Degersiz hissediyorum kendimi

gelişmiş memlekete taşınırken iyi

ama kendi kafaları gepgeri ailenizin kızdım resmen.

varlık içinde yokluk resmen.
Aynen oyle bacim imkan k kadar coktuki burda okumak bile masrafli degil ama oste o imkani elimden aldilar simdide ekaikligini cok hissediyorum cocugumun arkadaslarinin anneleri meslek sahibi yarin birgun anne sen niye calismiyorsun derse cvbini icim yana yana vericem

Üzülmekten ziyade ben şaşırıyorum.

Ben üniversite sınavına hazırlanırken annem babam beni karşılarına oturtup dediler ki: kızım bak, bu okul bu sene olmazsa sonraki sene, o da olmazsw daha sonraki sene ya da sen 40 yaşına gelince kazanılacak ve okunacak . Başka çaren yok. Kısacası sen hemen kazanmaya bak ki bu işi uzatma. Guzellikle olmazsa zorla okuyacaksın. Ama okuyacaksın.

Bazen aklıma hababam sınıfındaki bir replik geliyor:eek:kuyanı okutmazlar, senin benim gibileri zorla okuturlar diye...

Allaha şükür ben de uzatmadım. 2.sefer kazandım. Tek başıma bi şehirde hem yaşadım her okudum.

Allah kıymet bilmeyene kız evlat nasip etmesin.
Icim ciz etti okurken, bende cok yetenekliydim ispanyolcam cok iyiydi hem turkce hem fransizca hem ingilizce hem ispanyolca 4 dil biliyordum bu nasil bi zengilikti benim icin ama ailme oyle dusunmedi bosuna gecirdim.en guzell yillarimi ve artik bi yerden baslamak istiyorum hayatima yon vermek ostiyorum bas ortusu de engel degil burda lakin bunu kimseye anlatamiylrum o ladar doluyumki

Takma kafaya otur evde kocanin parasini ye diyenler icin soyluyorum:

Allah korusun yarin obur gun esinin, ailesinin basina bir sey geldi diyelim bu kadincagiz iki cocuguna nasil baksin? Devlet yardimi vs. gecici olmali, herkes kendi ayaklarinin uzerinde de durabilmeli.

Arkadaslarin dedigi gibi kurslarla baslayip universiteye dogru gidebilirsiniz. Iyi sanslar diliyorum :KK200:

Icim ciz etti okurken, bende cok yetenekliydim ispanyolcam cok iyiydi hem turkce hem fransizca hem ingilizce hem ispanyolca 4 dil biliyordum bu nasil bi zengilikti benim icin ama ailme oyle dusunmedi bosuna gecirdim.en guzell yillarimi ve artik bi yerden baslamak istiyorum hayatima yon vermek ostiyorum bas ortusu de engel degil burda lakin bunu kimseye anlatamiylrum o ladar doluyumki
Bas örtüsü ya da mini etek herhangi biseyi önleyemez ki. Engelleyen kafadır. Zihniyettir. Hiç-bir din, kötülüğü zorbalığı öğütlemez. Keşke dinlerin düşmanlığı değil insanlığı öğutlediğini anlasak..

Bütün dinler kardeşliği ögretirken insanoğlu nasıl canavara evrildi. Anlamak cok zor.

Aynen oyle bacim imkan k kadar coktuki burda okumak bile masrafli degil ama oste o imkani elimden aldilar simdide ekaikligini cok hissediyorum cocugumun arkadaslarinin anneleri meslek sahibi yarin birgun anne sen niye calismiyorsun derse cvbini icim yana yana vericem

bence içinizde bu istek varken okuyun. benim annem de lise mezunu 40 küsür yaşında bi heveslendi ama iş güçten yapamadı ama siz yaparsınız aynı yaştayız ben hala mesleğim için sınavlara hazırlanıyorum yani hayat daha yeni başlıyor daha ne yaşadık ki?

Tabikide okuyan ustun demiyorum ama bjrda yasayil boyle imkanlarim varken yapamadim ona cok uzuluyorum baslarda bu kadar takmazdim ama artik yas 30 olmus iki cocuk var ve ben arkama donup baktigimda gencligimde ne yaptim kocaman bir hic var buna cok icerliyorum
30 yaşın neresi geç bak evlenmişsin 2 çocucuğun var , insanlar 30 yaşında daha evlenmemiş oluyor. Daha yeni atılıyor herşeye sen de atılabilrsin. Ayrıca büyün ev hanımları değersiz hissetsin o zaman. Bence değersiz hissteiğin başka nedenler vr

Slm hanimlar ben fransada yasiyorum 4 yasimdan beri ama buraya ayak uyduramadim tam olarak söyle anlatayim ailem cok gerici okumama izin vermediler 16 yasimda biraktim evliyim 2 coxugum var ve ben artik kendimi ise yaramaz degersiz hissediyorum yemek yap çocuk bak ev temizle artik sıkıldım bende kendim icin bisey yapmak istiyorum egitim alsam bi diploma alsam nasıl yapicam bilmiyorum nereye basvurucam... bide aile konusu var kesinlikle onlarda gizli yapicam esimde izin vermez cok sıkıntılıyım 30 yasima geldim ama hic kendim icin bisey yapamadim. Kizlarinizi okutun nolur hanimlar gerekirse esinizle çatışın ama baskasinin eline baktirmayin esim iyi biridir sukurler olsun ama onu bagimli yaşıyorum artik olgunlastikca insanin gucune gidiyor... kimseye anlatamiyorum bu durumu herkes yadirgiyor ayipliyorlar bile evli barkli kadin ne diplomasi ne calismasi falan diyenler oluyo... destege ihtiyacim var sadece manevi olarak bunu nede kimse aamak istemiyor
Annem 54 yaşında ve ilkokul mezunuydu kuran kursu hocasıydı. Ama asla oyle gerici falan degildir hatta elinde imkanı olup okumayan gençlere gıcık olur. 4 5 sene önce tutturdu bende okucam diye. Kadın şaka gibi 2 sene de şıp diye orta okulu bitirdi şimdi lise sonda. Hedefi de seneye üniversite okumak. Biiirr çok kişi sacma sapan arkasından konuşur ya nasıl sen bu yaşta okuyosun diye ama yüzüne cesaret edemezler yani öyle korkutucu bi tipi yoktur kibardır da ama biri bu konuda onu yargıladığı an yeminle küçücük boyuyla içinden canavar çıkıyor. Sonuna kadarda arkasındayım çünkü bu ise başladığından beri annem pozitif anlamda çok yol katetti bence sizde kimseyi dinlemeyin ve kimseden gizli de yapmayın. Okumak olması gereken birseydir, olmaması gereken bunun aksini düşünmektir

Kocanın parasını ye, iç gez, eğlen ne çalışması ya. Eşin para konusunda sıkıntı yapmıyor diye böyle söylüyorum. Çalışma hayatında bir sürü zorluk ve sıkıntı yaşıyorsun. Üstelik bir de gelip evinde çalışmak zorundasın. Başına iş alma derim. Ama mutlaka meslek edineceğin kurslara katıl. Bir alanda kendini geliştir. Aşçılık olur, dikiş nakış olur vs
Çalışmak da zor milletin tribini çekiyorsun pestil in çıkıyor aksama kadar ben hemşireyim bir sürü ariza ortamda çalıştım iş hayatı çok zor üstüne birde çocuk olunca katlanılmaz oluyor. Ben 3 tane üniversite bitirdim formasyon aldım şuan doğum izninde yim ev gibisi yok bebeğim var onunla ilgileniyorum iş hayatını özlemiyorm hiç ama evde de bazen bunalıyorum ama ev daha güzel. Ama iyi ki okumuşum bir mesleğim var koca eline bakmak kötü her ne kadar kocan iyi olsa da yine de insanın zoruna gider her kadın kendi ayakları üzerinde durmalı

Back
X