Ne yap et oraya gitme niye o ailesine yakın olsunda sen uzak olasın
Onun ailesine de senin ailene de yakın ortada olan biyerde yaşayın bence..
işte ne yapıp edeceğimi bilemiyorum. çünkü ne zaman konuyu açsak kendinde o haklı , bu şartlarda bi iş olmazmış gittiği yer, hayat pahalı diyor.
onun için önemli olan mantık ben ne kadar istemiyorum desem bile sanmıyorum ki dinlesin
nasıl anlatırsın Bilemiyorum Ama, Nişanlın Kısa Vadede Haklı. Ama Sonuçta Özel Sektör. En Küçük Bir Sallantıda Işçi Çıkarımına Gidiyorlar. ben 30yıllık Geçmişi Olan Bir Şirkette 15 Yıl Çalıştım. Ama Şirket Aile Şirketi Olduğu Için, genç Kuşağa Geçemedi. Kapanmak Zorunda kaldı. Orada Çalışan 20 Yıllık Elemanlar Bile Işsiz Kaldı. Allahtan Bir Kısmı Emekli Olmuştu. Ya emekli Olmayanlar Ne Yaptı Acaba. Bir Yaştan Sonra Adapte Olmak Zor Yeni Iş Yerine. helede Çok Uzun Yıllar Aynı Işyerinde Çalışmıssan. Bence En Iyisi Devlet Memurluğu. En Azından Emekli Olana Kadar Sana Git Diyen Yok. Tatilin belli, Mesai Saatlerin Belli, Maaşını Zamanı Gelince Alıyorsun. Bide Bu Açıdan DeğerlendIrmenizde Fayda Var.
Ben giderdim,benim annem senin annen demezdim, sonuçta adam açıkca geçiminin aynı olamayacağını falan hep anlatmış tutupta annemle altlı üstlü oturda dememiş, fikirler farklıdır umarım beni yalnış anlamazsınız bizim oralarda bi deyim vardır ön teker nereye arka teker oraya diye birde doğduğun değil doyduğun yer derler.. inat ile kaybedilecek tek şey sevdiğiniz olur
Kızlar direk konuyu girecem, nişanlımın ailesinin olduğu yerde işe başladı. Kpss puanı yüksek olmasına rağmen haziranda tercih yapmayacağını söylüyor.
Şuan 3bin civarı alıyor, yemek ve yola da para vermiyor.
Başka bir yere gitsem bu şartları bulamayacam tanımadığım bilmediğim bir yer olacak diyor.
Oysa;
- benim aileme 13 saat uzaklıkta olan o şehirde ben yaşamak istemiyorum ve bunu hep bilirdi nişanlım.. iki aileyede eşit mesafede yerleri tercih etmek oralarda yaşamanın hayalini kurardık. Yani kendi memleketine dair hiç konuşmamız olmazdı ki olsaydı en başta da tavrım sert olurdu ve istemezdim.
- Ama şuan bana başka seçenek sunmuyor ve ne zaman konuyu açsam, tavrı değişiyor şartları iyiyken niye vazgeçeyim diyor. Tamam yine o kurumda ol ama birkaç yıl sonra tayin isteyelim diyorum, o zamanda yeni bi yere alışmak kolay mı olur zannediyorsun diyor.
- Aileler arasında yaşanan bi takım tatsızlıklardan dolayı artık bende kv ye yakın yaşamak istemiyorum. Kendi annem rahatsız ve 13 saat uzakta kalmak istemiyorum.
Bu olayı nasıl atlatabilirim, nasıl fikrini değiştirmesini sağlayabilirim, yada bunu yapabilir miyim sizce kızlar… :26:
Yada her şeyi bi kenara bırakıp sevdiğimle mutlu olmak adına gitmeli miyim ..
tatlım ne yazıkki nişanlı ya sana dobra davranmamış ya da oraya gidince fikri değişmiş eger onsuz olamam onla mutlu olmaya da mutsuz olmayada varım diyosan herşeyi kabul edip gidiceksin. ya da iyice düşünüp kararını vericeksin .nişanlının iş şartları baya iyiymiş ama devlette çalışmasıda kötü bi durum değil :26: işin zor canım SENİN İÇİN HAYIRLISI NEYSE O OLSUNKızlar direk konuyu girecem, nişanlımın ailesinin olduğu yerde işe başladı. Kpss puanı yüksek olmasına rağmen haziranda tercih yapmayacağını söylüyor.
Şuan 3bin civarı alıyor, yemek ve yola da para vermiyor.
Başka bir yere gitsem bu şartları bulamayacam tanımadığım bilmediğim bir yer olacak diyor.
Oysa;
- benim aileme 13 saat uzaklıkta olan o şehirde ben yaşamak istemiyorum ve bunu hep bilirdi nişanlım.. iki aileyede eşit mesafede yerleri tercih etmek oralarda yaşamanın hayalini kurardık. Yani kendi memleketine dair hiç konuşmamız olmazdı ki olsaydı en başta da tavrım sert olurdu ve istemezdim.
- Ama şuan bana başka seçenek sunmuyor ve ne zaman konuyu açsam, tavrı değişiyor şartları iyiyken niye vazgeçeyim diyor. Tamam yine o kurumda ol ama birkaç yıl sonra tayin isteyelim diyorum, o zamanda yeni bi yere alışmak kolay mı olur zannediyorsun diyor.
- Aileler arasında yaşanan bi takım tatsızlıklardan dolayı artık bende kv ye yakın yaşamak istemiyorum. Kendi annem rahatsız ve 13 saat uzakta kalmak istemiyorum.
Bu olayı nasıl atlatabilirim, nasıl fikrini değiştirmesini sağlayabilirim, yada bunu yapabilir miyim sizce kızlar :26:
Yada her şeyi bi kenara bırakıp sevdiğimle mutlu olmak adına gitmeli miyim ..
tatlım ne yazıkki nişanlı ya sana dobra davranmamış ya da oraya gidince fikri değişmiş eger onsuz olamam onla mutlu olmaya da mutsuz olmayada varım diyosan herşeyi kabul edip gidiceksin. ya da iyice düşünüp kararını vericeksin .nişanlının iş şartları baya iyiymiş ama devlette çalışmasıda kötü bi durum değil :26: işin zor canım SENİN İÇİN HAYIRLISI NEYSE O OLSUN
CANIM MADEM DURUM BU O zaman üzülmek düşünmek yerine kendini adapte etmeye çalış bi de sana şunu diyim mutlu isen eşini seviyorsan aileden ayrı kalmak çok zor ama alışırsınnilim ayrılmak için sebep olabilecek bi durum değil gibi,ama yinede içime sinmeyen şeyler oluyor. yani istemiyorum orda olmayı ve hepde bunu biliyordu. şimdi ise beni ikna etmeye çalışıyor
canım ne desem bilemedimki:18:nişanlını seviyosan kabul et bu durumu diyecem ama bir yerden bi taviz verince arkası geliyo ondan korkuyorum
baştan sizin tavrınızı bildiği halde şuan önünüzde seçenek bırakmadıysa nişanlınız hiç hoş bir durum değil.
bence iki aileye eşit uzaklıkta olun. uzak olsun tatlı olsun.
evet hayat zor ama sevdiği olunca insan üstesinden gelebilmeli.
bi yanım sevdiğinle git göze al herşeyi yanında ol diyo, ama diğer yanım anneme bu kadar uzak olmayı göze alamıyor, ve kv nin yanında olmak istemiyor, nişanlım ise istemediğimi bildiği halde şimdi bana başka seçenek sunmuyor...
içime sinmeyen, aklıma yatmayan bi durum ve bu yüzden tam oturmuyor düşüncelerim
donukpudra imzan galiba anlatıyor durumu:
((( Asıl sorun ne biliyor musun?
Farkına bile varmadan "Hayatım şöyle olacak" dediğimiz zamandan
sıçrayarak şunu diyecek yere geliyoruz:
"Hayat bu." )))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?