• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değer, Saygı, Kibir?

27 yaşındayım. Küçük sayılmam yani :1:.

Aslında demek istediğim şuydu; Değer yargıları derken, kime sorsan kendine göre haklı, aslına bakarsan bugüne kadar samimiyetle hata yapabileceğini söyleyen çok az insana rastladım. Herkes savunma modunda, en ufak bir eşeltiride bulunamıyoruz.

Karşında bu kadar mükemmel insanlar varken (öyle olduklarını düşünüyorlar) insan bazen kendi yargılarından endişe edebiliyor :31:...

maddeye bağlı olmayan ve etiğe bağlı olmayan hata tam olarak hata değildir. kişisel bir mevzudur. mesela benim yargıma göre babamın yanında uzanarak tv izleyebilirim. ama bir kesime göre hatadır bu. ama bana göre değildir. eğer ki çalmak gibi yüz kızartıcı suçları kesin hata olarak kabul ediyorsak bunun dışında kalanlar değer yargılarıyla bağlantılıdır.
sen de kendi değerlerinden endişe ediyorsan eğer öz güven eksiliği yaşıyorsun demektir.

değer veriyorsanız seviyorsunuzdur , sevmek ise bencilliği ,öldürür
kibir ise sadece kendini sevmektir

değer veriyorsanız seviyorsunuzdur , sevmek ise bencilliği ,öldürür
kibir ise sadece kendini sevmektir

Ema abla sen bunu yazmışsın ya aklıma şey geldi; sevmek köleliği de arttırır mı acaba? Yoksa bizim ayarımız mı yok? Körü körüne bağlılık, körü körüne sevgi

Ema abla sen
bunu yazmışsın ya aklıma şey geldi; sevmek köleliği de arttırır mı
acaba? Yoksa bizim ayarımız mı yok? Körü körüne bağlılık, körü körüne
sevgi

hem aklınla hem kalbinle seveceksin,dengede durmak için
başka türlüsü zarar verir, sevmek güzeldir

KK' nın sevgili hanımlarıyla yeterli paylaşımda bulunduğumuzu düşünerek ileride konumun arşivden hortlamasınada mani olmak için Mune' den kapatılmasını istemiştim ama kapatılmamış.

Bu durumda devam mı etsek ne :21:?

Son düzenleme:
Back
X