendimi ezdirmicem kendime değer vericem taviz vermicm derken bencilliğe doru kayıyorlar baya bir. Bencillik beli durumlar kötü birşey değil aslında.

ben insanları kırmamaya çalışırım elimden geldiğince.kim çağırırsa o an ne iş yapıyorsam bırakır giderim.o kişinin yapılacak işini yapar gelir işime devam ederim.bu ailem içinde arkadaşlarım içinde kısacası tüm çevrem için hatta tanımadığım insanlar içinde geçerlidir.ama ben bunu kendimi kullandırtmak olarak görmüyorum.ben bunları isteyerek yaptığım için karşılıkta beklemiyorum
.bir yakınıma misafir gelecekse ve de yardım isterse kendi işimi bırakır gider yapar,gelirim.sonra kendi işimi yaparım.bana misafir geleceği zaman kimseyi yardıma çağırmam.bazıları kendileri gelir ama önce kendi işlerini yaptıkları için onlar geldiğinde benim işim zaten bitmiş olur.onlar bir de hayıflanırlar.sen gelip yardım ediyorsun ben yetişemiyorum diye:1:

ben vericiliğimden rahatsız olmuyorum.bunu taviz vermek olarakta görmüyorum.ben yardımı seviyorum.babamın kızıyım çünkü.babamda aynen ben gibiydi.sağlığında çevresinden bir şey görmese de eminim yattığı yerde şimdi hakettiği yerdedir.:50:

yıllarca insanlara hep çok değer verdim ve karşılığını göremedim üzüldüm yıprandım
bu sene başkalarına verdiğim değeride kendime veriyorum belki bencillik belki değil ama daha mutlu olduğumu farkettim:37:
eşim ve aileme tabi değer veriyorum ama eskisi gibi kendimi parçalayarak değil vermem gerektiği kadar bundan sonra böyle.değer veren değil değer gören olmak istiyorum:19:

Özel yaşamda yani eşle olan ilişkide azıcık kibir lazım ki, sınırlarını bilsin eş.çok fadakarlık pek değer görmüyor.ama çocuk konusunda değer bilinmezse de sonuna kadar fedakarlık diyorum.

ben sıcak ve samimi davranırım ama arkamdan iş çevriliyorsa bu elti veya kaynatör olabilir değer verme konusunda azaltımına gidebilirim çünkü çevre dahi söylüyor haksızlık olduğunda , dışardakinlerede bundan dolayı kulak asmak gerek ,dengede durmak için ,mesela bir eltim oturmuş kaynanayla beni çekiştlrmeyi diğer eltimde bu şahit olunca beni uyardı , kendi köylüsü olunca başbaşa vermişler beni ve diğer eltimi çekiştiriyorlar ,bunların değeri pek değer olmaz, oturmaya gelince yok vaktlm dersin eltiye ,köpeğimle dışarıda gezerim daha iyi ,arkadan gamazlıyana ne değer verim, kaynana ile ilişkileri bozana

Bende terazi burcuyum..

Hemen koştum geldim =)

Oğluma titrerim, panik biriyim.

Hayatıma giren eş,dost,arkadaş konusunda çok seçiciyimdir.

Varsa 3-5 dostum 2si elenir mutlaka

Ufak,tefek hatalarından soğurum uzaklaşırım elimde olan bişi değil bişi iter onu benden keserim selamı sabahı.

Kendime güvenirim,kafama koyduysam başarmalıyım tezindeyim.
Genelde uygulamaya geçirmeden önce kafama koyma aşamasında sıkı düşünürüm.
Bazı konularda çabuk vazgeçerim(ben bile şaşırıyorum kendime bazen nasıl ya bitti işte ve geçti gibi.)

Zamanında kendimi bolca yıpratmıştım aman onu düşün bunu düşün gibi olaylar yüzünden. Nasibimi alınca boşverdim.
Şunu anladım ki biz iyi değilsek (gerek hoşgörü olarak,gerek mutluluk olarak,gerek düşünce olarak) yanımızda olan kimse mutlu değil.

Olduğun yeri cennet yapamıyorsan gittiğin her yer cehennemdir..'den yola çıkarak hareket ediyorum artık.

ahh biz teraziler illa mükemmeliyetçi olucaz,illa kararsız olucaz,illa en iyisi olmalı bla bla bla:40:

Güzel bir tesbit. Ama hep denir ya "Kötüye her zaman yer vardır." diye.

Bu bir ara benim kafamı çok karıştırıyordu "Ne yani değer görmek için kötü mü olmak lazım." diyordum.

Aslına bakarsanız kötü olmak beni rahatsız ediyor denedim yani :1:...

ben sıcak ve samimi davranırım ama arkamdan iş çevriliyorsa bu elti veya kaynatör olabilir değer verme konusunda azaltımına gidebilirim çünkü çevre dahi söylüyor haksızlık olduğunda , dışardakinlerede bundan dolayı kulak asmak gerek ,dengede durmak için ,mesela bir eltim oturmuş kaynanayla beni çekiştlrmeyi diğer eltimde bu şahit olunca beni uyardı , kendi köylüsü olunca başbaşa vermişler beni ve diğer eltimi çekiştiriyorlar ,bunların değeri pek değer olmaz, oturmaya gelince yok vaktlm dersin eltiye ,köpeğimle dışarıda gezerim daha iyi ,arkadan gamazlıyana ne değer verim, kaynana ile ilişkileri bozana

arada laf taşıyan eltinde dürüst sayılmaz madem rahatsız olmuş konuşan eltiyi ve kaynanayı uyarsın kibarca,sizi uyaracağına.kendi adıma öyle yapmaya çalışıyorum.dedikodu dinleyip,laf taşımak yerine.

Güzel bir tesbit. Ama hep denir ya "Kötüye her zaman yer vardır." diye.

Bu bir ara benim kafamı çok karıştırıyordu "Ne yani değer görmek için kötü mü olmak lazım." diyordum.

Aslına bakarsanız kötü olmak beni rahatsız ediyor denedim yani :1:...

ben de denedim kötü olmayı ama çok zor ya.vicdanım çok konuştu.kötülükten kasttım şu yanlış anlaşılmasın soğuk ve mesafeli davranmak.cevap esirgememek laf çarpana gb.ama dediğim gb soğuk olmak bana zor geldi.

arada laf taşıyan
eltinde dürüst sayılmaz madem rahatsız olmuş konuşan eltiyi ve kaynanayı
uyarsın kibarca,sizi uyaracağına.kendi adıma öyle yapmaya
çalışıyorum.dedikodu dinleyip,laf taşımak yerine.

biri zeytinyağ gibi suyun üstüne çıkar gibi çıkar diğeride lnkar eder ikisinin seviyesi aynı , onların seviyesine inmektense ,beni uyarmıştır , bazı insanlarla baş edilmez

aslında dediğin kavramlar arasında incecik değil baya kalın bir çizgi var. kibir ve kendine değer verme birbirinin zıttı olabilecek kadar farklı kavramlar. kişi bilgisizliğinden kibirlenir, bilgili olduğundan kendine güvendiğinden ve kendini sevdiğinden kendine değer verir. zaten öz güven olayı varsa senin değerlerin, senin yargıların kavramı vardır. bunları yaşarsın; doğru bildiğini yaşarsın yani. haa evlilikte zaman zaman ortak paydaya gitmek için bazen ödün verirsin ama bunu da kendi çizgini koruyarak yaparsın. çok farklı şeyler yani:ssz:

aslında dediğin kavramlar arasında incecik değil baya kalın bir çizgi var. kibir ve kendine değer verme birbirinin zıttı olabilecek kadar farklı kavramlar. kişi bilgisizliğinden kibirlenir, bilgili olduğundan kendine güvendiğinden ve kendini sevdiğinden kendine değer verir. zaten öz güven olayı varsa senin değerlerin, senin yargıların kavramı vardır. bunları yaşarsın; doğru bildiğini yaşarsın yani. haa evlilikte zaman zaman ortak paydaya gitmek için bazen ödün verirsin ama bunu da kendi çizgini koruyarak yaparsın. çok farklı şeyler yani:ssz:

"Kendi değer yargıların doğrultusunda hareket etmek"...

Evet, olayın özeti aslında. Bazen kafam karışıyor dedim ya. Bu aralar büyüyorum galiba :31:.

Teşekkür ederim...

"Kendi değer yargıların doğrultusunda hareket etmek"...

Evet, olayın özeti aslında. Bazen kafam karışıyor dedim ya. Bu aralar büyüyorum galiba :31:.

Teşekkür ederim...

yani kendi değer yargılarını çöpe atmazsın. onlar da boru değil demi mesela 30 yaşındaysan 30 senelik emek demek.
en nihayetinde tatlı olarak esnetirsin biraz. ama özü sana aittir.
yaş kaç?

yani kendi değer yargılarını çöpe atmazsın. onlar da boru değil demi mesela 30 yaşındaysan 30 senelik emek demek.
en nihayetinde tatlı olarak esnetirsin biraz. ama özü sana aittir.
yaş kaç?

27 yaşındayım. Küçük sayılmam yani :1:.

Aslında demek istediğim şuydu; Değer yargıları derken, kime sorsan kendine göre haklı, aslına bakarsan bugüne kadar samimiyetle hata yapabileceğini söyleyen çok az insana rastladım. Herkes savunma modunda, en ufak bir eşeltiride bulunamıyoruz.

Karşında bu kadar mükemmel insanlar varken (öyle olduklarını düşünüyorlar) insan bazen kendi yargılarından endişe edebiliyor :31:...

Back
X