Değerli olmak

Amiiinnn
Boğa kkötü bi burç mu ki ben pek özelliklerini bilmem
Sadece çok boğazı var onu biliyom
Maşallah
Yok canım aslında kötü bir burç degil
Ben saf ve salak oluşumu burca bagladıgım için ve kızlarım bana cekmesin diye boğa olmalarını istemedim(saf ve salak diyerek yine kendimi degersizlestirdim farkındayım:))
Evet iştahımız acık
Ama gözlemledigim kadarıyla kilolu olmuyolar
Kahvaltıda bir ekmek(somun) yemeden doymuyorum.1.73 boy 58 kiloyum:eek:

Yok canım aslında kötü bir burç degil
Ben saf ve salak oluşumu burca bagladıgım için ve kızlarım bana cekmesin diye boğa olmalarını istemedim(saf ve salak diyerek yine kendimi degersizlestirdim farkındayım:))
Evet iştahımız acık
Ama gözlemledigim kadarıyla kilolu olmuyolar
Kahvaltıda bir ekmek(somun) yemeden doymuyorum.1.73 boy 58 kiloyum:eek:
Ahaha ben de 49 kiloyum bakalım neler olacak
Kızım da ideal boy kiloda ;)
İnşallah saf olmaz ya parçalar kaplan gibi olur inşallaj

Evlendigimde gelen uyduruk herşeyi bir poşete koyup birilerine verdim bunu da bazı ortamlarda söyledim. Asla kimseye kötü hediye vermem bana da hiç gelmesin daha iyi dedim.

Ben evine sokmayacağın beğenmediğin hediyeyi poşette koyup başkasına vermeni anlamadım. sonuçta sen de onların yapmış olduğu şeyi yapmışsın....

Aynı anda bu “hayır” konusuna deginmişiz:)
Yalnız siz evet demekten o an rahatsızlık duymuyosunuz fakat ben duyuyorum ona ragmen hayır diyemiyorum😭

Karşındaki kişiyi kırmayım derken kendimizi kırıyorsak işte orada durmalıyız. Peygamberimizin bir sözü var çok severim: "incinme, incitme". dikkat edilirse önce kendimizin incinmemesi gerekiyor. Sonra başka kişi... eğer hep evet demek seni incitiyorsa hayır da diyebilmelisin. sen katlanabiliyorsan karşıdaki de katlanabilir....

bir de şu var: herşeye evet diyenler kişilik sahibi olarak görülmüyor. ve insanlar herşeye evet diyenleri daha çok yardıma muhtaç olduklarında, yanlarına birini aradıklarında arıyorlar, çok sevdikleri için değil...Yani herşeye evet diyenler ilk yardım çantası gözüyle görülüyor.
Oysa hayır diyebilenler insanların gözünde daha kişilikli olarak görülüyor, daha saygınlık uyandırıyor. ve bu tip insanlardan birşey isterken bile çekinerek söylüyorlar. Oysa hayır kelimesini kullanamayanlara bazen sorulmuyor bile, "geliyorsun işte o kadar, hayırı kabul etmiyorum" diyorlar, emirvaki yapılıyor çoğu zaman. İnsanlar hiç düşünmüyor ki bunun da işi var mı, yok mu?
Hayır diyememenin tek nedeni: karşıdaki kişiyi kaybedersem... ya da genelde sevgi açlığı duyanlar,kaybetme korkusu yaşayanlar hayır diyemez. Sanırlar ki herşeye OKEY dersem insanlar beni daha çok sever. Oysa tam tersi...
Sanırım kendine değer vermek demek: kendini bilmekten geçiyor. Bu da kişilik sahibi olmak ve kimseyi ezmemek için uğraşırken kendini de ezdirmemekten geçiyor demek. Prensip sahibi olmak, onurlu olmak...

Bak bu bir eşik. O eşikten şöyle atlıyorsun, formülü söyleyeyim. O güne dek her istediğine evet dediğin bir insan seç. Diyelim o insana yüz tane iyilik yaptın kendinden taviz vererek. Sadece, bir kez hayır de. Göreceksin ki önceki yüz tavizin görmezden gelinecek. Unutulacak. "hep evet derdi demek ki haklı bir gerekçesi var" diye düşünülmeyecek. "sen bencilsin" denilecek. Bir kez hayır de sadece. Bunların olduğunu göreceksin. O noktadan sonra da hayır demeyi öğreneceksin.
Umarım bunu yapabilirim çünkü yapanlar hep değerli oluyor gördüğüm kadarıyla

Aynı anda bu “hayır” konusuna deginmişiz:)
Yalnız siz evet demekten o an rahatsızlık duymuyosunuz fakat ben duyuyorum ona ragmen hayır diyemiyorum😭
Bunu nasıl aşacagız bir yerden baslamak gerekiyor hayatımızın sonuna kadar böyle olamayız

bir de şu var: herşeye evet diyenler kişilik sahibi olarak görülmüyor. ve insanlar herşeye evet diyenleri daha çok yardıma muhtaç olduklarında, yanlarına birini aradıklarında arıyorlar, çok sevdikleri için değil...Yani herşeye evet diyenler ilk yardım çantası gözüyle görülüyor.
Oysa hayır diyebilenler insanların gözünde daha kişilikli olarak görülüyor, daha saygınlık uyandırıyor. ve bu tip insanlardan birşey isterken bile çekinerek söylüyorlar. Oysa hayır kelimesini kullanamayanlara bazen sorulmuyor bile, "geliyorsun işte o kadar, hayırı kabul etmiyorum" diyorlar, emirvaki yapılıyor çoğu zaman. İnsanlar hiç düşünmüyor ki bunun da işi var mı, yok mu?
Hayır diyememenin tek nedeni: karşıdaki kişiyi kaybedersem... ya da genelde sevgi açlığı duyanlar,kaybetme korkusu yaşayanlar hayır diyemez. Sanırlar ki herşeye OKEY dersem insanlar beni daha çok sever. Oysa tam tersi...
Sanırım kendine değer vermek demek: kendini bilmekten geçiyor. Bu da kişilik sahibi olmak ve kimseyi ezmemek için uğraşırken kendini de ezdirmemekten geçiyor demek. Prensip sahibi olmak, onurlu olmak...
Çok haklısınız. Ben kimlere daha çok saygı besliyorum konuşurken kelimelerimi daha özenli seçiyorum diye düşündüğümde bile bu sonuca ulasabiliyorum aslında. İstemediği seyleri yapmayan prensip sahibi insanlar kesinlikle saygı görüyor

"Aman kızım kocandır, idare et. O erkektir . Boşver. Sesin çıkmasın. "

Mesela bu cümleler kendilerine ve bütün kadınlara değer vermeyen insanların cümleleridir. Aksi, kendine değer vermek olur ki... bu coğrafyada buna pek rastlamazsınız.

Kendine ödün vermeyi birkac öneri ile açıklayayım:

Ödün vermeyin.

Kendinize "ben ne istiyorum" ya da "ben nasıl olmasını istiyorum" diye sorun. Ve cevabı yüksek sesle ortamda söyleyin( fikriniz sorulduğu zaman)

"Hayır,istemiyorum" kelimelerini gerektiği zaman içinizden gelerek kullanın.

Birilerinin hatalarıni görmezden gelmek ya da sindirmek zorunda hissetmeyin .

Özellikle karşı cinsle olan romantik ilişkilerde karşı tarafın sizi kırdığı, yok saydığı, saygı duymadığı vb zamanlarda "dur" demeyi bilin.

Susmak, boşvermek ya da karşı tarafı kaybetmemek! adına yaptığınız her fedakarlik kendinize kıymet vermemek demektir. Ve sizin kendinize vermediğiniz değer hiçkimse size vermeyecektir.

Hayatta orta yolu bulmaya bakın.

Sizi kırmayanı kırmayın.

Size fedakarlik yapana siz de yapın. Yapmayana yapmayın.

Insan ilişkileri zor. Başarılar dilerim.

Kendine değer vermek; başkasının aklıyla değil kendi aklınla yaşamak demektir. Aman o kırılacak aman o üzülecek deyip yapmak istediklerimizden vazgeçtiğimiz anda kendimizi ezmiş oluyoruz. Kendinden taviz vermeyeceksin . Bu tavrını bilecekler ve ona göre davranacaklar.Herkes seni olduğun gibi kabul ettiğinde değerli olursun.

Kendine değer vermek seni mutlu edecek şeyleri başkalarından beklemeden kendine sunmak ve ondan keyif almaktır başkarı ne der o bunu yaparsam ne düşünür değilde ben bunu yaparsam kendimi mutlu edermiyim diye düşünmektir :KK66:

Back
X