- Konu Sahibi esraoztuna
-
canım ben 23 yaşındayım 10 aylık evliyim ekimde izine gittigimizde 1 yıllık evli olmuş olacaz ve tüp bebek olur sanırım valla bende neler gerkli hiç bilmiyorum her ay beklemek çok kötü hele her seferinde adet gününü beklemek saymak ne kötü valla senin yaşın kaçtı bacım çalışıyomusun sen ben ev hanımıyım
selam canım sizin sorun ne acaba ne kadar süredir bebiş olmuyo
canım benim yaşın sizin için artı afantaj sakın unutma bunu.moralin yüksek olmalı bide.ben 31 yaşındayım(ben eczanede çalışıyodum ama bir süredir evdeyim canım::::)
canım benim neden 4 yıl düşünmedinizki bebiş keşke olsaymış hemen şimdi 3-4 yaşlarında olurduyerim ben o kuzucukları rabbim bizede kısmet etsinn
ilk zamanlar çalışıyodum evim kiraydı.sonra annem bir hastalığa yakalandı.onun yanına taşındık.işten çıktım.o hastaykende yapmaya cesaret edemedim çünkü zamanımın çoğu hastanede tomogrofilerde emarlarda geçti.bişey olur korkusu vardı.sonrada kaybettim onu zaten.şimdi artık kalmadı bi uğraşım...artık onu daha çok istiyorum inan...
canım yaa Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun..Tez zamandada bebişin olur inşallah çok kafaya takma olacak inşallahh vakti zamanı vak demekki bizde birgün o mutlulugu tadarız inşallah
inşallah canım inşallah.çok saol.rabbim artık diyorum bide evlat acısını vermesin.onu alim kucağıma yeter bana.ne babam kaldı ne anam...allah içinde evlat isteği olan herkese tattırsın bu duyguyu yaa(
valla zor canım yaa eşim işe gidince insan evde ses arıyor bide oldugum yerde kimsem yok hemen olsun dedik bebiş canım sıkılmaz en azından onla zaman geçer diye dşünmüştük ama vakti zamanı gelmemiş demekki..Alırsın inşallah yavrunu kucagına ama sizde çok beklemeyin artık aşılama falan deneyebilirsiniz bacım
bakalım canım şu doktor nedicekte elimden geleni yapıcam artık.sende haklısın.evlenipmi gittin oraya.yoksa orda mı evlendin...canım benim az işim var ama gece girerim olurmu yazışır dertleşiriz yine.eşimin işi varmış makinede.
evlendim geldim canım buraya.tamam bacım işine bak sen benimde uykum geldi.yarın devam ederiz öptüm iyi gecelerrr
arkadaşlar çok teşekkür ederim...benim endişem sadece eşimin düzelme süreci.yaşım 31 ve benim çok zamanım yok.bu konuları bilmediğim içinde düzelme sürecinin yılları bulması tek korkum.o düzelene kadar benim yaşımın ilerlemesi...etrafımdada bilgi alabileceğim kimse yok.burayı buldum belki rahatlarım biraz diye..
size bir önerim var. durumunuz müsaitse hemen tüpbek tedavisine başvurun. durumunuz müsait değilse mutlaka 3-4 tüp kadar sperm dondurtun. yoksa allah göstermesin o spermlerde bitebilir veya yok olabilir. siz işi sağlama bağlayın bence. inşallah bunlara da gerek kalmaz ama siz işi sağlama alın bence. sonra bitkisel kürlere başlasın eşiniz.
ben 5 yıllık evliyim.bir yıldır bebek istiyoduk.olmayınca eşimle doktora gittik.sperm testi yapıldı.fakat sonucunu doktora götüremedik henüz.nolur bana umut varmı yok mu söylermisiniz.değerleri yazıcam.ileri hareketli:%20
yerinde hareketli:%4...
hareketsiz:%76.
spermatozoa sayısı:7.000.000
total spermatozoa sayısı:11.270.000
toplam ileri hareketli sperm sayısı:2.254.000
yuvarlak hücre sayısı:800.000
defekt sayısı/defektli sperm sayısı:2.09
bu değerler canımı çok sıktı.bu kadar düşük olupta çocuk sahibi olabilen varmı merak ediyorum.benim bu çocuğa ihtiyacım var.umudum tükeniyo.nolur cevap bekliyorum...
Bu değerlere göre normal yoldan hamile kalma olasılığınız şimdilik görünmüyor.Fakatbu hiç hamile olamayacağınız anlamına gelmez.Size tavsiyem öncelikle eşinizde varikosel problemi olup olmadığını öğrenin.Varikosel varsa değerlerinizin düşük olması çok normal çünkü varikosel sağlıklı sperm yapımını engeller.Varikosel ortdan kalkınca zaten sperm sayınız yükselecektir.artı besin takviyeleride sperm sayısının yükselmesi için çok işinize yarayacaktır.
Daha size 1 yıl olmuş bu ümitsizliğe kapılmanız için çok erken bi süre.Öncelikle sabırlı olmanızı ve hiçbirzaman ümidinizi kaybetmemenizi öneririm.bu şekilde emin olun tedaviniz çok kısa sürede sonuç verecektir.
peki varikosel problemi olup olmadığını ürolojimi anlar..yada acaba değerleri doktorumuz görünce direk gönderirmi?kafam karışıyo git gide.ümitsizlik değilde endişe diyelim benim yaşadığım şeye...henüz yeni gittik doktora ve tedavi olarak ne uygulayacak eylüde öğrenicem.iple çekiyorum çok merak ediyorum..
Değerleri doktorunuza gösterince bu düşüklüğün sebebini anlamak için muhtemelen sizden doppler çektirmenizi isteyecektir.Doppler ultrasonda varikosel olup olmadığı net bir şekilde anlaşılır.Eğer varikosel varsa önce onun tedavisine başlanır yoksa ona göre bir tedavi uygulanır.Endişelemekte haklısınız tabi ama malesef her istedğimiz hemen olmuyor.Mesela bizimkide 3 yıl sonra gelmişti.Belki okumuşsundur topiğimde bizede az çektirmedi bacaksız.
Bu arada siz direk üroloğa gitmedinizmi? Evet ürolog anlıyor.
anladım bakalım ne diyecek hakim bey ozaman:)biz üroloğa gitmedik canım.benim kadın hastalıkları doktorum bir yıl bekle demişti.normal yoldan gebe kalamazssam eşimle beraber infertiliteden randevu alıp gitmemizi söyledi.bizde oraya gittik.sperm testini ordan istedi doktor canım.ama belki o yönlendirir bakalım.topiği okumadım canım.açıkcası yeni üye oldum nerede bulabilirim canım senin yazını.bacaksız geldi yani.totosuna bitane ısırık kondursaydın gelince:)) tabi kıyabilirsen canım:)maşallah yaa.
Anladım ardaşım.merak etme doktorunuz sizi gereken yere yönlendirir zaten.Benim bacaksızıma gelince Allaha çok şükür şimdi 3 yaşında.babasıda hep derdi helebir gelsin bak ben ona ne yapacağım diye ama doğunca kıyılmıyor malesef.İnş Allah sizede gösterir o günleri tez zamanda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?